آریا جوان

آخرين مطالب

خبر خوش فضایی؛ پرتاب نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر در نیمه اول سال آینده نگاه سیاسی

خبر خوش فضایی؛ پرتاب نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر در نیمه اول سال آینده
  بزرگنمايي:

آریا جوان - فارس / مدیرعامل شرکت امید فضا در حاشیه بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های بخش خصوصی از پرتاب نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر در نیمه اول سال آینده خبر داده است.
حسین شهرابی مدیرعامل شرکت امید فضا در حاشیه بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های بخش خصوصی از پرتاب نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر در نیمه اول سال آینده خبر داده است.
وی تاکید کرد: «دو ماهواره کوثر و هدهد که توسط شرکت امید فضا و شرکت دیده‌پرداز صبا طراحی و ساخته شده‌اند، 15 آبان امسال با پرتابگر سایوز روسیه به فضا پرتاب شدند. این دو ماهواره با هدف توسعه کشاورزی دقیق طراحی شده‌اند؛ ماهواره کوثر با مأموریت سنجش از دور و ماهواره هدهد با مأموریت اینترنت اشیاء فعالیت می‌کنند.»
شهرابی با اشاره به ساخت داخلی این ماهواره‌ها افزود: «بیش از 85 درصد اجزای این ماهواره‌ها بومی‌سازی شده است. حتی در صورتی که همه قطعات وارداتی بود، چون طراحی و ساخت آن در داخل انجام شده، این پروژه کاملاً بومی محسوب می‌شود. تحریم‌ها اگرچه چالش‌برانگیز بوده‌اند، اما توانسته‌ایم با موفقیت از آنها عبور کنیم.»
وی همچنین اعلام کرد که نسخه ترکیبی مأموریت‌های کوثر و هدهد با نام کوثر 1.5، در نیمه اول سال آینده پرتاب خواهد شد و تلاش می‌شود با جذب سرمایه، منظومه‌ای از این ماهواره‌ها طراحی و تولید شود.

شهرابی با تأکید بر نقش دولت در توسعه صنعت فضایی گفت: «بزرگ‌ترین خدمتی که دولت می‌تواند انجام دهد، تضمین بازار خدمات فضایی و پیش‌خرید خدمات این صنعت است. علاوه بر این، کاهش ریسک فناوری در بخش دانش‌بنیان از جمله اقدامات مهمی است که باید توسط دولت انجام شود.» 
وی همچنین بر لزوم رفع موانع نظارتی غیرمنطقی تأکید کرد و افزود: «شناخت ناکافی نهادهای نظارتی از صنعت فضایی، باعث کاهش شجاعت مدیران دولتی برای انجام پروژه‌های بزرگ شده و این موضوع چالش بزرگی برای ما ایجاد کرده است.»
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح سه‌شنبه به مدت دو ساعت از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی‌ها و دستاوردهای بخش خصوصی» بازدید کردند.
 در این نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای بخش خصوصی در بخش‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، تجهیزات ساخت ماهواره‌ای، هوش مصنوعی، ساخت تجهیزات و ابزار آلات تعمیر هواپیما، صنایع معدنی و زمین‌شناسی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنعت فولاد و آلومینیوم، لوازم خانگی، صنایع دریایی، صنعت فرش، صنعت آب و برق، صنایع نساجی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی و تولید دارو، پژوهشگاه رویان، تولیدات کشاورزی و دامپروری و صنایع دستی و گردشگری ارائه شده بود. 
در این بازدید، شرکت‌های مختلف بخش خصوصی دغدغه‌ها و گلایه‌های خود را در زمینه‌ی مشکلات و موانعی که بر سر راه بخش خصوصی است مطرح و رهبر انقلاب خطاب به وزرای حاضر در نمایشگاه تاکید کردند: باید دولت و مسئولان دولتی کاری کنند که گلایه‌های بخش خصوصی برطرف شود زیرا پیشرفت کشور در گرو میدان دادن به بخش خصوصی است و تنها راه پیشبُرد کشور استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش خصوصی است.
جزییات ماهواره کوثر و هدهد
ماهواره کوثر اولین محصول فضایی شرکت دانش بنیان امیدفضا است که طراحی آن در تابستان 1398 آغاز شد. این ماهواره از استاندارد ماهواره‌های مکعبی پیروی می‌کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می‌شود. این ماهواره مجهز به دوربین‌هایی در طیف NIR و RGB است. کوثر اولین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط 3.45 متر GSD است که به معنای پیشرفته‌ترین ماهواره تا سال 1400 در ایران است.
ماموریت این ماهواره کشاورزی دقیق و نقشه برداری است. ماهواره «کوثر» یک ماهواره سنجشی با وضوح تصویر 3.5 متر است و با وزن 30 کیلوگرم دارای عرض تصویر رنگی 15 کیلومتر است. همچنین عمر مداری این ماهواره، سه و نیم سال است. 
ماهواره هدهد نیز یک ماهواره با استاندارد ماهواره‌های مکعبی است و مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا بین المللی باند باریک است. نحوه انجام ماموریت این ماهواره به صورتی است که پس از دریافت پیام کاربر زمینی آن را ذخیره کرده و در موقعیت مناسب برای کاربر مورد نظر ارسال می‌کند.
مزیت استفاده از ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیا، یکپارچگی وعدم وابستگی به مرزها و پوشش‌دهی بین المللی است و توانایی ارائه این خدمات به مناطق دور افتاده، جنگلی و کوهستانی را دارد. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل و نقل و تدارکات و محیط زیست خواهد بود. 
ماهواره‌ها، ابزارهای پیشرفته فضایی هستند که با استفاده از تکنولوژی فناوری اطلاعات و ارتباطات، اطلاعات فنی متنوعی را از فضا به زمین ارسال می‌کنند. این اطلاعات شامل جزئیات فنی نظیر ابعاد، وزن، اجزاء الکترونیکی، نظام‌های انرژی، و قابلیت‌های مختلف ماهواره‌ها است. وزن ماهواره 4 کیلوگرم، عمر مداری آن 4 سال و ارتفاع مداری نیز 500 کیلومتر است. 
قابل ذکر است که در آذر ماه 1401 قرارداد مربوط به پرتاب دو ماهواره هدهد و کوثر فی‌مابین شرکت امیدفضا و شرکت روسی گلاوکاسموس به امضا رسید.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1444613/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پروژه «استارگیت» برای توسعه هوش مصنوعی در آمریکا کلید خورد

4گوشه دنیا/ دزدیدن جسد توسط مسئول تدفین اجساد

معماری جالب هتلی در سنگاپور

محسن چاوشی 30 زندانی را در کرمانشاه آزاد کرد

سنگ تموم جناب خان برای موسیقی هرمزگان

بازیگران معروفی که در جشنواره تئاتر فجر 43 بازی کردند

چه جوری میتونه اشیا رو غیب و ظاهر کنه!

تامین امنیت، معضل جدید آمریکا برای میزبانی از المپیک

تیم دوم رنکینگ جهان جا برای تمرین ندارد!

سرمربی تیم‌ ملی: بوکس نونهالان ایران صاحب نابغه است

بدرقه تیم ملی فوتبال جوانان برای افتخارآفرینی در آسیا

افشاگری نیمار: امباپه به رابطه من و مسی حسادت می‌کرد

مراسم بدرقه جوانان ملی‌پوش به جام ملت‌های آسیا

بازگشت ستاره‌ها به تیم ملی بوکس

درویش برای مذاکرات نهایی با کارتال به ترکیه رفت

راهنمای خرید فرش برای پذیرایی‌های کوچک

درگیری های ذهنی را چطور می توان مدیریت کرد؟

شلیک بمب قائم از پهپاد و انهدام هدف در رزمایش نزاجا

خبرسازی‌ها درباره مذاکره ظریف با طرف آمریکایی در داووس تکذیب شد

اظهارات وزیر اطلاعات درخصوص مذاکره با آمریکا

محسن رضایی: ترامپ نباید فریب ادعاها علیه ایران را بخورد

رهبر انقلاب در دیدار فعالان بخش خصوصی: در زمینه‌ی نشان دادن پیشرفت‌ها کم کاریم

بهترین فیلم‌ها درباره ارز دیجیتال و بیت‌کوین

پایان عجیب سریال Silo و ارتباط دادن وقایع آخرالزمانی به ایران

10 فیلم جنگی پرفروش تاریخ سینما؛ از Hacksaw Ridge تا Operation Red Sea

کشف بقایایی از معبد حتشپسوت؛ فرعونِ زنی که «ریش» می‌گذاشت

معمار «هرم بزرگ مصر» چه کسی بود؟

کشف مقبرۀ 700 ساله‌ای که شبیه به یک «کتاب داستان مصور» است

طبیعت کوهستانی چین

صخره ای به شکل فیل در ایسلند

کارگردان «سُل»: اجازه نمی‌دهند درباره جانبازان اعصاب و روان فیلم بسازیم

رونمایی جناب خان از رفیق ترسناکش!

سارا حاتمی با «بازی خونی» در جشنواره فیلم فجر 43 می آید

«محمد صادقی» قبل از بازیگری کجا زندگی میکرد و چه شغلی داشت؟

پیروزی میلیون دلاری برای بارسا!

سرکو کاتانچ از هدایت تیم ملی فوتبال ازبکستان کنار رفت

فوتبالیست‌هایی که از لیگ ترکیه فراترند

صحنه مشکوک به پنالتی در بازی سپاهان

دروازه‌بان هوادار: گل مهرداد قنبری هر 10 سال یک بار زده می‌شود

بازیکن تیم هوادار به صنعت‌ نفت پیوست

آزمایش سرنوشت‌ساز در مورد مصدومیت اورونوف

با لباس مشکی اینجوری سایه بزن!

طرز تهیه بچه مضطرب!

توضیح درباره سوءبرداشت از خبر تعویق حکم پخشان عزیزی

عزیزی‌پور به عنوان رئیس کنفدراسیون اسکواش غرب آسیا انتخاب شد

ترامپ موافق خرید تیک‌تاک توسط ایلان ماسک یا لری الیسون از اوراکل است

در اسلام سه چیز بین المللی است!

شکوه سلطان صخره‌ها در قاب برفی

روز نخست چهل و سومین جشنواره تئاتر به نام «آتیلا پسیانی»

نقش فرعون «موسی کلیم الله (ع)» حاتمی‌کیا به این بازیگر رسید