آریا جوان

آخرين مطالب

فیلم «رها» ثابت کرد که فقر برای زندگی آدمها تصمیم‌ می‌گیرد اجتماعی فرهنگی

فیلم «رها» ثابت کرد که فقر برای زندگی آدمها تصمیم‌ می‌گیرد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - شرق / سهراب دل انگیزان، استاد تمام گروه اقتصاد دانشگاه رازی گفت: «رها» فیلم ارزشمندی است . از نگاه هنری، تخصصی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تعادل قابل قبولی در آن دیده می شود. بنرجی و دوفلو دو اقتصاددانی که جایزه نوبل را گرفتند و اساسا اقتصاددان های فقر هستند، چند سال از عمرشان را درفقیرترین نقاط جهان مثل هندوستان یا حتی آفریقا گذراندند و سالها آنجا زندگی کردند تا بتوانند سبک زندگی فقیرانه را تبیین و مدل کنند و اقتصاددان های فقر نامیده میشوند. آنها فقر را به شکل درستی تعریف میکنند و تبیین میکنند که فقر چیست و سبک زندگی فقیرانه چه ویژگیهایی دارد.
در فیلم«رها» این سبک زندگی فقیرانه تقریبا بر اساس آنچه مطالعات فقر نشان میدهند دیده می شود و این سبک زندگی فقیرانه، تقریبا روی تمامی عناصر زندگی و زیست خانواده فقیر رها تاثیر می گذارد. آنها را دریک چرخه منحوس و تکرار شونده فقر وارد می کند که خروج از این چرخه تقریبا توسط این گروه خانواده ها به این آسانی ها امکان پذیر نیست و نیاز به یک تغییر رویه و تغییر سبک زندگی دارد.
این خانواده فقیر است اما بچه ها به دانشگاه فرستاده شده بودند تا بتوانند از طریق دانشگاه رفتن، از دامنه فقر رها شوند. خانه آنها اجاره ای است و تمام وسایل خانه مندرس و دست دوم است. تقریبا تمامی وسایلی که در خانه آنها می بینیم دست دوم و کهنه و ناکارآمد است. پدر خانواده شغلش را از دست داده بود و از طریق مواد غذایی و خوراکی ارتزاق می کنند که حداقل بخشی بصورت هدیه به دست آمده بود نه از طریق دستمزد و شغل با ثباتی نیز در اختیار اعضای خانواده نیست. خانواده برای اینکه بتواند حداقل های موجود خودش را از نظر غذا، بهداشت، رفاه یا هر چیز دیگری حتی تجهیزات مورد نیازش تامین کند با اختلال و مشکل مواجه است و اینها یعنی فقر. سبک زندگی افراد خانواده نیز یک سبک فقیرانه است که توان بیرون آوردن آنها را از فقر ندارد. 
این گروه خانواده ها نمی‌توانند تصمیمات عقلانی و کامل بگیرند و در بین گزینه های انتخاب همواره در انتخاب بهترین اول دچار مشکل هستند. مهارت‌های آنها ناقص و ناکارآمد است. مهارت‌های ارتباطی ضعیف دارند و صداقت و راست گویی آنها اگر چه همواره برایشان یک ارزش است، ولی نمی‌تواند در همه احوال در اختیار باشد. 
 در مورد نوع فقر تقریبا می توان گفت در همه کشورها، دیگر به خیابان خواب ها صرفا فقیر گفته نمی شود و این افراد جلوه بسیار عریانی از فقر هستند. اما حجم بزرگی از فقر که در حال حاضر در کشور خودمان هم می بینیم و همین آماری که توسط موسسه تامین اجتماعی گزارش داده شده که 32 میلیون نفر در ایران زیر خط فقرهستند، کسانی هستند که در صحبت هایم به آن اشاره کردم. خانواده ای که در فیلم«رها» می بینیم در بهترین شرایط، در بالاترین رده طبقه موسوم به فقیر بودند که به سطح متوسط طبقه فقیر به واسطه از دست دادن شغل تنزل کردند.
به هر حال نگاهی که فیلمنامه «رها» را نوشته است تا حدود زیادی دقیق و درست و با تحلیل های فراوان مبتنی بر سبک زندگی فقیرانه و بر اساس مطالعات معتبر این حوزه بوده است. اینکه فقر باعث می شود رشته و سلسله تصمیمات عقلانی دچار اختلال شود واین کاملا در فیلم دیده می شود. فقر عنصری است که می تواند سلسله تصمیات اخلاقی را هم تا حدودی تحت تاثیر قرار بدهد و حتی اگر افراد آموزه های اخلاقی مناسبی هم داشته باشند، در بعضی از زمان ها که فقر به آنها فشار می آورد،آن آموزه ها را بصورت موقت حتی نادیده می گیرند و این موضوع هم به خوبی درفیلم«رها»مشاهده می‌شود. اینکه فقرا اصولا مهارت‌های نصفه و نیمه دارند و حتی در مهارت‌های ارتباط موثر نیز دچار اختلال هستند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1479069/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چی رو می‌خواد جبران کنه؟!

نوستالژی کارتون «فوتبالیست‌ها» با حضور جناب خان

خاطره بازی با سکانسی عاشقانه از «مدار صفر درجه»

قرعه دشوار دختران جوان هندبال ایران در آسیا

توضیحات محمد رهبری و پاکدامن در کمیته انضباطی

چرا ستاره لهستانی از تیم ملی والیبال خط خورد؟

احضار منصوریان به کمیته اخلاق

رونمایی از برنامه راهبردی و نقشه راه توسعه هاکی روی یخ باحضور دنیامالی

نیما عالمیان در فاصله یک قدمی مدال مسابقات چک قرار گرفت

چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی برای مسابقات 2025 اعلام شد

مدال طلای جام جهانی ساندا برای بانوی ایرانی

قضاوت داوران ایرانی در مسابقات جام ملت های فوتسال زنان آسیا

یحیی گل محمدی جزو گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی امید

آموزش ساخت گوشواره ی آویز

چه میوه های بهاری را در بارداری مصرف نکنیم؟

آکسیوس: عمان از زمان انتقال پاسخ ایران به ترامپ پیام‌هایی بین دو طرف رد و بدل کرده‌ است

نماینده ترامپ در مذاکرات با ایران کیست؟

چرا سطح مذاکره‌کنندگان ایران و آمریکا در عمان متفاوت است؟

روحانی: اگر بنا بود مذاکرات برجام غیرمستقیم باشد، نه در دو سال، که در 20 سال هم به توافق نمی‌رسیدیم

گلکسی S20 در مسیر فراموشی؛ دیگر منتظر آپدیت‌های جدید نباشید

نمایی از شهر زیبای رُم را ببینید

به Positano ، مشهورترین شهر در ساحل آمالفی ایتالیا خوش آمدید!

ترکمن صحرا؛ هنر دست طبیعت

طولانی ترین پل شیشه ای معلقِ ایران در کردستان

گوناگون/ در 100 سالگی برای اولین بار مادر شد؛ پیرترین حیوان در اسارت

مسیر ریلی دورود به اندیمشک در لرستان

فضای زیبای مراکش را ببینید

حکمت/ اندوه و نگرانی امیرالمؤمنین علی(ع)

ویدئویی هولناک از شیر ماده که گردن بوفالو را شکست

سفر به تاریخ؛ «اشرف پهلوی» در کنار پسرانش «شهرام و شهریار»

اونی که نخواسته من رو ببینه میاد برای دیدن جنازم!

«ونرابل» آماده نمایش شد

خونه ای که عروسی داره امید گداست!

تصاویر سریال پایتخت از حضور تاجیک‌ها؛ تدوین ادامه دارد

«میرو» نگاهی واقع‌بینانه به سیستان و بلوچستان دارد

اولین تفاهم، آخریش شد!

«خوشه‌های خشم» سریال می‌شود

پایان فصل برای ستاره استقلال

برنده بایرن-اینتر به فینال می‌رسد

تمرین خاص نساجی برای نبرد حساس با پرسپولیس

منوچهری: کمک کنید با بوژوویچ جام بگیریم

فلیک: فردا کار دورتموند را تمام می‌کنیم

گاوی: منتقدان من چیزی از فوتبال نمی‌فهمند

حق شناس و بخت در جمع برترین پاراتکواندوکاران دنیا

ارتباط دیابتِ بارداری با افزایش خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان

با این آموزش ساده، یک جا انگشتری شیک بسازید!

فریدون عباسی: اگر پول داشته باشیم، آمریکا دنبال معامله کردن با ما است

دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در قرآن اهدایی به خانواده‌ شهید آوینی

انتقاد مسکو از موضع غیرسازنده غرب در قبال برنامه هسته‌ای ایران

افزایش 48 درصدی استفاده کنندگان از امکانات پلاژهای کیش