آریا جوان

آخرين مطالب

امید به مازندران آمد سازمان حفاظت محیط زیست

امید  به مازندران آمد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - امید ، تک درنای سفید سیبری امسال هم در میانه ماه آبان برای زمستان‌گذرانی در تالاب فریدونکنار استان مازندران فرود آمد و چشم دوستداران محیط زیست را روشن کرد.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست مازندران، امید که آخرین بازمانده از درنای سفید مهاجر از سیبری به مازندران محسوب می شود، امسال 2 هفته دیرتر از سال گذشته وارد مازندران شد.
امید دوستداران محیط زیست پارسال 29 مهر در تالاب سرخرود در فریدونکنار فرود آمده و پس از 129 روز زمستان گذرانی ، هشتم اسفند به سیبری بازگشته بود.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که امید صبح امروز 14 آبان ماه توسط محیط بانان هنگام گشت زنی در آب های تالاب سرخرود ، مشاهده شد.
کوروس ربیعی افزود : اگر چه امید امسال 2 هفته دیرتر وارد مازندران شد ، ولی پس و پیش شدن ورود و خروج این آخرین بازمانده درنای سفید برای زمستان گذرنی در مازندران همواره به خاطر تغییرات شرایط آب و هوایی در سیبری و ایران وجود داشته است.
وی در باره چشم انتظاری ها و نگرانی های دوستداران محیط زیست نسبت به سرنوشت امید هنگام زمستان گذرانی در مازندران ، گفت : از آن جایی که امسال تیراندازی در دامگاه فریدونکنار ممنوع است و با توجه به این که درنا هیچگاه طی چند ماه ماندگاری در مازندران از تالاب فریدونکنار خارج نمی شود ، امنیتش محفوظ است چون هر روزه در دیدرس محیط بانان قرار دارد.
امید آخرین بازمانده از درناهای سفید سیبری برای زمستان گذرانی در مازندران است. این پرنده وفادار به اقلیم مازندران از 13 سال پیش تاکنون با وجود از دست دادن زوجش " آرزو " همچنان برای زمستان گذرانی به مازندران می آید. البته سال 88 و 94 این درنا برای زمستان گذرانی به مازندران نیامد که باعث نگرانی دوستداران محیط زیست شده بود.
تک درنای سفید سیبری برای رسیدن به مازندران باید مسیر پنج هزار کیلومتری از زیستگاه اصلیش در سیبری را با گذر از روسیه ، قزاقستان و آذربایجان طی کند.
مدت ماندگاری امید در مازندران به طور معمول چهار ماهه است ولی سال گذشته پس از 129 روز مازندران را ترک کرد در حالی که ماندگاریش سال قبل از آن در مازندران 97 روز بود.
دُرنای سیبری که امید از گونه آنهاست و با نام علمی "گروس لئوکوجرانوس Grus leucogeranus " شناخته می شود ؛ پرنده‌ای در معرض خطر انقراض از خانواده درناهاست که قدی نزدیک به یک ‌و نیم متر دارد و فاصله دو بال آن بیش از 2 متر است. این درنا بدنی یکدست سفید با پاهای بلند سرخ ‌رنگ دارد و منقار بلند سیاهی روی صورت قرمز رنگ آن نشسته‌ است.
درنای سیبری به طور تاریخی به سه جمعیت اصلی شرقی ، غربی و مرکزی تقسیم می‌شود. جمعیت مرکزی این گونه منقرض شده است و جمعیت غربی هم به گفته کارشناسان محیط زیست در صورت مرگ امید به طور قطعی منقرض خواهد شد .
جمعیت شرقی درنای سیبری که در واقع تنها گروه باقی مانده از این گونه است ، تابستان را در شرق سیبری زادآوری کرده و برای زمستان‌گذرانی به شرق چین می رود . از اعضای این گروه بیش از سه هزار قطعه باقی‌مانده است . زیستگاه زمستانی تقریبا تمامی جمعیت این گونه دریاچه " پویانگ " در چین و اطراف آن است.
همه ساله در زمستان 150 گونه پرنده زمستان گذران با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 500 هزار بال به تالاب و آبنبدان های مازندران از جمله تالاب بین المللی میانکاله می آیند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/506501/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاریخ معرفی ردمی توربو 4 پرو مشخص شد

اینستاگرام با کمک هوش مصنوعی کاربران نوجوان را شناسایی می‌کند

کشتن پلنگ توسط سلاطین جنگل

دستگاه‌های فناورانه خرید و ذوب طلا در چین

طبیعت زیبای چلکاسر گیلان

کارن همایونفر و شبی ماندگار برای هنر ایران و انقلاب

«نازنین بیاتی» یک دهه بازیگری برای ستاره شدن

دورهمی امیر و ارغوان سریال دلدادگان بعد از 7 سال

گل دوم الاتحاد به الاتفاق توسط بنزما

روزگار متفاوت حسینی مقابل هوادار پس از دو فصل

صلاح با خائن‌ها سلفی نمی‌گیرد!

10 حرکت برتر بسکتبال NBA در شب گذشته

زبیر نیک‌نفس تهدید به افشاگری کرد!

کنایه میثاقی به حواشی پرسپولیس و استقلال

جوایز لاروس؛ یامال پدیده سال، رئال بهترین تیم!

کارترون: به همه پیشنهاد کردم به اصفهان بیایند

کارترون: ناراحتم، باید قهرمان می‌شدیم

کارترون: مربیان ایرانی من را تحت‌تأثیر قرار دادند

زیان 440 میلیون دلاری کارخانه TSMC در آریزونا؛ سودآوری پایدار تراشه‌ساز تایوانی در چین

جنجال تماس گردشگران با گاندوهای چابهار

مورچه های ذخیره سازی یا pleergates، انبارهای زندگی هستند!

وضعیت واتیکان در قلب رم بعد از مرگ پاپ

ماجرای جدا شدن دیواره شمالی تخت جمشید چیست؟

دریاچه چورت در هوای مه آلود

ناقوس‌های کلیسا برای پاپ به صدا در آمد

بکسل یک تریلی توسط پراید در یکی از کشورهای همسایه!

خودرو‌های شاسی‌بلند سرگردان روی تکه‌های یخ شناور

چهره ها/ استوری معنادار سحر دولتشاهی حاشیه‌ساز شد

چهره ها/ نانسی و خانواده در کنار برج ایفل

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

پیام سیتی به برناردو سیلوا؛ برو، خداحافظ!

ستاره محبوب استقلالی‌ها در قطر امضاء کرد

دلتنگی مسی برای پاپ فرانسیس فقید

لیگ یک؛ فرصت سوزی کمالوند در دربی نفتی

وینسیوس: سال‌ها در رئال می‌مانم و اسطوره می‌شوم

کارترون با مدیرعامل سپاهان خلوت کرد

پیروزی استقلال در جهان موازی!

اطلاعیه مهم پرسپولیس در مورد سرنوشت درویش!

تغییر سیستم پیولی به‌دلیل خط خوردن رونالدو!

آخرین امید رئال مادرید والورده موشک زن بود

همه‌چیز درباره احساس پشیمانی بعد از عقد

راز پرورش کودکانی با اعتماد به نفس بالا

پیشنهاد عبدالله گنجی برای توافق با آمریکا

دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با سردار سلامی

همدلی و همیاری مدیران و مسئولان در خدمت به جامعه ایثارگر ضروری است

جلسه شورای معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان برگزار شد

اولین سیستم پهپادی دنیا برای ذخیره انرژی رعدوبرق معرفی شد

ردمی Watch Move با نمایشگر 1.85 اینچی، عمر باتری 14 روزه و قیمت 24 دلار معرفی شد

زن آمریکایی به اتهام فروش استخوان انسان در مارکت‌پلیس فیسبوک دستگیر شد

بزرگترین گوزن اسکاتلند