تاثیر تنهایی بر احساس بیمزگی غذاها
دختران
بزرگنمايي:
آریا جوان - خراسان /منوی غذایی در فضا محدود است. فضانوردان اغلب از وعدههای غذایی ازپیشآماده و بستهبندیشده تغذیه میکنند. این وعدهها منجمد، خشکشده یا تحت حرارت قرار گرفتهاند تا ماندگاری طولانی داشته باشند. فضانوردان صرفا به این بستهها آب اضافه میکنند تا یک وعده غذای گرم یا سرد داشته باشند. به گزارش «ایندیپندنت فارسی» با این حال، آنها اغلب گزارش میدهند که این وعدهها بیمزهاند و از این رو فضانوردان طی اقامتشان در ایستگاه فضایی بینالمللی اغلب غذای کافی نمیخورند. اکنون یک مطالعه بینظیر از موسسه سلطنتی ملبورن استرالیا میگوید که علت این بیمزگی ممکن است در احساس تنهایی افراد نهفته باشد.
تاثیر محیط بر درک انسانها از طعمها
به گفته آنها، مشکل فضانوردان در لذتبردن از وعدههای غذاییشان ممکن است به این دلیل باشد که محیط میتواند نحوه درک انسانها از رایحهها و طعمها را تغییر دهد. جولیا لو پژوهشگر اصلی این تحقیق میگوید: «حس تنهایی و انزوا ممکن است در این زمینه نقش داشته باشد». به گفته او، در این تحقیق چگونگی درک بو و طعم غذا در افرادِ تنها بررسی شده است.
نخستین پژوهش در این باره
این که تنهایی و انزوا میتواند در نحوه تجربه غذای فضانوردان نقش داشته باشد، در نگاه اول باورنکردنی به نظر میرسد. پژوهشگران میگویند این نخستین مطالعهای است که درک بو و طعم را در گروههای بزرگ (54 نفره) تحت شرایط انزوا بررسی میکند. با این حال، این اثرات معمولا موقتیاند و پس از چند هفته اقامت در ایستگاه فضایی محو میشوند. به گفته لو، با این همه، حتی بعد از این که اثرات تغییر مایعات از بین برود، فضانوردان بازهم از غذایشان لذت نمیبرند و این نشان میدهد برای توضیح این پدیده چیزی بیش از این باید وجود داشته باشد. همچنین این پژوهش میتواند بهخصوص برای برنامههای فضایی آینده در مریخ سودمند باشد و به ساکنان آینده کمک کند مشکلات مربوط به رژیم غذایی و غذا برای فضانوردان را حل کنند. این تحقیقات حتی در بهبود رژیمهای غذایی افرادی که منزوی زندگی میکنند، مانند خانههای سالمندان و سایر محیطهای اینچنینی هم اهمیت دارد. نتایج این بررسی در مجله بینالمللی علوم و فناوری غذا منتشر شده است.
-
چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱:۱۷
-
۹ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1353002/