آریا جوان

آخرين مطالب

کامپیوترهای نوری آماده ورود به بازار هستند

کامپیوترهای نوری آماده ورود به بازار هستند
  بزرگنمايي:

آریا جوان - شهر سخت افزار / کامپیوترهایی که به جای الکترون‌ها از نور (فوتون) استفاده می‌کنند، حالا بیشتر از همیشه به واقعیت نزدیک شده‌اند. مطالعات جدید نشان می‌دهند که تراشه‌های فوتونی که با فوتون به جای الکترون محاسبه می‌کنند، برای اولین بار توانسته‌اند مسائل واقعی را با سرعت بسیار بالایی حل کنند. به گفته محققان، این فناوری وارد مرحله پیش تولید شده و به زودی در دیتاسنترها و کامپیوترها مورد استفاده قرار می‌گیرد. جزئیات بیشتر را در شهر سخت افزار بخوانید.
رایانه‌های فوتونی سرعت بیشتر و مصرف کمتری دارند
به گزارش newscientist، کامپیوترهای فوتونی به جای جریان الکتریکی (الکترون) از نور (فوتون) برای انجام پردازش استفاده می‌کنند. این یعنی اطلاعات با سرعت نور منتقل می‌شود و از آن بهتر اینکه بر خلاف سیستم‌های سنتی گرمای زیادی هم تولید نمی‌شود.
در حقیقت چون فوتون‌ها سریع‌تر از الکترون‌ها حرکت می‌کنند، محاسبات می‌توانند بدون وقفه و با تاخیر بسیار کمتری انجام شوند. از طرفی فوتون‌ها برخلاف الکترون‌ها مقاومت الکتریکی ندارند و در نتیجه انرژی کمتری برای خنک سازی سیستم مصرف می‌شود.
بازار


از همه مهم‌تر اینکه برای این فناوری نیازی نیست کارخانه‌های جدید ساخته شوند، چرا که این تراشه‌ها را می‌توان با همان کارخانه‌هایی ساخت که چیپ سیلیکونی تولید می‌کنند. این یعنی این فناوری می‌تواند مستقیم وارد زنجیره تولید صنعتی فعلی شود، بدون اینکه نیازی به بازطراحی از صفر باشد.


شرکت‌های Lightelligence و Lightmatter به دنبال ارائه کاربرد واقعی این تراشه‌ها هستند
تا همین چند سال پیش، کامپیوترهای نوری فقط در حد مقاله‌های دانشگاهی و روی کاغذ ممکن بودند. اما حالا شرکت‌هایی مانند Lightelligence و Lightmatter موفق شده‌اند که کاربرد این تراشه‌ها را در دنیای واقعی هم نشان بدهند.
شرکت Lightelligence تراشه‌ای به نام PACE ساخته که می‌تواند مسائل پیچیده در زمینه لجستیک و بهینه سازی را به راحتی حل کند. شرکت Lightmatter هم تراشه Envise را طراحی کرده که می‌تواند مدل معروف BERT که یک مدل زبان هوش مصنوعی است را اجرا کند. جالب‌تر اینکه دقت آن به پردازنده‌های الکترونیکی فعلی بسیار نزدیک است و مصرف انرژی کمتری هم دارد.
نکته قابل توجه این است که هردوی این شرکت‌ها تراشه‌هایشان را در قالب کارت‌های PCI Express تولید کرده‌اند، همان فرمتی که کارت گرافیک را به مادربرد وصل می‌کند. با این اوصاف این تراشه‌ها همین حالا هم می‌توانند به سیستم‌های کامپیوتری فعلی اضافه شوند، فقط کافی است که نرم‌ افزارها بتوانند با آن‌ها ارتباط بگیرند.

آریا جوان

آینده این فناوری چطور خواهد بود؟
کارشناسان می‌گویند که کامپیوترهای فوتونی می‌توانند به زودی وارد بازار بشوند، بو پنگ، از شرکت Lightelligence می‌گوید که این تراشه‌ها دیگر آزمایشگاهی نیستند و دیگر می‌توان آن‌ها را یک محصول واقعی دانست.
رابرت هدفیلد از دانشگاه گلاسگو می‌گوید که این صنعت به نقطه‌ای نزدیک شده که واقعا بتوان پردازنده‌های فوتونی را به عنوان جایگزین جدی برای پردازنده‌های الکترونیکی در نظر گرفت.
حتی برخی می‌گویند از آنجا که این تراشه‌ها در همان کارخانه‌هایی تولید می‌شوند که تراشه‌های سیلیکونی فعلی تولید می‌شوند، پس می‌توان این تراشه‌ها را به تولید انبوه رساند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1481039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت سند راهبردی فضای مجازی/ بانک سپه هک نشده

توضیحات شیخ اسماعیل رمضانی در مورد حضرت علی اکبر(ع)

غروب زیبای خورشید در فتحیه ترکیه

طبیعت زیبای هزار دره ترکمن‌صحرا

پانته آ پناهی ها: هیچ‌وقت موهایم را رنگ نمی‌کنم!

والورده: یونایتد تیمی در سطح لیگ اروپا نیست

ترخیص یکی از بازیکنان مصدوم ذوب‌آهن از بیمارستان

نیکو: از کودکی رؤیایم بازی در اولدترافورد بود

هواداران ملوان میهمان تراکتور شدند

آقایی‌پور‌‌ به دنبال شکست طلسم مقابل پرسپولیس

فلیک جشن قهرمانی مقابل رئال را ممنوع کرد!

پاشو من چند سالی باهات حرف دارم! قسمت بیست‌ و نهم فان 360 با ابوطالب

علاقه ملکه تپانچه به ادامه ورزش قهرمانی

برای داشتن حال خوب لازم نیست کار خاصی انجام دهید

فرمانده نیروی زمینی ارتش: دست ما روی ماشه است

ویدئویی از کاروان حفاظت بن‌سلمان، فرزند پادشاه سعودی در تهران

روایتی دیگر از دیدار وزیر دفاع عربستان با رهبر انقلاب

10 مورد از خشن‌ترین و شوکه‌کننده‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما؛ از Revenge تا Dead Alive

بیماری بهتاش در پایتخت واقعی بود؟

«قصر» 250 ساله بعد از «زلزله» از زیر خاک بیرون آمد

امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در جنگ اُحُد

نبرد نفس‌گیر میمون و پلنگ

مجری قشنگ مهمان برنامه رو مبهوت خودش کرد!

واکنش هومن برق‌نورد به کم‌رنگ‌شدن حضورش در سینما و تلویزیون

گریه دیویس مقابل دوربین پس از حذف تلخ بایرن

واکنش دبیر جشنواره «قهرمان ایران» به انتقاد‌ها از انتخاب طارمی به عنوان مرد سال 1403 ورزش

کنایه طنز پیمان یوسفی به حساسیت بازی پرسپولیس و سپاهان

استوری جالب شمس‌آذر برای اهواز

داستان سریالی فحاشی به بیرانوند

شانس بارسا برای فتح سه‌گانه از دید داوید ویا

فولاد امشب منتظر شکست پرسپولیس است

AFC میزبانی تیم ملی ایران در مشهد را تأیید کرد

دیدار ویتکاف با مقامات اسرائیل یک روز قبل از مذاکره با ایران

غول‌های فناوری از متا به‌خاطر تنظیم نامناسب اسناد دادگاه و افشای اطلاعات حساس انتقاد کردند

رخ‌نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات رودبار

بهشت پنهان در قلب سوادکوه

دوبله انیمیشن با مهران غفوریان و امین زندگانی

چرا ازازیل شکست خورد؟

آرزوی ساره جوانمردی و ناهید کیانی برای برد پرسپولیس مقابل سپاهان

ارتباط تلفنی با حسن رنگرز و برترین مربی ایران در سال 1403

اشتباه و تعبیر عجیب پیمان یوسفی از استقلال و اسراییل

تساوی نه به سود سپاهان است نه پرسپولیس

ژاپن از امروز ستاره‌ باران می‌شود

راز جنجالی مسی: می‌خواستم به بارسلونا برگردم!

فرستاپن: در ردبول می‌توانیم اوضاع را بهتر کنیم

مرتضایی: ملی‌پوشان افغانستان از فرانسه و اسپانیا پیشنهاد دارند

پیروزی دختران پینگ‌پنگ‌باز ایران مقابل میزبان مسابقات آسیای میانه

مهارت‌های همسرداری از دیدگاه قرآن کریم و روایات

پیام تبریک وزیر امور خارجه به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران

لارا روزن ادعا کرد: سعودی‌ها به دنبال تدارک دیدار پزشکیان و ترامپ در عربستان