آریا جوان

آخرين مطالب

سانتیاگو برنابئو 180 هزار نفری می‌شود نگاه سیاسی

سانتیاگو برنابئو 180 هزار نفری می‌شود
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ورزش 3 /فلورنتینو پرز رؤیایی در سر دارد: برنابئویی که با عینک‌های واقعیت مجازی اپل و صندلی‌های مجازی، تجربه‌ای بی‌پایان از بازی‌هایی مثل دربی امروز مقابل اتلتیکو ارائه دهد.
این ایده که پارسال مطرح شد، حالا از نظر فنی به واقعیت نزدیک شده و اتلتیکو در حال آزمایش آن است.
اما سؤالاتی باقی است: آیا این فناوری به معنای افزایش ظرفیت حضوری است یا فقط تماشاگران خانگی بیشتری را جذب می‌کند؟ به هر حال، پتانسیل تبلیغاتی عظیمی در این نوآوری نهفته است.
کاربری که ماه گذشته بازی پاری‌سن‌ژرمن و موناکو را با عینک‌های واقعیت ترکیبی از خانه تماشا کرد، گفت: «صدا مثل برق در استادیوم جریان داشت، کیفیت پخش مثل حضور واقعی بود.»

آریا جوان

این تجربه هنوز برای دربی مادرید عملی نشده، اما به‌زودی می‌تواند فراگیر شود. دوربین‌های 360 درجه در ورزشگاه به شما اجازه می‌دهند زاویه دیدتان را خودتان انتخاب کنید، مثل یک کارگردان شخصی. چه روی مبل نشسته باشید، چه درازکش روی تخت، حس می‌کنید در جایگاه تماشاگران هستید؛ با دیدی نامحدود از چپ به راست و بالا به پایین، همراه با صدای سه‌بعدی غرش استادیوم، بدون اینکه سرما یا گرمای محیط را تحمل کنید. این یک رؤیای واقعی است.
پاری‌سن‌ژرمن اولین باشگاهی بود که این ایده را عملی کرد؛ همان رویایی که فلورنتینو می‌خواهد با «برنابئوی بی‌نهایت» محقق کند. استادیوم فعلی با 80 هزار نفر ظرفیت، دیگر جایی برای افزایش حضوری ندارد (حتی با باریک‌تر کردن صندلی‌ها). هدف، افزودن 100 هزار تماشاگر مجازی از خانه یا شاید حتی یک میلیون نفر است؛ عددی که برای بازی‌هایی مثل دیدار با اتلتیکو در لیگ قهرمانان هنوز حدس و گمان است.
فلورنتینو گفته: «روزی 300 هزار عضو خواهیم داشت، نه فقط مشترک حضوری. با اپل همکاری می‌کنم؛ با این عینک‌ها، انگار در ورزشگاه هستید، حتی بهتر از حضور زنده. من خودم امتحان کرده‌ام.» این نوآوری، موانع فیزیکی، جغرافیایی و اقتصادی را از بین می‌برد، دلالی بلیت را دور می‌زند و ارتباطی نزدیک با هواداران جهانی برقرار می‌کند.
فناوری پیچیده نیست؛ دوربین‌ها کوچک‌اند و جادوی حضور بازیکنان را خراب نمی‌کنند. چالش اصلی، اتصال پایدار و انتقال سیگنال با کیفیت برای هزاران کاربر هم‌زمان است. کیفیت تصویر (8K یا 4K) به عینک‌ها (مثل Meta Quest 3 یا Vision اپل) و سرعت اینترنت خانگی بستگی دارد. رئال با اپل همکاری می‌کند، هرچند عینک Vision فعلاً فقط در چند کشور اروپایی عرضه شده.
بازار



اتلتیکو اما پیش‌قدم‌تر است؛ از پارسال برای مهمانان ویژه در استادیوم ریاض ایر متروپولیتانو (با هزار کیلومتر فیبر نوری و 7 هزار نقطه شبکه) این تجربه را آزمایش کرده. چهار دوربین زنده (تونل رختکن، دروازه، منطقه رسانه و مرکز کنترل) تصاویر را در یک‌چهارم ثانیه به عینک‌ها می‌رسانند. تماشاگران از نزدیکی به بازیکنان و صدای واقعی شگفت‌زده می‌شوند؛ مثلاً وقتی توپ به سمت صورتشان می‌آید، ناخودآگاه جا خالی می‌دهند
اتلتیکو هشت سال پیش هم در وداع با کالدرون، لحظات 360 درجه ثبت کرد که حالا در تور استادیوم، حس نوستالژیک حضور در آن فضا را زنده می‌کند. الخاندرو اوگاریو، مدیر آزمایشگاه اتلتیکو، می‌گوید: «روح ورزشگاه را حفظ کردیم؛ بچه‌هایی که آنجا را ندیده‌اند، حالا با این عینک‌ها آن را احساس می‌کنند.»
هرچند فناوری آماده است، اما هنوز برای همه قابل‌استفاده نیست. NBA بازی‌هایی را با این فرمت پخش می‌کند، ولی مشکلات اتصال (قطعی یا تأخیر) ادامه دارد. هزینه عینک‌ها (از 300 یورو برای Meta تا 5 هزار یورو برای اپل) و تحمل 90 دقیقه استفاده هم چالش‌هایی است. با این حال، آینده ورزشگاه‌های بی‌پایان روشن است و دربی‌ها را برای همیشه تغییر خواهد داد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1465230/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا نباید بین بچه هامون فرق بگذاریم؟

فرصت‌های طلایی تغییر

موهای دخترت رو جادو کن؛ آموزش ساده بافت مو در خانه

تمدید دوره شوراهای شهر و روستا تا خرداد 1405

معاون ظریف: ایشان استعفا نداده‌اند، از کار کنار گذاشته شده‌اند

دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در غنا با وزیر امور خارجه

زینب نصرالله: ایران را کشور دوم خود می‌دانیم

آتش‌زدن دلار در مقابل مجلس

مدیر آمازون: تمام بخش‌های شرکت تحت تأثیر هوش مصنوعی قرار گرفته است

خانه های که در ده دقیقه آماده می شوند!

دلیل مستجاب نشدن برخی دعاها به بیان استاد قرائتی

حضور خرس سیاه آسیایی در جنوب استان فارس

حکمت/ دوری از بد گمانی

ویژگی های مؤمن در حدیث امام جواد(ع)

تهران قدیم؛ «خانواده آمریکایی در کنار رودخانه جاجرود»؛ سال 1336

پرویز جاهد: عده‌ای کارگردانی فروغ فرخزاد را تکذیب می‌کردند

ساترا با وزارت اقتصاد همکاری خواهد کرد

وقتی سینمای وحشت با حکمرانی بر روان انسان باعث وحشت می‌شود

تصویری از پردیس احمدیه در اولین فیلم سینمایی‌اش

تصویر جدیدی از تیم ملی در برزیل؛ آزمون اولین‌ها

پشت پرده درگذشت سایتیف از زبان همسرش

شبی که دمبله رؤیای بارسلونا را نابود کرد

فابرگاس جانشین گواردیولا می‌شود؟

مهره زهردار چادرملو در نبرد با پرسپولیس

انریکه: لیورپول سه جنگنده غیرقابل مهار دارد!

ورزشگاه آزادی، قبل و بعد از دیدار استقلال ایران و النصر عربستان

عصبانیت بیفوما: با اتوبوس نمی‌روم

ایران - افغانستان در برزیل قطعی شد

فرانچسکو توتی: لامین یامال هنوز یک نقطه ضعف در بازی خودش دارد

بازی و سرگرمی در یک کاردستی جالب

اسامی امضاکنندگان نامه درخواست ابلاغ قانون عفاف و حجاب به رئیس مجلس+تصاویر

سفیر جدید نیوزیلند استوارنامه خود را تقدیم «عراقچی» کرد

واکنش معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور به شایعه استعفای پزشکیان

درخواست 209 نماینده از قالیباف: قانون حجاب را ابلاغ کنید

تاجگردون خطاب به پزشکیان: درست است که سهم «جریان سیاسی» در استیضاح همتی بالا بود، اما ١٨٠ راى نیست

گفت‌وگوی دیپلماتیک ترکیه و ایران درباره مسائل دوجانبه

دوره فعلی شوراهای اسلامی شهر و روستا تا چه زمانی تمدید شد؟

تفاوت فرش کلاسیک و مدرن

ساعت لاکسمی ساخت کجاست؟

پیکسل 9a حداقل یکی از ویژگی‌های پرچمداران گوگل را خواهد داشت

اسطوره فوتبال برزیل، میم‌کوین خود را راه‌اندازی کرد

اینتل با پردازنده‌های Xeon 6 Granite Rapids، رهبری شبکه‌های مخابراتی را به‌دست می‌گیرد

مصرف کدام دارو‌ها روزه را باطل نمی‌کند؟

حکمت/ اعتدال در دشمنى ها

رمضان ماه احیاء قرآن

تنگه رویایی «میلفورد» در نیوزیلند

محسن لرستانی؛ خواننده‌ای که هم عشق چشید و هم زندان/ اتهام او چه بود؟

چهره ها/ سلفی همسر بهرام رادان در استایلی جدید

چهره ها/ سلفی تازه الناز ملک در صفحه شخصی اش

چهره ها/ خاطره بازی مهراوه شریفی نیا با طلوعی و مالک زخم کاری