آریا جوان

آخرين مطالب

تکواندو ایران و نتیجه ماندگار در پاریس دخترونه پسرونه

تکواندو ایران و نتیجه ماندگار در پاریس
  بزرگنمايي:

آریا جوان - مهر / تکواندو ایران در حالی با ثبت نتیجه‌ای تاریخی در بازی‌های المپیک 2024 پاریس به عنوان موفق ترین فدراسیون ورزشی در سال 1403 معرفی شد که در رده‌های سنی پایه نیز عملکرد چشمگیری داشت. 
محمد بیرامی؛ تکواندو در سال 1403 عملکردی فراتر از تصور داشت، شاید هیچکدام از کارشناسان این رشته روزهایی ابتدایی سال 1403 کسب چهار مدال از بازی‌های المپیک را تصور نمی‌کرد. البته که روند تکواندو در دوره مدیریت جدید، روند رو به رشد با شیبی ملایم و بعضاً سینوسی بود، که افزایش تردیدها نسبت به نتایج المپیک را در پی داشت. اما تیمی که مسئولان فدراسیون و متولیان فنی آن به موفقیتش ایمان داشتند، در پاریس 2024 دست به کار بزرگی زد.
البته که باید المپیک 2024 پاریس را به نام تکواندو ایران نوشت، رشته‌ای که همه رکوردها را به نام خود جابجا کرد و تحسین کارشناسان داخلی و مسئولان رده بالای فدراسیون جهانی را برانگیخت. از زمان حضور رسمی تکواندو در بازی‌های 2000 سیدنی تا 2020 توکیو، پاریس اولین میدانی بود که تیم ایران با ترکیبی کامل وارد «شیهاپ چانگ» المپیک می‌شد. دو دختر و دو پسر که دو نفر از سهمیه قاره‌ای، یک نفر از رنکینگ سیستم و یک نفر از گرنداسلم بلیط خود را برای سفر به پاریس رزرو کرده بودند.
برای اولین بار هر چهار نماینده ایران موفق به کسب مدال شدند. یعنی موفقیتی صد در صدی که نه تنها در ورزش ایران که در تکواندو دنیا سابقه نداشته است. از هشت فینالی که در کاخ «گرندپله» برگزار شد، سه فینال را نمایندگان ایران برگزار کردند. اولین بانوی فینالیست المپیک در تاریخ ورزش کشور نیز ناهید کیانی بود که به همراه مبینا نعمت زاده دو مدال نقره و برنز گرفتند. آرین سلیمی و مهران برخورداری هم که با صعود به فینال دو طلا و نقره کسب کردند تا تکواندو به قولی سر به آسمان ساید.
تیم ایران در پارالمپیک پاریس نیز حضوری موفق داشت و با تک نقره زهرا رحیمی و دو برنز حامد حق شناس و علیرضا بخت به کار خود پایان داد. تیمی که شایستگی‌های زیادی داشت و اسیر اتفاقات پیش بینی نشده شد.
المپیک پاریس تنها دستاورد تکواندو در سال 1403 نبود، پیش از این رویداد بزرگ تیم‌های کشورمان در جام جهانی کره جنوبی در هر دو گروه مردان و زنان عنوان قهرمانی را کسب کردند. پس از آن در مسابقات قهرمانی آسیا تیم ایران در بخش مردان موفق به کسب عنوان نخست شد.
تیم ملی تکواندو کشورمان که پیش از این در سال‌های 2008، 2010، 2014 و 2016 به مقام قهرمانی دست یافته بود، بعد از هشت سال موفق شد با 3 مدال طلا (مهدی حاجی‌موسایی، محمدحسین یزدانی و آرین سلیمی)، یک مدال نقره (علی خوش‌روش) و یک مدال برنز (متین رضایی) پس از 8 سال یک بار و این بار با هدایت مجید افلاکی بالاتر از کره‌جنوبی به پنجمین عنوان قهرمانی خود در آسیا دست یافت

آریا جوان


جام قهرمانی نوجوانان جهان دختر و پسر جهان روی دستان رئیس فدراسیون تکواندو
کسب عنوان قهرمانی نوجوانان ایران در مسابقات قهرمانی جهان هم از مهمترین نتایج تکواندو بود. تیم‌های دختران و پسران ایران در مسابقات جهانی کره جنوبی موفق شدند روی سکوی نخست ایستاده و در مهد تکواندو دنیا و پیش چشم بادامی‌های کره جنوبی جام قهرمانی را از آن خود کنند. این عناوین از آن جهت اهمیت ویژه ای دارد که بهترین‌های این مسابقات می‌توانند به زودی به ترکیب تیم‌های ملی بزرگسالان راه پیدا کنند. تجربه موفق استفاده از جوانان در ترکیب تیم‌های ملی این نوید را می‌دهد که نوجوانان با آتیه خیلی زود در مسیر موفقیت قرار بگیرند.
در مجموع تکواندو ایران در سال گذشته 12 رویداد جهانی، آسیایی و بین المللی را در بخش‌های مختلف از جمله پارالمپیک، پومسه و هانمادانگ را تجربه کرده که حاصل آن 125 مدال طلا، نقره و برنز بوده است.
موفقیت‌های بزرگ و تاریخی تکواندو در سال گذشته را باید ثمره توجه ویژه به جوانان با آتیه و تزریق بنزین سبز به تیم ملی دانست. البته که تلاش کادر فنی هر دو تیم و رصد فنی ملی پوشان و حضور مداوم هادی ساعی به عنوان رئیس فدراسیون و پرافتخارترین المپین ایران به همراه اصغر رحیمی مرد با تجربه تکواندو و ورزش کشور باعث شد تکواندویی که نمایندگان ایران در پاریس به تصویر کشیدند نمایشی از تکواندو ناب و خاص ایرانی بود که نوید از بازگشت کشورمان به سطح اول تکواندو می‌داد.
در واقع پازل تکواندو برای رسیدن به سطح اول تکواندو دنیا جور بود.
اما تکواندو بعد از پایان سالی موفق و البته در برخی موارد چالشی وارد سال جدید شد. رقابت‌های نونهالان قهرمانی جهان در فجیره اولین آزمون پیش روی تکواندو در سال جدید است و طبق رویه‌ای که ساعی در استفاده از مربیان سازنده گرفته، با کادر فنی جدید راهی امارات خواهند شد. مسابقات جام ریاست فدراسیون جهانی در چین، تورنمنت‌های چالش گرندپری، قهرمانی رده‌های سنی آسیا و در نهایت قهرمانی جهان از مهمترین رویدادهای این رشته در سال 1404 خواهد بود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1473629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شلیک تماشایی جیمز و تور دروازه لتونی

بالوتلی به دکو: اینجوری خوشگل‌تری!

رشفورد جلوی گلزنی بلینگام را گرفت؛ انگلیس 0-0 لتونی

گل اول انگلیس توسط ریس جیمز در دقیقه 37؛ انگلیس 1 - لتونی 0

تصمیم نهایی چلسی؛ وینگر یونایتد را می‌خریم

رئیس‌جمهور در سفری غیررسمی به شهرستان مرند رفت

ایرتاکسی بین کیش و قشم برقرار شد

اهتمام جدی منطقه آزاد کیش در توسعه حمل‌ و نقل هوایی با جزیره قشم

ویوو X Fold 4 دارای بزرگ‌ترین باتری در میان گوشی‌های تاشو خواهد بود

رهبر سامسونگ پس‌از 7 سال با مدیرعامل شیائومی دیدار کرد

تلاوت آیه «چشم زخم» توسط حامد شاکرنژاد

تمام مال و اموالم رو فروختم!

خدا کارشو خوب بلده

این جور کاسب حبیب خداست

توصیه قرآنی؛ به بدهکار فشار نیارید

واکنش تیلور سوئیفت به آلبوم جدید سلنا گومز

پای خواستگارت رو وسط گرفتاریامون نکش

وقتی نقی حتی تو دانشگاه هم دست بردار دخترش نیست!

حساسیت های ادامه دار نقی روی سارا و نیکا در فصل جدید سریال

رو به رو شدن ارسطو و رحمت با کلی تغییرات

کنایه هما به پیگیری نقی برای قیمت دلار

حسادت های بچگانه نقی مشکل جدید هما

گوش سنگین نقی کار دستش داد!

سهم «محسن تنابنده» از تبلیغات «پایتخت 7» چقدر است؟

گزارشی از آخرین تمرین ملی پوشان پیش از مصاف با تیم ملی ازبکستان

صحبت‌های سعید شیرینی از برنامه های تعاونی پیشکسوتان کهن برای سرخابی ها

کارگردان‌های تراکتور کارت زدند!

ابراهیمی: یاد کردن از پیشکسوتان از بزرگواری قلعه‌نویی است

برترین گل‌های مرحله گروهی لیگ ملت‌های اروپا

اینزاگی و آنچلوتی، بهترین‌های سال فوتبال ایتالیا

علیپور: 80 درصد تیم ما باید در اروپا بازی می‌کردند

اولین جلسه تمرین یوونتوس با سرمربی جدید

جزئیات گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه

بازدید دبیر ستاد نوروزی کیش از فعالیت های کمیته فرهنگی و اجتماعی

درایور جدید انویدیا کارت‌های گرافیک سری RTX 40 را از کار می‌اندازد

تلاوت دلنشین حامد شاکرنژاد

تلاوت شنیدنی سیدحسنین

خرمشهر رو خدا آزاد کرد؛ نکته توحیدی آیه 17 سوره انفال

فلسفه جالب شکل گرفتن اعمال نماز در معراج پیامبر(ص)

به امام رضا (ع) پناه بردم

از فقر مطلق تا رونق مجدد طلافروشی!

انتقاد از رفتار بعضی از افراد منسوب به سلبریتی در جامعه

به آخوند صورتی گوش ندید!

تازه‌های پایتخت 7 از زبان سیروس مقدم

پردۀ آخر برای بازیگر مشهور فرانسوی متجاوز کلید خورد!

همراهی حضرت زهرا(س) با روح رزمنده از برزخ تا جسم به احترام دعای مادر

بهانه های نقی برای نرفتن پیش روانشناس

وقتی وساطت برای ازدواج باعث نجات از عذاب برزخ شد

ستاره سابق آرسنال به سل مبتلا شد!

فرستاده ویژه اینترمیلان در تمرین تیم ملی!