معاون پزشکیان: بهجای دادن وعدههای بزرگ و غیرعملی، بر حل مشکلات تمرکز کردهایم
نگاه سیاسی
بزرگنمايي:
آریا جوان - ایسنا / معاون اجرایی رئیسجمهور با اشاره به چهارمین سفر استانی دولت وفاق ملی، هدف این سفر را بررسی دقیق مشکلات استان خوزستان بیان کرد و گفت: در بسیاری از سفرهای استانی دولتهای پیشین، بیش از 70 درصد وعدهها عملی نشده که این موضوع به بیاعتمادی مردم منجر شده است. رویکرد دولت چهاردهم مبتنی بر عملگرایی، شفافیت و برنامهریزی دقیق است. ما بهجای دادن وعدههای بزرگ و غیرعملی، بر تحقق تعهدات و حل مشکلات تمرکز کردهایم.
محمدجعفر قائمپناه با اشاره به جایگاه ویژه استان خوزستان در کشور گفت: این استان با تاریخ غنی، فرهنگ پرافتخار و نقش استراتژیک خود همواره نقطهای کلیدی در اقتصاد و امنیت ایران بوده است. خوزستان با وجود منابع عظیم نفت و گاز و صنایع پتروشیمی، یکی از مهمترین استانهای کشور محسوب میشود. اما در عین حال، با مشکلات ساختاری و کمبودهای فراوانی در حوزههای زیرساخت، رفاه اجتماعی و محیطزیست روبهرو است.
معاون اجرایی رئیسجمهور در ادامه با تقدیر از نقش مردم خوزستان در دوران جنگ تحمیلی و یاد و خاطره شهیدان هشت سال دفاع مقدس، بهویژه شهید مهدی باکری، اظهار کرد: دولت چهاردهم مصمم به جبران کاستیها و رفع موانع توسعه این استان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آمارهایی درباره وضعیت اقتصادی و اجتماعی خوزستان اشاره کرد و گفت: این استان با وسعتی معادل 10 درصد از مساحت کشور و جمعیتی بالغ بر پنج میلیون نفر از ظرفیتهای بالایی برخوردار است. اما شاخصهای کلان اقتصادی و اجتماعی نشان میدهند که این استان همچنان نیازمند توجه ویژه است.
قائمپناه با بیان اینکه خوزستان از نظر نرخ تورم در رتبه بیستم کشور قرار دارد، عنوان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در این استان تنها 40.5 درصد است که این نیز رتبه بیستم را در میان استانهای کشور نشان میدهد. همچنین در بخش نرخ بیکاری هم، استان خوزستان با نرخ 11 درصد، در جایگاه پنجم کشور از نظر بالاترین نرخ بیکاری قرار گرفته است.
معاون اجرایی رئیسجمهور در ادامه با اشاره به اینکه درآمد سالانه خانوارهای شهری به صورت متوسط در این استان 238 میلیون تومان در سال است، یادآورشد: این عدد از میانگین کشوری (257 میلیون تومان) کمتر است. همچنین، درآمد سالانه خانوارهای روستایی در خوزستان 145 میلیون تومان است که باز هم از متوسط کشوری پایینتر است. علاوه بر این آمار هزینه خانوارهای شهری در خوزستان، 180 میلیون تومان در سال است که کمتر از متوسط کشوری است.
56 مصوبه کلیدی دولت برای خوزستان در سفر استانی
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در شورای توسعه و برنامهریزی استان خوزستان به مصوبات سفر هیات دولت در این سفر اشاره کرد و گفت: در این سفر 56 مصوبه کلیدی به تصویب رسید که شامل اعتبارات، تسهیلات و سرمایهگذاریهای قابل توجهی است. مجموع ارزش این مصوبات حدود 89 هزار میلیارد تومان است که 29هزار و 625 میلیارد تومان آن از محل بودجه عمومی کشور و 11هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی تامین و پرداخت میشود.
قائمپناه با یادآور شدن این موضوع که40 میلیون دلار اعتبار ارزی برای پروژههای کلیدی، بهویژه در حوزه زیرساختهای حملونقل، تصویب شده است، اظهار کرد: 8 موافقتنامه میان دستگاههای دولتی و شرکتهای وابسته به دولت امضا شد که ارزش آنها به 44 هزار و 243 میلیارد تومان میرسد. همچنین 418 میلیون دلار سرمایهگذاری ارزی در پروژههای مختلف پیشبینی شده است.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه تاکید روی پروژههای اولویتدار است، اظهارکرد: تمرکز دولت بر پروژههایی است که بیشترین تأثیر را در بهبود کیفیت زندگی مردم و توسعه پایدار استان داشته باشند.
وی ادامه داد: برای مثال احداث راهآهن شلمچه به ارزش 40 میلیون دلار یکی از مهمترین پروژههای این سفر است. همچنین تکمیل باند دوم جادههای استراتژیک از جمله اهواز-خرمشهر و اهواز-سوسنگرد در دستورکار قرار دارد.
قائمپناه با اشاره به اینکه پروژه تکمیل تأسیسات فاضلاب اهواز از جمله طرحهای اولویتدار دولت است، یادآورشد: این پروژه نهتنها باعث ارتقای بهداشت عمومی میشود، بلکه خسارتهای اقتصادی ناشی از مشکلات فعلی فاضلاب را نیز کاهش خواهد داد.
معاون رئیسجمهور افزود: تکمیل بیمارستان 500 تختخوابی الزهرای دزفول، بیمارستان جایگزین بهبهان و بیمارستان قلب خرمشهر از مهمترین برنامههای حوزه سلامت است.
اکثریت مردم خوزستان به ایرانی بودن خود افتخار می کنند
قائمپناه در بخش دیگری از سخنان خود به نتایج نظرسنجی انجامشده پیش از سفر استانی به خوزستان اشاره کرد و گفت: برای درک بهتر نیازها و اولویتهای مردم خوزستان، نظرسنجی جامعی پیش از این سفر انجام شد. نتایج این نظرسنجی نشان داد که 70 درصد مردم، بهبود شبکه حملونقل جادهای را مهمترین اولویت میدانند، 58 درصد هم از وضعیت بهداشت و درمان گلایه داشتند. در کمبود برق و ضعف برق رسانی هم 59 درصد مردم موضوعاتی را به عنوان مشکل مطرح کردند.
وی افزود: 61 درصد مردم از وضعیت بیمارستان ها ناراضی هستند، 49 درصد تمایلی برای مهاجرت به استانهای دیگر نداشته و 70 درصد نیز تمایلی برای مهاجرت به خارج از کشور ندارند. علاوه بر تمامی این موارد، 91 درصد مردم خوزستان به ایرانی بودن خود افتخار می کنند و 62 درصد نیز از عملکرد رییس جمهور راضی هستند. مطالبه استفاده از نیروهای بومی در صنایع نفت و پتروشیمی و رفع معضل حاشیهنشینی از دیگر نکات برجسته این نظرسنجی بود همچنین 72 درصد مردم از امکانات ورزشی استان ناراضی بودند.
وی ادامه داد: در بحث زیرساخت های عمومی گازرسانی، بیش از 82 درصد مردم از عملکرد دولت رضایت داشتند، در مورد مشکلات زیست محیطی و آلودگی هوا و ریزگردها و فرونشست نیز حدود 33 درصد مردم معتقد بودند که باید در اولویت اصلی دولت قرار بگیرد.
70 درصد وعده ها در سفرهای استانی دولتهای پیشین عملی نشده است
وی در قسمتی دیگر از سخنان خود با اشاره به تجربیات گذشته تصریح کرد: در بسیاری از سفرهای استانی دولتهای پیشین، بیش از 70 درصد وعدهها عملی نشده که این موضوع به بیاعتمادی مردم منجر شده است. رویکرد دولت چهاردهم مبتنی بر عملگرایی، شفافیت و برنامهریزی دقیق است. ما بهجای دادن وعدههای بزرگ و غیرعملی، بر تحقق تعهدات و حل مشکلات تمرکز کردهایم.
معاون اجرایی رئیسجمهور در پایان تاکید کرد: مردم خوزستان شایسته بهترینها هستند و تمام تلاش دولت بر این است که زندگی شایستهتری برای آنان فراهم کند. با اجرای مصوبات این سفر، امیدواریم گام بزرگی در جهت توسعه پایدار این استان برداریم.
-
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۸:۴۹
-
۳ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1445897/