آریا جوان

آخرين مطالب

برنامه های سازمان محیط زیست برای حفظ گونه های در خطر انقراض سازمان حفاظت محیط زیست

برنامه های سازمان محیط زیست برای حفظ گونه های در خطر انقراض
  بزرگنمايي:

آریا جوان - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به آخرین وضعیت برخی از مهم ترین گونه های در خطر انقراض کشور، برنامه های این سازمان برای حفظ این گونه ها را تشریح کرد.

حسن اکبری در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار کرد: ما در سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر انجام اقدامات حفاظت فیزیکی برای حفظ حیات وحش کشور به سمت اجرای برنامه های مدیریتی دیگر هم رفته‌ ایم. به عنوان مثال، گوزن زرد ایرانی گونه ای بوده که قبلا در بسیاری از زیستگاه‌های خوزستان و بخش هایی از زاگرس زندگی می کرده است. این گونه در طبیعت منقرض می شود و در حال حاضر تعدادی از این گونه تنها در سایت های تکثیر ما وجود دارد. ما در تلاش هستیم که زیستگاه های مناسبی برای گوزن زرد ایرانی به ویژه در حوزه زاگرس پیدا کنیم و با اجرای برنامه های حفاظتی آنها را به طبیعت برگردانیم چون ارزش وجود این گونه ها در این است که در طبیعت زندگی کنند.
بازگشت گور خر ایرانی به طبیعت
وی با بیان اینکه این کار در مورد گور خر ایرانی هم اتفاق افتاد، تصریح کرد: گور خر ایرانی گونه ای بوده که قبلا در اغلب دشت های ایران مرکزی از سمنان گرفته تا جنوب فارس و بخش هایی از شرق کشور پراکنش داشته است اما به واسطه شکار بی رویه و تخریب زیستگاه به دو لکه یکی در توران سمنان و دیگری در بهرام گور فارس محدود شده است. 
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سازمان محیط زیست طرح های تکثیر گور خر ایرانی را در چندین استان اجرا کرد و ما موفق شدیم در 3 نقطه اینها را به طبیعت بازگردانیم. این اتفاق اخیرا در پارک ملی کویر بین استان های سمنان و تهران افتاده است. البته این پروژه در حال تکمیل است و بنا داریم تعدادی دیگر از این گونه را به طبیعت برگردانیم.
اکبری، گونه هایی چون آهو، جبیر، مرال را از دیگر گونه هایی عنوان کرد که در مراکز تکثیر قرار دارند و گفت: در حال حاضر 35 مرکز تکثیر در کشور وجود دارد که البته فعالیت بعضی از اینها ضرورت ندارد و بهتر است زودتر تعیین تکلیف شوند و این موضوع در برنامه سازمان قرار دارد. 
وضعیت بحرانی یوزپلنگ آسیایی و میش‌مرغ
وی خاطرنشان کرد: در مورد برخی از گونه ها مثل یوزپلنگ آسیایی و میش‌مرغ وضعیت ما از این هم یک مرحله حادتر است. این گونه ها به دلیل تغییراتی که در زیستگاهشان اتفاق افتاده، وضعیت بحرانی دارند و نیاز است که توجه ویژه ای به آنها بکنیم. 
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: در گذشته یوزپلنگ در کشورهای اطراف ما و در اغلب مناطق ایران مرکزی و شرق کشور وجود داشت اما در حال حاضر این گونه جانوری در کشورهای همسایه ایران به طور کلی منقرض شده و در ایران هم به بخش هایی از استان های یزد، خراسان جنوبی، کرمان و سمنان محدود شده است که البته جمعیت آن در 3 استان یزد، خراسان جنوبی و کرمان بسیار ناچیز است اما در استان سمنان چند خانواده از این یوز زندگی می‌کنند.
وی افزود: امسال تمام توان خود را متمرکز بر این منطقه کرده ایم تا به هر شکل ممکن این گونه در معرض انقراض را نجات دهیم.
اکبری در عین حال بر سخت بودن این کار تاکید کرد و گفت: وقتی جمعیت یک گونه در طبیعت از یک حد مشخص پایین تر می آید، کوچکترین تغییرات می تواند به انقراض آن منجر شود. تا آنجاکه به فرض نازایی یک یوزپلنگ ماده می تواند سرنوشت جمعیت را تغییر دهد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: یوزپلنگ گونه ای است با قلمرو بسیار وسیع و جابه‌جایی‌های زیاد در حالی که در شرایط حاضر امکان این جابه‌جایی به دلیل توسعه جاده‌ها، معادن و... از بین رفته و این موضوع مشکلاتی را برای این گونه جانوری به وجود آورده است.
وی، پیشگیری از انقراض یوزپلنگ آسیایی را بسیار هزینه بر دانست و گفت: متاسفانه ما در این زمینه با کمبود اعتبار مواجه هستیم. البته در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه هستیم که انشاالله بتوانیم این کار را انجام دهیم.
اکبری در ادامه اظهار کرد: ما برای دیگر گونه های در خطر انقراض از جمله میش‌مرغ هم برنامه های خاصی را در نظر گرفته ایم که این برنامه ها شامل آموزش، حذف مستثنیات، کنترل محل های حضور و کریدور گونه ها و اقدامات دیگری است که سازمان می تواند بسته به نوع گونه انجام دهد.
برقراری ارتباط با 10 مرجع بین المللی برای حفظ گونه ها
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از ارتباط این سازمان با دست‌کم 10 مرجع بین المللی برای حفظ گونه ها خبر داد و افزود: مهم ترین این مراجع، کنوانسیون تنوع زیستی است. ما با این مراجع تبادل داده داریم یعنی هم از آنها اطلاعات می گیریم و هم به آنها اطلاعات می دهیم. حتی در مواردی با این مراجع پروژه هایی تعریف شده و اعتبارات مالی از آنها گرفته ایم. 
وی، خاطرنشان کرد: اگرچه این ارتباطات در چند سال اخیر کاهش یافته است اما ما در دولت سیزدهم و با مدیریت جدید سازمان محیط زیست به شدت در تلاشیم که در کنار حفظ منابع ژنتیکی کشور، با دنیا هم تعامل سازنده داشته باشیم تا از ظرفیت های علمی و فناورانه دیگر کشور برای حفاظت از حیات وحش استفاده کنیم و هم داده های خود را با آنها به اشتراک بگذاریم. این اقدامات موجب می شود که بتوانیم برای گونه های مختلف جانوری به ویژه در مورد گونه های مهاجر برنامه های بهتری داشته باشیم. 
اکبری، بیماری های حیات وحش را معضلی نسبتا جدید اما خسارت‌بار برشمرد و تصریح کرد: اگر حیات وحش دچار بیماری شود، درمانش خیلی سخت است. بنابراین عمدتا می بایست روی پیشگیری هزینه کنیم. 
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در توضیح بیشتر گفت: بعضی از بیماری ها از طریق دام به حیات وحش منتقل می شوند مثل PPR (طاعون نشخوارکنندگان کوچک) که امسال 9 کانون آن در کشور شناسایی شد. در مورد پرندگان هم مهم ترین بیماری، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است که عمدتا در مورد پرنده های مهاجر اتفاق می افتد. 
انتهای پیام/ 24-100-1400

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/781456/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاریخ شناسنامه در ایران/ در کشورمان 510 هزار اسم وجود دارد / نام‌های "کوروش" و "روح‌الله" در این دوره‌ها در صدر بود

تمدید یامال با بارسا؛ قطعی در زمان نامعلوم!

کول پالمر: سه فرد مشهور برای قرار شام کریسمس؟

برترین گل‌های سال 2024

خلاصه بازی لیورپول 3 - لسترسیتی 1

رد گل سوم لیورپول به لسترسیتی توسط VAR

کشته شدن برادر ناتنی اندریک در یک حمله مسلحانه

ضربه دیدنی صلاح؛ گل سوم لیورپول به لسترسیتی

عصبانیت هواداران لیورپول؛ مه نگذاشت بازی را ببینیم!

هدفون وان پلاس بادز ایس 2 با درایور 12.4 میلی‌متری و پشتیبانی از ANC معرفی شد

یک پیش‌بینی جدید: سال 2025، سال انتظار غیرمنتظره‌ها

از گل آزمون تا پاس گل طارمی؛ عملکرد لژیونرها در هفته اخیر

گل دوم لیورپول به لسترسیتی توسط کرتیس جونز

گل دوم لیورپول به لسترسیتی توسط کورتیس جونز در دقیقه 49

جلسه شبانه درویش با کریم باقری

پیراهن‌هایی که برای همیشه ماندگار شدند

مرور بر برترین اتفاقات فوتبال جهان در سال 2024 میلادی

مگوایر: اخراج برونو باعث شد بازی را ببازیم!

بررسی هفته 14 لیگ برتر ایران از زبان سیدصالحی

شوت فنی خاکپو؛ گل اول لیورپول به لسترسیتی

درگیری شدید در بازی کیا - پرسپولیس

تصویر دلگرم‌کننده میلاد محمدی علیه ویروس!

این ویژگی جدید ایرپاد، در iOS 18.4 اثرگذار خواهد بود

تلاوت دلنشین سوره الرحمن با صدای استاد عبدالباسط

بزرگترین آبشار جهان اینجا پنهان شده/ عکس

خلاصه بازی ولورهمپتون 2 - منچستریونایتد 0

گل اول لسترسیتی به لیورپول توسط آیو

آملی لاریجانی: عده‌ای احساس کردند باید هر لحظه طعنه‌ای بزنند، این از خطا‌های جاهلین است

چرا اینستاگرام و تلگرام همچنان فیلتر هستند؟

بلواسکای قابلیتی جدید و کاربردی دریافت کرد

افرادی که برده هستند ولی خودشان فکر می‌کنند که آزادند!

عده ای حتی در قیامت هم سعی می‌ کنند دروغ بگویند!

صحبت های بهزاد فراهانی در مراسم تشیع بانو «ژاله علو»

بی بی سی، مستند افشاگرانه درباره «نتانیاهو» را رد کرد

برای جنگجوی سیاهپوش کنار زمین؛ سیمئونه

گل خوردن از نقطه کرنر، عادت جدید یونایتد آموریم!

علی پاکدامن قهرمان شمشیربازی ایران شد

3 بازیکن برتر تاریخ فوتبال به انتخاب دیدیه دروگبا؛ خبری از مسی و کریستیانو رونالدو نیست

حقوق بازیکنان آرسنال در فصل 25-2024؛استرلینگ و هاورتس در صدر

گل دوم ولورهمپتون به منچستریونایتد توسط هوآنگ

جنجال در چمپیونشیپ؛ تعقیب و گریز بعد از خوشحالی!

سرماخوردگی مهاجم تراکتور را خانه‌نشین کرد

داستان یک بازی؛ تاتنهام - لیورپول

آخرین تغییرات در حزب اتحاد ملت؛ پسر رئیس جمهور سابق عضو شورای مرکزی شد

اتهام‌پراکنی اتحادیه عرب علیه مواضع ایران پیرامون سوریه

پزشکیان، خراسان شمالی را ترک کرد

اندروید سوئیچ حالا می‌تواند تصاویر متوالی ثبت‌شده با آیفون را هم منتقل کند

ابر هوش مصنوعی در راه است؛ هر سال، انقلابی به وسعت یک دهه!

صحبت های قابل تامل مجری انگلیسی در مورد اجباری شدن یک گناه!

نماهنگ حماسی «ما مرد جهاد و ما نسل امیدیم» با نوای سیدرضا نریمانی