آریا جوان

آخرين مطالب

فردی که با اهدای خون خود جان 2.4 میلیون نوزاد را نجات داد، درگذشت خواندنی

فردی که با اهدای خون خود جان 2.4 میلیون نوزاد را نجات داد، درگذشت
  بزرگنمايي:

آریا جوان - رسانه‌های استرالیایی گزارش دادند، جیمز هریسون که با اهدای حدود 1200 بار پلاسمای خود، جان بیش از 2.4 میلیون نوزاد را نجات داد، در خانه سالمندان در استرالیا درگذشت.

جیمز هریسون، مرد نیکوکار استرالیایی، در سن 88 سالگی درگذشت. او در طول شصت سال از زندگی‌اش، بیش از 2.4 میلیون نفر را نجات داد. این افراد، که عمدتا کودکانی بودند که جانشان به خطر افتاده بود، با کمک پلاسمای خون نادر هریسون زنده ماندند.
به نقل از العربیه، هریسون به «مردی با بازوی طلایی» شهرت داشت. دلیل این شهرت، اهداهای مستمر خون او بود که با استفاده از آنتی‌بادی نادری به نام (Anti-D) به تولید داروهایی کمک می‌کرد که مادران بارداری که خونشان به جنین آسیب می‌رساند، دریافت کنند. این دارو در درمان بیماری «ریسوس» موثر است.
هریسون از سال 1954 به طور منظم خون اهدا می‌کرد. او هر دو هفته یک بار به اهدا پلاسمای خون می‌پرداخت و هیچ‌گاه در این کار وقفه نمی‌انداخت. او تا سال 2018 و در سن 81 سالگی به اهدا ادامه داد.

آریا جوان

آریا جوان


در بدن هریسون آنتی‌بادی (Anti-D) وجود داشت که برای درمان بیماری ریسوس استفاده می‌شود، نوعی بیماری که می‌تواند باعث آسیب به جنین و حتی مرگ او شود. پیش از توسعه این درمان در دهه 1960، از هر دو کودکی که مبتلا به این بیماری می‌شدند، یکی جان خود را از دست می‌داد. اما پس از آن، اهدا‌کنندگانی مانند هریسون نقش بسیار مهمی در کنترل این بیماری ایفا کردند.
هریسون یکی از معدود افرادی در استرالیا بود که قادر به تولید این آنتی‌بادی نادر در بدن خود بود. در واقع، او تنها یکی از کمتر از 200 نفر در این کشور بود که می‌توانست مقدار کافی از این آنتی‌بادی را برای کمک به درمان بیماری ریسوس تولید کند.
در سال 1999، هریسون به دلیل فداکاری‌هایش مدال استرالیا را دریافت کرد. همچنین از سال 2005 تا 2022 او رکورددار جهانی بیشترین تعداد پلاسمای اهدا شده بود. او به هیچ‌وجه انتظار پاداش نداشت و تنها به دلیل اخلاق و فداکاری‌اش به این کار ادامه می‌داد.
استیون کورنلیسین، مدیر اجرایی شرکت «لایف‌بلود»، از جیمز به عنوان فردی نیکوکار و سخاوتمند یاد کرد و گفت: «جیمز هیچ‌گاه از اهدا دست نکشید و همیشه برای کمک به دیگران آماده بود، حتی پس از فوت همسرش باربارا که خود نیز اهداکننده خون بود.»
هریسون با این اقدام‌های نیکوکارانه ارثی بی‌نظیر از خود به جای گذاشت. او همیشه امیدوار بود که روزی فردی در استرالیا رکورد او را در اهدا پلاسمای خون بشکند.
پلاسما و اهدای آن
پلاسما قسمت مایع خون است. حاوی پروتئین ها و آنتی بادی هایی است که برای لخته شدن و ایمنی بسیار مهم هستند. حدود 55 درصد خون را پلاسما تشکیل می دهد.
اهدای پلاسما شامل اهداء خون، استخراج پلاسما و بازگرداندن آنچه از خون باقی مانده به فرد است. اهدای پلاسما از طریق یک سوزن که در طول فرآیند در بازو باقی می ماند انجام می گیرد.
یک واحد پلاسمای اهدایی
پلاسما به طور معمول به دلیل وجود بیلی‌روبین، کاروتنوئیدها، هموگلوبین و ترانسفرین زرد رنگ است

آریا جوان

آریا جوان


پلاسما تقاضای زیادی دارد، زیرا به درمان سرطان و سایر بیماری های زمینه ای کمک می کند. کارشناسان بر این باورند که پلاسما ممکن است حاوی آنتی‌بادی‌هایی برای SARS-CoV-2، ویروسی که در پشت این بیماری قرار دارد، باشد. دریافت پلاسما با این آنتی بادی ها می تواند به فرد در مبارزه با عفونت کمک کند.
همه گروه های خونی می توانند پلاسما اهدا کنند ولی افراد دارای خون AB دارای یک نوع پلاسما جهانی هستند، به این معنی که فرد با هر گروه خونی می تواند این پلاسما را با خیال راحت دریافت کند. این با داشتن گروه خونی جهانی که O منفی است متفاوت است.
نهادهای بهداشتی جهان از همه افراد به ویژه کسانی که دارای خون AB هستند می‌خواهند پلاسما اهدا کنند. یک فرد می تواند این کار را هر 28 روز یک بار انجام دهد. بررسی ها نشان می دهد که اهدای پلاسما بی خطر است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1465074/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بلیزارد تا سال‌ها از بازی Diablo 4 پشتیبانی خواهد کرد

رشد چشمگیر پانداهای دوقلو در باغ‌وحش برلین

با دلی با تو مناجات می‌کنم که جرمش او را هلاک ساخته است

رحمت خداوند در ماه رمضان

زندگی جالب یک اردک در مدرسه

قدردانی سرپرست اداره‌کل هنرهای نمایشی از «فاطمه نقوی»، همسر مرحوم آتیلا پسیانی

چهره ها/ قاب ماندگار بزرگان موسیقی؛ همایون شجریان و علیرضا قربانی در آغوش هم

گریم سنگین «نیکولاس کیج» در نقشی متفاوت برای فیلم «لنگ دراز»

صحبت های علی نصیریان در آیین رونمایی فیلم «هفت بهارنارنج»

کشمکش «مصدق» و «رزم آرا» بر سر ملی شدن صنعت نفت

نامزدهای بهترین بازیگر «فیلم فجر» دچار «شک» شدند

17 گل رئال که اتلتیکو را نگران می‌کند

پخش زنده رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا

کارتال تکلیف ارونوف را برای بازی در یزد مشخص کرد

کری جالب برای آرسنال: در حد قهرمانی نیستید!

تمرین 40 دقیقه‌ای و برف‌ بازی الهلال در تاشکند!

زواری: تا روزی که امید داشته باشیم می‌جنگیم

کاپلو: یامال به مسی نمی‌رسد چون نبوغش را ندارد

سکوت مدافع سیتی شکست: این فصل ناامید شدم!

مزاحم آشنا برای خنثی کردن وینیسیوس

شمسایی: تیم ملی را جوان کرده‌ایم؛ نسبت به جام ملت‌ها 8 تغییر داریم

میدونی عمر کودکی فرزندت چند سال است؟

برای عید امسال«سبزه شناور» درست کن

نصب طومار در حمایت از قانون عفاف و حجاب؛ نامه نمایندگان به رئیس مجلس قرائت شد

تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان شیلات

ادعای رویترز درباره سفر محرمانه 7 کارشناس موشکی روس به تهران

کوچک‌زاده: دولت دست عوامل تحریم‌های داخلی را از سر مردم کوتاه کند

ظریف: برخی می‌خواهند آمریکا بیاید ما را نجات دهد!

محسن لرستانی: کاش خواننده نمی‌شدم

ترندهای اکسسوری زنانه در سال جدید؛ مد روز و استایل‌های بی‌نظیر

راهنمای کامل پیگیری بلیط هواپیمایی کاسپین با کد ملی

دوجی با 6 گوشی جدید وارد MWC شد؛ رونمایی محصولاتی هیجان‌انگیز و متنوع

توضیحات شیخ حامد کاشانی درباره ی کفایتِ مؤمنان

مناجات "یا علی یا عظیم" با صدای مهدی رعنایی

ما هنوز یاغی نشدیم!

طبیعت فوق العاده زیبای جاده ماسوله

مسیر و زیبایی های آبشار کوهرنگ

برای مقابله با «ساسی مانکن» چه کرده‌ایم که انتظار داریم محبوب نباشد؟

بهنام تشکر و رویا افشار در نمایش جدید کورش سلیمانی بازی می‌کنند

«سالن چهار» میلاد کی‌مرام چه زمانی اکران می‌شود؟

درباره «در سایه سرو» و سومین اسکار سینمای ایران

علی نصیریان در رونمایی فیلم «هفت بهارنارنج»: سینما فقط سرگرمی و تفنن نیست

چرا بهش حمله کرد؟

شورجه: خدا را شاکرم فیلم «موسی کلیم‌الله» حاتمی‌کیا را دیدم

تبریک نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی ووشو به علی‌نژاد

تمجید فیبا از ستاره جوان تیم ملی بسکتبال ایران

ادرسون هدف اول باشگاهای عربستانی در تابستان

صالح حردانی، نامی که سادیو مانه فراموشش نمی‌کند!

وینیسیوس بزرگترین کنایه تاریخ را به رئال زد

اولین تمرین ملی‌پوشان فوتسال در برزیل