آریا جوان

آخرين مطالب

طعنه سنگین روزنامه اعتماد به صداوسیما: هر سال بودجه بیشتری می‌گیرید تا مخاطبان بیشتری را به سمت رسانه‌های خارجی پاس بدهید؟ نگاه سیاسی

طعنه سنگین روزنامه اعتماد به صداوسیما: هر سال بودجه بیشتری می‌گیرید تا مخاطبان بیشتری را به سمت رسانه‌های خارجی پاس بدهید؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - آیا بودجه‌های هنگفتی که هرساله به صدا و سیما و سایر مراکز خاص تخصیص می‌یابد، واقعا در راستای تأثیرگذاری بر فرهنگ عمومی، بهبود وضعیت فرهنگی جامعه و مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری است؟! 
روزنامه اعتماد نوشت: هر سال در فصل بودجه، بحث و جدل‌ها پیرامون بودجه‌های تخصیصی به نهادهای فرهنگی فرادولتی، به ویژه سازمان صدا و سیما، بالا می‌گیرد.
در حالی که بخش‌های مختلف کشور، به ویژه پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای، با کمبود منابع مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، ارقام نجومی به بخش‌هایی اختصاص می‌یابد که تأثیرگذاری آنها در جامعه، محل تردید جدی است.
آیا بودجه‌های هنگفتی که هرساله به صدا و سیما و سایر مراکز خاص تخصیص می‌یابد، واقعا در راستای تأثیرگذاری بر فرهنگ عمومی، بهبود وضعیت فرهنگی جامعه و مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری است؟! 
این وضعیت لابد زمانی دردناک‌تر می‌شود که می‌بینیم وضعیت فرهنگی کشور و باورهای نسل جدید به‌طور مستمر در شرایط نگران‌کننده‌ای قرار می‌گیرد. نهادها و سازمان‌های فرهنگی کوچک و بزرگ، با رویکردهای بعضا سلیقه‌ای و جناحی، از بودجه عمومی به شکل فزاینده‌ای استفاده می‌کنند، اما نتیجه آن هرچه باشد، بهبود وضعیت فرهنگی جامعه نیست. 
درخواست رهبر انقلاب از صاحبان فکر و هنر و دانش و رسانه و جوانان و مسوولان مبنی بر اینکه در مقابل تهدید نرم‌افزاری دشمن، تولید محتوا و اندیشه کنید، موضوعی است که بارها از سوی ایشان مطرح شده و همواره مورد تأکید قرار گرفته است. این درخواست که در شرایط کنونی اهمیت و ضرورت بیشتری یافته، به وضوح نشان‌دهنده اولویت‌های استراتژیک کشور در مواجهه با تهدیدات پیچیده و نرم‌افزاری است، اما رسانه ملی، به عنوان مهم‌ترین رسانه کشور، تا چه اندازه در این زمینه موفق بوده است؟ 
صداوسیما، روزگاری رسانه‌ای پُرمخاطب و مرجع خبری بود، اما امروز مخاطبانش را به رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی و شبکه‌های اجتماعی واگذار کرده است. کارشناسان رسانه بارها هشدار داده‌اند که صداوسیما نیازمند تغییرات اساسی است، اما این هشدارها بی‌پاسخ مانده است. به نظر می‌رسد اراده‌ای جدی برای اصلاح و تغییر در ساختار و عملکرد صدا و سیما وجود ندارد.
رسانه ملی از اهمیت بسیاری در دفاع نرم‌افزاری برخوردار است و وضعیت فعلی آن، حاصل توأمان انحصار و ناکارآمدی است. تغییرات اساسی در این سازمان عریض و طویل با موانع جدی روبروست.
ضعف عمده صدا و سیما، فقدان فعالیت حرفه‌ای است. رویکرد کارمندی و نبود رقابت در این سازمان، موجب کاهش کیفیت برنامه‌ها و عدم پاسخگویی به نیازهای مخاطبان شده است. وابستگی شدید صدا و سیما، باعث شده است تا این سازمان از استقلال لازم برای اتخاذ تصمیمات حرفه‌ای برخوردار نباشد و به جای توجه به نیازها و خواسته‌های مخاطبان، بیشتر به دنبال تأییدات باشد.
برای برون‌رفت از این شرایط و ایفای نقش بایسته در دفاع نرم‌افزاری، لازم است تغییرات اساسی در ساختار و عملکرد صدا و سیما ایجاد شود. این تغییرات باید با هدف افزایش حرفه‌ای‌گری، مخاطب‌محوری و رقابت‌پذیری صورت گیرد. تغییر ساختار، افزایش رقابت، مشارکت بخش خصوصی، توجه به مخاطبان و به‌روزرسانی فناوری، از جمله راهکارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت صدا و سیما است. 
این سازمان باید از یک سازمان دولتی به یک سازمان رسانه‌ای حرفه‌ای تبدیل شود. ایجاد رقابت بین شبکه‌های مختلف صدا و سیما و همچنین با رسانه‌های دیداری و شنیداری مستقل، به بهبود کیفیت برنامه‌ها کمک می‌کند. ورود روزنامه‌نگاران مستقل و حرفه‌ای به عرصه رسانه ملی، یقینا به افزایش تنوع و کیفیت برنامه‌ها می‌انجامد. برای مثال، این سازمان می‌تواند برای مشاهده نحوه فعالیت حرفه‌ای و جلب نظر مخاطب، یکی از شبکه‌ها را برای مدت مشخصی به یک رسانه حرفه‌ای مستقل واگذار کند و ببیند چه تغییرات بزرگی رخ می‌دهد. قوانین و مقررات مربوط به رسانه ملی باید به گونه‌ای اصلاح شود که امکان فعالیت آزادانه و حرفه‌ای روزنامه‌نگاران کاربلد در آن فراهم شود.
بهبود وضعیت صدا و سیما نیازمند یک رویکرد جامع و همه‌جانبه است. رسانه ملی در اصل باید به سمتی حرکت کند که با مخاطبان خود ارتباط موثر و دوطرفه برقرار کند، نه آنکه صرفا یک‌سویه و از بالا به پایین، پیام‌های خود را منتقل کند. بودجه سازمان هم باید به صورت شفاف و دقیق منتشر شود و نحوه هزینه‌کرد آن تحت نظارت درست قرار بگیرد. با اتخاذ تدابیر مناسب و همکاری همه‌جانبه، می‌توان امیدوار بود که صدا و سیما بتواند به عنوان یک رسانه ملی قدرتمند و تأثیرگذار نقش خود در جامعه را ایفا کند. 
صدا و سیما نیازمند یک تحول اساسی و ساختاری است و وقت آن رسیده که سازمان، ساختار خود را از نو بازنگری کرده و به سمت حرفه‌ای‌گری و رقابت‌پذیری پیش رود. این تحولات نیازمند تغییر در سیاست‌های مالی، مدیریتی و محتوایی سازمان است. به ویژه اصلاح روندهای انتصاب مدیران که تا به حال بیشتر بر اساس روابط جناحی و نزدیکی به محافل خاص صورت می‌گرفته، باید به سمتی حرکت کند که شایسته‌سالاری و حرفه‌ای‌گری را در اولویت قرار بدهد. 
در آخر باید گفت که آینده صدا و سیما به تصمیمات مسوولان و اراده آنها برای تغییر بستگی دارد. شاید تعطیلی و راه‌اندازی مجدد این سازمان با ساختاری چابک، حرفه‌ای، کارآمد و منعطف، بتواند راهکاری موثر برای بهبود وضعیت رسانه ملی باشد. یک طرح سه‌مرحله‌ای برای اصلاح ساختار سازمان شامل رفع انحصار، تشکیل نهاد رگولاتوری محتوا و بازنگری در سیاست‌های رسانه‌ای، لازم و ضروری است. تأکید رهبری بر دفاع نرم‌افزاری در فضای رسانه‌ای، لابد زمانی محقق می‌شود که این سازمان بتواند از انحصارگرایی و ناکارآمدی دست بردارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1460730/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلکسی Tab S10 FE سامسونگ یک قدم به رونمایی نزدیک‌تر شد

حکمت/ کسی که در راه حق بمیرد در کلام حضرت علی(ع)

گوناگون/ حراج نقاشی میلیون دلاری که دزدیده شده بود!

4گوشه دنیا/ شف زیورآلات 2700 ساله ساخته شده از شهاب‌سنگ در لهستان

واکنش علی عباسی به اتهام آزار جنسی؛ سوء تفاهم شده و عذرخواهی می‌کنم

حضور بازیگر و کارگردان سرشناس ایرلندی در مراسم تشییع سید مقاومت

گواردیولا: در مادرید من را نابود کردند!

گل اول کومو به ناپولی با گل بخودی رحمانی

گل اول ناپولی به کومو توسط راسپادوری

نظر موسیمانه درباره نحوه ساخت نیمار و وینیسیوس!

مقایسه دروازه‌بانان بارسلونا در فصل 25-2024؛ شزنی یک سر و گردن بالاتر از بقیه

حضور مهاجم استقلال در دربی در هاله‌ای از ابهام

بازگشت جادوگر به لیگ برتر بسکتبال

رئال مدیون امباپه شد

برد ارزشمند کایسری در حضور کریمی و حسینی

آرمین سهرابیان مجاز به فعالیت ورزشی است

بحران جدید در استقلال؛ موسیمانه به فیفا شکایت می‌کند

چگونه ناخوشی روانی روی ما تاثیر می گذارد؟

امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد

محسن زنگنه: شورای هماهنگی سران قوا مصوبه‌ای درباره ارز نداشته است

مهدی فضائلی: تا پایان بر عهد خود با شما استوار و ثابت قدم خواهیم ماند.

ذکر یاد شهید نیلفروشان از زبان دبیرکل حزب الله لبنان

توصیه زیدآبادی به پزشکیان: امیدوارم برای نقدها تره خرد کنید!

ظریف در دیدار سفیر ترکیه: طرح مودت، سازوکاری برای ارتقای همکاری کشورهای اسلامی است

کیش نگین خلیج فارس است و امیدوار به درخشش بیش از پیش این جزیره هستیم.

«بازی مرکب» علت خودکشی سلبریتی‌های کره‌ای است؟

تویوتا در ژاپن یک شهر می‌سازد

نام های باستان روزهای هفته

برگی از تاریخ/ توصیف شهید چمران از شهید سیدحسن نصرالله

میدانستید روزه گرفتن فقط برای مسلمان‌ها نیست؟

ریزش مرگبار سقف یک مرکز خرید در پرو

موتوری با طراحی بسیار جالب

یکی از عجایب هفتگانه قشم!

Vadanapplei یک دهکده ساحلی کوچک در هند

گله خداوند از بخل انسان..

نمایی از دریاچه‌ی زیبای ارومیه

چهارتاقی نیاسر در نزدیکی چشمه اسکندریه

داریوش فرضیایی: هر کی زنگ میزنه میگم با حامد وکیلی ام، میگه وای! ما از اون می ترسیم!

حامد وکیلی: باورتون می شه عموپورنگ از من بزرگ تره؟

بازسازی خنده دار سکانسِ زوج جذاب حامد وکیلی و عمو پورنگ

تقلید صدای بی نظیر گوهر خیراندیش توسط داریوش فرضیایی

منتخبان مرحله اول داوری جشن مستند معرفی شدند

2 سریال و 4 فیلم سینمایی برای تلویزیون دوبله شدند

«کارلوس جیه‌گس» درگذشت

سوالات عجیب نجف زاده از آشا محرابی

ربیعی از فردا در تمرین ذوب‌آهن

عنکبوت آرژانتینی در تعقیب لوئیس سوارز!

ادامه درخشش رکابزن جوان در آسیا، میرباقری در پیست هم مدال گرفت

بنزما قاتل رئیس عربستان

هونس: فلوریان ویرتس بهترین هدیه برای تولد 125 سالگی بایرن مونیخ است