آریا جوان

آخرين مطالب

نشست روز جهانی خاک در قزوین با تاکید بر حفاظت از خاک به عنوان بستر حیات و تنوع زیستی به پایان رسید

نشست روز جهانی خاک در  قزوین با تاکید بر حفاظت از خاک به عنوان بستر حیات و تنوع زیستی به پایان رسید
  بزرگنمايي:

آریا جوان - مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: با توجه به رشد صنعت و توسعه کشاورزی و فعالیتهای عمرانی که باعث تخریب، آلودگی و ایجاد اختلال در خاک میشوند، توجه به رفع آلودگی خاک و احیای آن در راستای اجرای قانون حفاظت از خاک الزامی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین ، حسن عباس نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک با شعار" شعار حفاظت تنوع زیستی" با حضور نمایندگان تشکل های محیط زیستی استان قزوین و متخصصان و مدرسان دانشگاهی به صورت وبینار ضمن خیر مقدم به اعضای حاضر در نشست و با اشاره به اهمیت تنوع زیستی خاک گفت: با توجه به اهمیت خاک به عنوان یکی از مهمترین اجزاء طبیعت و برای ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، روز 5 دسامبر به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده تا اهمیت خاک و ضرورت بهره‌برداری پایدار از آن برای جوامع مختلف در سراسر جهان آشکار شود.
وی تصریح کرد: خاک علاوه بر حفظ پوشش گیاهی و تامین امنیت غذایی توانایی ذخیره آب درون خود و جلوگیری از وقوع سیلاب را دارد و خشک شدن تالاب ها و به تبع آن ایجاد کانون های گرد و غبار، ورود فاضلاب ها به خاک و نفوذ آن به منابع آب های زیر زمینی، رها شدن پسماند ها در طبیعت و همچنین جایگاه های زباله و شیرابه های آنها از مهم ترین عوامل آلاینده و تخریب خاک در استان است و در کشور ما سالانه حدود 16.7 تن در هکتار خاک از دست می‌رود این در حالیست که برای تشکیل یک سانتیمتر خاک حدود 100 سال زمان نیاز است.
در ادامه وبینار مستشاری معاون موسسه تحقیقات آب و خاک کشور با اشاره به اهمیت خاک گفت: خاک از مهمترین منابع طبیعی هر کشور محسوب می شود و نقش مهمی در امنیت غذایی دارد .
وی با اشاره به چالش های منابع آب و خاک کشور ادامه داد: گسترش شوری خاک، توسعه بیابان، نبود الگوی کشت مبتنی بر قابلیت منابع خاک، کاهش کیفیت بهره وری آب و آبیاری، کاهش توان تولید خاکهای کشور، آلودگی منابع خاک و آب و تغییر کاربری اراضی از مهمترین عوامل چالش زا در حوزه خاک کشور محسوب می شود
معاون موسسه توسعه آب و خاک کشور با اشاره به پایین بودن ریز مغذی ها خاک های کشور افزود: 55درصد از خاک ها کمبود مواد عالی، 70 درصد کمبود فسفر، 33درصد کمبود پتاسیم و 46 درصد کمبود آهن دارند که این در نتیجه کشت های بی رویه و ممتد و عدم بکار گیری اصول علمی در کشاورزی است.
سپس مدادی مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست کشوربه عنوان سخنران پایانی با اشاره به ارزش و اهمیت خاک گفت: یک سانتی متر خاک در شرایط و اقلیم های مختلف از 100 سال طول می کشد تا شکل بگیرد و این رسالت تک تک آحاد جامعه را برای حفاظت از آن سنگین تر می کند
مدادی با اشاره به تنوع زیستی خاک افرود: یک چهارم تنوع زیستی جهان در خاک نهفته است و موجودات زنده خاک کمتر از 1 درصد کل جرم خاک را تشکیل می دهند و زندگی جانوران بزرگ جثه در روی زمین نیز به نوعی به تنوع زیستی موجودات داخل خاک وابسته است .
مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به خدمات اکوسیستمی خاک برای انسان گفت: حفظ چرخه کوتاه مدت عناصر غذایی، نگهداری طولانی مدت مواد آلی در ساختار ژنتیکی، تامین ذخیره آب، تنظیم اقلیم ، تولید هوموس، کنترل بیماری ها از مهمتری خدمات اکوسیستمی خاک می باشند.
در پایان سمینار، بیانیه ای جهت حفاظت از خاک با عناوین، حفاظت از خاک به عنوان بستر حیات و تنوع زیستی و رعایت مواد قانونی حفظ خاک توسط دستگاه های اجرایی، احیای محدوده اله آباد بعنوان یکی از کانون های گرد و غبار استان و تامین نیاز آبی آن، ارائه شرح وظایف دستگاههای اجرایی پیش بینی نشده در قانون جهت لحاظ در آیین نامه اجرایی به سازمان حفاظت محیط زیست ، تهیه نقشه پهنه بندی آلودگی های خاک استان، تهیه و تدوین طرح جامع حفاظت از خاک استان، پیشنهاد تشکیل کارگروه تخصصی حفاظت از خاک به استاندار، رعایت ضوابط زیست محیطی در معادن، تاکید بر استفاده از روشهای نوین راه سازی به منظور جلوگیری از رانش و فرسایش خاک در مناطق حساس بویژه مناطق کوهستانی، حضور و نقش تشکل های زیست محیطی و کشاورزی در زمینه صیانت و حفاظت از منابع خاک صادر شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در پایان افزود: امیدواریم با تدوین و اجرای برنامه های آموزشی در حوزه محیط زیست بویژه خاک و آب بتوانیم بحران های پیش رو را مدیریت کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/528632/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زیان 440 میلیون دلاری کارخانه TSMC در آریزونا؛ سودآوری پایدار تراشه‌ساز تایوانی در چین

جنجال تماس گردشگران با گاندوهای چابهار

مورچه های ذخیره سازی یا pleergates، انبارهای زندگی هستند!

وضعیت واتیکان در قلب رم بعد از مرگ پاپ

ماجرای جدا شدن دیواره شمالی تخت جمشید چیست؟

دریاچه چورت در هوای مه آلود

ناقوس‌های کلیسا برای پاپ به صدا در آمد

بکسل یک تریلی توسط پراید در یکی از کشورهای همسایه!

خودرو‌های شاسی‌بلند سرگردان روی تکه‌های یخ شناور

چهره ها/ استوری معنادار سحر دولتشاهی حاشیه‌ساز شد

چهره ها/ نانسی و خانواده در کنار برج ایفل

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

پیام سیتی به برناردو سیلوا؛ برو، خداحافظ!

ستاره محبوب استقلالی‌ها در قطر امضاء کرد

دلتنگی مسی برای پاپ فرانسیس فقید

لیگ یک؛ فرصت سوزی کمالوند در دربی نفتی

وینسیوس: سال‌ها در رئال می‌مانم و اسطوره می‌شوم

کارترون با مدیرعامل سپاهان خلوت کرد

پیروزی استقلال در جهان موازی!

اطلاعیه مهم پرسپولیس در مورد سرنوشت درویش!

تغییر سیستم پیولی به‌دلیل خط خوردن رونالدو!

آخرین امید رئال مادرید والورده موشک زن بود

همه‌چیز درباره احساس پشیمانی بعد از عقد

راز پرورش کودکانی با اعتماد به نفس بالا

پیشنهاد عبدالله گنجی برای توافق با آمریکا

دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با سردار سلامی

همدلی و همیاری مدیران و مسئولان در خدمت به جامعه ایثارگر ضروری است

جلسه شورای معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان برگزار شد

اولین سیستم پهپادی دنیا برای ذخیره انرژی رعدوبرق معرفی شد

ردمی Watch Move با نمایشگر 1.85 اینچی، عمر باتری 14 روزه و قیمت 24 دلار معرفی شد

زن آمریکایی به اتهام فروش استخوان انسان در مارکت‌پلیس فیسبوک دستگیر شد

بزرگترین گوزن اسکاتلند

پل سه بلوطک بزرگترین پل کابلی ایران

روایتی از دوگانگی که برای امامان (ع) به وجود آمده بود

پاسخ امیرالمومنین (ع) به افرادی که ایشان را در بین  پارادایم دو گانه گذاشته بودند

فیلمی از غواصی زیر آب برای قلمه زدن مرجان‌ها

مرجان‌ها در خلیج فارس در حال از بین رفتن هستند!

دریاچه آتشفشانی و مرموز Averno در ایتالیا

دیدار غیرمنتظره؛ دو تمساح جلوی خانه‌ای در فلوریدا صف کشیدند

روایتی از دیدار پاپ با علامه مصباح یزدی

شاه نشین زیبای خانه ملاباشی اصفهان

ولی هما، تنها برد زندگی نقی بود!

برنامه بازی‌های معوقه سری A اعلام شد

تساوی آبی‌ها مقابل هوادار قعرجدولی؛ بوژوویچ قصد بردن ندارد

نشست مدیرعامل سپاهان با کارترون 3 روز پس از برد بزرگ

قرارداد ابراهیمی با الشمال قطر تمدید شد

بررسی صحنه‌های جنجالی داوری دیدار استقلال - هوادار

واکنش طهماسبی مربی هوادار به جادوگری در بازی با مس رفسنجان

داریوش شجاعیان: فکر نمی‌کنم در استقلال باند بازی باشد

گل استقلال که بخاطر خطای رامین رضاییان رد شد