آریا جوان

آخرين مطالب

پیشنهاد 8 راهکار برای توسعه همکاری‌های حقوقی و قضایی کشور‌های عضو شانگهای توسط قاضی القضات نگاه سیاسی

پیشنهاد 8 راهکار برای توسعه همکاری‌های حقوقی و قضایی کشور‌های عضو شانگهای توسط قاضی القضات
  بزرگنمايي:

آریا جوان - میزان / رئیس قوه قضاییه در مراسم افتتاحیه بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، در شهر هانگژو چین، به سخنرانی پرداخت.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، امروز چهار‌شنبه (3 اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، در شهر هانگژو چین، به سخنرانی پرداخت.
رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، پس از سخنرانی کشور میزبان، دومین مقامی بود که در اجلاسیه قضایی شانگهای به ایراد سخنرانی پرداخت.
بازار
رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در این سخنان خود با اشاره به چالش‌ها و معضلاتی که جامعه جهانی با آنها مواجه است، گردهمایی مقامات قضایی کشور‌های عضو سازمان شانگهای را ظرفیتی مطلوب برای توسعه و بسط همکاری‌های حقوقی و قضایی و اتخاذ رویکرد عملگرایانه در قبال این چالش‌ها و معضلات دانست.
رئیس دستگاه قضا با تشریح زمینه‌های همگرایی کشور‌های عضو سازمان شانگهای، گفت: اجلاسیه قضایی شانگهای در شرایطی برگزار می‌شود که جهان با چالش‌های جدی مانند یکجانبه‌گرایی، استفاده مجرمانه از فناوری‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی، تروریسم، نقض حقوق‌بشر، تهدید صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و جرائم سازمان یافته مواجه می‌باشد. گردهمایی عالیترین مقامات قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای ظرفیت مناسبی است تا در فضایی دوستانه، ضمن گفت‌و‌گو درخصوص همکاری‌های حقوقی و قضایی، رویکرد عملگرایانه، سازنده و جدی برای تعامل و همکاری اتخاذ نماییم. 
رئیس عدلیه با اشاره به تهدیدی که از جانب گروهک‌های تروریستی متوجه صلح و امنیت بین‌المللی است، گفت: تروریسم و اقدامات گروهک‌های تروریستی، تهدیدکننده صلح و امنیت بین‌المللی، از جمله در برخی کشور‌های عضو این سازمان، می‌باشد. تروریست‌ها در طول چهار دهه گذشته جان بیش از 23 هزار انسان بی گناه را در جمهوری اسلامی ایران گرفته و آنها را به شهادت رسانده‌اند. نظام‌های عدالت کیفری کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای باید برای تعقیب و مجازات این مجرمان و حامیان آنها، همکاری نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.
رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به حربه «تحریم» و «یکجانبه‌گرایی» از ناحیه برخی کشور‌های مدعی حقوق‌بشر بیان داشت: علاوه بر تروریسم، برخی کشور‌های عضو سازمان، در معرض تحریم‌های یکجانبه برخی کشور‌های مدعی حقوق‌بشر قرار دارند. وضع و اجرای این تحریم‌ها در مغایرت آشکار با حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و انواع حقوق‌بشر از قبیل حق حیات، حق آموزش، حق بهداشت و سلامت، حق توسعه و حق رفاه قرار دارد. از این‌رو، کشور‌های عضو سازمان نه تنها برای مقابله با تحریم‌ها باید همکاری‌های اقتصادی و تجاری خود را توسعه دهند، بلکه باید پیگیری‌های حقوقی و قضایی علیه واضعان و مجریان تحریم‌ها و همچنین حمایت از قربانیان تحریم را در دستور کار جدی خود قرار دهند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به نسل‌کشی و تدوام جنایات وحشیانه و سبعانه رژیم صهیونیستی در غزه، گفت: نسل‌زدایی و جرائم جنگی رژیم صهیونیستی که از اکتبر 2023 آغاز شد، همچنان ادامه دارد. حسب گزارش‌ها، تعداد شهدای این جرائم به بیش از 51 هزار نفر رسیده و بیش از 116 هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. بیش از 70 درصد قربانیان، زنان و کودکان هستند و دو میلیون نفر از ساکنان غزه در معرض کوچ اجباری قرار گرفتند. زیرساخت‌های حیاتی نوار غره نیز به طور کامل تخریب شده و هیچ مکانی اعم از بیمارستان، مدرسه، مساجد، اماکن دینی و تاریخی مصون از تجاوز و تخریب توسط صهیونیست‌ها نیست؛ این در حالیست که مرتکبان جرائم مذکور با وجود اینکه تحت تعقیب نظام عدالت کیفری بین‌المللی قرار دارند، آزادانه به برخی کشور‌ها تردد می‌نمایند. جرائم رژیم صهیونیستی که نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است، متاسفانه با حمایت و پشتیبانی کامل این کشور‌ها صورت می‌گیرد.
رئیس عدلیه با اشاره به رویکرد سخت و خصمانه برخی دوّل مدعی حقوق بشر در قبال معترضان به نسل‌کشی در غزه، گفت: فجایع روی داده در نوار غزه و آنچه که در برخورد‌های خشونت آمیز و غیرانسانی با اساتید و دانشجویان و مردم حامی ملت مظلوم فلسطین در آمریکا و برخی کشور‌های غربی روی داد، کاملاً نشان داد که آنها ارزشی برای بشر قائل نیستند!
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در خاتمه سخنان خود در افتتاحیه بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، 8 راهکار عملیاتی و مشخص را برای توسعه هرچه بیشتر هماهنگی‌ها و همکاری‌های حقوقی و قضایی کشور‌های عضو پیشنهاد کرد.
این 8 راهکار عبارتند از: تقویت همکاری‌های قضایی در مبارزه با جرائم فراملی از طریق ایجاد سازوکار‌های مشترک، مانند: تأسیس «پلتفرم اشتراک اطلاعات قضایی» بین کشور‌های عضو برای تسریع در تعقیب مجرمان و تشکیل نیروی ویژه مشترک جهت مقابله با شبکه‌های قاچاق موادمخدر. هماهنگ‌سازی قوانین برای مقابله با تروریسم از طریق توسعه چارچوب‌های حقوقی برای محاکمه تروریست‌ها و جلوگیری از سوءاستفاده از فضای مجازی توسط آنان. توسعه دیپلماسی قضایی در حوزه جرائم سایبری با تشکیل کمیته مشترک سایبری برای تدوین استاندارد‌های جمع‌آوری ادله دیجیتال و برگزاری رزمایش‌های مشترک برای شبیه‌سازی حملات سایبری و پاسخگویی قضایی. کاهش اختلافات تجاری با تأسیس «مرکز داوری بین‌المللی سازمان همکاری شانگهای» برای رسیدگی به اختلافات اقتصادی. مبارزه با قاچاق انسان و حمایت از قربانیان از طریق تقویت قوانین حمایتی و همکاری در زمینه استرداد مجرمان، ایجاد بانک اطلاعاتی مشترک درباره گروه‌های قاچاق انسان و ارائه برنامه‌های بازپروری قربانیان با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد. حفاظت از محیط زیست و مقابله با جرائم زیست محیطی فرامرزی مانند قاچاق پسماند و آلودگی آب‌ها از طریق تصویب پروتکل مشترک برای تعقیب قضایی جرائم زیست محیطی و ایجاد شبکه نظارتی برای رصد تخلفات در مناطق مرزی. تبادل تجربیات در هوشمندسازی نظام‌های قضایی با هدف بهبود کارآمدی دادرسی با استفاده از فناوری‌های نوین از طریق برگزاری اجلاس سالانه درباره تحول دیجیتال در نظام‌های قضائی و ایجاد سکوی آموزش برخط برای قضات در زمینه فناوری اطلاعات. تقویت گفت‌و‌گو میان نظام‌های قضایی با هدف ترویج درک متقابل نظام‌های حقوقی از طریق تأسیس «مرکز آموزش و پژوهش‌های حقوقی سازمان همکاری شانگهای» برای برگزاری دوره‌های آموزشی برای قضات و پلیس در زمینه جرائم نوین، انجام مطالعات تطبیقی و انتشار نشریه مشترک درباره چالش‌های حقوقی.
مشروح سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای (چین، هانگژو) به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم 
سلام علیکم و رحمت الله و برکاته
جناب آقای جون ژانگ، رئیس محترم دادگاه عالی جمهوری خلق چین، عالیجنابان، رؤسای محترم دادگاه‌های عالی.
در ابتدا، مایلم قدردانی خود را از رئیس محترم دادگاه عالی خلق چین برای میزبانی بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای ابراز نمایم. این اجلاس در شرایطی برگزار می‌شود که جهان با چالش‌های جدی مانند یکجانبه گرایی، استفاده مجرمانه از فناوری‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی، تروریسم، نقض حقوق بشر، تهدید صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و جرائم سازمان یافته مواجه می‌باشد. گردهمائی عالیترین مقامات قضائی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای ظرفیت مناسبی است تا در فضائی دوستانه، ضمن گفت‌و‌گو درخصوص همکاری‌های حقوقی و قضائی، رویکرد عملگرایانه، سازنده و جدی برای تعامل و همکاری اتخاذ نماییم. 
آقای رئیس.
سازمان همکاری شانگهای با دارا بودن بیش از 40 درصد جمعیت جهان، بزرگترین سازمان منطقه‌ای جهانی از نظر محدوده جغرافیایی و جمعیت می‌باشد. این سازمان می‌تواند با توسعه و تقویت اقدامات مشترک در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دفاعی و حقوقی – قضایی، به عنوان یک مجمع مهم برای همگرایی تبدیل شود. در این راستا، تعامل و تبادل تجربیات و بهترین رویه‌ها، همکاری برای مقابله با جرائم تروریستی، فرامرزی و سازمان یافته؛ همکاری قضائی در امور مدنی و کیفری، استرداد مجرمان و انتقال محکومان؛ از الزامات مهم این همگرایی است. 
همکاران عزیز.
تروریسم و اقدامات گروهک‌های تروریستی، تهدیدکننده صلح و امنیت بین‌المللی، از جمله در برخی کشور‌های عضو این سازمان، می‌باشد. تروریست‌ها در طول چهار دهه گذشته جان بیش از 23 هزار انسان بی گناه را در جمهوری اسلامی ایران گرفته و آنها را به شهادت رسانده‌اند. نظام‌های عدالت کیفری کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای باید برای تعقیب و مجازات این مجرمان و حامیان آنها، همکاری نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.
علاوه بر تروریسم، برخی کشور‌های عضو سازمان، در معرض تحریم‌های یکجانبه برخی کشور‌های مدعی حقوق‌بشر قرار دارند. وضع و اجرای این تحریم‌ها در مغایرت آشکار با حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و انواع حقوق‌بشر از قبیل حق حیات، حق آموزش، حق بهداشت و سلامت، حق توسعه و حق رفاه قرار دارد.
از این‌رو، کشور‌های عضو سازمان نه تنها برای مقابله با تحریم‌ها باید همکاری‌های اقتصادی و تجاری خود را توسعه دهند، بلکه باید پیگیری‌های حقوقی و قضایی علیه واضعان و مجریان تحریم‌ها و همچنین حمایت از قربانیان تحریم را در دستور کار جدی خود قرار دهند.
عالیجنابان.
نسل‌زدایی و جرائم جنگی رژیم صهیونیستی که از اکتبر 2023 آغاز شد، همچنان ادامه دارد. حسب گزارش‌ها، تعداد شهدای این جرائم به بیش از 51 هزار نفر رسیده و بیش از 116 هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. بیش از 70 درصد قربانیان، زنان و کودکان هستند و دو میلیون نفر از ساکنان غزه در معرض کوچ اجباری قرار گرفتند. زیرساخت‌های حیاتی نوار غره نیز به طور کامل تخریب شده و هیچ مکانی اعم از بیمارستان، مدرسه، مساجد، اماکن دینی و تاریخی مصون از تجاوز و تخریب توسط صهیونیست‌ها نیست؛ این در حالیست که مرتکبان جرائم مذکور با وجود اینکه تحت تعقیب نظام عدالت کیفری بین‌المللی قرار دارند، آزادانه به برخی کشور‌ها تردد می‌نمایند. جرائم رژیم صهیونیستی که نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است، متاسفانه با حمایت و پشتیبانی کامل این کشور‌ها صورت می‌گیرد.
رویکرد سیاسی این کشور‌ها به مقوله حقوق بشر و استفاده ابزاری از سازمان و نهاد‌های حقوق بشری و قضایی برای ما کاملاً مشخص بود، اما فجایع روی داده در نوار غزه و آنچه که در برخورد‌های خشونت آمیز و غیرانسانی با اساتید و دانشجویان و مردم حامی ملت مظلوم فلسطین در آمریکا و برخی کشور‌های غربی روی داد، کاملاً نشان داد که آنها ارزشی برای بشر قائل نیستند! 
آقای رئیس، همکاران محترم.
در خاتمه، مایلم پیشنهاداتی را به شرح زیر برای توسعه هرچه بیشتر هماهنگی‌ها و همکاری‌ها بین اعضای سازمان ارائه نمایم:
1. تقویت همکاری‌های قضایی در مبارزه با جرائم فراملی از طریق ایجاد سازوکار‌های مشترک، مانند: تأسیس «پلتفرم اشتراک اطلاعات قضایی» بین کشور‌های عضو برای تسریع در تعقیب مجرمان و تشکیل نیروی ویژه مشترک برای مقابله با شبکه‌های قاچاق موادمخدر.
2. هماهنگ‌سازی قوانین برای مقابله با تروریسم از طریق توسعه چارچوب‌های حقوقی برای محاکمه تروریست‌ها و جلوگیری از سوءاستفاده از فضای مجازی توسط آنان.
3. توسعه دیپلماسی قضایی در حوزه جرائم سایبری با تشکیل کمیته مشترک سایبری برای تدوین استاندارد‌های جمع‌آوری ادله دیجیتال و برگزاری رزمایش‌های مشترک برای شبیه‌سازی حملات سایبری و پاسخگویی قضایی.
4. کاهش اختلافات تجاری با تأسیس «مرکز داوری بین‌المللی سازمان همکاری شانگهای» برای رسیدگی به اختلافات اقتصادی.
5. مبارزه با قاچاق انسان و حمایت از قربانیان از طریق تقویت قوانین حمایتی و همکاری در زمینه استرداد مجرمان، ایجاد بانک اطلاعاتی مشترک درباره گروه‌های قاچاق انسان و ارائه برنامه‌های بازپروری قربانیان با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد.
6. حفاظت از محیط زیست و مقابله با جرائم زیست محیطی فرامرزی مانند قاچاق پسماند و آلودگی آب‌ها از طریق تصویب پروتکل مشترک برای تعقیب قضایی جرائم زیست محیطی و ایجاد شبکه نظارتی برای رصد تخلفات در مناطق مرزی.
7. تبادل تجربیات در هوشمندسازی نظام‌های قضایی با هدف بهبود کارآمدی دادرسی با استفاده از فناوری‌های نوین از طریق برگزاری اجلاس سالانه درباره تحول دیجیتال در نظام‌های قضائی و ایجاد سکوی آموزش برخط برای قضات در زمینه فناوری اطلاعات.
8. تقویت گفت‌و‌گو میان نظام‌های قضایی با هدف ترویج درک متقابل نظام‌های حقوقی از طریق تأسیس «مرکز آموزش و پژوهش‌های حقوقی سازمان همکاری شانگهای» برای برگزاری دوره‌های آموزشی برای قضات و پلیس در زمینه جرائم نوین، انجام مطالعات تطبیقی و انتشار نشریه مشترک درباره چالش‌های حقوقی.
از توجه شما متشکرم

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1487768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آپدیت One UI 7 گلکسی S24 Ultra سامسونگ در ایران رسما منتشر شد

گوگل برای نصب جمینای روی دستگاه‌های سامسونگ پول هنگفتی می‌پردازد

طبیعت بهاری رودبار گیلان

دشت زیبای شیمبار، مرز بین چهارمحال و بختیاری و خوزستان

استوری/ دلم مثل بقیع تو میمونه

استوری/ شهادت امام صادق علیه السلام تسلیت باد

محبت یا شکار حیوانات!

امام صادق (ع) فقط کار علمی نکردند بلکه قیام کردند

پنجه‌های جالب کاترپیلارها برای حرکت بر روی شاخه ها

درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد

جک نیکلسون؛ پادشاهی که هیچ‌گاه غروب نمی‌کند!

چهره ها/ بهرام افشاری و نوید محمدزاده در نیویورک آمریکا

خاطرات جالب مسعود فروتن از دوران سربازی‌اش در سپاه دانش

عطایی: صحبت از ناداوری در فینال لیگ والیبال، زشت است

عذرخواهی کاراگر از ستاره توپچی‌های لندن

دروازه‌بان آینده‌دار پارما در سبد خرید منچستریونایتد

دیدار چهار مدال‌آور ایران با رئیس کمیته ملی پارالمپیک

گل‌های دراماتیک و شوکه‌‌کننده در لحظات پایانی مسابقه

فداکاری ستاره بایرن؛ بازی با درد چند ماهه!

چند بازیکن میلان لایق نیمکت‌نشینی هم نیستند!

اسدبیگی و زخم کاری به پرسپولیس برابر تراکتور

موفقیت زیر سایه والدین کتاب‌باز

مرعشی: پزشکیان می‌تواند فرمولی برای وفاق بین کسانی که رای ندادند با کسانی که به او یا جلیلی رای دادند پیدا کند؟

بازداشت روزنامه‌نگار ایرانی-فرانسوی در پاریس؛ خبرنگار صداوسیما توضیح داد

فعال اصلاح‌طلب: نظام از تندروها عبور کرده و دیگر با آنان بازنمی‌گردد

اظهارات سعید جلیلی درخصوص گزارشات مهمل

اظهارنظر سفیر ایران در بیروت درباره خلع سلاح حزب‌الله لبنان

زیدآبادی: کثرت خطوط قرمز هم افتخار دارد؟

رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم: نگذاشتند توافق شود تا روحانی ناموفق باشد!

انتصاب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان آذربایجان شرقی

ایلان ماسک پس‌ از 130 روز، از اداره بهره‌وری (DOGE) دولت ترامپ فاصله می‌گیرد

بدشانس ترین دزد دنیا

استوری/ ای غریب مدینه بی ضریح و گنبد

وسایل قدیمی ات را مدرن کن!

استوری/ غم توست با دل عاشق ما

خطبه یازدهم نهج البلاغه درباره محمد حنفیه

محاسبه سود آب هندوانه‌ فروشی!

استوری/ شفق رنگ چشمای صادق

روایت ماهور الوند از اولین رویارویی با فرهاد اصلانی

حضور "آیاکو کوبایاشی" بازیگر نقش کودکی اوشین در سفرش به ایران و بازدید از شهر کاشان !

پسر دلفینی بالغ شد

واکنش باشگاه پرسپولیس به شایعه بازگشت کارتال به فنرباغچه

وقتی نمی‌گذارند هوادار ایرلندی پرسپولیس در تهران دست به جیب شود!

آخرین هدف روبرتو پیاتزا قبل از سفر به تهران

نصف استقلال غایب در جام حذفی

برنامه فشرده وزنه‌برداران ایران در قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان

برنامه هفته سی‌ و چهارم سری A در پی درگذشت پاپ

اعلام زمان نشست خبری بوژوویچ و دین محمدی

دومین شکست ناهید کیانی مقابل مبینا نعمت‌زاده این بار در چین

تصمیمات مهم هیئت مدیره برای استقلال