آریا جوان

آخرين مطالب

لاهوتی: نفت فروختیم و خوردیم که حاصلش شد تورم، نقدینگی و بیکاری نگاه سیاسی

لاهوتی: نفت فروختیم و خوردیم که حاصلش شد تورم، نقدینگی و بیکاری
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایرنا / نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر کشوری 25 درصد مالیات بگیرد می‌شود دو هزار و پانصدو سی و هفت میلیارد دلار که نتیجه آن عدم وجود فقر، تورم و بیکاری است. اما ما که نفت فروختیم و خوردیم، حاصلش شد تورم، نقدینگی و بیکاری و مسائل دیگر.
مهرداد بائوج لاهوتی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، در جلسه امروز چهارشنبه (اول اسفندماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با اشاره به موضوع استیضاح وزیر اموراقتصاد ودارایی گفت: مجلس ابزارهای متفاوتی ازجمله تذکر، سوال و استیضاح را در اختیار دارد. اما استیضاح را در این شرایط به صلاح کشور نیست. چرا که دولت کمتر از 6 ماه است و باید فرصت کافی به دولت داده شود و ما هم تلاش کنیم.
نماینده لنگرود درمجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مهمترین اهداف قانون برنامه هفتم، رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصد است، افزود: 5.2 درصد از طریق سرمایه گذاری است و 2.8 درصد از طریق بهره‌وری است. بر این موضوع نیاز به حدود 60 میلیارد دلار سرمایه گذاری در سال است. اما در شرایط فعلی سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد و تنها راه نجات اقتصاد کشور این است که ما سهم سبد دولت در اقتصاد کشور را کم کنیم.

لاهوتی با بیان اینکه اقتصاد کشور بیش از 80 درصد دولتی است و 20 درصد هم سهم بخش خصوصی است، گفت: باید سهم سبد دولت را کم کنیم. بیش از 8 هزار میلیارد تومان نقدینگی دست مردم است. این نقدینگی به ناچار به سمت سفته بازی، طلا و ارز خواهد رفت. ما باید بخش خصوصی را به عنوان یک عامل اقتصادی مهم در کشور باور داشته باشیم.
رشد اقتصادی ایران در ایران پر نوسان یا کم رشد است
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مجلس ادامه داد: یک سال از قانون برنامه عبور کردیم اما رشد اقتصادی کشور 2.5 درصد است. یعنی 5.5 درصد عقب هستیم. رشد اقتصادی ایران در ایران دو ویژگی دارد یا پر نوسان یا کم رشد است.
وی ادامه داد: در سال‌های 1335 تا 1403، یک بار رشد اقتصادی بالای 12 درصد است و باردیگر منفی 7 درصد است. از سال 1335 تا سال 1403 نیز متوسط رشد اقتصادی کشور2 دهم درصد است.
لاهوتی با تاکید بر این کشور با اقتصاد دولتی هرگز به یک رشد اقتصادی 8 درصد نخواهد رسید، گفت: در این سال‌ها نفت فروختیم؛ خوردیم؛ هرجایی داشتیم بیشتر خوردیم، هر جایی نداشتیم، کمتر خوردیم. با تشکیل صندوق توسعه ملی قرار بود دولت حق استفاده از منابع صندوق توسعه ملی کشور را نداشته باشد. اما 500 میلیارد دلار در حساب ذخیره ارزی داشتیم و 200 میلیارد دلار هم در حساب صندوق توسعه ملی که در مجموع 700 میلیارد دلار خرج کردیم.
وی اضافه کرد: در محاسبه ای که صورت گرفته در 36 سال گذشته 2537 میلیارد دلار نفت فروختیم و خوردیم. حالا شما تصور کنید یک کشوری اگر همین نفت نداشته باشد برای رسیدن به این 2537 میلیارد دلار باید چیکار کند. باید برود 86 هزار و صد میلیارد دلار سرمایه گذار را از جاهای دیگر دنیا و داخل کشور خودش پیدا کند و صیانت کند و 10درصد سود ببرد که می‌شود 8610 میلیارد دلار.
نفت فروختیم و خوردیم که حاصلش شد تورم، نقدینگی و بیکاری
این نماینده مجلس ادامه داد: از طرفی اگر کشوری 25 درصد مالیات بگیرد می‌شود دو هزار و پانصدو سی و هفت میلیارد دلار که نتیجه آن عدم وجود فقر، تورم و بیکاری است. اما ما که نفت فروختیم و خوردیم، حاصلش شد تورم، نقدینگی و بیکاری و مسائل دیگر.
نماینده لنگرود درمجلس شورای اسلامی بیان کرد: بر اساس ماده 16 و 17 قانون رفع موانع تولید، بانک‌ها باید سالی 33.3درصد از اموال مازاد خودشان را واگذار کنند. اما بانک‌ها این کار را انجام ندادند. برهمین اساس سازمان امور مالیاتی سالی 25 درصد تا 50درصد آنها را جریمه کند. برهمین اساس اید این قانون را اجرایی کنیم و دولت باید کوچک شود.
وی ضمن تشکر از از وزیر پر تلاش راه و شهرسازی، گفت: این شیر زنی که واقعاً در این مدت خوب تلاش کرد و از همکارانم تشکر می‌کنم که به لایه تفکیک وزارت راه و شهرسازی رای ندادند. البته این وزارتخانه هم باید کوچکتر شود.
لاهوتی با اشاره به سیاست خارجی کشور تاکید کرد: در سیاست خارجی هم باید حواستان باشد؛ با چین و روسیه باید ارتباط داشته باشیم، اما نباید افراط کنیم. نتیجه اش هم در موضوع جزایر سه گانه دیدیم. ما باید با کشورهای دیگر دنیا هم ارتباط داشته باشیم و بتونیم این توازن را برقرار کنیم.
نماینده لنگرود درمجلس خطاب به وزیر نیرو گفت: به وزیر نیرو در خصوص آب آشامیدنی شهرستان لنگرود تذکر می دهم سدهای لاستیکی انبارسر و رادار کومله باید تکمیل شود و فاضلاب شهر مشکل دارد. به وزیر صمت هم در مورد باقی مانده تملک شهر یعقوبیه تذکر می دهم، همچنین به وزیر جهاد کشاورزی در تسریع در قانون رفع تداخل منابع طبیعی تذکر می دهم. در سال 74 سند زمین های مردم را گرفته اند این قانون مشکل حل کرده است؛ زمین های مردم باید به آنها برگردد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1459180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

Grok 3 خطرات جدی برای دنیای هوش مصنوعی و امنیت سایبری به همراه دارد

ساعت‌های فیت‌بیت با مشکل شارژدهی مواجه شده‌اند

حافظت از سلول های خاردار به روش خرچنگ

امواج هیولایی در نازاره در کشور پرتغال

چه زمانی نماز قضا می‌شود؟

دقت و حوصله قدیمی ها در طراحی پنجره خانه های قدیمی

مرور خاطرات نقش‌های ماندگار اکبر عبدی

اشک‌های همسر منوچهر والی‌زاده در کنار فرزندش

چند بازیگر معروف زن با ماندگارترین نقش

واکنش تند حامد بهداد به یک بهانه برای عدم اکران «پیر پسر»

سیاوش طهمورث: بازیگران جوان از ایفای نقش مقابل من واهمه دارند

بدشدن حال جناب‌خان با سوال کیایی!

پیشنهاد هادی ساعی: نامگذاری یک خیابان در تهران به نام علیرضا دبیر

موشن‌گرافی درباره سرمربی جدید استقلال

نگاه خاطره‌انگیز به دربی 33

به کارگیری بخش خصوصی برای تکمیل پروژه‌های ورزشی

دکو در خروج را به مدافع بارسا نشان داد

توافق نهایی استقلال با ماتزاری؛ مدیرعامل آبی‌‌پوشان تایید کرد

آکگول: از نظر فنی دخالت نه اما توصیه لازم را می‌کنم

احتمال جریمه 10 هزار دلاری پرسپولیس توسط AFC

کارتون زیبای بره ناقلا

وزیر کشور: تعداد اتباع خارجی بیش از توان ماست

هشدار یک اصلاح طلب درباره هزینه عدم عضویت ایران در FATF

آغاز رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش از فردا

تجهیزات بومی اینترنت پرسرعت جایگزین هواوی و نوکیا می‌شود

سخنان بنیانگذار هواوی در دیدار با رئیس جمهور چین: کمبود تراشه‌ها دیگر مشکل نیست

تصاویر و مشخصات کامل ناتینگ فون 3a و 3a پرو لو رفت

ChatGPT هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

صبح جمعه در مسجد مقدس جمکران

قبرستان وادی السلام در نجف

تصاویری زیبا از پل ورسک در زمستان

تشخیص رنگ جالب یک طوطی

گاف وحشتناک درباره امین حیایی در برنامه گلزار!

احساساتی شدن اکبر عبدی با شنیدن پیام دختر و نوه‌اش

اکبر عبدی: سعید آقاخانی در سریال «نون‌خ» من را بیرون کرد!

خاطره خنده‌دار تماس اکبر عبدی با اداره برق

علی چینی: استقلال باید در تهران کار النصر را تمام کند

سیستم هوایی آمریکا ناتوان برای المپیک و جام‌جهانی

ستاره رئال در سکوت به اوج برگشت

چرخابی: جنگ مدعیان قهرمانی تا آخرین روز لیگ ادامه دارد

فریده شجاعی: ماتزاری مربی بزرگی است و می تواند به استقلال کمک کند

مشکلات بازی دوستانه تیم ملی ایران با آرژانتین از نگاه قلعه‌نویی

واکنش رئیس کمیته داوران به افزایش شکایت تیم‌ها از داوران لیگ برتری

ماتزاری به‌ زودی به ایران می‌آید

ماتزاری سرمربی استقلال شد

سرلشکر موسوی: دستاوردهای راهیان نور آینده‌ای روشن را برای کشور رقم می‌زند

پیام تسلیت رهبری درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی

دبیر شورای عالی امنیت ملی: مقاومت پایان‌پذیر نیست

برگزاری بزرگداشت شهید سید حسن نصرالله در مصلاهای سراسر کشور

«عبدالرضا فریدزاده» هنرمند قدیمی کشور درگذشت