آریا جوان

آخرين مطالب

کشف ماموت‌های یک میلیون ساله/ تاریخ فرگشت از نو نوشته شد نگاه سیاسی

کشف ماموت‌های یک میلیون ساله/ تاریخ فرگشت از نو نوشته شد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - یک پژوهش تازه با تحلیل دی‌ان‌ای میتوکندریایی ماموت‌ها که قدمتی بیش از یک میلیون سال دارد، چشم‌اندازهای نوینی درباره‌ی تاریخچه‌ی فرگشتی این جانوران منقرض‌شده ارائه می‌دهد. این مطالعه، با بهره‌گیری از 34 میتوژنوم جدید، نشان می‌دهد چگونه رویدادهای جمعیتی دوره‌ی پلیستوسن بر تنوع ژنتیکی ماموت‌ها تأثیر گذاشته‌اند و روش‌های جدیدی برای تاریخ‌گذاری نمونه‌های باستانی پیشنهاد می‌کند.
به گزارش خبرآنلاین، مطالعه‌ی ژنومی جدیدی تبار ژنتیکی ناشناخته‌ای را در دودمان‌های ماموت فاش کرده که بیش از یک میلیون سال را در بر می‌گیرد و چشم‌اندازهای تازه‌ای درباره‌ی تاریخ فرگشتی آن‌ها ارائه می‌دهد. پژوهشگران با موفقیت 34 ژنوم میتوکندریایی جدید از نمونه‌های ماموت استخراج و تحلیل کردند که 11 مورد آن‌ها به دوره‌های پلیستوسن ابتدایی و میانی تعلق دارد. این نمونه‌ها سنی بین 1.3 میلیون تا 125 هزار سال دارند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با استفاده از دی‌ان‌ای باستانی، تنوع ژنتیکی در اعماق زمان را بررسی کرد.
خ. کامیلو چاگون-دوکه، پژوهشگر گروه جانورشناسی دانشگاه استکهلم و مرکز دیرین‌ژنتیک و نویسنده‌ی اصلی این پژوهش، گفت: «تحلیل‌های ما چشم‌اندازی بی‌سابقه به این موضوع فراهم می‌کند که چگونه رویدادهای جمعیتی بزرگ در اعماق زمان ممکن است تنوع ژنتیکی ماموت‌ها را در طول زمان شکل داده باشند.»
بیشتر تنوع زیستی امروز طی دو و نیم میلیون سال گذشته پدید آمده است. برای درک فرایندهای فرگشتی که این تنوع را شکل داده‌اند، باید به اطلاعات ژنتیکی طی این بازه‌ی زمانی دسترسی داشت. تاکنون به دلیل چالش‌های حفظ دی‌ان‌ای، نمونه‌های بسیار اندکی از دی‌ان‌ای قدمتی بیش از صدهزار سال داشته‌اند. این مطالعه با بازیابی دی‌ان‌ای از نمونه‌های ماموت که قدمتی بیش از یک میلیون سال دارند، اهمیت نمونه‌برداری زمانی در توصیف تاریخ فرگشتی گونه‌ها را به نمایش می‌گذارد.
با تحلیل این میتوژنوم‌های جدید در کنار بیش از 200 میتوژنوم ماموت که قبلاً منتشر شده بودند، پژوهشگران دریافتند که رویدادهای تنوع‌یابی در دودمان‌های ماموت با تغییرات جمعیتی شناخته‌شده طی پلیستوسن ابتدایی و میانی هم‌زمان بوده‌اند. یافته‌های آن‌ها از خاستگاه سیبریایی کهن برای دودمان‌های اصلی ماموت حمایت می‌کند و نشان می‌دهد که تغییرات در پویایی جمعیتی چگونه می‌توانسته به گسترش یا انقباض دودمان‌های ژنتیکی متمایز منجر شود.
جسیکا اِی. توماس تورپ، پژوهشگر مؤسسه‌ی ژنوم ولکام سنگر (بریتانیا) و نویسنده‌ی دیگر این پژوهش، گفت: «با کاهش روزافزون هزینه‌های فناوری‌های توالی‌یابی، میتوژنوم‌ها تا حدودی به دست فراموشی سپرده شده‌اند. اما پژوهش ما نشان می‌دهد که آن‌ها همچنان برای زیست‌شناسی فرگشتی اهمیت دارند، چراکه نسبت به دی‌ان‌ای هسته‌ای فراوان‌تر هستند.»
این پژوهش نه تنها درک ما از فرگشت ماموت‌ها را ارتقا می‌دهد، بلکه به حوزه‌ی گسترده‌تر پژوهش‌های دی‌ان‌ای باستانی نیز کمک می‌کند. تیم پژوهشی یک چارچوب زمانی مولکولی بهبودیافته برای تخمین سن نمونه‌ها فراتر از محدودیت‌های تاریخ‌گذاری کربن-14 توسعه دادند و به کار گرفتند. این پیشرفت روشی قدرتمند برای پژوهش‌های آینده روی گونه‌های منقرض‌شده یا در معرض انقراض فراهم می‌کند.
لاو دالن از دانشگاه استکهلم و مرکز دیرین‌ژنتیک، نویسنده‌ی ارشد این پژوهش، گفت: «این نتایج بر پژوهش پیشین ما که نخستین بار ژنوم‌های یک میلیون ساله را گزارش کرد، می‌افزاید. بسیار هیجان‌زده‌ام که اکنون داده‌های ژنتیکی از تعداد بیشتری از نمونه‌های ماموت در سراسر یک میلیون سال گذشته در اختیار داریم که به ما کمک می‌کند بفهمیم تنوع ماموت‌ها در طول زمان چگونه تغییر کرده است.»
این پژوهش شامل 34 میتوژنوم جدید از ماموت‌هاست که 11 مورد آن‌ها به بیش از صدهزار سال پیش بازمی‌گردند و به طور قابل توجهی شمار نمونه‌های دی‌ان‌ای ماموت‌ها فراتر از این بازه‌ی زمانی را افزایش داده‌اند و مرزهای پژوهش دی‌ان‌ای باستانی را گسترش داده‌اند. تیم محققان، قدیمی‌ترین دی‌ان‌ای ماموت شناخته‌شده در آمریکای شمالی را شناسایی کردند؛ نمونه‌ای از رودخانه‌ی اولد کرو در قلمرو یوکان کانادا که بیش از 200 هزار سال قدمت دارد.
نتایج آن‌ها پژوهش پیشین (ون در والک و همکاران، 2021) را تایید می‌کند که نشان می‌دهد ماموت‌های حدود یک میلیون سال پیش شباهت نزدیکی به ماموت‌های متاخرتر نداشته‌اند. این پژوهش روش‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای برای تخمین سن نمونه‌های باستانی را بهبود بخشیده و راه را برای بازسازی‌های دقیق‌تر تاریخ‌های فرگشتی هموار می‌کند.
با ترکیب پیشرفته‌ترین فناوری‌های مولکولی با پیشرفت‌های محاسباتی، این پژوهش نقش حیاتی دی‌ان‌ای اعماق زمان در آشکارسازی گذشته‌ی ژنتیکی گونه‌های منقرض‌شده را برجسته می‌کند. در پژوهش‌های آینده می‌توان این روش‌ را برای گونه‌های دیگرِ منقرض‌شده یا در معرض انقراض نیز استفاده کرد تا فهم ما از زیست‌شناسی فرگشتی را بیش از پیش غنی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1490646/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رابط کاربری One UI 8 سامسونگ امکان خلاصه سازی ویدیو در هر وب‌سایتی را فراهم می‌کند

اولین ماهواره‌های آمازون برای ارائه اینترنت پرتاب شدند

مشخصات دوربین آنر مجیک 8 پرو لو رفت؛ رقیب جدی گلکسی و آیفون در حوزه عکاسی

فرار یک مرد از حمله خرس قطبی

تو برکت ایرانی، تو خواهر سلطانی...

تصاویری از لواسان در گذشته های دور توسط هوش مصنوعی

عجیب ترین مرز تاریخ در ایران؛ مرز استان مرکزی و اصفهان

بازگشت «قند پهلو» بعد از چند سال دوری به تلویزیون

پروژه حمید جبلی شروع نشده، حاشیه دار شد!

روزی روزگاری که پز دادن سبک زندگیتان نبود آقای گلزار!

شوک به صدرنشین در بازی صعود!

مدافع سابق استقلال راننده اتوبوس شد!

یاران زاهدی 3 امتیاز بالاتر از حریف النصر!

علی‌نژاد: شمشیربازی از رشته‌های مورد علاقه‌ام است

آخرین تقلا ستاره‌ها برای بقا در سپاهان!

لشکرکشی آبادانی‌ها به تهران برای بازی با استقلال

مازیار و اولین فینال؛ رویای بزرگ قایقران ثانی

خشم الهلال از ‏AFC‏؛ حکم انضباطی قبل از بازی بزرگ

اولین شکار ژوزه مورینیو از لیورپول می‌آید!

با این تکنیک لاک طرح دار بزن

تربیت با عشق: چرا والدین باید کتاب “کودکان خوشبخت” را بخوانند؟

اهدای خون جمعی از نمایندگان و کارکنان مجلس شورای اسلامی

هاآرتص: اسرائیل بیرون از اتاق مذاکرات ایران و آمریکا نگه داشته شده؛ چرا نتانیاهو در این ماجرا دست‌بسته مانده؟

تاکید قطر و انگلیس بر حمایت از مذاکرات میان ایالات متحده و ایران

نجات بچه گوزن از رودخانه یخی در روسیه

این مار افعی بومی شمال را دیدید فرار کنید!

حمله کانگورو به یک مرد در استرالیا

احتمال پخش «پایتخت 8» در یک یا دو سال آینده

امیدواری جواد افشار برای شروع ساخت سریال «حضرت معصومه (س)»

آقای نیکبخت مگه نگفتی لب خونیت خیلی خوبه!

4 مدال نمایندگان بوکس نونهالان در قهرمانی آسیا

استارت حریف اروپایی والیبال ایران با 28 بازیکن

تبریک خاص پورعلی‌گنجی برای روز دختر

زمان نیمه نهایی و فینال جام حذفی اعلام شد

بلاتکلیفی میزبانی تیم ملی فوتبال در مشهد

استارت استقلال برای قهرمانی حذفی پس از پایان لیگ

حمله بایرن به مهم‌ترین بمب نقل‌وانتقالات تابستانی

بایرن‌مونیخ با ویترز به توافق رسید

برای اولین‌بار در تاریخ؛ VAR در لیگ یک

وینیسیوس شگفت‌انگیز است، چیزی در حد روبن و ریبری!‏

دختران؛ آینده‌سازان در پیچ و خم چالش‌ها و فرصت‌ها

گزارش مذاکرات در جلسه غیرعلنی مجلس؛ مذاکرات به خوبی پیش می‌رود و آمریکا از بداخلاقی پرهیز کرده است

ابراز همدردی وزیر امور خارجه قرقیزستان با ایران

مخبر: ناترازی‌ها برای نخبگان ما فرصت است

محمدجواد لاریجانی: کار داخلی ما نباید مشروط به مذاکرات شود

رایزنی وزرای خارجه انگلیس و آمریکا درباره مذاکرات عمان

هوش مصنوعی بازگشت تومور مغزی در کودکان را پیش‌بینی می‌کند

سفیدپوش شدن گردنۀ حیران در چهلمین روز از بهار

تدریس فیزیک به جذاب‌ ترین شکل ممکن

شکایت جدید علیه اصغر فرهادی درباره فیلم «قهرمان»!