آریا جوان - منیبان / سخنگوی حزب اعتدال و توسعه گفت: رئیس جمهور که منادی وفاق در جامعه هستند طبیعتا باید یکی از مهمترین شاخصه های اجرایی ایشان، مراوده مکرر و مستمر با احزاب سیاسی باشد و تعارفات در جلسات کنار گذاشته شود و دیدگاه های نقادی مطرح شود؛ یک نقادی میتواند به دولت سازندگی بدهد و رئیس جمهور را پیش ببرد من چنینی چیزی را تا الان ندیدم.
جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه، در گفتگو با منیبان درباره دیدار اعضای این حزب با مسعود پزشکیان گفت: رایزنیهایی که برای دیدار با رئیس جمهور طی سه ماه گذشته صورت گرفت به نتیجه نشست و ما توانستیم نشست مشترک شورای شورای مرکزی حزب، اعضای دفتر سیاسی و دبیران استانها را با رئیس جمهور داشته باشیم.
او در ادامه افزود: در ابتدای جلسه آقای نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، نسبت به تنگناهای اقتصادی، وضع موجود و فشارهای اقتصادی بر روی مردم و شرایطی که بر بودجه سالانه 1402 و 1403 لحاظ شده بود و نهایتاً آنچه در بودجه سال آینده مطرح است، نکاتی را به صورت نقد و تبیین اشاره کرد. سپس آقای واعظی مباحثی را درباره دولت الکترونیک و توسعه آن و اینکه اقتصاد دیجیتال و دولت الکترونیک جزو ضرورتهایی است که باید به آن توجه شود مطرح کرد. آقای واعظی تاکید کرد که وفاق و رضایت مردم باید نصب العین دولت چهاردهم قرار بگیرد و بدون رضایت مردم کاری از پیش نمیرود. همچنین رفع فیلترینگ، تعامل و مذاکره با دولتهای اروپایی و آمریکا جزو نکاتی بود که آقای واعظی به آن اشاره کرد. همچنین آقای واعظی به سیاست خارجی توسعه گرا اشاره کرد. او گفت که سیاست خارجی ما عملکردی در سالهای اخیر نداشته و سیاست و اقتصاد به حاشیه رفته است. آقای واعظی معتقد است که ما در حال از دست دادن مذاکره با اروپا و غرب هستیم و دستگاه دیپلماسی باید شجاعت مذاکره با آمریکا و دولت ترامپ را داشته باشد. همچنین آقای واعظی از سیاست فعال دستگاه دیپلماسی در حوزه منطقه تجلیل کرد.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در ادامه تاکید کرد: آقای جنتی به موارد فرهنگی و هنری اشاره و با گله مندی از وضع موجود گفت که نهادهای عدیده در حوزه فرهنگ متولی شدند و خیلی از دستگاه ها مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی از نقش خودشان کاملا خارج شدند و به مسائل حاشیه ای افتادند و در هم ریختگی امور کشور به خصوص در بحث فرهنگی باعث شده عقلانیت لازم از دست برود. همچنین آقای جنتی تاکید کرد که نگاه های امنیتی به حوزه فرهنگ ایجاد خطر خواهد کرد و باید مرجعیت فرهنگی به دستگاه های فرهنگی برگردد. بحث هنرمندان، موسیقی دانان، وضعیت نویسندگان، جلوگیری از مهاجرت هنرمندان و حمایت رئیس جمهور از آنها، محور بحث آقای جنتی بود.
جواد هروی افزود: همچنین در این جلسه چند تن ار اعضای شورای مرکزی اشارهای به بحث زنان داشتند که در وعده های رئیس جمهور هم مورد تاکید قرار گرفته است. اینکه باید استفاده از تشکل های مردم نهاد و نخبگان مورد توجه قرار گیرد. مسئول امور جوانان حزب هم درباره بحث جوانان صحبت و تاکید کرد که جوانان را در یابید که دیگر احساس نزدیکی به حاکمیت ندارند و دولت را کاملا با خود بیگانه میدانند. آقای جعفرزاده ایمن آبادی دبیر گیلان راجع به وفاق به معنی تعامل با همه، صحبت کرد و نه یک گروه خاص و اینکه آقای رئیس جمهور مدیون هیچ کسی جز مردم نیست. آقای جعفرزاده ایمن آبادی در این دیدار تاکید کرد که دولت باید همه گروه ها را با خود همراه کند و در یک جایی تخاصم با آمریکا تمام و مذاکره شروع شود و رئیس جمهور شجاعت مذاکره با آمریکا را داشته باشد.
جواد هروی تاکید کرد: برخی دوستان درباره بکارگیری اهل سنت در دولت قدرانی و از گفتمان وفاق رئیس جمهور تجلیل کردند مشروط به اینکه این وفاق دوستان را قلع و قمع نکند و مخالفان را بر صدر بنشاند. دکتر اکبری نوری یکی دیگر از دوستان به طرحواره دولت برای تغییرات بنیادین در کشور اشاره کرد و اینکه وضع موجود به سمتی می رود که رئیس جمهور باید براساس وعده هایی که داده تغییراتی را بوجود بیاورد.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به سخنان رئیس جمهور در این جلسه گفت: محور بحث دکتر پزشکیان وفاق بود و نگاهشان ایشان به اعتدال است و اینکه اعتدال را می پذیرد و به توسعه باور دارد. دکتر پزشکیان تاکید کرد که حزب اعتدال و توسعه را امین و رفیق خود می داند و از کمک های این حزب در دوران انتخابات سپاسگزاری کرد. رئیس جمهور اشاره کرد، طرحوارههای تغییر را قبول داریم و می خواهیم صادقانه با مردم عمل کنیم و کلاه سر هم نگذاریم. ایشان گفت من با کسی که با من است کاری ندارم اما کسی که ضرر بدهد حتی اگر برادرم باشد، نباید در دولت بنشیند. رئیس جمهور اصرار داشت که به رغم فشارها، به تعهدات خود به مردم وفادار است. آقای پزشکیان افزود که همه دست به دست هم دهند تا شرایط مفیدی برای جامعه و رضایت مردم ایجاد شود. محور سخنان رئیس جمهور رضایتمندی مردم بود و اینکه مردم با امید به ایشان رای دادند و باید به وعدههای خود عمل کنند.
جواد هروی در پاسخ به این سوال که چقدر دیدار احزاب با رئیس جمهور برای حل مشکلات کشور مفید است، گفت: دیدار رئیس جمهور با احزاب طی صد روز گذشته قوی نبوده است. ما به عنوان حزب شناسنامه دار از ابتدا از ایشان اعلام حمایت کردیم و جای تکدر خاطر داشت که این دیدار دیر انجام شد. بسیاری از اعضای حزب ما از این برخورد سرد دولت با حزب اعتدال و توسعه ناراحت بودند. اینکه بعد از صد روز فرصت دیدار داده شد تا یک حزب بیاید و حرف بزند، به معنی مراوده و تعامل با احزاب نیست. رئیس جمهور که منادی وفاق در جامعه هستند طبیعتا باید یکی از مهمترین شاخصه های اجرایی ایشان، مراوده مکرر و مستمر با احزاب سیاسی باشد و تعارفات در جلسات کنار گذاشته شود و دیدگاه های نقادی مطرح شود. یک نقادی می تواند به دولت سازندگی بدهد و رئیس جمهور را پیش ببرد من چنینی چیزی را تا الان ندیدم. دولت چهاردهم فعلا نگاه خوبی به احزاب نداشته است و تعاملات باید از حالت تعارف بیرون بیاید و به سمت سازندگی برود. ماموریت احزاب این است که در برخود با دولت و کانون های قدرت بتوانند مشکلات جامعه و نهاد قوت و طرح های آینده و تحولات بین الملل را در میان بگذارند و چالش ها را مطرح کنند. اگر قرار باشد که باهم صبحانه کاری بخورند و از هم تعریف کنند ماهیت احزاب زیر سوال می رود. چنین روندی در دولتهای اخیر دیده نشده و فقط گناه دکتر پزشکیان نیست. دولتهای دیگر نیز این رویه را داشتند و ماموریت احزاب در جامعه برای حاکمیت و نظام حکمرانی ما روشن نشده است. مادامی که این ماموریت روشن نشود و تعریف درستی برای آن درنظر گرفته نشود و در جای درست قرار نگیرد، بیشتر سبک و سیاق تشریفاتی خواهد داشت.
http://www.javanannews.ir/fa/News/1416222/نوبخت،-واعظی-و-جنتی-در-دیدار-با-پزشکیان-چه-گفتند؟