آریا جوان

آخرين مطالب

با کنسرت خیابانی به جنگ کرونا برویم پسران

با کنسرت خیابانی به جنگ کرونا برویم
  بزرگنمايي:

آریا جوان - او می گوید: اگر مجوزی صادر شود که اجراها بتوانند در یک فضای باز که خطر آلودگی نداشته باشد، اجرا شود، هم بازخورد بهتری دارد و هم هنرمندان با اجرای جدیدی رو به رو می‌شوند و می‌توانند مخاطبان را به شکل دیگری تحت تأثیر قرار دهند.
حمید قنبری ـ نوازنده تمبک ـ که در آخرین سری از اجراهای «ماه و نوا»، چهارمین حضور در کنسرت آنلاین موسیقی را ثبت کرده است، درباره این تجربه می گوید: عادت به هر پدیده‌ جدیدی مدتی زمان خواهد برد. شاید بار اولی که قصد برگزاری کنسرت‌ آنلاین را داشتیم خیلی نمی‌دانستیم که چه اتفاقی خواهد افتاد. روی صحنه که بودیم بدون حضور تماشاچی پس از شمارش معکوس اجرا را شروع کردیم و سعی کردیم حسی که در کنسرت‌های حضوری داشتیم را در این اجرا نیز حفظ کنیم. ولی در نهایت تماشاگری در سالن وجود نداشت و پس از پایان هر قطعه‌، دیگر خبری از بازخورد مخاطب نبود، تنها این حس را داشتیم که اتفاق دیگری در حال رخ دادن است و مانند همیشه نیست.
این هنرمند یادآور می شود: پس از سه ـ چهار بار تجربه کنسرت آنلاین، دیگر می‌دانستیم که به اتفاق جدیدی عادت کرده، آن را تجربه می‌کنیم و بازخوردهای آن بعدا قرار است به ما برسد؛ حال با کامنت‌هایی که برای اجرا ثبت می‌شود یا صحبت‌هایی که از طرف مخاطبان بعد از اجرا می‌شنویم. بدین ترتیب به مرور به این موضوع عادت کردیم و قطعا مدیریت احساسمان نسبت به اجراهای قبلی خیلی بهتر شده بود.
از او سوال کردیم که بازخوردهایی که دریافت کرده‌اند به چه صورت بوده است؟ گفت: بازخوردهای مثبتی دریافت کرده‌ایم ولی به گمانم زاویه دیگری از این اجراها را باید دید و آن مخاطبی است که در خانه نشسته و در حال تماشای اجرا است که قطعا هیجانی که از اجرای زنده و حضوری خواهد داشت را ندارد. تا مقداری می‌توان اینگونه تعریف کرد که حضور در اجرای زنده، چند بُعدی است؛ یعنی چند زاویه مختلف هست که همه آنها با هم درگیر می‌شوند. ولی وقتی در خانه نشسته‌اید و اجرایی را از طریق موبایل یا لپ تاپ می‌بینید، بیشتر احساس دیدن یک فیلم را دارید که می‌تواند در هر وضعیتی اتفاق بیفتد و قطعا همه ی احساس شما را درگیر نمی‌کند.
همچنین از قنبری می پرسیم که کرونا تا چه حد بر معیشت او به عنوان یک فعال موسیقی ایرانی اثرگذار بود؟ بیان می کند: از زمانی که موسیقی را شروع کرده‌ام، با تحریم‌های موسیقی مواجه بوده و به آن عادت داشته‌ام؛ زیرا همیشه برای انجام دادن کاری مانند گرفتن مجوز باید مسیر عجیب غریبی را طی می‌کردم یا گاهی اجراها به دلایلی کنسل می‌شد و برگزار نمی‌شد. بنابراین گویی که پیش از کرونا در برابر این گونه مسائل واکسینه شده بودیم و شاید تا حدودی نسبت به برخی از مسائل بهتر توانستیم با آن کنار بیاییم. حتی می‌توان گفت شیوع کرونا تفاوت چندانی از آن نظر مالی نداشته است ولی به هر حال بی‌تأثیر نیست؛ یعنی ممکن است به طور کلی از اجراها درآمد کمی داشتیم ولی به خاطر کرونا همان مبلغ هم افت داشت و بی‌تأثیر نبود.
«برنامه ریزی که برای اجراهای آنلاین و حمایت از هنرمندان موسیقی صورت گرفت را چگونه دیدید؟»، این هنرمند اظهار می کند: یک جامعه آماری از هنرمندان موسیقی داریم که اگر بخواهیم در برگزاری کنسرت آنلاین برای کلیه هنرمندان موسیقی عادلانه برخورد کنیم، این لیست باید به گونه‌ای باشد که کلیه هنرمندانی که توانایی و شرایط اجرا را دارند، این امکان برایشان فراهم شود که قطعا تاکنون این اتفاق روی نداده است.
او ادامه می دهد: از سمت دیگر با توجه به حضور فضای مجازی در زندگی مردم و اینکه هر فردی صفحه شخصی خود را دارد، این امکان هست که اگر برخی از هنرمندان امکان اجرای آنلاین برایشان فراهم نمی‌شود، خودشان دست به کار شوند، اثر تولید کنند و از طریق صفحه شخصی به پخش آن بپردازند. این حرکت شاید تنها پنج درصد با حضور در کنسرت‌های آنلاین رسمی متفاوت باشد، زمانی که یک پلتفرم رسمی کنسرت آنلاین شما را پخش می‌کند، تنها این رسمی بودن است که تا حدودی به آن فعالیت وجهه می‌بخشد. گرچه که اگر هنرمندان ما اهل تولید باشند از طریق فعالیت در صفحات شخصی خود می‌توانند خیلی راحت صدایشان را به گوش مخاطبانشان برسانند.
این مسئله را با این نوازنده مطرح می‌کنیم که ممکن است با توجه به جهش‌های جدید کرونا تا مدت‌ها مجبور به زندگی با این ویروس باشیم، آیا بهتر نیست که مثلا کنسرت‌های خیابانی تا حدی جایگزین کنسرت‌های حضوری در سالن ها شود؟ اظهار می کند: زمانی که موبایل آمده بود، خیلی‌ها مقاومت می‌کردند که ما این وسیله را نمی‌خواهیم، نمی‌خریم، از آن استفاده نمی‌کنیم؛ چون عوارض دارد و از فضای عادی زندگی دور خواهیم شد ولی اکنون وضع به گونه‌ای هست که می‌توان گفت همه ما به موبایل و فضای مجازی مبتلا شده‌ایم که پس از کرونا نیز این امر قوت بیشتری گرفت. به صورتی که اکنون مثلا سی دی آلبوم‌ها را به صورت فیزیکی منتشر نمی‌کنیم، موسیقی را به صورت فیزیکی تهیه نمی‌کنیم و همه چیز در یک گوشی موبایل رقم می‌خورد. باید دید مدیران چه تدبیری برای این موضوع دارند که از موسیقی فاصله نگیریم یا حداقل کمتر فاصله بگیریم؛ به این مفهوم که باز هم به اجراها به هر شکل و با حداقل امکانات پرداخته شود.
او در این زمینه ادامه می دهد: یکی از راه حل‌ها، اجرای خیابانی است. اگر مجوزی صادر شود که اجراها بتوانند در یک فضای باز که خطر آلودگی نداشته باشد، اجرا شود، هم بازخورد بهتری دارد و هم هنرمندان با اجرای جدیدی رو به رو می‌شوند و می‌توانند مخاطبان را به شکل دیگری تحت تأثیر قرار دهند. حتی شاید بتوان گفت موسیقی از قبل همه گیرتر شود؛ برگزاری کنسرت در فضای یک پارک، می‌تواند باعث جذب افراد بیشتری شود که قطعا اتفاق خوشایندتری خواهد بود.
طراح پروژه «همساز» در پایان با اشاره این پروژه و بررسی اهداف آن، یکی از راهکارهای عبور از شرایط خاص این روزها را همدلی و همراهی بین هنرمندان می خواند و می گوید: همانگونه که در پروژه «همساز» نیز به آن اشاره کرده‌ام، اتفاقی که بسیار بین ما موسیقیدان‌ها مهم بوده و اکنون اهمیت آن بیشتر شده، همدل و همساز بودن است. به نظر من همساز مدتی است که مفهوم حقیقی خود را از دست داده است، زمانی که همساز هستیم، همراهیم، همدلیم و هم درد هستیم. باید بیش از قبل به این اتفاق توجه کنیم، با شرایط هم کنار بیاییم و اگر از هنرمندی خبری نیست جویای حالش شویم و بدانیم کجاست و چه می‌کند؟ خود من در پروژه «همساز» سعی کرده ام به این موضوع توجه کنم که خوشبختانه دوستان همکار با من همکاری داشتند و تاکنون هشت بخش آن به انجام رسیده و می‌تواند هیچ گاه نیز پایان نداشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/694018/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این گوشی‌های سامسونگ به اولین آپدیت ماهانه سال 2025 مجهز شده‌اند

بیان آیت الله جوادی آملی درباره شعر استاد شهریار

نمایی زیبا از ساحل خلیج فارس

ناراحتی شدید هادی عامل از مدیران شبکه افق: خدا دلشونو بشکنه!

تاثیر اعداد روی زندگی جناب خان

مارسکا: با توجه به تعداد شوت‌ها، مستحق برد بودیم!

قدرت‌نمایی لژیونر ایران در اروپا

کوجو پنجاه و ششمین خارجی تاریخ استقلال!

بنیامین فرجی: می‌خواهم دومین طلا را هم در تونس بگیرم

خیال یووه از خرید آرائوخو و موآنی راحت است

سرمربی بسکتبال: کار بزرگی انجام دادیم

پپ نزدیک بود اورتگا را بزند!

فاضلی: حاضرم خسارت وارده به میکروفن صداوسیما را پرداخت کنم

شرط عراقچی برای مذاکره هسته‌ای با دولت جدید آمریکا

انتقاد تندوتیز خالق اندروید از بیل گیتس و مایکروسافت

حکمت/ دیدار مستضعفان نشانۀ فروتنى است

تقویم تاریخ/ آغاز نخستین مهاجرت مسلمانان مکه به حبشه

فال حافظ چهارشنبه 26 دی 1403

فال روزانه چهارشنبه 26 دی 1403

از تنوع موضوعی فیلم‌ها تا سرمایه‌گذاران ارگانی در «فیلم فجر» 43

محبی پرسپولیس را سورپرایز می‌کند!

سلطانی: پائز یک سر و گردن از والیبال ایران پایین‌تر بود

استقلال نه، سهرابیان در نساجی می‌ماند

رضایت موسیمانه از عملکرد بختیاری‌زاده

ترکیب منتخب نیم‌فصل لالیگا به انتخاب هوش مصنوعی!

اشلوت: نمی‌توانم بیشتر از این به تیم فشار بیاورم

کیف چرم سفید را چطور نو کنیم؟

پاسخ پزشکیان به ادعاهای مطرح شده علیه ترامپ؛ ایران برنامه‌ای برای ترور ندارد

مشاور امور روحانیت احمدی‌نژاد درگذشت

تفال/ دل می‌رود ز دستم صاحبدلان خدا را

زمان عرضه گلکسی S25 Slim حوالی اردیبهشت خواهد بود

فارست 1-1 لیورپول؛ اشلوت به روزهای سخت رسید

آتالانتا 1-1 یووه؛ مساوی دست از سر موتا برنمی‌دارد

خلاصه بازی برنتفورد 2 - منچسترسیتی 2

عامل: عاشق زندگی در ایران و مشهد هستم

عامل: با هیچ پولی گزارشگری کشتی را کنار نمی‌گذارم

واکنش دیدنی سلس روی شوت صلاح؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

برنتفورد 2-2 سیتی؛ بریس فودن هدر رفت!

چرا زمان گاهی سریع‌تر و گاهی کندتر می‌گذرد؟

دو موقعیت پیاپی برای شاگردان گاسپرینی؛ آتالانتا 0-1 یوونتوس

کادو و یادگاری جالب محسن کیایی برای هادی چوپان

بازگشت درخشان شاگردان فرانک؛ برنتفورد 2-2 منچسترسیتی

آکه ناجی پپ؛ برنتفورد 2-2 منچسترسیتی

گل اول لیورپول توسط دیوگو ژوتا در دقیقه 66

گل اول آتالانتا توسط متئو رتگی در دقیقه 78

موقعیت‌ عالی ژوتا؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

گل دوم چلسی به بورنموث روی ضربه آزاد دیدنی ریس جیمز

متس سلس دروازه را نجات داد؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

توپ را از روی خط دفع کرد؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

صحبت‌های گواردیولا با گواردیول بعد از پایان بازی برنتفورد و منچسترسیتی