آریا جوان

آخرين مطالب

اکسپریا 1 مارک 7؛ گوشی فوق‌العاده‌ای که شاید هیچ‌کس آن را نخرد! نگاه سیاسی

اکسپریا 1 مارک 7؛ گوشی فوق‌العاده‌ای که شاید هیچ‌کس آن را نخرد!
  بزرگنمايي:

آریا جوان - دیجی رو / سونی، غول کهنه‌کار ژاپنی دنیای فناوری، همواره در صنعت گوشی‌های هوشمند مسیری متفاوت از جریان اصلی بازار را پیموده است. این شرکت هرگز قواعد نانوشته‌ای که سازندگان گوشی‌های پرفروش موبایل از آن پیروی می‌کنند را به طور کامل نپذیرفته و ترجیح داده تا با فلسفه خاص خود، محصولاتی منحصر به فرد را روانه بازار کند.
اگر چه می‌توان بحث کرد که آمار فروش بالا لزوماً نشان دهنده کیفیت برتر یک محصول نیست، اما واقعیت انکارناپذیر این است که یک سازنده گوشی هوشمند برای بقا در این تجارت بی‌رحم، نیازمند کسب درآمد و سودآوری است؛ در غیر این صورت، سرنوشتی مشابه ال‌جی، که زمانی یکی از بازیگران مطرح بود و حالا از این عرصه خارج شده، در انتظارش خواهد بود. متأسفانه، زمزمه‌ها و اطلاعات فاش شده اخیر پیرامون مدل آتی این شرکت، یعنی «اکسپریا 1 مارک 7» (Xperia 1 VII)، نگرانی‌هایی را برانگیخته است که مبادا سونی نیز ناخواسته در همان مسیر پرمخاطره گام بردارد و این مدل جدید، نتواند ناجی این برند در بازار موبایل باشد.
بهترین گوشی‌هایی که کسی نمی‌خرد!
البته نباید دچار سوء تفاهم شویم. سونی گوشی‌های شگفت‌انگیزی می‌سازد. محصولاتی که اغلب با دقت مهندسی بالا، کیفیت ساخت مثال‌زدنی و ویژگی‌هایی خاص، دل گروه مشخصی از کاربران را به دست می‌آورند. به نظر می‌رسد این شرکت آگاهانه خریداران عام و جریان اصلی بازار را هدف قرار نمی‌دهد. گوشی‌های اکسپریا، به خصوص سری پرچمدار آن، دستگاه‌هایی برای علاقه‌مندان خاص هستند؛ کاربرانی که برای ویژگی‌هایی مانند حضور جک 3.5 میلی‌متری هدفون باکیفیت یا پشتیبانی از کارت حافظه جانبی (میکرو اس دی) اهمیت ویژه‌ای قائل‌اند و سونی از ارائه این امکانات، که بسیاری از رقبا آن‌ها را حذف کرده‌اند، کوتاهی نمی‌کند.
بازار


این شرکت همچنان در برابر روند غالب بازار برای استفاده از ناچ (بریدگی بالای صفحه) یا حفره دوربین سلفی مقاومت کرده است. این رویکرد، اگر چه ممکن است حاشیه‌های بالا و پایین نمایشگر را کمی بیشتر کند، اما به سونی اجازه داده تا اسپیکرهای استریوی قدرتمند و رو به جلو را در گوشی‌هایش تعبیه کند؛ ویژگی‌ای که امروزه به ندرت در گوشی‌های پرچمدار سایر برندها یافت می‌شود و تجربه صوتی فراگیری را ارائه می‌دهد.
علاوه بر این، گوشی‌های سونی، از جمله نسل‌های قبلی اکسپریا 1 مارک 7، به عکاسان و فیلم‌برداران کنترل دستی بسیار بیشتری بر روی تنظیمات تصویربرداری می‌دهند، مشابه آنچه در دوربین‌های حرفه‌ای آلفای این شرکت می‌بینیم. همین امر باعث شده تا این گوشی‌ها به انتخاب اول برخی از تولیدکنندگان محتوای حرفه‌ای و عکاسان سخت‌گیر تبدیل شوند که به دنبال ابزاری دقیق و قابل تنظیم هستند.


چالش جذب مخاطب عام و اصرار بر متفاوت بودن
اما متأسفانه، همین ویژگی‌هایی که برای گروهی خاص جذابیت دارد، باعث محدودیت دامنه مخاطبان گوشی‌های سونی شده است. اکثر خریداران گوشی‌های هوشمند به دنبال سادگی و راحتی هستند؛ آن‌ها نمی‌خواهند برای دستیابی به بهترین تجربه کاربری، درگیر تنظیمات پیچیده شوند یا نیازمند یادگیری و آموزش باشند. آن‌ها دستگاهی می‌خواهند که “فقط کار کند” و بهترین نتایج را با کمترین دخالت کاربر ارائه دهد. این دقیقاً نقطه مقابل فلسفه اکسپریا، به خصوص در بخش دوربین، است. در حالی که انتظار می‌رود اکسپریا 1 مارک 7 نیز بر قدرت سخت‌افزار دوربین خود تکیه کند، این سوال باقی است که آیا این سخت‌افزار قدرتمند، بدون پردازش نرم‌افزاری هوشمند و خودکار مشابه رقبا، می‌تواند نظر کاربران عادی را جلب کند؟
از سوی دیگر، پرچمدار فعلی سونی، اکسپریا 1 مارک 6 (Xperia 1 VI)، تمرکز چندانی بر روی قابلیت‌های هوش مصنوعی (AI) نداشت. اگر چه می‌توان گفت هوش مصنوعی هنوز به طور معناداری شیوه استفاده ما از گوشی‌ها را متحول نکرده است، اما این روزها به داغ‌ترین ترند بازار تبدیل شده و مصرف‌کنندگان نمی‌خواهند از این قافله عقب بمانند. عدم توجه کافی سونی به این حوزه در مدل‌های قبلی، ممکن است این ذهنیت را ایجاد کند که اکسپریا 1 مارک 7 نیز از این منظر حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت.
اصرار سونی بر متفاوت بودن و عدم پیروی کورکورانه از روندها، اگر چه قابل احترام است، اما به وضوح به فروش این شرکت آسیب زده است. در حالی که سونی آمار دقیق فروش خود را منتشر نمی‌کند، گزارشی از بلومبرگ در سال 2024 نشان داد که فروش این شرکت در بازار خانگی خود یعنی ژاپن، در سال 2023 با کاهش 40 درصدی مواجه شده و پیش‌بینی مشابهی برای سال 2024 نیز وجود داشت. طبق گزارشی دیگر، سهم بازار جهانی سونی در نیمه اول سال 2024 تنها 3.5 درصد بوده است. این اعداد و ارقام نشان می‌دهند که گاهی اوقات، همراهی با جریان اصلی بازار و توجه به خواسته‌های عموم مصرف‌کنندگان، برای بقا ضروری است.
نشانه‌های تغییر و انتظارات از اکسپریا 1 مارک 7
البته سونی در سال‌های اخیر نشانه‌هایی از تغییر را نیز از خود بروز داده است. با معرفی اکسپریا 1 مارک 6، این شرکت بالاخره از نسبت تصویر بسیار کشیده 21:9 که برای محتوای مدرن چندان مناسب نبود، دست کشید و به نسبت تصویر استانداردتری روی آورد. این تغییر همچنین باعث شد تا وضوح تصویر از 4K به +FHD کاهش یابد. اگر چه نمایشگرهای 4K روی کاغذ جذاب به نظر می‌رسند، اما مصرف باتری بسیار بالایی دارند و این کاهش رزولوشن، گامی در جهت بهبود عمر باتری و تجربه عملی کاربران بود.
انتظار می‌رود گوشی آتی این شرکت، یعنی اکسپریا 1 مارک 7، همچنان بر نقاط قوت سنتی سونی، یعنی سخت‌افزار دوربین قدرتمند و کیفیت ساخت بالا، تکیه کند. اما سوال اساسی اینجاست که آیا این موارد برای جبران کمبودهای احتمالی در زمینه قدرت پردازشی (در مقایسه با رقبا) یا عدم ادغام عمیق با ترندهای روز مانند هوش مصنوعی کافی خواهد بود؟ موفقیت اکسپریا 1 مارک 7 تا حد زیادی به توانایی سونی در ایجاد تعادل بین حفظ هویت منحصر به فرد خود و پاسخگویی به نیازهای بازار گسترده‌تر بستگی دارد.

آریا جوان


معمای بازار آمریکا: سونی بازار را رها کرد یا بازار سونی را؟!
نکته نگران کننده دیگر، عدم عرضه اکسپریا 1 مارک 6 در بازار بسیار مهم ایالات متحده آمریکا بود. از نظر منطقی، هیچ تولید کننده‌ای یک بازار بزرگ و کلیدی را نادیده نمی‌گیرد، مگر اینکه بداند تقاضای کافی برای محصولاتش در آن بازار وجود ندارد یا عرضه محصول از نظر تجاری مقرون به صرفه نیست. به نظر می‌رسد اکثر مصرف‌کنندگان آمریکایی دیگر تمایلی به خرید گوشی‌های سونی ندارند و سونی نیز به سبک خاص خود، به جای تلاش برای رفع مشکلات و بازگرداندن محبوبیت، صورت مسئله را پاک کرده و قید این بازار را زده است. این موضوع چشم‌انداز روشنی را برای عرضه گسترده و موفقیت تجاری اکسپریا 1 مارک 7 در بازارهای جهانی ترسیم نمی‌کند.
آینده‌ای مبهم برای اکسپریا 1 مارک 7
با توجه به اینکه شایعات حاکی از آن هستند که اکسپریا 1 مارک 7 تا حد زیادی شبیه به نسل‌های قبلی خود خواهد بود و تغییرات بنیادینی را تجربه نخواهد کرد، نگرانی از محو شدن بیشتر سونی در بازار گوشی‌های هوشمند افزایش می‌یابد. بخش ناراحت کننده ماجرا اینجاست که سونی واقعاً گوشی‌های عالی و باکیفیتی می‌سازد. اما اصرار بیش از حد این شرکت بر عدم همراهی با زمانه و نادیده گرفتن روندهای اصلی بازار، در حال آسیب زدن جدی به سهم بازار و آینده آن در این صنعت است.
آیا اکسپریا 1 مارک 7 نقطه عطفی برای تغییر مسیر سونی خواهد بود یا صرفاً تکرار فرمولی خواهد بود که دیگر برای موفقیت در بازار کافی نیست؟ تنها زمان پاسخ این سوال را مشخص خواهد کرد، اما علاقه‌مندان به این برند و این صنعت، با نگرانی منتظر رونمایی از اکسپریا 1 مارک 7 هستند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1482274/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نجات بچه گوزن از رودخانه یخی در روسیه

این مار افعی بومی شمال را دیدید فرار کنید!

حمله کانگورو به یک مرد در استرالیا

احتمال پخش «پایتخت 8» در یک یا دو سال آینده

امیدواری جواد افشار برای شروع ساخت سریال «حضرت معصومه (س)»

آقای نیکبخت مگه نگفتی لب خونیت خیلی خوبه!

4 مدال نمایندگان بوکس نونهالان در قهرمانی آسیا

استارت حریف اروپایی والیبال ایران با 28 بازیکن

تبریک خاص پورعلی‌گنجی برای روز دختر

زمان نیمه نهایی و فینال جام حذفی اعلام شد

بلاتکلیفی میزبانی تیم ملی فوتبال در مشهد

استارت استقلال برای قهرمانی حذفی پس از پایان لیگ

حمله بایرن به مهم‌ترین بمب نقل‌وانتقالات تابستانی

بایرن‌مونیخ با ویترز به توافق رسید

برای اولین‌بار در تاریخ؛ VAR در لیگ یک

وینیسیوس شگفت‌انگیز است، چیزی در حد روبن و ریبری!‏

دختران؛ آینده‌سازان در پیچ و خم چالش‌ها و فرصت‌ها

گزارش مذاکرات در جلسه غیرعلنی مجلس؛ مذاکرات به خوبی پیش می‌رود و آمریکا از بداخلاقی پرهیز کرده است

ابراز همدردی وزیر امور خارجه قرقیزستان با ایران

مخبر: ناترازی‌ها برای نخبگان ما فرصت است

محمدجواد لاریجانی: کار داخلی ما نباید مشروط به مذاکرات شود

رایزنی وزرای خارجه انگلیس و آمریکا درباره مذاکرات عمان

هوش مصنوعی بازگشت تومور مغزی در کودکان را پیش‌بینی می‌کند

سفیدپوش شدن گردنۀ حیران در چهلمین روز از بهار

تدریس فیزیک به جذاب‌ ترین شکل ممکن

شکایت جدید علیه اصغر فرهادی درباره فیلم «قهرمان»!

جزییات جدیدی درباره سریال تازه «حمید جبلی»

چهره ها/ همدردی خواننده آلمانی با قربانیان حادثه بندرعباس

آرائوخو در رادار بایرن مونیخ

پیولی: نتایج لیگ نخبگان نشان دهنده قدرت لیگ عربستان است

مربی اسپانیایی گزینه جانشینی آلونسو روی نیمکت لورکوزن

بررسی راهکارهای رشد و توسعه اسکیت‌بُرد

اختصاصی؛ پیشنهاد العربی به مدافع ملی‌پوش پرسپولیس

رئال بهترین مدافع جهان را می‌خرد!

اقدام جالب چادرملو؛ بلیت نیم‌بها به‌خاطر روز دختر

فلیک: مهاجمان اینتر قدرتمندند، رسیدن به فینال رویای ما است

میرزایی‌راد: برای بازی ایران در مشهد چیزی به ما گفته نشده است

رونمایی از کیت اول و دوم فصل بعد اینتر

به همین راحتی توی خونه کش اسکرانچی درست کن

این مدل مو رو یاد بگیر و آراسته شو

پزشکیان: برنامه‌های توسعه با تکیه بر داده‌های دقیق از ظرفیت‌های هر منطقه تدوین شود

تنگسیری: حضور بیگانگان در خلیج فارس مخل امنیت خواهد بود

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: نهادهای حقوق بشری ناکارآمدند

در سفر یک‌روزه پزشکیان به باکو چه گذشت؟

وبگاه عبری: ایران 2000 موشک بالستیک دارد که می‌توانند به اسرائیل برسند

مشخصات دیمنسیتی 9500 لو رفت؛ تراشه پرقدرت مدیاتک برای گوشی‌های رده‌بالا

آیا حضرت معصومه(س) ما را شفاعت می‌کنند؟

حکمت/ اجل، نگهبانِ انسان

روش‌هایی خلاقانه برای کادو کردن هدیه

سخنان آتشین پدرو آلمادوار علیه ترامپ: تو فاجعه‌ای!