آریا جوان

آخرين مطالب

با e-Taste طعم‌ها را به صورت مجازی بچشید فناوری

با e-Taste طعم‌ها را به صورت مجازی بچشید
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایسنا / از حالا دیگر مزه کردن غذاها و طعم‌های مختلف به صورت آنلاین و مجازی با یک فناوری جدید امکان‌پذیر است. آزمایش‌های این فناوری نشان داد که شرکت‌کنندگان می‌توانند بین شدت مزه‌های ترش‌ مختلف با موفقیت 70 درصدی تمایز قائل شوند.
فناوری چشایی الکترونیکی(e-Taste) فناوری جدیدی است که به طور بالقوه می‌تواند تجربه واقعیت مجازی را با ارائه یک رابط طعم دیجیتال به کاربران تغییر دهد که به آنها اجازه می‌دهد طعم‌ها را از راه دور حس کنند.
این سیستم که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو ابداع شده است، از حسگرهای شیمیایی و توزیع‌کننده‌های بی‌سیم برای شبیه‌سازی حس چشایی استفاده می‌کند و لایه جدیدی از غوطه‌ور شدن در محیط‌های دیجیتال را ارائه می‌دهد.
به نقل از آی‌ای، این سیستم با شناسایی مولکول‌های مختلف مانند گلوکز و گلوتامات و ارتباط آنها با پنج طعم اصلی شامل شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی کار می‌کند. این سیگنال‌های شیمیایی با داده‌های الکتریکی به سیم‌ها منتقل می‌شوند و داده‌ها به دستگاهی ارسال می‌شوند که در منطقه‌ای دور قرار دارد و دستگاه، آنها را دوباره برای کاربر ایجاد می‌کند.
جین‌هوا لی(Jinhua Li)، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: بُعد شیمیایی در قلمرو واقعیت مجازی و واقعیت افزوده فعلی نسبتاً کمتر نشان داده شده است، به ‌ویژه وقتی در مورد بویایی و چشایی صحبت می‌کنیم. این شکافی است که باید پر شود و ما آن را با این سیستم نسل جدید توسعه داده‌ایم.
نحوه کار فناوری چشایی الکترونیکی
سیستم چشایی الکترونیکی (e-Taste) شامل یک محرک است که به دهان متصل می‌شود، همراه با یک پمپ الکترومغناطیسی مینیاتوری که مواد شیمیایی القاء کننده طعم را پخش می‌کند. هنگامی که پمپ فعال می‌شود، مقدار کمی مایع را از طریق یک رابط ژلی آزاد می‌کند و اجازه می‌دهد تا شدت و مدت طعم به طور دقیق کنترل شود.
لی افزود: بر اساس دستورالعمل دیجیتال، شما همچنین می‌توانید انتخاب کنید که یک یا چند طعم مختلف را به طور همزمان آزاد کنید تا بتواند احساسات متفاوتی را ایجاد کند.
از آنجایی که درک چشایی، ذهنی است و ارتباط نزدیکی با بو دارد، محققان این سیستم را برای جمع‌آوری و ذخیره داده‌های حسی طراحی کردند که کاربران را قادر می‌سازد طعم‌ها را به روشی ثابت و کنترل شده تجربه کنند.
لی می‌گوید: چشایی و بویایی تا حد زیادی با احساسات و حافظه انسان مرتبط هستند. بنابراین حسگر ما باید یاد بگیرد که تمام این اطلاعات را ضبط، کنترل و ذخیره کند.
آزمایش موفقیت آمیز و انتقال طعم از راه دور
کارآزمایی‌های انسانی نشان داد که شرکت‌کنندگان می‌توانند به دقت بین شدت مزه‌های ترش‌ مختلف با میزان موفقیت 70 درصد تمایز قائل شوند.
سپس محققان از ظرفیت این فناوری برای تحویل طعم از راه دور در فواصل دور انجام دادند. بنابراین محققان کالیفرنیایی موفق شدند حس چشایی را در شرکت کنندگان واقع در اوهایو برانگیزند.
برای تعیین بیشتر اثربخشی آن، تجربیات غذایی مجازی گنجانده شد و به شرکت کنندگان دستور داده شد تا طعم پنج ماده غذایی شامل لیموناد، کیک، تخم مرغ نیمرو شده، سوپ ماهی و قهوه را شناسایی کنند. این تست‌ها بدون شک نشان دادند که فناوری e-Taste می‌تواند شرکت‌کنندگان را با افزودن طعم تخیلی به واقعیت شبیه‌سازی‌شده، وارد دنیای واقعیت مجازی کند و یک بُعد کاملاً جدید و هیجان‌انگیز ایجاد کند.
در حالی که بازی و سرگرمی، در دسترس‌ترین و بدیهی‌ترین کاربردهای e-Taste هستند، برنامه‌های بالقوه دیگری نیز وجود دارند که فراتر از این حوزه گسترش می‌یابند. به عنوان مثال با توجه به اینکه حافظه با طعم و بو در هم آمیخته است، این فناوری می‌تواند پیامدهای عمیقی برای درک نحوه عملکرد مغز داشته باشد. همچنین می‌تواند به کاربرانی که از عوارض طولانی مدت بیماری کووید یا شرایط عصبی متفاوت رنج می‌برند، دسترسی آسان‌تری به دنیای مجازی ارائه دهد.
با وجود اینکه این فناوری هنوز به پتانسیل کامل خود نرسیده است، به طور قابل توجهی قابلیت تعاملات مجازی را با جذاب‌تر کردن و مشارکت بیشتر افزایش می‌دهد.
لی می‌گوید: این فناوری به افراد کمک می‌کند تا در فضاهای مجازی به روش‌هایی که قبلاً دیده نشده‌ است، ارتباط برقرار کنند. این مفهوم اینجاست و اولین قدم مناسب برای تبدیل شدن به بخش کوچکی از دنیای متاورس است.
این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1463878/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به‌روزرسانی جدید Avowed با هدف رفع اشکالات جزئی مراحل منتشر شد

گوگل با این برنامه اندروید تصاویر خصوصی شما را اسکن می‌کند

چهار گوشی ساده HMD معرفی شدند؛ یک مدل ویژه بارسا

گریه زن تازه مسلمان شده موقع شنیدن اهدای هدیه سفر کربلا از برنامه محفل

تلاش بی‌وقفه آتش‌نشانان ژاپنی برای مهار آتش‌سوزی جنگلی

خاطره بامزه زن تازه مسلمان شده از گلایه به امام زمان(عج)

کتابی سه بعدی و جالب در مورد اختراعاتِ لئوناردو داوینچی

مجازات‌های باورنکردنی کشوری با اکثریت جمعیت شیعه برای عزاداری اهل‌بیت (ع)

درخت خیره‌کننده‌ 820 ساله در جمهوری چک

فرهنگ عجیب و غریب تعارف ایرانی‌ها از نگاه خارجی ‌ها

چراغانی شدن لندن به مناسبت ماه رمضان

دهمین پایتخت کتاب ایران در نمایشگاه کتاب تهران 1404 معرفی می‌شود

چهره ها/ مستند زیبایی که آزیتا ترکاشوند یادآوری کرد

پیام جناب خان در جشن حافظ برای «علی معلم»

سفر آزیتا ترکاشوند به محل فرود کشتی حضرت نوح

کارگردان انیمیشن «در سایه سرو» در آخرین لحظات راهی اسکار شد

مجید مظفری: مرده به دنیا آمدم و می‌خواستند خاکم کنند!

خاطره زنده یاد پروانه معصومی از دستگیری توسط ساواک

رقص امین حیایی و احمد مهران فر در «کوکتل مولوتف»

خبر بد برای کسانی که می‌خواستند صداوسیما را تحریم کنند!

چهره ها/ همسر بهرام رادان تیپ بهاری زد

وقتی مجید مظفری نزدیک بوده در «جنگ نفتکش‌ها» آتش بگیرد!

ستاره‌های النصر تحت تأثیر سرمای تهران

تلخ‌ترین سناریو برای نیوکسل قبل از فینال جام اتحادیه!

استقبال از کاروان النصر با شاخه گل آبی!

اخراج فونسکا را دیوانه کرد

پوستر هنری النصر؛ پیراهن رونالدو بر تن شهاب حسینی!

گلزنی محمد محبی برای روستوف در دیدار مقابل دینامو مسکو در دقیقه 82

فرصت خوب اوبی مارتین؛ منچستریونایتد 1-1 فولام

فرصت‌سوزی گارناچو روی پاس عالی زیرکزی؛ منچستریونایتد 1-1 فولام

تعویض طلایی رانیری؛ رم 2-1 کومو

گابریل، بازیکن النصر: کاملا آماده بازی مقابل استقلال هستیم

والدینی که در ظاهر هستند ولی در باطن نیستند!

شیشه‌های فر رو راحت تمیز کن!

مشاور امنیت ملی آمریکا: دولت بایدن از روسیه به عنوان واسطه در مذاکره با رژیم ایران استفاده کرده است

عبدالرضا داوری: مافیا بُرد

شماره جدید خط حزب‌الله با عنوان «روح سید و راه ما» منتشر شد

روزنامه جوان: کم خوردن بهتر از التماس به کسی است که از شما بندگی می‌خواهد

رئیس جبهه اصلاحات درباره برکناری همتی چه گفت؟

رحیمی جهان‌آبادی: طیفی در مجلس از همکاری اصولگرایان با دولت ناراضی‌اند

معاون اول رئیس جمهور: از «همتی» در تصمیم گیری‌های اقتصادی استفاده می کنیم

فارس: چه کسی جایگزین همتی می‌شود؟

تتلو به مراجع تقلید متوسل شد/ وکلای مقصودلو خواستار ورود مراجع عظام به پرونده شدند

هدست واقعیت ترکیبی سامسونگ در نمایشگاه MWC بارسلون رونمایی می‌شود

«ایلان ماسک» مشغول خواندن کتابی درباره ایران باستان است

هوش مصنوعی پیشرفته به موبایل‌های میان‌رده سامسونگ راه یافت

به این شک‌ها در نماز نباید اعتنا کرد!

روایت شنیدنی داستان قرآنی حضرت نوح (ع) در برنامه محفل

تلاوت قرآن توسط قاری نوجوان در حضور رهبر انقلاب

پروژه عظیم جابجایی گلدسته 210 تنی در حرم مطهر رضوی