آریا جوان
2 عادت‌ غذایی که دشمن سلامت‌روان هستند
يکشنبه 11 آذر 1403 - 14:28:32
آریا جوان - خراسان / سبک‌زندگی و رفتارهای ما به‌ویژه نوع تغذیه، فعالیت بدنی و کیفیت خواب می‌تواند نقش مهمی در سلامت‌روان ما ایفا کند. ارتباط بین تغذیه و سلامت‌روان حتی به شکل یک رشته علمی مستقل، به نام «روان‌تغذیه‌» بررسی شده است. به گزارش «یورونیوز» در ادامه به 2 مورد اصلی که بر سلامت‌روان ما تاثیر منفی دارند، خواهیم پرداخت. 
1 مصرف بیش از حد غذاهای فراوری‌شده| رژیم‌های غذایی سرشار از قند و غذاهای فوق فراوری‌شده، به‌عنوان عامل چاقی مفرط، ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و سرطان شناخته شده‌اند. اما کمتر کسی از تأثیر این غذاها بر مغز آگاه است؛ این نوع تغذیه می‌تواند علایم افسردگی را هم افزایش دهد. درست برعکس آن، رژیم‌غذایی مدیترانه‌ای قرار می‌گیرد که بر خوردن میوه‌ها و سبزی‎های فصلی، حبوبات و روغن زیتون تأکید دارد و مصرف گوشت را محدود می‌کند. این نوع رژیم دربرابر اضطراب و افسردگی از خود یک اثر محافظتی نشان داده است.
2 نقش میکروبیوم روده|روده‌ ما با داشتن 100 تا 200 میلیون رشته یا یاخته عصبی، ارتباط نزدیکی با مغز دارد. علاوه بر آن، میلیاردها باکتری و مخمر دیگر که یک اکوسیستم میکروبی یا همان میکروبیوم روده را تشکیل می‌دهند، با مغز ما تعامل دارند. هنگامی که این اکوسیستم حساس به‌درستی شکل نگرفته یا آسیب دیده باشد، ممکن است در افراد با زمینه ژنتیکی مستعد، باعث بروز اختلالات روانی شود. ارتباط بین میکروبیوم و اختلالات اوتیسم موضوع مطالعات متعددی است. همچنین، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد میکروبیوم روده می‌تواند در بروز یا تشدید اختلالات اضطرابی و افسردگی نقش داشته باشد. برای مثال، یک آزمایش که حدود 10 سال پیش توسط محققان کانادایی انجام شد، نشان داد که انتقال میکروبیوم روده‌ موش‌های افسرده به موش‌های سالم، باعث افسرده شدن موش‌های سالم می‌شود.

http://www.javanannews.ir/fa/News/1419317/2-عادت‌-غذایی-که-دشمن-سلامت‌روان-هستند
بستن   چاپ