آریا جوان

آخرين مطالب

کودکی بر باد رفته در صفحات اینستاگرام! دخترونه پسرونه

کودکی بر باد رفته در صفحات اینستاگرام!
  بزرگنمايي:

آریا جوان - جام جم / اینستاگرم‌ را بازمی‌کنم و در صفحه اکسپلور،ناخودآگاه چشمم به دختر کوچولویی می‌افتد که با انواع و اقسام افکت‌ها شکل و شمایل عجیبی به خود گرفته.در این ویدئو دخترکوچولو با آب و تاب و تغییر لحن صدا،روی مژه‌های نازکش،ریمل می‌کشد و می‌گوید:«این ریمل هم به مژه‌هاتون حجم میده هم بلندشون میکنه،کاردوتا ریمل رو باهم انجام میده و...».
به چشمان سیاه شده ازرنگ ریملش نگاه می‌کنم. درپس این‌همه سیاهی و رنگ و پودر چقدر معصومیت موج می‌زند. آیا مادروپدرش این حجم از پاکی و معصومیت را نمی‌بینند؟ این بچه چقدر زود وارد دنیای آدم بزرگ‌ها شده! وقتی تمام صفحه‌اش را از بالا تا پایین می‌بینم حیرت می‌کنم. تمام صفحه پر شده از ویدئوهای آموزشی دختر کوچولویی که حالا می‌دانم اسمش مبیناست. از نحوه کرم‌پودر زدن تا چطور سایه و کانسیلر بزنیم راآموزش می‌دهد وحتی ویدئوی حرف‌های خصوصی و پنهانی که با شیرین‌زبانی به پدر‌و‌مادرش گفته هم در صفحه‌اش پر است. در میان تمام افرادی که با قربان صدقه رفتن‌های الکی کامنت‌ها را پر کرده‌اند باز جای شکرش باقی است که هستند کسانی که این کار را تأیید و تصدیق نمی‌کنند. 
حمایت قانونی از کودکان بلاگر
بدیهی است که استفاده از کودکان در فضای مجازی برای کسب درآمد است. اینها همان کودکان‌کار در چهارراه خیابان هستند، منتها این‌بار با شکل و شمایل مدرن‌تر و شیک‌تر. به‌عبارتی با تغییر تمام مناسبات رفتاری و عملکردی انگار بعضی از پدر‌و‌مادرها جای خود را با فرزندان‌شان عوض کرده‌اند و به جای این‌که از آنها حمایت کنند،این فرزندان هستند که خرج زندگی را درمی‌آورند و از آنها حمایت می‌کنند. ازاین‌رو دربسیاری ازکشورهای دنیا قوانین مشخصی در رابطه با حمایت از کودکان کار مجازی به‌خصوص در اینستاگرام وضع شده. ماده32کنوانسیون حقوق کودکان که ایران نیزجزو امضاکنندگان آن است، ازدولت‌هاخواسته تا ازاستثمار اقتصادی کودک‌وهرکاری که به آنهاصدمه می‌زندیاتحصیل‌شان رامتوقف‌می‌کندیابرای بهداشت جسمی،روحی، اخلاقی و اجتماعی‌شان مضر است، جلوگیری کند؛ اما در ایران،متأسفانه این قوانین خیلی جدی گرفته نمی‌شود. از این‌رو امیدواریم در شرایطی که بعضی از مردم کودکان‌شان را قربانی منفعت‌طلبی‌شان می‌کنند، دولت برای کاهش فعالیت کودکان در فضای مجازی یک‌سری قوانین مدنی همراه با ضمانت‌های اجرایی وضع کند. 

آیا همیشه پول حرف اول را می‌زند؟
در دنیای امروز نمی‌توان نقش تکنولوژی را نادیده گرفت. فضای مجازی با ظرفیت‌ها و زرق و برقی که داشته امکان و فرصت آن را به‌وجود آورده که مردم بتوانند اطلاعات وخدمات مورد نیازخود را درهر زمان وهرجایی که باشنددریافت کنند، اما هر پدیده‌ای درکنارمحاسنی که دارد ازمعایبی هم برخورداراست.ازاین‌رو وبا افزایش فشارهای اقتصادی وبعضا سودای لایک،فالوئر و دیده‌شدن، بسیاری از افراد جامعه به‌دنبال کسب درآمد بیشتر ازاینترنت وفضاهای مجازی هستند ومتأسفانه کم نیستند والدینی که کودکان‌شان را با هدف بهره‌‌برداری مالی و ساختن یک زندگی لوکس وارد شبکه‌های اجتماعی می‌کنند. البته بعضی از این والدین هم آینده بچه‌‌شان را بهانه می‌کنند و می‌گویند: «برای آینده خودش است که به این شکل جلوی دوربین می‌آوریمش. ما می‌خواهیم در آینده دغدغه مالی نداشته باشد» در برابر این توضیح حتی اگر بهانه نباشد و بنا را بر صادقانه بودن آن بگذاریم‌؛ باز این سؤال مطرح می‌شود که پس تکلیف آسیبی که به روح و روان فرزندتان وارد می‌کنید چه می‌شود؟ وقتی آنها را بی‌محابا درمعرض دید هزاران نفر از کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار می‌دهید صدمه‌ای به آنها می‌زنید که با هیچ رفاه و آسایش مالی قابل جبران نیست. 
دنیای مجازی جدی است
به عقیده کارشناسان حوزه کودک، انتشار عکس‌ و ویدئوهای کودکان در فضای مجازی ازشکل‌‌گیری هویت کودکان ممانعت می‌کند و همچنین آنان را از نظر شخصیتی و عزت‌نفس دچار مشکل کرده و حریم خصوصی‌شان را هم در معرض تهدید قرارمی‌دهد. ضمن این‌که وظیفه مادروپدر این است تا ازکودکان در برابر آسیب‌های اجتماعی و بیماران پدوفیلی محافظت کنند. درروان‌شناسی پدوفیلیا یا تمایل جنسی به کودکان یک انحراف جنسی است که افرادمبتلا به این اختلال از لحاظ ظاهری تفاوتی با مردم عادی ندارند. آنها، در فضای مجازی به‌دنبال شکارکودکان ونوجوانان هستند،اینجاست که بایدوالدین هوشیار باشند و ازریسک‌کردن بپرهیزند و شرایط امنی برای فرزندان‌شان فراهم کنند.وقتی عکس وفیلم فرزندان‌تان را درفضای مجازی پخش می‌کنید درواقع زمینه را برای ایجاد یک شخصیت‌ خودشیفته و کمال‌گرا دربزرگسالی‌شان فراهم می‌‌سازید.آنها با خودشان فکرمی‌کنند دیگرهمه من رامی‌شناسند پس من ازهمه برتر وموفق‌ترهستم؛ بنابراین مدام دل‌شان می‌خواهدکه درمعرض دید وتحسین دیگران باشند ودیگر تحمل هیچ شکستی را ندارند. اینها آسیب‌هایی است که به مرور وارد ذهن کودکان می‌شود وتا سنین بالاتر هم همراه آنان می‌شود و به شخصیت و روابط شخصی و اجتماعی او لطمه بسیاری وارد می‌کند. 

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1434806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی گراک 3 ایلان ماسک با 10 برابر قدرت بیشتر در راه است

عقب‌نشینی متا؛ اکانت‌های هوش مصنوعی از اینستاگرام و فیسبوک حذف شد

زیباترین و حیرت‌انگیز ترین بنای زیرزمینی جهان

از روانپزشک‌ها می پرسند تا حالا چند بیمار را درمان کردید؟

مهربانی عجیب امام هادی (ع) در کلام استاد فاطمی نیا

آسیب ستون فقرات کودک در استفاده از تبلت

این علائم کمر درد را جدی بگیرید

ورود به خانه دیگران!

آخرین قسمت از برنامه شام ایرانی به میزبانی السا فیروز آذر

پسندیده رئیس فدراسیون روستایی و عشایری شد

پیام عاشقانه دانشگر برای طارمی: افتخار ما

قنبرزاده: افزایش سهمیه خارجی به سازمان لیگ ارجاع داده شده است

مجمع هر کسی را انتخاب کرد همه تمکین می کنند

علی کفاشیان: رای محکومیت من یک سال محرومیت بود که گذراندم

مدیرعامل خیبر: فدراسیون نامه زد که شما ضرر کردید!

سرنوشت اولمو در دست هوادار متعصب رئال!

ماجرای پرونده میرشاد ماجدی در کمیته اخلاق چیست؟

صعود پینگ‌پنگ‌بازان ایران در اولین رده‌بندی سال 2025

خلیلی: ورزش ارزان باید در دسترس مردم قرار بگیرد

اکسسوری‌های دست‌ساز؛ زیبایی پاپیون‌های پارچه‌ای

سردار تنگسیری: دیپلماسی همراه با میدان جواب می‌دهد

دستیار پزشکیان: سیاست‌هایی که رفع تحریم را به تعویق انداخت، منجر به فقر گسترده شد

قالیباف: 12 هزار قانون فعلی به 3500 قانون تبدیل می‌شود

ابطحی خطاب به ظریف: وفاق خودمونی‌های حکومتی تاثیری ندارد و نامش وفاق ملی نیست

اپل به‌مناسبت سال مار، نسخه ویژه ایرپاد 4 را معرفی کرد

قلعه رودخان زیبا و دیدنی

بهترین بنده خدا از نظر امام رضا علیه السلام

تصویر سازی ساده از یک تصویر

شیر فرهاد «مجنون» برره شد

«آبان» بازیگران خود را شناخت

خیال رئال راحت؛ وینی فعلا محروم نیست

قربانی: نمی‌توانیم «زوری» داور درست کنیم

حمله نتفلیکس به حق پخش جام جهانی زنان

اعتراض نماینده مجلس به اشتباهات داوری در لیگ یک

یاران ‌اسماعیل‌نژاد مغلوب تیم لئون شدند

هافبک جوان در انتظار تصمیم موسیمانه!

سیوهای برتر هفته 18 سری آ ایتالیا

احتمال لغو داربی انگلیس

10 گل برتر تاتنهام در سال 2024

ماجرای عجیب تیکدری و استقلال

عمیق بخواب، حافظه‌ات را قوی کن!

دندۂ لج؛ واکنش روزنامه دولت به اصرار برخی مجلسی‌ها بر استیضاح وزیر اقتصاد

نظر مردم چچن درباره ایران

تصاویری از رژه مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه علوم انتظامی در حضور پزشکیان

احترام نظامی سردار رادان به رئیس جمهور

پزشکیان در مراسم دانش‌آموختگی دانشگاه علوم انتظامی: با وجود شما خیانتکاران جرات ترک‌تازی در جامعه نخواهند داشت

فرمانده تیپ صابرین: نیروی زمینی سپاه در مقابل هرگونه تجاوز سریع و قاطع واکنش نشان خواهد داد

ادعاهای رئیس دفتر رسانه‌ای اسد درباره سقوط دولت پیشین سوریه و ایران

عراقچی: خواب راحت شبها به برکت مقاومت و مجاهدت نیروهای مسلح است

دیدار استاندار سمنان با یکی از جانبازان شهرستان مهدیشهر