چند نوع عاشق وجود دارد؟
دختران
بزرگنمايي:
آریا جوان - خراسان / محققان در دانشگاه ملی استرالیا در یک مطالعه نوآورانه دریافتهاند که افراد به شکلهای بسیار متفاوتی عاشق میشوند. پژوهشگران در تحقیق خود با بررسی روابط عاطفی 809 جوان، چهار نوع اصلی از عاشقان را شناسایی کردهاند که بازتابدهنده شدت عشق، میزان رابطه زناشویی و سطح تعهد در روابط عاشقانه است. به گزارش «یورونیوز»، این مطالعه که بر اساس دادههای «پیمایش جهانی عشق عاشقانه»، بزرگترین دادهپایه در جهان درباره تجربه عشق رمانتیک، انجام شده است شرکتکنندگانی از 33 کشور با پیشزمینههای فرهنگی گوناگون شرکت داشتند.
از عاشقان ملایم تا شدید
به گفته محققان، نتایج نشان داد چهار نوع عمده از عاشقان وجود دارند:
1- عاشقان معتدل| بزرگترین گروه را عاشقان «معتدل» با فراوانی بیش از 40 درصد از شرکتکنندگان تشکیل دادند. آنها شدت عاطفی پایین، افکار وسواسی کم درباره شریک عاطفی، تعهد نسبتا بالا و تعداد رابطه زناشویی متوسطی دارند. آدام بوده، پژوهشگر در مقطع دکترا در دانشگاه ملی استرالی و سرپرست این تحقیق، در این باره میگوید: «این گروه، معمولیترین و رایجترین نوع عاشق است. اکثر آنها مرد هستند و رفتارشان در محدوده نرمال قرار دارد.»
2- عاشقان پرحرارت| کمترین تعداد شرکتکنندگان(حدود 9.64 درصد) در گروه «عاشقان پرحرارت» قرار گرفتند که شاخصترین ویژگی آنها، تعداد بسیار زیاد رابطه زناشویی است. به گفته آقای «بوده»، این گروه همچنین بیشترین تمایل به سفر، مصرف بیشتر سیگار و هزینهکرد بالاتر از معمول را نشان دادند.
3- عاشقان شدید| حدود 29 درصد از شرکتکنندگان در گروه «عاشقان شدید» قرار گرفتند. این افراد بالاترین نمرات را در همه شاخصها داشتند: شدت عشق، افکار وسواسی، تعهد و تعدد رابطه زناشویی. آقای بود توضیح میدهد: «اینها همانهایی هستند که دیوانهوار عاشق میشوند. بیشتر آنها زن هستند (60 درصد) و بسیاری حتی قبل از آغاز رابطه، عاشق طرف مقابل شدهاند». وی میافزاید: «جالب اینکه این گروه همچنین بالاترین نمرات را در مقیاس توافقپذیری، مسئولیتپذیری و رضایت شغلی داشتند و کمتر از بقیه به رفتارهای پرخطر، مصرف کافئین یا مواد مخدر روی میآوردند.»
بازار ![]()
4- عاشقان ملایم| حدود 20 درصد هم در دسته «عاشقان ملایم» قرار دارند. این گروه پایینترین نمرات را در تمامی ابعاد عشق داشتند: عشق ضعیف، افکار وسواسی کم، تعهد پایین و تعداد کم رابطه زناشویی. این افراد همچنین کمبرونگرا و کمتوافقپذیر بودند. جالب این که بیشتر آنها مرد هستند و در عین حال، بیش از بقیه بارها عاشق شدهاند اما روابطشان کوتاهترین مدت را داشته است.
آیا انسانها در حال تکامل عاشقانهاند؟
این تحقیق نشان میدهد که عشق عاشقانه یک تجربه یکنواخت جهانی نیست، بلکه در افراد مختلف، با شدت و کیفیتهای کاملاً متفاوتی بروز میکند. به گفته پژوهشگران، این تفاوتها تنها به ویژگیهای شخصیتی و سبک زندگی مربوط نیستند، بلکه ممکن است نشانهای از تکامل مداوم انسان در شیوه ابراز عشق باشند. آقای «بوده» میگوید: «ما برای اولین بار موفق شدیم بزرگترین پایگاه داده در زمینه تجربه عشق رمانتیک را گردآوری کنیم و این تحقیق میتواند زمینهساز مطالعاتی تازه در فهم روابط انسانی، خانواده و فرهنگ قرار گیرد». نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «شخصیت و تفاوتهای فردی» منتشر شده است.
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۵:۱۷
-
۶ بازديد
-

-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1483210/