7 نشانه خطرناک که درگیر استرس مزمن هستید
دختران
بزرگنمايي:
آریا جوان - فرارو / بر اساس گزارش بنیاد سلامت روان، 74 درصد از بزرگسالان بریتانیا در یک جا از زندگی خود درگیر استرس میشوند.
استرس موجی از واکنشها را در مغز آغاز میکند، که با آمیگدال شروع میشود، که خطر را حس میکند و به هیپوتالاموس سیگنال میدهد. این سیگنال، واکنش جنگ یا گریز بدن را فعال میکند و هورمونهای استرس مانند آدرنالین و کورتیزول را آزاد میکند. در کوتاه مدت، این پاسخ مفید است، زیرا بدن را برای مقابله با چالشهای فوری آماده میکند. با این حال، استرس مزمن منجر به آزادسازی مداوم کورتیزول میشود که میتواند اثرات منفی روی مغز و بدن داشته باشد. کورتیزول بیش از حد در مغز میتواند منجر به تغییراتی در هیپوکامپ، منطقهای که در حافظه و یادگیری نقش دارد، شود.
اگرچه از نظر فیزیکی هیپوکامپ را فرسوده نمیکند، قرار گرفتن طولانی مدت کورتیزول میتواند عملکرد آن را مختل کند و در طول زمان باعث کوچک شدن هیپوکامپ کمک شود. این پدیده اساساً به این معنی است که استرس مزمن ممکن است یادگیری چیزهای جدید یا یادآوری خاطرات را دشوارتر کند. از سوی دیگر، آمیگدال که مسئول پردازش احساسات، به ویژه ترس است، میتواند تحت استرس طولانی مدت بیش از حد فعال شود. این میتواند منجر به احساس اضطراب، سرگیجه و دائماً در حالت هوشیاری بودن، شود. علاوه بر اینها، کورتیزول در تنظیم التهاب نیز نقش دارد. در شرایط عادی، کورتیزول به کنترل التهاب کمک میکند، اما با استرس مزمن، بدن میتواند در برابر اثرات کورتیزول مقاوم شود.
نشانههای استرس چیست؟
در اینجا 7 نشانه مختلف استرس را به همراه تأثیراتی که میتوانند بر سلامت جسمی و روانی شما داشته باشند، گردهم آورده شده است.
1. تحریک پذیری و نوسانات خلقی
استرس میتواند شما را بیش از حد معمول تحریک پذیر کند. اگر متوجه شدید که به چیزهای کوچک باعث عصبانیت شما میشود یا احساس میکنید که در یک ترن هوایی هیجانی هستید، این نشانهای است که استرس ممکن است وارد زندگی شما شده باشد. به گفته این متخصص، نوسانات خلقی اغلب ناشی از فشاری است که مغز شما در هنگام پردازش مداوم عوامل استرس زا تجربه میکند و پهنای باند کمی برای تنظیم هیجانی برای شما باقی میگذارد.
2. خواب بد
استرس و خواب خوب به ندرت دست به دست هم میدهند. استرس میتواند ذهن شما را آشفته کند و به خواب رفتن را سخت کند. علاوه بر این، ممکن است در نتیجه در طول شب به طور مکرر از خواب بیدار شوید. اساساً، بدون استراحت مناسب، بدن شما برای باز پس گرفتن انرژی خود تلاش میکند، چرخهای ایجاد میکند که در آن استرس و کمبود خواب از یکدیگر تغذیه میکنند.
3. تنش عضلانی و سردرد
تنش عضلانی، به ویژه در گردن، شانهها یا فک، یک علامت فیزیکی رایج استرس است. این تنش میتواند منجر به سردردهای مکرر شود که ناشی از سفت شدن عضلات سر و گردن است. این روش بدن شما برای نگه داشتن استرس است، اغلب بدون اینکه متوجه شوید.
4. ناراحتی روده
مغز و روده از طریق محور روده-مغز ارتباط نزدیکی دارند. این ارتباط به این معنی است که استرس میتواند سیستم گوارش شما را تحت تأثیر قرار دهد و ممکن است نفخ، سوء هاضمه یا تغییرات ناگهانی در حرکات روده مانند یبوست یا اسهال را تجربه کنید. استرس همچنین انرژی را از هضم غذا منحرف میکند و باعث ناراحتی شما میشود.
5. تپش قلب
اگر از یک دستگاه مانند ساعت هوشمند برای بررسی مداوم تغییرات ضربان قلب خود استفاده میکنید، ممکن است در هنگام استرس متوجه کاهش زمان میان تپشهای قلب خود شوید. تپش قلب نشان میدهد بدن شما در حالت جنگ یا گریز قرار دارد و در تلاش برای بهبودی است. استرس مزمن منجر به کاهش زمان میان تپشهای قلب میشود و نشان میدهد که سیستم عصبی خودمختار شما از تعادل خارج شده است.
6. بیشتر اوقات سرما میخورید
استرس مزمن سیستم ایمنی شما را ضعیف میکند و شما را مستعد ابتلا به بیماری میکند. تحقیقات نشان داده است افرادی که تحت استرس مزمن هستند احتمالاً در مواجهه با ویروسها بیشتر سرما میخورند. استرس توانایی بدن برای تنظیم التهاب را مختل میکند و کار سیستم ایمنی برای مبارزه با بیماریهای رایج مانند سرماخوردگی و آنفولانزا را سختتر میکند. استرس بازده سلولهای ایمنی را کاهش میدهد و شما را در برابر عفونتها آسیب پذیرتر میکند.
7. کاهش تمرکز
استرس تنها بر بدن شما تأثیر نمیگذارد و همچنین بر توانایی شما برای تفکر واضح تأثیر میگذارد. وقتی استرس دارید مغز بقا را در اولویت قرار میدهد و باعث میشود شما کمتر قادر به تمرکز یا حفظ اطلاعات باشید. علاوه بر این، ممکن است متوجه شوید که دامنه توجه شما کاهش مییابد و کارهایی که زمانی ساده بودند، طاقتفرسا به نظر میرسند.
اگر متوجه شدید که با استرس دست و پنجه نرم میکنید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که قدمی به عقب بردارید و فقط نفس بکشید. با این حال، اگر هنوز احساس میکنید نمیتوانید با آن کنار بیایید و استرس زندگی روزمره شما را مختل کرده است، این موارد میتوانند به شما کمک کنند:
در مورد احساس خود با دوستان، خانواده یا یک متخصص بهداشت صحبت کنید.
از تمرینات تنفسی آرام بخش استفاده کنید
از تکنیکهای مدیریت زمان برای کنترل احساسات خود استفاده کنید
برای روزها یا رویدادهای استرس زا از قبل برنامه ریزی کنید
به راهنمای صوتی رایگان سلامت روان گوش دهید.
-
سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶:۲۳
-
۹ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1426680/