آریا جوان

آخرين مطالب

واقعا همه‌چیز ریشه در کودکی دارد؟ دختران

واقعا همه‌چیز ریشه در کودکی دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - تبیان / همان‌طور که پزشک‌ها ریشه بیماری‌های جسمی ما را اعصاب می‌دانند، در روان‌شناسی هم انگار مشکلات بسیاری از ما در کودکی شکل گرفته که با نادیده گرفتن آنها شخصیت ما دچار مشکلاتی شده که گاه بی‌اهمیت به نظر می‌رسد و گاه هم دردسرهایی برای فرد و حتی اطرافیانش ایجاد می‌کند. در این گزارش از مجله علمی ساینس به این پرداختیم که این بدرفتاری در کودکی چقدر در شکل‌گیری بیماری‌های او در بزرگ‌سالی موثر است…
از فریاد کشیدن تا تنها گذاشتن کودک
بدرفتاری فقط آزار جسمی نیست و اشکال و پیامدهای متفاوتی دارد. برای مثال، مادری را در نظر بگیرید که به طور معمول کودک خود را برای ساعات زیادی تنها می گذارد، با این کار امنیت کودک را به خطر می اندازد و احساس رها شدن را در کودک ایجاد می‌کند. یا پدری با احساسات ناپایدار فریاد می زند و فحش می دهد یا حتی تهدید می کند. هر یک از این موارد دارای تأثیرات روانی منفی است، اما یک سوال مهم این است که تفاوتها به چه شکلی خواهد بود و چطور می توان از آن اطلاعات برای ارائه بهترین حمایت ممکن از کسانی که رنج کشیده‌اند استفاده کرد؟
تجارب نامطلوب دوران کودکی
بیشتر مردم یک تصور دوری از معنای بدرفتاری در دوران کودکی دارند، اما همانطور که این سناریوها نشان می‌دهند، مجموعه‌ای پیچیده از تجربیات را در بر می‌گیرد. این احتمال وجود دارد که شما در مورد مجموعه‌ای از دسته‌بندی‌های مرتبط با نام «تجارب نامطلوب دوران کودکی» (ACE) شنیده باشید. از این میان می توان به سوء استفاده فیزیکی، سوء استفاده جنسی، آزار عاطفی (که می تواند به معنای رفتارهایی مانند انتقاد مداوم، تهدید و ارعاب باشد)، بی توجهی فیزیکی و غفلت عاطفی اشاره کرد. سایر تجربیات نامطلوب می تواند شامل اختلال در عملکرد خانواده، بیماری روانی در خانواده، و شاهد خشونت خانگی یا سایر اشکال پرخاشگری (روانی، جنسی، مالی، عاطفی) بین شرکای صمیمی باشد. بدرفتاری در دوران کودکی که به طور کلی به عنوان رویدادهای منفی زندگی قبل از 18 سالگی تعریف می شود، اصطلاح دیگری برای این تجربیات مختلف است.
تاثیر بد رفتاری بر سلامت روان کودک


بدرفتاری دوران کودکی به طور کلی تأثیر فوق‌العاده‌ای بر سلامت روان دارد: تخمین زده می‌شود که حدود یک سوم بیماری‌های روانی بزرگسالان و نیمی از بیماری‌های روانی دوران کودکی مربوط به آن است. در نتیجه، هدف دانشمندان بهبود درک این مشکل حیاتی بهداشت عمومی است. اما برای درک واقعی تأثیر آن و بهبود درمان برای افراد مبتلا، باید تأثیرات تجربیات منفی مختلف را کشف کنیم. یک نقطه برای شروع، تمایز گذاشتن بین سوء استفاده و بی توجهی است. این دو مقوله بیانگر تجربیات روانشناختی اساسی متفاوتی برای کودکان هستند و در حالی که تأثیرات آنها کاملاً متمایز نیست، اما متفاوت هستند.
من کودک بدی هستم!
سوءاستفاده به هرعمل غیر تصادفی گفته می‌شود که خطر قابل توجهی از آسیب جسمی یا عاطفی را در بردارد. این اعمال وقایع بسیار تهدیدکننده‌ای هستند و اغلب کودکان آزار دیده را به این باور سوق می دهند که رفتار آنها به نوعی باعث تحریک یا آزار می‌شود. این ایده می‌تواند باعث شود که آنها سرزنش و مسئولیت اعمال توهین آمیز بزرگسالان را درونی کنند. آنها ممکن است فکر کنند که " alt="آریا جوان" width="100%" />

نادیده گرفتن تجربیات کودک
ماهیت خاص و تأثیر یک تجربه نابجای دوران کودکی معمولاً در پروتکل‌های درمانی در نظر گرفته نمی‌شود. از سوی دیگر، غفلت با ناتوانی عمدی یا به دلیل سهل‌انگاری یا ناتوانی در ارائه حداقل مراقبتهای کافی به کودک، از جمله غذا، پوشاک، سرپناه، مراقبتهای پزشکی، نظارت، ثبات عاطفی والدین، و فرصتهایی برای رشد فقدان مراقبت اولیه، تجارب محرک (مثلاً تحریک فکری مانند بازی خلاقانه و کتاب‌های مناسب سن، یا فعالیت‌های اجتماعی مانند روزهای بازی یا گردش‌های خانوادگی) و به‌ویژه فقدان دلبستگی عاطفی بر رشد عاطفی و شناختی کودکان نادیده گرفته می‌شود. این ممکن است منجر به مشکلات در دلبستگی به افراد دیگر، احساس تنهایی و تمایل به مشکلات رابطه شود. توجه به این نکته مهم است که سوء استفاده و بی توجهی در دوران کودکی اغلب همزمان اتفاق می افتد، که می تواند منجر به عواقب شدیدتری شود. تجربه انواع مختلف بدرفتاری در دوران کودکی می تواند منجر به انباشته شدن اثرات مضر شود.
خطر ابتلا به اسکیزوفرنی!
در تحقیق اخیر تیم علمی مجله ساینس، به دنبال کشف روابط بین اشکال مختلف بدرفتاری و بیماری روانی و بررسی ارتباط آنها با سه وضعیت خاص روانپزشکی - اختلال افسردگی اساسی، اختلال دوقطبی، و اسکیزوفرنی با سایه‌های مختلف ناملایمات دوران کودکی بود. آنها دریافتند که سوءاستفاده در دوران کودکی یک عامل خطر قوی برای اسکیزوفرنی در بزرگسالی است: در نمونه‌ آزمایش شده شانس ابتلا به اسکیزوفرنی در بین افرادی که سوءاستفاده را تجربه کرده بودند، حدود 3.5 برابر بیشتر بود. تجزیه و تحلیل‌های تصادفی‌سازی مندلی به یافته‌های پژوهشگران در مورد کودک‌آزاری و اسکیزوفرنی حمایت بیشتری می‌کند و شواهد واضح‌تری ارائه می‌کند که سوءاستفاده باعث افزایش خطر اسکیزوفرنی می‌شود. در مقابل، تجربه غفلت دوران کودکی قوی‌ترین ارتباط را با ابتلا به اختلال دوقطبی نشان داد.
باز هم پای ژن درمیان است
استعدادهای ژنتیکی برای بیماری روانی می‌تواند با تجربیات بدرفتاری در دوران کودکی ارتباط برقرار کند.همچنین تجربه سوءاستفاده در دوران کودکی با احتمال توهم، هذیان، احساس بی ارزشی ویا گناه و اقدام به خودکشی مرتبط است، در حالی که غفلت در دوران کودکی با تحریک و آشفتگی همراه است.
اثر عوامل محیطی
عوامل محیطی مانند وضعیت اجتماعی-اقتصادی و آسیب‌شناسی روانی والدین می‌توانند بر این روابط تأثیر بگذارند. نیاز به در نظر گرفتن تعامل پیچیده بین ژنتیک، محیط و بدرفتاری دوران کودکی در شکل دادن به خطر بیماری روانی وجود دارد.
با توجه به عوامل بالا بدیهی است که سایه‌های ناشی از سوء استفاده و غفلت یکنواخت نیستند. آنها شکل‌های متمایز به خود می‌گیرند و به نظر می‌رسد به روشهای منحصر به فردی بر نتایج سلامت روان تأثیر می‌گذارند. درک رو به رشد روان‌شناس‌ها از این تأثیرات در نهایت می تواند شانس دریافت حمایت مورد نیاز را برای افرادی که در اوایل زندگی با بدرفتاری مواجهه می‌شوند را افزایش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1340307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامسونگ با بیلبوردهای تبلیغاتی به استقبال رویداد بزرگ خود رفت

باتری آیفون 16 تراکم انرژی بالاتری خواهد داشت

اولین عینک هوشمند مجهز به GPT-4o را اینجا ببینید

اخوت و همراهی مسلمانان و مسیحیان در زمان ظهور حضرت ولی‌عصر (عج)

پارک ملی بوجاق، بندر کیاشهر

نقاشی های سه بعدی خلاقانه مرد کچل روی سرش

گوناگون/ آیا امامت ائمه به دلیل خویشاوندی با پیامبر است؟

4 گوشه دنیا/ بازسازی چهره قدرتمندترین فرعون مصر باستان

تصاویری از مبارزه اسب ها

داستان کشیش مسیحی و پیامبر (ص)

نام کاندیدای مورد علاقه کامران و هومن لو رفت!

چهره ها/ استوری همسر بهرام رادان از نمایش «سی صد»

پشت صحنه دعوای امیر و رضا در «وضعیت سفید»

سمانه پاکدل: من با هادی خیلی خندیدم!

شروع «مختصر گزارشی از یک تئوری» با رضا کیانیان و رامبد جوان

بازیگر زن مشهور بعد از 10سال به ایران بازگشت

چشم عسلی دوست داشت؟!

فراموش می‌شوی گویی که هرگز نبوده‌ای!

دی‌بروینه: ناراحتم که هرگز قهرمان اروپا نمی‌شویم

برترین لحظات مدافع خشن در رئال مادرید

شادی امباپه و یاران در میان اندوه بازیکنان و هواداران بلژیک

ضعف عجیب فرانسوی‌ها؛ گلزنی یادشان رفته!

وزیری: به دنبال تکرار نتیجه توکیو در پاریس هستیم

غفور کارگری: به ورزشکاران شاخص بیش از سقف پاداش می دهیم

دویچه بانک با نشان دادن رونالدو، هواداران را به وجد آورد

فکر می‌کنم امروز برای فرانسه مفید بود

هنرنمایی رونالدو با توپ در زمین اسلوونی

گزارش زنده ؛ پرتغال 0 -0 اسلوونی

تفاوت موارد استفاده برس ها و شانه های مختلف

قاتل خاموش روابط زوجین

جزئیات و تغییرات اولین مناظره دور دوم انتخابات ریاست جمهوری

واکنش پزشکیان به خبر گران کردن بنزین: ما بدون رضایت مردم گران نخواهیم کرد

پزشکیان: به دروغ گفته‌اند پسر من به مولوی عبدالحمید و اهل سنت توهین کرده است

جلیلی: هنوز انتخابات نتیجه‌اش مشخص نشده به 10 میلیون جمعیت ایران می‌گویند «طالبان»

پزشکیان: وقتی رفته بودم زیارت برخی‌ها به من می‌گفتند «مرگ بر منافق»

جلیلی: گفتم ببینید چه کسی گفته مرگ بر منافق/ پزشکیان: با شوکر به حامی من حمله کردند!

پاسخ طیب‌نیا به شایعه‌ها درباره اختلافش با ظریف

پزشکیان: معلم اعتراض می‌کند با باتوم برخورد می‌کنند، بازنشسته می‌آید او را زندانی می‌کنند

ادعای جلیلی درباره یک کارگری که قصد خودکشی داشت

جلیلی: سرعت اینترنت موبایل حداقل 10 برابر و سرعت اینترنت ثابت حداقل 50 برابر افزایش خواهد یافت

اولین مناظره دور دوم انتخابات؛ پزشکیان: مردم بیشتر از پول اینترنت، پول فیلترشکن می‌دهند

واکنش ظریف به فایل صوتی منتشر شده از طیب‌نیا

ساعت‌های سامسونگ پایش سلامت اعضای خانواده را ممکن می‌کنند

عالمی که در قنوت نماز، شعر حافظ می‌خواند!

حمله گاو های وحشی به عکاس در مزرعه

4 گوشه دنیا/ ثروتمندترین شهرهای جهان که بیشترین جمعیت میلیونر و میلیاردر را دارند

مرگ شوک‌آور قهرمان 17 ساله بدمینتون در حین مسابقه!

دود و دَم زندگیتان را تبدیل به خاکستر می کند، به روایت تصویر!

حکمت/ آیا می‌دانستید آیه تطهیر در روز مباهله نازل شد؟

داستان مباهله پیامبر اکرم (ص)