ایلان ماسک و ماجرای جعل اسکرینشات؛ آیا «Adrian Dittmann» واقعی است؟
فناوری
بزرگنمايي:
آریا جوان - زومیت / ورج برای روشنشدن ماجرای اسکرینشات آدریان دیتمان و شباهت آن با ایلان ماسک با یکی از منابع آگاه در ایکس ارتباط برقرار کرد.
در دنیای پرهیاهوی رسانههای اجتماعی، شایعهها و گمانهزنیها به سرعت نور منتشر میشوند و گاهی اوقات، تشخیص واقعیت از خیال دشوار میشود. اخیراً اسکرینشاتی در فضای مجازی دستبهدست میشد که ادعا میکرد ایلان ماسک، میلیاردر مشهور و مالک پلتفرم ایکس، مخفیانه از حساب کاربری دیگری به نام «آدریان دیتمان» استفاده میکند.
این اسکرینشات که در ابتدا در بخش انجمن یکی از وبسایتهای گفتوگوی معروف منتشر شد، رابط کاربری غیرمعمولی را نشان میداد که شامل لینکهایی به «پورتال ادمین» و صفحه «مسدودکردن» بود. این موضوع گمانهزنیها مبنیبر داشتن اختیارات ویژه این حساب و ارتباط آن با ایلان ماسک را بهشدت افزایش داد.
شخصیت «آدریان دیتمان» از قبل نیز در پلتفرم ایکس شناخته شده بود و طرفداری شدید او از ایلان ماسک و شباهتهایی در لحن نوشتاریاش، باعث ایجاد شایعاتی مبنیبر یکیبودن این دو شخصیت شده بود. حتی برخی پا را فراتر گذاشتند و ادعا کردند که این حرکت تبلیغاتی زیرکانه خود ماسک است. این فرضیه چندان دور از ذهن به نظر نمیرسید؛ زیرا ماسک پیشاز این نیز رفتارهای غیرمتعارفی در این پلتفرم از خود نشان داده بود.
بااینحال، منبعی آگاه در شرکت ایکس به وبسایت The Verge اعلام کرد که رابط کاربری نمایشدادهشده در اسکرینشات، جعلی و ساختگی است. به گفته این منبع، چنین گزینههایی برای کارمندان ایکس در هنگام ورود به حسابهایشان وجود ندارد و آنها نیز رابط کاربری مشابه سایر کاربران را مشاهده میکنند، بهجز نمونههایی که به ویژگیهای آزمایشی در حال توسعه مربوط باشد. منبع دیگری نیز که با عملیات ایکس آشنا بود، این موضوع را تأیید کرد.
یافتههای یادشده نشان میدهد که سایر عناصر موجود در اسکرینشات، مانند لینکهای تحلیلی که فقط برای نویسنده پست مشاهدهکردنی است، بهصورت عمدی جعل شدهاند تا این تصور را ایجاد کنند که ماسک مخفیانه دیتمان است. این شایعات بهسرعت در شبکههای اجتماعی پخش شد و به گمانهزنیها دامن زد.
هنوز مشخص نیست که چه کسی این اسکرینشاتها را منتشر کرده است. این احتمال وجود دارد که خود «آدریان دیتمان» برای بهرهبرداری از این شایعات و افزایش توجه به خود، دست به این کار زده باشد. همچنین، این احتمال وجود دارد که فرد دیگری با جعل هویت دیتمان قصد داشته باشد تصویری منفی از ایلان ماسک به نمایش بگذارد.
در نهایت، اگرچه این رسوایی نشان میدهد که اسکرینشات منتشرشده جعلی است و نمیتواند بهعنوان مدرکی قطعی برای ارتباط ماسک و دیتمان در نظر گرفته شود، بهطور کامل این ارتباط را رد نمیکند. این ماجرا باردیگر نشان میدهد که چگونه اطلاعات نادرست میتواند بهسرعت در فضای مجازی منتشر شود و اهمیت بررسی صحت اطلاعات، قبل از انتشار آن را یادآور میشود.
-
شنبه ۱۵ دي ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۶:۱۵
-
۷ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1435726/