آریا جوان

آخرين مطالب

معمای برج‌های 5 هزارساله «عمان» دانش

معمای برج‌های 5 هزارساله «عمان»
  بزرگنمايي:

آریا جوان - برج‌های باستانی عصر مفرغ که در سراسر عمان پراکنده شده‌اند و قدمت‌شان به حدود 5.000 سال پیش باز می‌گردد، همواره موضوع کنجکاوی و گمانه‌زنی بوده‌اند.
به گزارش فرادید، ابتدا این برج‌ها را برج‌های مراقبت یا ساختارهای دفاعی ساده تصور می‌کردند، اما حالا با توجه به تحقیقات دقیق پروفسور استفانی داپِر، دانشمند آلمانی، این بقایای مرموز گذشته اسرار عمیق‌تری را فاش کرده‌اند. 
برج‌های مفرغ عمان قرن‌ها همچون نگهبانانی خاموش ایستاده‌اند و هدف واقعی آن‌ها در هاله‌ای از رمز و ابهام قرار داشته است. در حالی که بسیاری از تاریخ‌نگاران و باستان‌شناسان آن‌ها را به عنوان استحکامات نظامی نادیده می‌گرفتند، پروفسور داپر با تحقیقات گسترده‌اش نقش پیچیده‌تر آن‌ها در تاریخ منطقه را فاش کرده است. 
پروفسور استفانی داپر، استادیار جوان رشته انسان‌شناسی دیجیتال برای مطالعات آسیای میانه باستان در دانشگاه وورزبرگ، مدت‌هاست مجذوب برج‌های عصر مفرغ عمان شده است. علاقه او به این برج‌ها با انتشار کتاب جدیدش به نام «نشانه‌های هویت: برج‌های عصر مفرغ شبه‌جزیره عمان» به اوج رسید (Landmarks of Identity: Bronze Age Towers of the Oman Peninsula). 
این کتاب که جزو مجموعه میراث باستان‌شناسی است به کاوش درباره نزدیک به 100 برج عصر مفرغ می‌پردازد که قدمت‌شان به دوران هزاره سوم پیش از میلاد می‌رسد و اطلاعات تازه‌ای را درباره اهمیت تاریخی و فرهنگی این برج‌ها ارائه می‌دهد. 

آریا جوان

تحقیقات پروفسور داپر نشان داده که این برج‌ها به شکل استراتژیک در مکان‌هایی قرار گرفته‌اند که به نظارت بر مسیرهای تجاری و تسهیل تعاملات میان جوامع مختلف کمک می‌کرده‌اند. 
در حالی که محققان پیشین این ساختارها را در اصل استحکامات نظامی می‌دانستند، تحقیقات داپر نشان داده که این برج‌ها نقش‌های متنوع‌تری داشته‌اند. بر اساس یافته‌های او، این برج‌ها مراکز تجاری از راه دور، مراکز تولید مس و حتی فضاهای اجتماعی و محل برگزاری مراسم بوده‌اند. 
یکی از کشفیات مهم این کتاب اینست که واژه «برج» ممکن است گمراه‌کننده باشد. باستان‌شناسان اولیه این ساختارها را بر اساس برج‌های خشتی دژهای اسلامی نام‌گذاری کرده بودند، اما تحقیقات مدرن نشان می‌دهد این‌ها ساختارها در واقع سکوی‌هایی بودند که تنها چند متر ارتفاع داشتند. 
تحقیقات داپر به پیوندهای پیچیده‌ی میان این برج‌ها و تولید مس منطقه، همچنین نقش آن‌ها در سیستم‌های مدیریت آب که شامل چاه‌ها و خندق‌ها می‌شده، اشاره دارد. بسیاری از این ساختارها احتمالاً فضاهای جمعی برای تجارت، آیین‌ها و فعالیت‌های اجتماعی بوده‌اند و این دیدگاه دیرینه را به چالش می‌کشند که آن‌ها صرفاً استحکامات بوده‌اند. 
پروفسور استفانی داپر در کتاب خود نوشته که ساکنان عمان 5.000 سال پیش فقط در حال بقاء نبودند، بلکه از راه مهارت‌های فنی شگفت‌انگیز و مدیریت نوآورانه منابع به شکوفایی رسیده بودند. 
ساخت حداقل 100 سازه عظیم، گواه مهارت‌های مهندسی پیشرفته آن‌ها و درک عمیق‌شان از محیط زیست‌شان است. در سرزمینی که بارش باران نادر است و منابع آب محدود، این جوامع اولیه تاب‌آوری و نبوغ بی‌نظیری داشتند. توانایی آن‌ها در بهره‌برداری از منابع موجود و خلق دستاوردهای معماری ماندگار، گواه تمدن پیچیده‌ای است که به خوبی با محیط چالش‌برانگیز خود سازگار بوده است.

آریا جوان

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1461265/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش جدید از جایگاه فیلترشکن‌ها در ایران؛ تمایل بیشتر مردان نسبت به زنان در خرید VPN

صرافی بای‌بیت: اتریوم‌های سرقت‌شده در جریان حمله هکری، جایگزین شدند

ترفند ماهرانه برای خارج کردن انشگتر از دست!

قدرت دیدنی یک مرد رزمی‌کار در شکستن آجر

توصیه آیت الله بهشتی به مداحان

مردی که به واسطه امام صادق (ع) همسایه رسول الله و اهل بیت شد

ماه شعبان را با مناجات شعبانیه به اتمام برسانیم

پوستر فیلم «پیش‌مرگ» منتشر شد

چالش مجریان برتر 10 سال اخیر با «شاهین صمدپور»

سی ثانیه تا لو رفتن!

جانشین لواندوفسکی در دراگائو است

غذاهای متنوع در یونایتد ممنوع؛ فقط سوپ و ساندویچ!

بهترین بوکسور دنیا، مهمان رونالدو در تمرین النصر

طارمی به شکار عقاب‌ها می‌رود

رئیس لالیگا: بارسا باید به دسته دو سقوط می‌کرد!

برنامه‌ریزی یک ساله ژاپن برای شکست ایران در پنالتی‌ها

خطیبی: قطعا تیم ب سایپا را تشکیل می دهیم

خطیبی: تیم سایپا جز مدعیان صعود به لیگ برتر است

مدیر عامل سایپا: در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت می‌کنم

توتونچی: 80 درصد بازیکنان تیم امید سایپا مدیر برنامه دارند

پسر 11 ساله‌ام برای صحبت با من گارد منفی دارد

«عراقچی» با همتای اندونزی دیدار کرد

عراقچی: ایران فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای خود را در تحت نظارت NPT انجام می‌دهد

تصاویری از شاهین‌های تهرانی در آسمان منطقه رزمایش ذوالفقار 1403 ارتش

تسلیت ظریف به حسام‌الدین آشنا

سردار وحیدی: تهدیدات ترامپ به نتیجه نخواهد رسید

جزیره کیش میزبان اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه های هدف

طراحی هرکدام از اعضای خانواده آیفون 17 با دیگری متفاوت خواهد بود

رونمایی از طراحی جدید گلکسی M06 و گلکسی M16 در تیزر رسمی سامسونگ

نبرد دیدنی مار پیتون با شاه کبری!

آشپزی عجیب و غریب به سبک هندی ها!

کلید راه بهشت تواضع در محضر امیرالمؤمنین است...

دفاع جانانه یک زن در مقابل کیف‌قاپ!

روستائی با موقعیت مکانی هیجان انگیز در چین

واکنش دیدنی یک گل وقتی به آن دست میزنید!

سیستم عجیب حمل و نقل ماهی ها

بیژن عبدالکریمی در برمودا؛ چاره‌ای جز گفتگو نداریم

همه حرف مصطفی زمانی آب و خاک وطن بود

ویدئویی از میلاد کی مرام در سریال «سووشون»

صداهایی که خاموش شده‌اند ولی همیشه برای ما زنده اند

ویدئویی جدید از محمدرضا گلزار با تیپی خاص و شیک

بازیگر زنی که سخت ترین زندگی را در بین هنرمندان داشت!

آنتونی به خاطر رئال اخراج شد!

نفس راحت بایرن؛ موسیالا مصدوم نشد

آخرین فرصت باشگاه استقلال به ماتزاری

جریمه نقدی استقلال قبل از دربی

پیروزی یاران عبادی‌پور مقابل تیم لئون

رافینیا کاپیتان بارسلونا از خودرو جدیدش رونمایی کرد

رقیب تراکتور مغضوب بن‌سلمان

برگزاری رقابت‌های چوگان سیزم به میزبانی ایران