ظهرهوند: برجام نمونه بارز تفکر ظریف است
نگاه سیاسی
بزرگنمايي:
آریا جوان - مهر / عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در جلسه «جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی» گفت: خروجی سیاست خارجی باند ظریف که با مواضع مقام معظم رهبری زاویه دارد، ضربات سنگین و جبران ناپذیری به کشور خواهد زد.
«ابوالفضل ظهرهوند»، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، که در جلسه جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی حضور داشت، در ابتدای سخنرانی خود به مبحث گفتمان انقلاب اسلامی و جهانی سازی اشاره کرد.
وی گفت: در بحث گفتمان انقلاب اسلامی و جهانی سازی باید توجه داشته باشیم که این دو تا گفتمان در مقابل هم در جهت گیری متقابل هم قرار گرفتهاند. گفتمان انقلاب اسلامی، یک گفتمان ضد جهانی سازی بر پایه عدالتگستری، بر مقابله سلطه امپریالیستها، نفی هر نوع استکبار، حقوق جوامع مختلف و جامعه اسلامی گرفته تا جوامع مستضعف در آفریقا و آمریکای لاتین نهادینه شده است. بهرحال جهانی سازی را نیز میتوان در مفهوم دیگر آن یعنی یک جانبهگرایی آمریکا و متحدین این کشور تعریف نمود و همچنین صهیونیستی که در رأس آن قرار دارد.
نماینده مردم تهران اضافه کرد: جمهوری اسلامی چهل و شش سال است که با افتخار در مقابل این روند و مدیریت ایستادگی کرده و نتیجه آن نیز، نابودی ظرفیت نرمش ایالات متحده آمریکا و اعتبار سیاسی خود در جهان و منطقه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، به نقش بارز و مؤثر ایران در ترویج گفتمان انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار داشت: جمهوری اسلامی با تفکر جهادی، جهان تک قطبی را به جهان چند قطبی مبدل کرد. به طور مثال، رژیم صهیونیستی در بدترین و موقعیت خودش طی 70 سال گذشته قرار دارد و ایران همچنین سبب شده قدرتهای نوظهوری همچون روسیه و چین در عرصه این روابط ظهور و بروز پیدا کنند.
این دیپلمات سابق در توضیح دیگری تاکید کرد: البته کار تمام و کمال نیست و اگر ایران در این نقاط پایانی خود را بازیابی دهد و جریاناصلاح طلبی را که در حال تعریف منافع فرضی در زمین بازی آمریکا هستند، متوقف کند، قطع به یقین ما در پای مقاومت از شر آمریکا، سلطه امپریالیستها و صهیونیستها خلاص خواهیم شد و همچنین جهان نیز میتواند در یک فضای جدیدی رشد کند و در واقع از دایره امپریالیست رهایی یابد.
ظهرهوند، با بیان اینکه تنها راه رفع حریمها و دور زدن تحریمها اتکا به ظرفیتهای داخل و تقویت گروههای مقاومت است، گفت: راهی که دولت چهاردهم با رویکرد کاهش تحریمها و تعامل دیپلماسی با غرب در پیش گرفته است، به نظر من چراغ سبزی میباشد که غرب نشان داد و فرجامی ندارد. غرب یک ساختار قدرت پایه میباشد و صرفاً جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب صیانت از ظرفیتهای ملی خود و همچنین با اتکا به قدرت ملی، قدرت دفاعی و قدرت تهاجمی میتواند با آمریکا و غرب به بازدارندگی برسد، که مسیر ده سال گذشته درستی این نظریه را محقق میسازد.
او افزود: در نیم دهه اخیر حوزه مقاومت منطقه ظهور و بروز بارزی در از بین بردن داعش داشت. این در حالی است که در مسئله سوریه جریان به کم کاری مقاومت مربوط نمیشود، دلایل سقوط بشار میتواند سه جنبه داشته باشد، یا غفلت خودِ اسد، یا روسیه و یا ناکارآمدی دستگاه دیپلماسی در عرصه سیاست خارجی. کشور ایران بهرحال یک آسیب را در این برهه از زمان متحمل شد، اما مفهوم مقاومت کماکان ادامه دارد. دیدیم که در کمتر از دو ماه از اتفاقات تلخی که در غرب آسیا به وقوع پیوست، حماس موفق شد اراده خود را تقویت کند و با همین اراده و پس یکسال نبرد ناعادلانه اسرائیل را وارد آتش بسی کند که در چهارچوب مورد نظر خود بود.
مطالبهگری، نیازمند داشتن بصیرت است
نماینده مردم تهران بیان داشت: این اتفاقات نشان داد، که رابطه ایران با حوزه مقاومت منطقه نیابتی نیست، بلکه یک نوع هم راستایی و همسویی در تهدیدها و فرصتها است. مقاومت یک باور، یک ایمان، یک جریان مستمر و پایاست.
ظهرهوند، در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در موضوع مطالبهگری، گفت: ناظر بر تأکیدات امام خامنهای برای مطالبهگری، نیازمند داشتن بصیرت و همچنین داشتن یک گفتمان روشن با محوریت تفکر انقلابی است. در این صورت مطالبهگری ما نیز میتواند عینیتر و واقعیتر باشد. مطالبهگری باید بر حوزه نظر، حوزه معرفت، حوزه میدان و در راستای بایستههای انقلاب قرار بگیرد. عدم جدایی دیپلماسی از میدان مصداقی است از مطالبهگری مورد نظر مقام معظم رهبری که در عرصه داخلی نیز باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم.
وی اضافه کرد: متأسفانه دولت چهاردهم با مدیرت کسی اداره میشود که بر توانایی میدان اعتنایی نمیکند، به جای اینکه در حوزه معرفتی بازنگری کند در واقع با آدرس غلط دادن و متوسل به رفع تحریم از سوی آمریکا متکی میشود. این موضوع با مطالبهگری که رهبری فرمودند زوایای اساسی دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی خاطر نشان کرد: دولت مسعود پزشکیان باید متوجه ظرفیتهای داخلی باشد، یقیناً با آرمانهای قرآنی و انقلابی شرایطی را که شایسته ملت ایران است در آیندهای نزدیک شاهد و ناظر خواهیم بود.
ظهرهوند ادامه داد: مطالبهگری، نیاز به مرز کارشناسی در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، هنری و حوزه امنیتی دارد. این کمیتهها اگر چنانچه در تشکیلات حزبی فعال برخورد کنند، موجب کمک به گفتمان ملی خواهد شد، یعنی این نظریات در عرصه علم و عمل خطور پیدا خواهند کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مطالبهگری در عرصه حضور فعال نیروهای حزب در سطح جامعه، شکل سخنرانی، کرسیهای آزاد اندیشی، حضور در مجامع علمی و مجامع سیاسی و همچنین داشتن زدن نمایشگاهها، ساخت فیلم، نقد و بررسی و آثار هنری خود را نمایان میکند. تعامل و یا چالشهایی که اتفاق میافتد، قابلیت نظریه پردازی این تشکیلات و تیمها را به اثبات میرساند، لذا این یک کار پایدار خواهد بود که بایستی توسط کمیته مرکزی تشکیلات و حزب در دستور کار قرار بگیرد و پیگیری شود.
برجام نمونه بارز تفکر ظریف است
سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان، در مورد پیامدهای منفی رهبریِ جواد ظریف بر مذاکرات با غرب تصریح کرد: اظهارات رئیس شورای راهبردی پزشکیان در حوزه سیاست خارجی طی این چند دهه همواره مورد نقد بوده است، آنهم با نوعی تابوشکنی و هنجارشکنی و ایده آلیسمی که انطباق ندارد.
ظهرهوند گفت: او (ظریف) درک درستی از فرهنگ و فضای عینی جامعه ندارد و یک جور پاشیدگی از وی دیده میشود. در حوزه اندیشه و نظر نیز بیشتر خروجی ظریف گرایش به اراده بیرونی و خواست آمریکاییها و غربیها است. برجام نمونه بارز این نوع از جهتگیری و تفکر اوست.
وی در توضیح کاملتری اظهار داشت: در طی این سالهایی که ظریف را میشناسم جز برای کشور خسارت نداشته است، حالا چه در بحث 598 که او یک زمانی مسئول کمیته 598 بود، تا بحث پیگیریهای مصوبات 598 که هیچ چیزی برای ایران خروجی نداشت.
این دیپلمات سابق ادامه داد: در بحث افغانستان من شاهد بودم که محمد جواد ظریف برخلاف منافع ملی به کنفرانس بُن رفت و اتفاقهایی را شکل داد که نباید اتفاق میافتاد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: در زمان ریاست ظریف بر دستگاه دیپلماسی، افغانستان میتوانست در بحث حقوق بشری وضعیت دیگری داشته باشد. باز این آقا را در هر کجا که دیدم با آرمانها و اهداف انقلاب زاویه داشته باشد.
ظهرهوند در خاتمه تصریح کرد: خروجی سیاست خارجی از باند نیویورکیها که کاملاً متضاد با منویات و بیانات مقام معظم رهبری است، ضرباتی سنگینی به وزارت امور خارجه زد، هر کجا اینها رفتند نه نتیجه مثبتی برای کشور در پی داشته و نه منفعتی. اکنون نیز در آخرین سالهای پایانی در نظر دارند برجام 2 را به کشور تحمیل کنند و امیدوارم که این حماقت آسیب به امنیت ملی کشور وارد نکند.
-
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶:۰۶
-
۲ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1449551/