دونالد ترامپ احتمالاً برای واردات کالا از چین به آمریکا تعرفه 60 درصدی وضع میکند
نگاه سیاسی
بزرگنمايي:
آریا جوان - دیجیاتو / اعمال تعرفههای سنگین بر کالاهای الکترونیکی وارداتی از چین میتواند شرکتهای آمریکایی را به تولید گوشی در خاک این کشور ترغیب کند.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا رسماً به پایان رسید و دونالد ترامپ بهعنوان چهلوهفتمین رئیسجمهور این کشور انتخاب شد. به نظر میرسد یکی از برنامههای اصلی او برای 4 سال آینده وضع تعرفه 60 درصدی روی کالاهای واردشده از چین، ازجمله وسایل الکترونیکی، باشد.
رئیسجمهور ایالات متحده تقریباً بر همه جنبههای کشور کنترل دارد، بهخصوص مقررات و تعرفهها. ترامپ در مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری خود بارها گفته بود قصد دارد مقررات را برای شرکتهای آمریکایی کاهش دهد و بر کالاهای وارداتی نیز تعرفه وضع کند تا به کسبوکارهای این کشور در رقابت با رقبای چینی و کرهای کمک کرده باشد.
وضع تعرفه روی کالاهای چینی میتواند قیمت کالاهای الکترونیکی در آمریکا را افزایش دهد
بیشتر دوره اول ریاستجمهوری ترامپ، از سال 2017 تا 2021، حول تعرفهها و شعلهورکردن جنگ تجاری با چین بود. سال 2018، ترامپ حتی خود را «مرد تعرفهها» نامید. همچنین طی تجمعی انتخاباتی در پنسیلوانیا در اکتبر گفت: «تعرفه زیباترین کلمه در فرهنگ لغت است. زیباتر از عشق، زیباتر از احترام.»
گفته میشود ترامپ قصد دارد تعرفهای 10 تا 20 درصدی بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده اعمال کند. این میزان تعرفه برای کالاهای تولیدشده در چین میتواند تا 60 درصد هم افزایش یابد. تأثیر و پیامدهای اعمال تعرفه 60 درصدی بر کالاهای وارداتی از چین میتواند برای شرکتهای فناوری قابلتوجه باشد.
اپل و گوگل هماکنون بخشی عمدهای از گوشیهای پرچمدار خود را در چین تولید میکنند و بهرغم تلاشها برای گسترش کارخانهها به کشورهایی مانند هند و ویتنام، چین همچنان عضوی کلیدی از زنجیره تأمین این غولهای فناوری است.
کنارگذاشتن چین از زنجیره تأمین شرکتهای فناوری سالها طول میکشد و به دهها میلیارد دلار سرمایهگذاری جدید برای تأسیس زیرساختها نیاز دارد. «تیم کوک»، مدیرعامل اپل، پیشازاین گفته بود تولید گوشیهای هوشمند در چین بهدلیل نیروی کار ارزان نیست، بلکه بهدلیل کارگران ماهری است که در این کشور وجود دارد.
دونالد ترامپ سال 2025 وارد کاخ سفید خواهد شد و اعمال تعرفهها میتواند از اولین دستورات اجرایی او باشد. اولین پیامد چنین دستوری این است که قیمت لوازم الکترونیکی بهطور قابلتوجهی برای مصرفکنندگان آمریکایی افزایش مییابد؛ برای مثال، یک دستگاه آیفون 16 با قیمت 799 دلاری درصورت وضع تعرفه 60 درصدی میتواند تا بیش از 1200 دلار نیز قیمت داشته باشد.
البته وضع تعرفه سنگین میتواند شرکت بزرگ فناوری را تشویق کند تا کارخانههای تولید گوشیهای هوشمند خود را به ایالات متحده بیاورند. اپل و TSMC پیشازاین ساخت تراشههای آیفون در کارخانه آریزونا را آغاز کردهاند.
-
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴:۴۹
-
۴ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1409259/