آریا جوان

آخرين مطالب

زیستگاه‌های آبی آذربایجان‌غربی میزبان 70 هزار بال پرنده شد سازمان حفاظت محیط زیست

زیستگاه‌های آبی آذربایجان‌غربی میزبان 70 هزار بال پرنده شد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: زیستگاه‌های آبی استان هم‌اکنون میزبان 70 هزار بال پرنده آبزی و کنارآبزی است.

امید یوسفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به وضعیت مناسب تالاب‌ها و منابع آبی آذربایجان‌غربی، شمار زیادی از پرندگان آبزی و کنارآبزی در زیستگاه‌های آبی استان حضور دارند که از مجموع آنها 35 تا 40 درصد پرندگان بومی و مابقی پرندگان مهاجر هستند.
وی اضافه کرد: امسال بارش‌های مناسب پاییزی باعث افزایش تراز آب زیستگاه‌های آبی و احیای تالاب‌های آذربایجان‌غربی شده و به همین دلیل در مقایسه با سال گذشته حضور پرندگان مهاجر در این زیستگاه‌ها افزایش یافته است.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: ورود پرندگان مهاجر به زیستگاه‌های آبی استان از اواخر شهریور هر سال شروع و تا دیماه که فصل سرما و یخبندان شروع می‌شود، ادامه دارد.
یوسفی اظهار داشت: وجود بیش از 70 زیستگاه آبی در آذربایجان‌غربی و واقع شدن زیستگاه‌های این استان در مسیر مهاجرت پرندگان از مناطق شمالی به مناطق جنوبی باعث می‌شود هرساله شمار زیادی از پرندگان مهاجر در تالاب‌های استان به منظور استراحت و تغذیه توقف کنند.
وی با اشاره به وجود امنیت غذایی و جانی پرندگان مهاجر در زیستگاه‌های آبی آذربایجان‌غربی افزود: مهاجرت هزاران پرنده زیبا به تالاب‌ها و رودخانه‌های استان اتفاق کم‌نظیری است که در هنگام مهاجرت در 2 فصل پاییز و بهار روی می‌دهد که نمونه مشابه آن را کمتر می‌توان در سایر استان‌های کشور مشاهده کرد.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجان‌غربی اضافه کرد: تالاب‌های استان به دلیل امنیت و شرایطی زیستی مناسبی که برای پرندگان دارد، استراحتگاه خوبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همه‌ساله در مسیر پرواز خود وارد آنها می‌شوند.
یوسفی با اشاره به وجود گونه‌های متنوعی از پرندگان اعم از مهاجر و بومی در استان افزود: فلامینگو، انواع مرغابی‌ها، پلیکان، تنچه، قو، عروس غاز، غاز خاکستری، درنای طناز، درنای خاکستری، کاکائی صورتی، اردک سرسبز، آنقوت، کرکس، قرقی، عقاب طلایی، دلیجه، کبک معمولی، آوست، کاکائی نقره‌ای، جغد کوچک و کبوتر چاهی از پرندگان زیستگاه‌های آذربایجان غربی هستند.
وی با اشاره به مشاهده نشدن هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زیستگاه‌های آبی استان از اهالی روستاهای همجوار تالاب‌ها و منابع آبی مانند سدها خواست در صورت مشاهده لاشه پرندگان و یا تغییر رفتار آنها، ضمن خودداری از تماس با لاشه پرندگان موضوع را به ادارات محیط زیست شهرستان‌ها اطلاع دهند.
وی گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بیماری ویروسی است که مختص پرندگان و بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است که در پرندگان وحشی، سویه‌های جدید ایجاد بیماری نمی‌کند و فقط این پرندگان به عنوان ناقل محسوب می‌شوند.
بیش از 70 زیستگاه آبی پرندگان شامل تالاب‌های دایمی و فصلی، سد و رودخانه در آذربایجان‌غربی وجود دارد.
همچنین در این استان 302 گونه پرنده ثبت شده که بیش از 200 گونه آن آبزی و کنارآبزی است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/521667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زیان 440 میلیون دلاری کارخانه TSMC در آریزونا؛ سودآوری پایدار تراشه‌ساز تایوانی در چین

جنجال تماس گردشگران با گاندوهای چابهار

مورچه های ذخیره سازی یا pleergates، انبارهای زندگی هستند!

وضعیت واتیکان در قلب رم بعد از مرگ پاپ

ماجرای جدا شدن دیواره شمالی تخت جمشید چیست؟

دریاچه چورت در هوای مه آلود

ناقوس‌های کلیسا برای پاپ به صدا در آمد

بکسل یک تریلی توسط پراید در یکی از کشورهای همسایه!

خودرو‌های شاسی‌بلند سرگردان روی تکه‌های یخ شناور

چهره ها/ استوری معنادار سحر دولتشاهی حاشیه‌ساز شد

چهره ها/ نانسی و خانواده در کنار برج ایفل

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

پیام سیتی به برناردو سیلوا؛ برو، خداحافظ!

ستاره محبوب استقلالی‌ها در قطر امضاء کرد

دلتنگی مسی برای پاپ فرانسیس فقید

لیگ یک؛ فرصت سوزی کمالوند در دربی نفتی

وینسیوس: سال‌ها در رئال می‌مانم و اسطوره می‌شوم

کارترون با مدیرعامل سپاهان خلوت کرد

پیروزی استقلال در جهان موازی!

اطلاعیه مهم پرسپولیس در مورد سرنوشت درویش!

تغییر سیستم پیولی به‌دلیل خط خوردن رونالدو!

آخرین امید رئال مادرید والورده موشک زن بود

همه‌چیز درباره احساس پشیمانی بعد از عقد

راز پرورش کودکانی با اعتماد به نفس بالا

پیشنهاد عبدالله گنجی برای توافق با آمریکا

دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با سردار سلامی

همدلی و همیاری مدیران و مسئولان در خدمت به جامعه ایثارگر ضروری است

جلسه شورای معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان برگزار شد

اولین سیستم پهپادی دنیا برای ذخیره انرژی رعدوبرق معرفی شد

ردمی Watch Move با نمایشگر 1.85 اینچی، عمر باتری 14 روزه و قیمت 24 دلار معرفی شد

زن آمریکایی به اتهام فروش استخوان انسان در مارکت‌پلیس فیسبوک دستگیر شد

بزرگترین گوزن اسکاتلند

پل سه بلوطک بزرگترین پل کابلی ایران

روایتی از دوگانگی که برای امامان (ع) به وجود آمده بود

پاسخ امیرالمومنین (ع) به افرادی که ایشان را در بین  پارادایم دو گانه گذاشته بودند

فیلمی از غواصی زیر آب برای قلمه زدن مرجان‌ها

مرجان‌ها در خلیج فارس در حال از بین رفتن هستند!

دریاچه آتشفشانی و مرموز Averno در ایتالیا

دیدار غیرمنتظره؛ دو تمساح جلوی خانه‌ای در فلوریدا صف کشیدند

روایتی از دیدار پاپ با علامه مصباح یزدی

شاه نشین زیبای خانه ملاباشی اصفهان

ولی هما، تنها برد زندگی نقی بود!

برنامه بازی‌های معوقه سری A اعلام شد

تساوی آبی‌ها مقابل هوادار قعرجدولی؛ بوژوویچ قصد بردن ندارد

نشست مدیرعامل سپاهان با کارترون 3 روز پس از برد بزرگ

قرارداد ابراهیمی با الشمال قطر تمدید شد

بررسی صحنه‌های جنجالی داوری دیدار استقلال - هوادار

واکنش طهماسبی مربی هوادار به جادوگری در بازی با مس رفسنجان

داریوش شجاعیان: فکر نمی‌کنم در استقلال باند بازی باشد

گل استقلال که بخاطر خطای رامین رضاییان رد شد