آریا جوان

آخرين مطالب

پژوهشی 90 ساله درباره خوشبختی؛ پول، شغل یا خانواده و فرزند نیک؟ نگاه سیاسی

پژوهشی 90 ساله درباره خوشبختی؛ پول، شغل یا خانواده و فرزند نیک؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - چه چیزی در زندگی خوشبختی می‌آورد؟ پول، شغل رضایت‌بخش یا خانواده و فرزندان خوب؟ این یکی از ماندگارترین پرسش‌هایی است که انسان‌ها در طول تاریخ برای خود مطرح کرده‌اند.

گمانه‌زنی و مقایسه ایده‌ها در این زمینه می‌تواند جالب باشد، اما در واقع دانشی وجود دارد که می‌توانیم با مراجعه به آن، پاسخ‌هایی برای این پرسش بیابیم و این دانش حول محور طولانی‌ترین مطالعه ژرف تاریخ درباره خوشبختی قرار دارد.
مطالعه هاروارد درباره رشد بزرگسالان نزدیک به 90 سال است که آغاز شده است و اکنون در هشتاد و ششمین سال خود قرار دارد. اما آغاز آن با دو پروژه جداگانه بود.
در سال 1938، مطالعه «گرانت» که توسط بنیاد «ویلیام تی. گرانت» تأمین مالی شده و به رهبری دکتر جورج ای. وایلانت انجام می‌شد، روی 268 مرد از کلاس‌های کارشناسی دانشگاه هاروارد را انجام می‌شد. هم‌زمان، مطالعه دیگری به نام «گلوئک» در حال انجام بود که شامل تحقیق روی 456 مرد از محله‌های درونی شهر بوستون می‌شد.
هدف هر دو مطالعه مشابه بود: دنبال کردن شرکت‌کنندگان در طول زندگی‌شان و مشاهده تأثیر عوامل مختلف بر سلامت و خوشبختی آن‌ها در گذر زمان.
امروزه تعداد کمی از شرکت‌کنندگان اصلی زنده هستند، اما برخی از آن‌ها به موفقیت‌های بزرگی دست یافتند؛ از جمله بن برادلی، روزنامه‌نگار افسانه‌ای و نیز یک نفر که رئیس‌جمهور ایالات متحده شد: جان اف. کندی.
در سال‌های اخیر، پژوهشگران تمرکز خود را بر فرزندان گروه اصلی – مطالعه نسل دوم – به رهبری روان‌پزشک دکتر رابرت والدینگر معطوف کرده‌اند.
والدینگر به همراه معاون خود دکتر مارک شولتز، کتابی به نام «زندگی خوب: درس‌هایی از طولانی‌ترین مطالعه علمی خوشبختی در جهان» منتشر کرده‌اند که یافته‌های این پروژه چندین دهه‌ای را خلاصه کرده است. طی این سال‌ها ده‌ها مقاله علمی منتشر شده که شرکت‌کنندگان را در مقاطع مختلف زندگی بررسی کرده و عواملی مانند خدمت نظامی و تجربه‌های معنوی را مورد مطالعه قرار داده‌اند.
اما تاکنون چه درس‌هایی از طولانی‌ترین مطالعه خوشبختی انسان آموخته‌ایم؟
یک، تنهاترین عدد است
دکتر والدینگر در سال 2017 به نشریه هاروارد گازت گفت: «یافته شگفت‌انگیز این است که روابط ما و میزان خوشحالی ما در این روابط تأثیر عمیقی بر سلامت ما دارد. مراقبت از بدن مهم است، اما رسیدگی به روابط نیز شکلی از مراقبت از خود است. به نظر من این یک کشف مهم است.»
در سال‌های اخیر به‌ویژه در زمان فاصله‌گذاری‌های اجتماعی در دوران کرونا، در تحقیقات فراوانی به خطرات بالقوه تنهایی برای سلامت اشاره شده است. برخی مطالعات نشان داده‌اند که انزوا می‌تواند به اندازه سیگار کشیدن یا چاقی به سلامت انسان آسیب برساند. در افراد مسن، تنهایی با بیماری‌های قلبی مرتبط بوده و ارتباطات اجتماعی با سلامت بهتر مغز همراه است.
این درس ویژه از مطالعه هاروارد شاید در بهترین زمان ممکن ارائه شده باشد. در این زمانه، بسیاری درباره «اپیدمی تنهایی» هشدار داده‌اند که گفته می‌شود دنیای مدرن ما را به دام انداخته است. سازمان جهانی بهداشت نیز این مسئله را به‌عنوان یک اولویت بهداشت عمومی جهانی شناسایی کرده و خواستار توجه به آن شده است.
کیفیت یا کمیت؟
البته این بدان معنا نیست که برای خوشبخت بودن، الزاما همیشه باید افراد زیادی دور و بر شما باشند. به گفته والدینگر در مصاحبه‌ای با درک مولر، کیفیت ارتباطات اجتماعی مهم‌تر از کمیت آن‌هاست. او می‌گوید: «انسان‌های درون‌گرا کاملاً سالم هستند. آن‌ها ممکن است فقط به یک یا دو رابطه واقعاً قوی نیاز داشته باشند و از داشتن افراد بیشتر خوشحال نباشند. این اصلاً اشکالی ندارد.»
ازدواج با کاهش خطر زوال عقل در سنین بالا مرتبط بوده است، اما اگر ازدواجی ناخوشایند باشد، این مزیت ممکن است از بین برود. مطالعات اخیر در آمریکا نشان داده است که اگرچه بزرگسالان امروزی به‌اندازه دهه‌های گذشته دوستانی دارند، اما کیفیت این ارتباطات ممکن است همانند قبل نباشد.
در دنیای امروزی که بیش‌ازحد به فضای مجازی متصل است، برخی بر این باورند که گذراندن زمان بیشتر در فضای مجازی و کمتر در دنیای واقعی می‌تواند مانعی برای ایجاد روابط قوی با دیگران باشد. با این حال، برای برخی افراد، مانند کسانی که قادر به ترک خانه نیستند، دوستی‌های آنلاین می‌تواند نجات‌بخش باشد.
چرا روابط خوب ارزشمندند؟
والدینگر می‌گوید نظریه غالب این است که تعامل اجتماعی به ما کمک می‌کند تا از لحاظ احساسی خود را تنظیم کنیم. روزی پر از استرس در محل کار اغلب با صحبت کردن با شریک زندگی در خانه تسکین می‌یابد. اگر در رابطه با شریک زندگی یا فرزندان‌تان دوران سختی را سپری می‌کنید، ممکن است با حرف زدن با یک دوست نزدیک بتوانید آرامش پیدا کنید.
اهمیت روابط تنها یکی از درس‌های این مطالعه است، اما شاید شگفت‌آورترین آنها باشد. دیگر مؤلفه‌ها برای پیش‌بینی رفاه بلندمدت شامل مواردی است که با آن‌ها آشنا هستیم: پرهیز از سیگار، خودداری از مصرف زیاد الکل یا مواد مخدر، ورزش منظم، و معاینات منظم پزشکی که همه به سلامت جسمی کمک می‌کنند و اثر مهمی بر خوشبختی دارند.
مطالعه درباره خرسندی و خوشبختی بشر همچنان ادامه دارد، اما همان‌طور که والدینگر در یک سخنرانی در تِد گفت: «کسانی که بهترین وضعیت را داشتند، کسانی بودند که روی روابطشان سرمایه‌گذاری کردند.»

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1420157/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیائومی سرگرم توسعه یک تبلت رده بالا جهت رقابت با آیپدهای اپل است

با One UI 7 ارتباط بین گوشی‌ها و لپ‌تاپ‌های سامسونگ یکپارچه‌تر خواهد شد

تا به حال بچه کوسه دیده اید؟

تصاویر مسحور کننده از ارتفاعات شهر روانسر

چهره ها/ عکس غم‌انگیز بازیگر تلویزیون روی تخت بیمارستان

چهره ها/ عکس متفاوت آناهیتا درگاهی در اینستاگرام

دقیقی: بیش از حد به پرسپولیس پرداختند

دعوت استقلال خوزستان از هواداران برای دیدار با فولاد

تمرینات خیبر خرم‌آباد برای تقابل با پرسپولیس

ادعای عجیب امانوئل پتی: به خاطر زنم از آرسنال رفتم!

به بهانه دیدار امروز منچسترسیتی و اورتون

آمار مناسب استقلال در خارج از خانه

درویش: ما روزهای سخت‌تر از این هم داشتیم

کریم باقری: به سرمربی بودن علاقه‌ای ندارم

کریم باقری: سرمربی بزرگ بیاورید!

نسل زد؛ از اقتصاد زبانی تا زبان مخفی

متهم: از زن صیغه‌ای خسته شدم، او را کشتم

خطرات لوازم آرایشی در ایجاد سرطان ریه برای زنان

آذر منصوری: مهمترین هدف سیاست داخلی باید تامین معیشت و جلب رضایت مردم باشد

پاکستان: متعهد به همکاری با ایران هستیم

تشکیل ستاد مرکزی برگزاری یادواره های شهدا در کیش

احتمالا گلکسی رینگ 2 را در رویداد معرفی گلکسی S25 خواهیم دید

لحظه دلنشین شیر خوردن دو بزغاله از نژاد اصیل بز سیاه بختیاری

هنرمندی که به کمک خمیر چهره ها را سه بُعدی میسازد

تصادفی عجیب در یک تقاطع بدون چراغ هشدار در برزیل

حال و هوای سال نوی میلادی در متروی مسکو

تصاویر ترسناکی از سلاخی کردن نهنگ غول‌پیکر به دست انسان

مبارزه کروکودیل غول‌پیکر و شیر، پیروز میدان کدام است؟

عشق مادرانه در طبیعت؛ لحظه شگفت‌انگیز سرپرستی بچه میمون توسط پلنگ!

تلویزیون امروز و فردا چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

رئال مادرید اصلا به فن دایک فکر نمی‌کند!

اطمینان گواردیولا برای خروج سیتی‌ها از بحران

استقلال می‌خواهد این بار برنده دربی باشد

گاریدو: اخبار تیم زیر 10 دقیقه به بیرون درز پیدا می‌کرد

گاریدو: برای پول به پرسپولیس نیامدم

درخواست گاریدو از درویش: پیراهن پرسپولیس را برایم بفرستید

3 پرسپولیسی در آستانه از دست دادن بازی با خیبر

رضا درویش: من هم مثل هواداران از نتایج پرسپولیس ناراضی‌ام

انیمیشن باشگاه خیبر خرم‌آباد برای دیدار با پرسپولیس

بیماری و بدشانسی دست از سر کیه‌زا برنمی‌دارد

واکنش نمایندگان مجلس به اولین گام دولت پزشکیان برای رفع فیلترینگ

ابلاغ اساسنامه بنیاد شهید رئیسی؛ جمیله علم‌الهدی عضو هیات امنا شد

فیروزآبادی: واتس‌آپ و گوگل‌پلی بدون قید و شرط باز شدند

هوش مصنوعی Gemini Live به گوگل کروم می‌آید؟

سلاح عجیب بچه گوزن برای فرار از دست یوزپلنگ؛ باد معده!

لحظه تماشایی شاخ به شاخ شدن دو بزکوهی با یکدیگر

نبرد تماشایی روباه و عقاب؛ روباه برای فرار، بهمن به پا کرد!

گاریدو: به سروش گفتم اگر این طور بخواهی ادامه بدهی، نمی‌توانی بازی کنی

گاریدو: به باشگاه‌ها اطلاع داده بودم که وضعیت مطلوبی نداریم

گاریدو: با خبرنگار‌ها مشکلی نداشتم