سوال سبحانیفر از مسئولین: چرا فیلترینگ را برطرف نمیکنید؟
نگاه سیاسی
بزرگنمايي:
آریا جوان - خبرآنلاین / عضو حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین با تاکید بر اینکه از محدودیت های دولت برای رفع فیلترینگ اطلاعی ندارم، گفت: دولت نباید این موضوع را به دست فراموشی بسپارد و برای رونق بخشی به فضای کسب و کار و افزایش رضایتمندی مردم باید به دنبال راه حل باشد. در روزهای اخیر بود که محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور درخصوص روند رفع فیلترینگ عنوان کرد «رفع فیلتر به صورت گام به گام صورت میگیرد و گام اول برداشته شد و انشاءالله گامهای بعدی هم برداشته خواهد شد. ما معتقدیم سیاست منع جواب نمیدهد.»
اولین گام رفع فیلترینگ در دی ماه سال 1403 و در دو اپلیکیشن واتساپ و گوگل پلی پیاده سازی شد اما پس از گذشت چند ماه از اولین گام رفع فیلترینگ، دیگر شاهد برداشته شدن گام های بعدی نبودهایم. در بحبوحه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا اما این مطالبه درحال مطرح شدن است و به فراموشی سپرده نشده است.
در همین راستا با رمضانعلی سبحانی فر، نماینده ادوار مجلس و رییس کمیسیون ارتباطات مجلس پیشین به گفتگو پرداخته و زوایای این موضوع را بررسی کردهایم.
این نماینده ادوار مجلس، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، ضمن انتقاد از تاخیر صورت گرفته، با طرح سوالاتی تاکید کرد؛ «این سوال باید از مسئولین مربوطه پرسیده شود که درحال حاضر مشکل چیست که فیلترینگ را برطرف نمیکنید؟ آیا به دنبال نرمافزاری هستید که این محدودیتها را بردارد یا نگرانیهای عدهای خاص را لحاظ کند؟ بهانهتان برای این وقفه ایجاد شده در رفع فیلترینگ چیست؟ متولیان این موضوع باید یک بازه زمانی را مشخص کنند و اعلام کنند که ما نرمافزاری تهیه کردهایم که هم فیلترینگ را رفع میکند و مردم هم بتوانند از این پلتفرمها استفاده کنند.»
در ادامه مشروح گفتگوی رمضانعلی سبحانی فر، نماینده ادوار مجلس و عضو حزب اعتدال و توسعه با خبرگزاری خبرآنلاین را می خوانید؛
*****
آقای سبحانیفر! با توجه به اظهارات اخیر مقامات دولت درخصوص رفع فیلترینگ گام به گام و اینکه تا الان فقط شاهد یک مرحله از این اقدام بودیم، آیا از نظر شما این امکان وجود دارد که این مشمول زمان شدن باعث کم رنگ شدن اهمیت این اتفاق شود؟
موضوع فیلترینگ بحثی است که به دلیل یکسری موارد از جمله بد افزارها و استفاده بالای 80 درصد افراد از فیلترشکن، بر روی آن به نوعی حساسیت ایجاد شده است. این حساسیت به این دلیل است که بدافزارها دادهها را جابجا کرده و باعث ایجاد مشکلات زیاد و سوءاستفاده میشوند.
بحث دیگر موضوع راه افتادن یک نوع کسب و کار با فروش فیلترشکن بود که مردم نیز مجبور بودند تهیه کنند. به این دلایل بود که در یک مقطعی مسئله فیلترینگ حساسیت بالایی پیدا کرد و دولت باید این حساسیتها را رفع میکرد. در همین راستا در گام اول بدلیل اینکه بخشی از جامعه از واتساپ استفاده میکردند، محدودیت این پیام رسان برداشته شد و نتیجه این اقدام اقناع کردن این افراد بود.
رفع فیلترینگ مشمول زمان شده است
در اپلیکیشن های دیگری مانند اینستاگرام و تلگرام، یکسری کسبوکارها شکل گرفته است که با ایجاد فیلترینگ این کسبوکارها آسیب دیده اند. آن جمعیت مطالبهگر رفع فیلترینگ با این گام رفع فیلتر تحت تاثیر قرار گرفتهاند. اما متاسفانه درحال حاضر شاهد این هستیم که موضوع رفع فیلترینگ مشمول زمان شده و این موضوع که اگر فیلترینگ و محدودیتها برداشته شود، رضایتمندیها بیشتر خواهد شد، به دست فراموشی سپرده شده است. درحال حاضر با رفع فیلترینگ واتساپ چه اتفاقی افتاد؟ ضرری به جامعه زد؟ به مخالفان رفع فیلترینگ آسیبی وارد شد؟
عدهای وجود دارند که همگی دغدغه ارزش های دینی و اجتماعی جامعه را دارند ولی تعدادی هم وجود دارند که به دنبال کاسبی خود از این موضوع هستند. رفع فیلتر باید به هر روشی که امکان دارد و با کمترین آسیبها انجام شود؛ تا مردم از فضای مجازی استفاده کنند و به کسبوکار خود بپردازند.
دولت نباید رفع فیلترینگ را فراموش کند
چرا دولت با وجود اینکه از مزایای این اتفاق اطلاع داشت، رفع فیلترینگ را به صورت یکپارچه پیادهسازی نکرد؟ محدودیتی یا مانعی وجود دارد؟
بنده از محدودیتهای دولت برای رفع فیلترینگ اطلاعی ندارم ولی دولت نباید این موضوع را به دست فراموشی بسپارد و برای رونق بخشی به فضای کسب و کار و افزایش رضایتمندی مردم باید به دنبال راه حلی باشد تا این محدودیتها را به حداقل برساند.
بهانه دولت برای وقفه ایجاد شده در رفع فیلترینگ چیست؟
آیا مشمول زمان شدن رفع فیلترینگ میتواند تبدیل به اهرم فشار تندرو ها و مخالفان این اقدام شود تا بیش از پیش بر جلوی این مسیر سنگ بیاندازند؟
شعار همیشگی آقای پزشکیان این است که من همیشه طرف مردم هستم، خب این مردم چه کسانی هستند؟ اکثریت یعنی مردم، پس باید به نظر این مردم احترام گذاشت و این محدودیتها را برطرف کرد. البته آقای پزشکیان متوجه این موضوع شده است که این فضا میتواند به کسب و کار کشور و رونق بخشی امورات کمک کند. متولیان امر نباید بگذارند که این موضوع به دست فراموشی سپرده شود.
یک سوال مهمی باید از مسئولین مربوطه پرسیده شود که درحال حاضر مشکل چیست و چرا فیلترینگ را برطرف نمیکنید؟ آیا به دنبال نرم افزاری هستید که این محدودیتها را بردارد یا نگرانیهای آن عده خاص را لحاظ کنید؟ بهانهتان برای این وقفه ایجاد شده در رفع فیلترینگ چیست؟ متولیان این موضوع باید یک بازه زمانی را مشخص کنند و اعلام کنند که ما نرم افزاری تهیه کردهایم که هم فیلترینگ را رفع میکند و مردم هم بتوانند از این پلتفرمها استفاده کنند.
رفع فیلترینگ اینستاگرام و تلگرام به رونق کسب و کارها کمک می کند
از نظر شما در گام دوم کدام اپلیکیشن ها باید رفع فیلتر شوند؟
درحال حاضر اینستاگرام و تلگرام برای رفع فیلترینگ اولویت دارند و میتوانند به کسبوکارها کمک کنند، پس در نتیجه رفع فیلترینگ این دو اپلیکیشن باید در اولویت قرار گیرد.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
-
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۱:۴۸
-
۱۰ بازديد
-

-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1482671/