آریا جوان

آخرين مطالب

شرط علی‌اف برای عادی سازی روابط با ایران گفتگو

شرط علی‌اف برای عادی سازی روابط با ایران
  بزرگنمايي:

آریا جوان - تسنیم / رئیس‌جمهور آذربایجان، در مصاحبه‌ رسمی به تیرگی روابط با ایران، حمله به سفارت آذربایجان در تهران و اظهارات امام‌جمعه اردبیل واکنش نشان داد و خواستار اقدام جدی تهران علیه توهین‌ها و حملات شد. وی تأکید کرد روابط فعلی دو کشور نیازمند تعامل مستقیم است.
«الهام علی‌اف» در تاریخ 7 ژانویه در مصاحبه اختصاصی با شبکه‌های تلویزیونی آذربایجان به بررسی وضعیت سیاسی و اقتصادی این کشور و تحولات منطقه در سال 2024 پرداخت.
علی‌اف با تأکید بر اینکه روابط جمهوری آذربایجان و ایران در دوران دولت قبلی ایران تیره شد، اظهار داشت: در مورد روابط فعلی دو کشور باید بگویم که ما هنوز ارتباط چندان جدی با دولت جدید ایران نداشته‌ایم. تماس‌هایی بین اعضای دولت دو کشور وجود داشته است. این تماس‌ها بیشتر مربوط به مسائل اقتصادی و حمل‌ونقل بوده است. مسائلی که اصولاً برای ما جدا از موضوعات سیاسی هستند و ما هرگز آن‌ها را با یکدیگر قاطی نکرده‌ایم. تیرگی روابط ما با دولت قبلی ایران بود که آن نیز تقصیر ما نبود. تنها می‌خواهم به برخی نکات اشاره کنم.
وی افزود: پس از پایان جنگ دوم قره‌باغ و زمانی که ما توانستیم بر جاده لاچین نظارت داشته باشیم، متوجه شدیم که کامیون‌های حامل سوخت از ایران به طور مرتب از ارمنستان به قره‌باغ سفر می‌کنند. من به دستیارم دستور دادم و او با سفیر وقت ایران در آذربایجان تماس گرفت و به او گفت که این کار را متوقف کنید. ما نمی‌خواهیم این موضوع را رسانه‌ای کنیم، ما از شما می‌خواهیم که این کار را متوقف کنید. این کار خوب نیست، ما آن را می‌بینیم، این منطقه خاک ما است. شما در حال انجام فعالیت‌های غیرقانونی در اینجا هستید. متأسفانه پس از آن، این کار متوقف نشد و حتی بیشتر هم شد. سپس ما در گام دوم، سفیر ایران را به وزارت امور خارجه احضار و به او اعتراض کردیم و این موضوع را رسانه‌ای کردیم. پس از آن، اتفاقات خنده‌دار و در عین حال گریه‌آوری رخ داد. آن‌ها پلاک‌های جعلی ارمنی را بر روی کامیون‌های حامل سوخت از ایران نصب می‌کردند تا وانمود کنند که این‌ها کامیون‌های ارمنی هستند. اما نوشته‌های روی آن‌ها به زبان فارسی بود.
رئیس جمهور آذربایجان اضافه کرد: این موضوع ما را بسیار متعجب کرد. ما شروع به تحقیق کردیم و متوجه شدیم که یک پلاک بر روی چندین کامیون نصب شده است، یعنی پلاک یکسان و کامیون‌ها متفاوت بودند. یعنی آن‌ها این تقلب را چنان بی‌دقت انجام داده بودند که واقعاً نمی‌توان چیزی گفت. سپس ما یکی از این کامیون‌ها را متوقف کردیم، رانندگان بازداشت شدند و ما دیدیم که در مدارک آن‌ها نوشته شده است: استپاناکرت، ارمنستان. یعنی این به‌وضوح بی‌احترامی به تمامیت ارضی و حاکمیت ما بود. پس از آن، آن‌ها اقدامات تهدیدآمیز، مانورهای نظامی، بیانیه‌ها و تهدیدها را علیه ما آغاز کردند. ما نیز اقدامات متقابل انجام دادیم. اگر آن‌ها در مرز ما مانور نظامی برگزار می‌کردند، ما نیز در این سوی مرز ایران و آذربایجان مانور برگزار می‌کردیم. این موضوع همچنین با کارزار توهین در رسانه‌ها همراه بود.
حمله به سفارت آذربایجان در ایران، یک اقدام تروریستی بود
رئیس‌جمهور آذربایجان به حمله به سفارت این کشور در ایران و واکنش آذربایجان به این حادثه اشاره کرد و مدعی شد که حمله به سفارت آذربایجان در تهران، یک حمله سازماندهی شده تروریستی بود. عوامل زیادی این موضوع را تأیید می‌کنند. اول، در طول حدود 40 دقیقه، حتی یک ماشین پلیس هم به محل حادثه نزدیک نشد. در حالی که این اتفاق در مرکز پایتخت رخ داد. فرد ضارب روز بعد بلافاصله به عنوان بیمار روانی معرفی شد. در حالی که هرگونه معاینه پزشکی چندین روز طول می‌کشد. همین فرد در همان روز حمله در مصاحبه با رسانه‌ها شرکت کرد.
وی ادامه داد: دو سال از این حادثه می‌گذرد. تا امروز، این فرد هنوز مجازات نشده است. این یک نمایش ضعف بود و آذربایجان نیز اقدامات متناسب را انجام داد. همان‌طور که می‌دانید، ما همه کارکنان سفارت را فراخواندیم و تا زمانی که به ما قول رسمی داده نشد - وزیر امور خارجه مرحوم ایران، آقای عبداللهیان که در سانحه سقوط بالگرد کشته شد، به من قول داده بود که این فرد به اعدام محکوم خواهد شد - کارکنان سفارت را بازنگرداندیم. اما آن‌ها دوباره ما را فریب دادند. زیرا نه‌تنها حکم اعدام اجرا نشد، بلکه پرونده دوباره از دادگاه به بازپرسی فرستاده شد. یعنی این یک اقدام غیرقابل درک در سطح دولت بود و ما بر خواسته‌های خود اصرار داریم.
رئیس جمهور آذربایجان گفت: در اینجا، پس از دو سال، نه‌تنها حکم اعدام اجرا نشده، بلکه پرونده دوباره به بازپرسی فرستاده شده است. این یک طرف ماجرا است. در حال حاضر، تجزیه‌وتحلیل روابط با دولت جدید ایران دشوار است. زیرا من شخصاً با رئیس‌جمهور جدید دیداری نداشته‌ام. اگر چنین دیداری برگزار شود، می‌توانم در این باره صحبت کنم.
علی‌اف: اظهارات امام‌جمعه اردبیل توهین‌آمیز بود
رئیس‌جمهور آذربایجان به اظهارات اخیر امام‌جمعه اردبیل در مورد جمهوری آذربایجان و ترکیه واکنش نشان داد و آن‌ها را توهین‌آمیز خواند و گفت: در مورد اظهارات امام‌جمعه اردبیل علیه ما، باید بگویم که این اولین بار نیست. این روحانی اردبیلی بارها علیه آذربایجان، مردم آذربایجان و از جمله علیه من توهین کرده است. ابراز تأسف وزارت امور خارجه ایران کافی نیست. در اینجا توهین آشکاری رخ داده است: هم علیه رئیس‌جمهور ترکیه و هم علیه رئیس‌جمهور آذربایجان، هم علیه مردم دو کشور و آن هم در یک مراسم رسمی که به طور زنده از تلویزیون ایران پخش می‌شد و تنها ابراز تأسف؟ این کاملاً غیرقابل‌قبول است. بنابراین، ما معتقدیم که این روحانی اردبیلی باید مجازات شود. حداقل باید از مقام خود برکنار و از آذربایجان عذرخواهی کند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1480416/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اشتباه مدافعان؛ گل سوم لیون توسط رایان چرکی در دقیقه 104

گل چهارم لیون توسط الکساندر لاکازت از روی نقطه پنالتی در دقیقه 109

گل سوم منچستریونایتد توسط برنو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 114

گل چهارم منچستریونایتد به لیون توسط کوبی ماینو

گل پنجم منچستریونایتد به لیون توسط هری مگوایر

خلاصه بازی چلسی 1 - لژیا 2

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای نبرد با سپاهان

خاطره‌بازی با ایران در المپیک پاریس 2024

گل اول لیون به منچستریونایتد توسط کورنتین تولیسو در دقیقه 71

گل دوم لیون به منچستریونایتد توسط الکساندر لاکازتدر دقیقه 78

گل مردود طارق جرج؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

اخراج تولیسو؛ منچستریونایتد 2-2 لیون

مشخصات موتورولا ریزر 60 اولترا فاش شد

تصاویر رسمی گوشی بالارده آنر GT Pro منتشر شد

گل دوم منچستریونایتد به لیون توسط دالو

گل اول تاتنهام توسط سولانکه از روی نقطه پنالتی در دقیقه 43

آیا تمدید قرارداد با صلاح عاقلانه بود؟

واکنش روا به حواشی دیدار ایران - ازبکستان

اونانا از هواداران لیون انتقام گرفت!

سر‌توپ دیدنی گارناچو؛ منچستریونایتد 2-0 لیون

در میان غفلت مدافعان؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

دو واکنش دیدنی کواسویچ؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

صحبت‌های هواداران ناراضی نساجی پس از شکست مقابل خیبر

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

مشخصات فنی، قیمت و طراحی گوشی میان‌رده ریلمی 14T مشخص شد

همه لذات آمریکا را سه طلاقه کردم!

واکنش جالب ورزشکار زن ایرلندی مقابل حریف صهیونیستش

پاسخ جالب امام خمینی (ره) که برای این روزها گفته شده است!

صحبت‌های جالب یک مسیحی درباره اسلام

بازسازی ماجرای کم فروشی قوم شعیب (ع) در قرآن با استفاده از هوش مصنوعی

مادر تارکان ستاره مشهور موسیقی ترکیه بر اثر سکته قلبی درگذشت

چرا «خشایار الوند» برای هنرمندان مهم است؟

چهره ها/ شوخی جالب مهدی قایدی با محسن تنابنده

چهره ها/ عجیب ترین و جالب ترین مانتویی که دیده‌اید!

برنز آسیا بر گردن دختر دونده ایران

محمدی: باتجربه بودیم با اختلاف میبردیم

مرد سال آسیا باز هم به داد الهلال رسید

آماده بازگشت با گل کاپیتان؛ الفتح 1-1 الاتحاد

واکنش دیدنی اونانا؛ منچستریونایتد 1-0 لیون

گل اول چلسی توسط کوکوریا؛ چلسی 1-1 لژیا ورشو

ضربه تماشایی برونو به تیر خورد؛ منچستریونایتد 1-0 لیون

فرار از تله آفساید؛ الفتح 2-0 الاتحاد

گل مردود کوکوریا؛ چلسی 1-1 لژیا ورشو

آموریم: بازیکنان جلوی لیون باید مراقب اونانا باشند!

گل های رونده ای که دیوار حیاط و بالکن را رویایی می کنند

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

مشخصات گوشی وان‌پلاس 13s پیش از رونمایی لو رفت