آریا جوان

آخرين مطالب

تقویت حافظه با جویدن چوب؟ دختران

تقویت حافظه با جویدن چوب؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خراسان /تحقیقات جدید نشان می‌دهد جویدن مواد غذایی با سفتی متوسط ممکن است فراتر از خرد کردن غذا عمل کند و بتواند با افزایش سطح یک آنتی‌اکسیدان طبیعی، قدرت مغز را تقویت کند و در نتیجه حافظه را بهبود بخشد. مطالعه‌ای که به تازگی در مجله «مرزها در علوم اعصاب سیستمی» منتشر شده، بررسی کرده که جویدن مواد مختلف چگونه بر مغز تاثیر می‌گذارد و نشان داده است که جویدن چوب، در مقایسه با جویدن آدامس، به میزان قابل‌توجهی باعث افزایش سطح آنتی‌اکسیدانی به نام گلوتاتیون در مغز می‌شود.
​​​​​​​نحوه انجام این پژوهش
به گزارش سای‌پوست برای انجام این پژوهش، محققان 52 دانشجوی سالم دانشگاهی در کره‌‌جنوبی را مطالعه کردند. آن‌ها دانشجویان را به دو گروه تقسیم کردند: یک گروه آدامس می‌جوید و گروه دیگر چوب‌هایی کوچک مشابه چوب بستنی می‌جویدند. محققان اطمینان حاصل کردند که دو گروه از نظر سن، جنسیت و سطح تحصیلات مشابه باشند. پژوهشگران قبل از شروع جویدن و سپس پنج دقیقه پس از آن، با استفاده از یک روش تصویربرداری مغزی ویژه به نام طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی، سطح گلوتاتیون را در بخشی از مغز به نام قشر کمربندی قدامی اندازه‌گیری کردند. این ناحیه از مغز به دلیل نقش مهمی که در کنترل شناختی و فرایندهای فکری دارد، موردتوجه قرار گرفت.
جویدن آدامس چنین تاثیری ندارد
محققان پس از تحلیل داده‌ها به نتایج جالبی رسیدند. در مرحله نخست، آن‌ها سطح گلوتاتیون در قشر کمربندی قدامی قبل و بعد از جویدن را مشاهده کردند و متوجه شدند سطح گلوتاتیون در گروهی که چوب جویده‌اند، بیشتر از قبل شده است. این نشان می‌دهد جویدن چوب احتمالا مقدار این آنتی‌اکسیدان مهم در آن ناحیه مغز را افزایش داده است. در مرحله‌ بعد، پژوهشگران رابطه‌ بین تغییرات سطح گلوتاتیون و عملکرد در آزمون‌های شناختی را بررسی کردند. آن‌ها دریافتند در گروهی که چوب می‌جویدند، افزایش سطح گلوتاتیون با نمرات آزمون‌های مربوط به حافظه‌ فوری و حافظه‌ داستانی رابطه‌ مثبتی دارد. به این معنا که افرادی که پس از جویدن چوب در سطح گلوتاتیون افزایش بیشتری نشان دادند، در آزمون‌های حافظه هم عملکرد بهتری داشتند. نکته‌ جالب این جاست که چنین رابطه‌ای در گروهی که آدامس می‌جویدند، مشاهده نشد و در ارتباط بین سطح گلوتاتیون و عملکرد حافظه‌ای تغییری پیدا نشد. البته این مطالعه هم مانند تمام تحقیقات، محدودیت‌هایی دارد که باید در نظر گرفته شوند. از جمله این که این مطالعه فقط روی دانشجویان جوان و یک ناحیه از مغز متمرکز بود، مدت‌زمان جویدن کوتاه بود و تفاوت‌ بین مواد جویدنی، فراتر از سختی، در نظر گرفته نشده بود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1467470/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مردم ایران بیشتر از کدام مرورگر اینترنت استفاده می‌کنند؟

خسارت سنگین ماینرهای غیرقانونی به صنعت برق؛ برق‌دزدی 700 هزار ماینر غیرمجاز

زندگی بزرگان/ صحبت های جالب سید مقاومت درباره شهید مطهری

تلاوت زیبای سوره مبارکه ضحی توسط قاری آذری زبان

پیامبر(ص) به هدایت حریص بود

برنامه محفل در لاهور پاکستان

پاسخ زیبای شهید بهشتی درباره چرائی روزه گرفتن

روایت عجیب شفا پیدا کردن کودکی که تکلمش را از دست داده بود!

بازگویی نجات از تصادفی هولناک در برنامه محفل

سوره حمد در چهار تلاوت زیبا و متفاوت

عشق در سایه ساواک مخوف!

دلیل توقیف مینی‌سریال «دختران کوچه غم» چه بود؟

نفس بازغی به استقبال بازیگران ترکیه رفت

چهره ها/ عکسی از روشنک گرامی بعد از مدتها با آرایش متفاوت

قبول دارین رابطه این پدر و دختر خیلی قشنگه؟

نقش های درخشانی که مریلا زارعی ماندگار کرد

راه حل عجیب محسن کیایی برای نشتی صدای فکر جناب خان

پیراهن تیم ملی برای چند بازیکن سنگین بود

رایس و رایا سوپرمن‌های آرتتا؛ تساوی جذاب منچستر و آرسنال

چالش بازیکنان النصر عربستان در وسط زمین با حضور استفانو پیولی، سرمربی ایتالیایی این تیم

دبل سیو دیدنی داوید رایا در آخرین دقایق بازی، آرسنال را بار دیگر در بازی نگه داشت

ترکیب احتمالی استقلال برای بازی بزرگ

فاصله چند سانتی‌متری علیپور تا دو رقمی شدن

خلاصه بازی منچستر یونایتد 1 - آرسنال 1

خلاصه بازی تاتنهام 2 - بورنموث 2

خلاصه بازی امپولی 0 - آاس رم 1

آخرین تمرین النصر، پیش از دیدار حساس فردا مقابل استقلال

انیمیشنی زیبا درباره آسیب های روحی کودکان که هیچ کس نمی بیند

نحوه ساخت گوشواره هندی با تکنیکی جالب

تأثیر پیاده‌روی مشترک بر بهبود روابط عاطفی

اژه‌ای: نباید نگاه سلیقه‌ای و جناحی به قانون داشته باشیم

پاسخ جبهه پایداری به توئیت محمد مهاجری/ با نفوذی هایی که حرف مفت می‌زنند برخورد کنید!

انتقاد رسانه اصولگرا از اظهارات جنجالی رفیق‌دوست

روایت تابناک از فاز جدید سوپرانقلابی‌ها؛ از حرمت شکنی در بیت رهبری تا سئوال همزمان از 11 وزیر

به پرفروش‌ترین کارت گرافیک بازار سلام کنید

سامسونگ در حال توسعه گلکسی بادز FE 2 با طراحی جدید است

افطار یک بازیکن مسلمان در لیگ فوتبال اروپا

بچه‌ها رو در سختی تربیت کنید

هدیه متفاوت احمد ابوالقاسمی به قاری کوچولو

زندگی بزرگان/ راز شهید همت چه بود؟

بازخوانی مداحی معروف عربی در ایام اربعین با صدای کودکانه

4گوشه دنیا/ صاحب مهد کودکی در آمریکا قاچاقچی موادمخدر بود!

عذر‌های بی‌اساس برای روزه‌خواری پذیرفته نیست

از واقعیت تا افکار فانتزی درباره مهاجرت

تلاوت زیبای قاری بین‌المللی در برنامه محفل

ثبت‌نام ناشران داخلی برای شرکت در نمایشگاه کتاب آغاز شد

چرا «رویا میرعلمی» از تئاتر فاصله گرفت؟

نشتی صدای فکر کردن جناب خان آبروشو برد!

روایت تلخ پرویز پرستویی از وضعیت مناطق محروم سیستان و بلوچستان در ماه رمضان

ویدئویی از بازیگران ایرانی، ترکیه ای و عراقی سریال «بلیت یک‌طرفه»