آریا جوان

آخرين مطالب

چرا برخی کودکان دچار «نارساخوانی» هستند؟ دختران

چرا برخی کودکان دچار «نارساخوانی» هستند؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایسنا / یک درمانگر اختلالات یادگیری، نارساخوانی را به عنوان یک اختلال یادگیری خاص مطرح کرد و گفت: کودکان نارساخوان با وجود هوش طبیعی، داشتن فضای آموزشی مناسب و نداشتن مشکلات خاص در حواس بینایی و شنوایی، همچنان مشکلاتی در خواندن دارند. همچنین مهارت‌های تحصیلی این کودکان به میزان زیادی پایین‌تر از سن تقویمی آنهاست و این نقصان، باعث اختلال چشمگیری در عملکرد تحصیلی و فعالیت‌های روزمره زندگی آنها خواهد شد.
پریسا خسروتاش در این باره اظهار کرد: «نارساخوانی» یا «دیسلکسیا»، نوعی اختلال یادگیری خاص محسوب می‌شود که مشخصه اصلی آن، دشواری در خواندن است.
به گفته وی، در این اختلال، شناسایی صداهای گفتاری دچار مشکل می‌شود. از طرفی، یادگیری چگونگی ارتباط صداهای گفتاری به حروف (کدگذاری) نیز به سختی اتفاق می‌افتد. «نارساخوانی» یا «دیسلکسیا»، پیامد تفاوت‌های فردی در نواحی خاصی از مغز است که این نواحی مسئول پردازش زبان هستند.
این درمانگر اختلالات یادگیری خاطرنشان کرد: نارساخوانی، یک اختلال یادگیری خاص است که باعث می‌شود خواندن و تکالیف مرتبط با زبان سخت‌تر و پیچیده‌تر شود. مهارت‌های تحصیلی کودکان نارساخوان به میزان زیادی پایین‌تر از سن تقویمی آنهاست و این نقصان، باعث اختلال چشمگیری در عملکرد تحصیلی و فعالیت‌های روزمره زندگی آنها خواهد شد.
خسروتاش با تاکید بر اینکه نارساخوانی به دلیل مشکلات هوشی یا مشکلات در حواس بینایی یا شنوایی و نداشتن آموزش کافی رخ نمی‌دهد، گفت: در واقع کودکان نارساخوان، کودکانی هستند که با وجود هوش طبیعی، داشتن فضای آموزشی مناسب و نداشتن مشکلات خاص در حواس بینایی و شنوایی، همچنان مشکلاتی در خواندن دارند. مشکلات خواندن می‌تواند موفقیت و پیشرفت تحصیلی کودک در مدرسه را تحت‌الشعاع قرار دهد.
وی افزود: تشخیص نشانه‌های دیسلکسیا پیش از سنین مدرسه دشوار خواهد بود، اما برخی نشانه‌های اولیه وجود دارند که می‌توانند حاکی از وجود مشکل باشند. با ورود کودک به مقطع دبستان، احتمالا اولین فردی که متوجه مشکل کودک خواهد شد، معلم اوست. در اکثریت مواقع، زمانی که کودک یادگیری خواندن را آغاز می‌کند، این اختلال نمود مشخص‌تری خواهد داشت.
این درمانگر اختلالات یادگیری، عدم علاقه به یادگیری حروف و صداها، بی‌میلی و اجتناب از یادگیری مهارت خواندن،‌ عدم تمایل برای با صدای بلند خواندن در کلاس، مشکلات شدید در هجی کردن کلمات، اشتباه در تلفظ کلمات، مشکل در یادگیری شعرهای کودکانه یا آهنگ‌هایی که دارای قیافه هستند (این مورد می‌تواند در دوره پیش دبستان هم مشاهده شود)،‌ مشکل در هجی کردن کلمات ساده، مشکل در تشخیص حروف با شکل‌های مشابه مثل چ، ج، آیینه‌خوانی یا وارونه‌خوانی حروف مانند: "رود" و "دور"، مشکل در یادگیری این موضوع که چگونه صداها با هم ترکیب می‌شوند، جابجا و عوض کردن موقعیت صداها در یک کلمه، مشکل در ارتباط برقرار کردن بین صداها با حروف و بخش‌های کلمه، مشکل در آواسازی برای کلمات جدید، اضافه کردن بعضی حروف و کلمات، حذف بعضی حروف و کلمات، خواندن با ریتمی تردیدآمیز و قطعه قطعه، حدس کلمات با بررسی سطحی ابتدا و انتهای کلمات، حذف کلماتی مانند:"را"، "که"، "از" و قرار دادن بعضی حروف و کلمات به جای یکدیگر را از جمله علائم نارساخوانی در کودکان مطرح کرد.
البته بنابر اظهارات خسروتاش، مشاهده یکی از نشانه‌های گفته شده در بالا، شاید به معنای نارساخوانی نباشد. اما اگر کودک در مهارت‌های پایه‌ای خواندن مشکل داشته باشد و تعدادی از نشانه‌های بالا را داشته باشد، ارزیابی دقیق توسط متخصص بسیار کمک‌کننده خواهد بود. این ارزیابی، مشخص خواهد کرد که آیا کودک به کمک‌های ویژه و مداخله‌های درمانی نیاز دارد یا خیر تا در سریع‌ترین زمان ممکن مداخلات درمانی آغاز شود.
وی از همین رو، بهترین راهکار را در این زمینه را ارزیابی‌ها و مداخلات درمانی زودهنگام دانست که بهترین نتایج و پیامدها را به دنبال خواهد داشت.
این درمانگر اختلالات یادگیری یادآور شد: اگر کودکان، مداخلات درمانی ویژه را در زمان مناسبی دریافت کنند، نتایج مثبتی به دنبال خواهد داشت‌ زیرا مهارت خواندن می‌تواند در نتیجه تمرین و تکرار بهبود پیدا کند. کودکان مبتلا به نارساخوانی می‌توانند با تدریس خصوصی یا آموزش‌های تخصصی مدون طراحی‌شده جهت ترمیم مشکلات خواندن، موفقیت و پیشرفت تحصیلی خوبی در مدرسه تجربه کنند.
خسروتاش، حمایت عاطفی و دریافت آموزش‌های اجتماعی - هیجانی که در جهت بهبود توانمندی‌های اجتماعی و هیجانی کودک برنامه‌ریزی می‌شود را نیز به عنوان عامل مهمی که در درمان این اختلال اثرگذاری دارد مطرح کرد و ادامه داد: گاهی نارساخوانی تا سال‌های طولانی تشخیص داده نمی‌شود و تا زمان بزرگسالی به همراه فرد خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1438189/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یووه قرارداد کاپیتانش را فسخ می‌کند!

گل سوم رئال مادرید به مایورکا توسط رودریگو

خلاصه بازی رئال مادرید 3 - مایورکا 0

عهد شهید جمهور با حاج قاسم

همین مردمی بودن به قیمت جانش تمام شد!

تلاوت دلنشین سوره شمس با صدای استاد عبدالباسط

چالش بزرگ موسیمانه و مدیریت جدید!

گل دوم رئال مادرید به مایورکا توسط مارتین ولیجنت

لس‌ آنجلس قبل و بعد از آتش‌سوزی

احکام دین یهود؛ پخت و پز و استفاده از برق در روز شنبه ممنوع!

درِ آتش را بسته بود!

اول خودت! یک نکته مشترک از زبان شهید مطهری و سردار سلیمانی

راهکار‌های عبدالله روا برای سرمربی آینده پرسپولیس

جوانان سپاهانی در اردوی مهم نیم فصل

برترین گل‌های سال 2024 به روایت لگو

گل اول رئال مادرید به مایورکا توسط جود بلینگام در دقیقه 62

تصویر دختر شهید سلیمانی در مراسم سالگرد هاشمی رفسنجانی

ربات پیشرفته انسان‌نما، نگاه‌ها را در نمایشگاه CES 2025 خیره کرد

فردی که یک باگ مهم فیسبوک را پیدا کرده بود، 100 هزار دلار جایزه برد!

دبیر جشنواره فجر 43 حاضر به پارتی بازی نشد!

چه بر سر تلویزیونی که خیابان‌ها را خلوت می‌کرد، آمد؟!

به یاد بازیگرانی که دیگر در میان ما نیستند

اخراج موقت تیم امید استقلال از آکادمی!

گل سوم النصر به الاخدود توسط مانه

ظهور و سقوط لاپورتا بر صندلی ریاست بارسلونا

دربی شماره 53؛استقلال 1 –1 پرسپولیس

ماجرای درگیری علیرضا بیرانوند با چند هوادارنما در ورامین

گاریدو با پیروزی آشتی کرد

مربیان پرافتخار داخلی در مقایسه با خارجی ها

قوانین سخت کونسیسائو؛ شب در باشگاه بخوابید!

اولمو و ویکتور همراه بارسا در فینال سوپرجام!

مدارک پزشکی جعلی نبیل باهویی، کار دست پرسپولیس داد!

حتما با این ویدئو عمر لباسشویی تان را دو برابر کنید!

فیروزآبادی: هیچ یک از فیلترینگ‌های انجام شده با مجوز شورای عالی فضای مجازی نبوده است

فیروزآبادی: تلگرام دیگر در کشور انحصار ندارد

بگو مگوی باهنر و جبرائیلی بر سر FATF در آنتن زنده

این کیبورد هوشمند با حرکت دستان شما تغییر حالت می‌دهد

ایلان ماسک به مناطق تحت تاثیر آتش‌سوزی لس‌آنجلس اینترنت رایگان استارلینک ارائه می‌کند

اولین SSD اکسترنال دنیا با قفل NFC رونمایی شد؛ گجتی هوشمند برای فراموشکاران!

نماهنگ «ضربان حرم» با نوای سیدرضا نریمانی

مادر شهیدی که هنگام مصاحبه درباره فرزندش فقط چند کلمه گفت!

رفتار وحشیانه عجیب شرکت کنندگان کنسرتی در کالیفرنیا!

رضایت مخاطب از صداوسیما چقدر افزایشی است؟

بهترین فیلم‌های «پسا آخرالزمانی» از سال 2020 تا امروز

چرا چهره هایی چون مدیری، گلراز و شهاب حسینی این همه فن‌پیج دارند؟!

عکسی جالب از اختلاف قد همسر ارسطو و بهتاش سریال «پایتخت»

ترک خانه توسط هالیوودی های مشهور به خاطر آتش!

دابسمش پردیس احمدیه با تیتراژ عاشقانه «پول و پارتی»

اولین حاشیه فجر 43/ مهم‌ترین فیلم‌ها در بخش خارج مسابقه!

عکسی تازه از گریم رضا عطاران شبیه به «صدام حسین»