آریا جوان
8 نکته‌ مهمی که نباید چشم تان را در رابطه به آن ببندید
سه شنبه 4 دي 1403 - 18:30:24
آریا جوان - هیچ‌کسی شریک عاطفی کاملی نیست اما بعضی نکات هستند که نباید در رابطه نادیده گرفت. در این مقاله 8مورد را نام برده‌ایم.

هر رابطه‌ای اوج و حضیض‌های زیادی دارد؛ اما برخی مسائل مرتبط با رابطه را نمی‌توان نادیده گرفت. درغیراینصورت نمی‌توان یک پیوند ماندگار و سالم را ساخت.
روان‌شناسی برخی علائم و نشانه‌هایی را افشا ساخته که می‌توانند در طی زمان اعتماد، صمیمیت و احترام را از بین ببرند. نادیده گرفتن این پرچم‌های هشدار قرمز در لحظه ساده به نظر می‌رسد اما حل کردن این مسائل برای سلامت عاطفی و روانی شما و همچنین حفظ سلامت شراکت‌تان در زندگی مفید است.
در این مقاله با شما 8موردی را به اشتراک می‌گذاریم که نباید در رابطه‌ چشم‌تان را به روی آن ببندید:
1) نبود ارتباط مؤثر
آیا تا به حال متوجه شده‌اید که وقتی شما یا شریک زندگی‌تان ارتباط را قطع می‌کنید، همه چیز به مشکل می‌خورد؟ این تصادفی نیست. ارتباط، نیروی حیاتی هر رابطه‌ای است. این همان ابزاری است که ما با آن احساسات، نیازها و انتظارات خود را بیان می‌کنیم. اگر کاهش ناگهانی در ارتباطات میان خود مشاهده می‌کنید یا احساس می‌کنید بحث درباره مسائل مهم سخت شده، این موضوع را نادیده نگیرید. روانشناسی نشان می‌دهد که کمبود ارتباط می‌تواند زمینه‌ساز سوءتفاهم و دلخوری شود. چیزی که شاید با ناراحتی‌های کوچک شروع شود، می‌تواند به شکاف‌های جدی تبدیل گردد. به یاد داشته باشید، مهم این نیست که چه کسی بیشتر صحبت می‌کند، بلکه درک متقابل و فهمیده شدن اهمیت دارد.
2) توافق بیش از حد
ممکن است عجیب به نظر برسد، اما موافقت همیشگی با همه چیز، می‌تواند زنگ خطری در رابطه باشد. هرچند داشتن علایق و دیدگاه‌های مشترک با شریک زندگی‌تان عالی است، اما موافقت مطلق با همه چیز سالم و واقعی نیست. چرا؟ زیرا ممکن است یکی از شما احساسات و نظرات واقعی خود را برای حفظ آرامش سرکوب کند. این امر به مرور زمان می‌تواند منجر به دلخوری شود؛ چراکه فرد ممکن است احساس کند شنیده یا ارزش‌گذاری نمی‌شود. روانشناسی از بحث‌های سالم و اختلاف نظرها در روابط حمایت می‌کند. این نشانه‌ای است که هر دو نفر احساس امنیت می‌کنند تا دیدگاه‌های واقعی خود را بیان کنند. یک رابطه خوب بر پایه شباهت‌ها و تفاوت‌ها رشد می‌کند.
3) فقدان رشد فردی
رشد شخصی بخشی جدایی‌ناپذیر از طبیعت انسانی است. ما دائماً در حال تکامل و تطبیق با محیط و تجربیات خود هستیم. اگر متوجه شده‌اید که شما یا شریک زندگی‌تان رشد فردی را متوقف کرده‌اید، این نکته‌ای است که نباید از آن غافل شوید. رکود در رشد فردی می‌تواند بر خوشبختی و رضایت فرد تأثیر بگذارد. همچنین می‌تواند در رابطه تنش ایجاد کند؛ زیرا ممکن است یکی از طرفین احساس کند که عقب نگه داشته شده یا دیگری احساس جا ماندن کند. مهم است که هر دو نفر از رشد و رویاهای فردی یکدیگر حمایت کنند. یک رابطه سالم باید فضایی امن برای رشد و پیشرفت هر دو طرف باشد و هم‌زمان به عنوان یک زوج پیشرفت کنند.
4)فقدان تعادل در بده و بستان‌ها
همه ما لحظاتی داریم که به حمایت بیشتری از شریک زندگی خود نیاز داریم، و این کاملاً طبیعی است. زندگی گاهی سخت می‌شود و دلگرم‌کننده است که بتوان به کسی که اهمیت می‌دهد تکیه کرد. اما اگر متوجه شده‌اید که یکی از طرفین همیشه در حال دادن و دیگری همیشه در حال گرفتن است، باید بیش‌تر دقت کنید. رابطه یک شراکت است؛ به این معنی که هر دو نفر باید در سختی‌ها و خوشی‌ها از یکدیگر حمایت کنند. اگر تعادل بیش از حد به یک سمت متمایل شود، ممکن است یکی از طرفین احساس خستگی کند و دیگری احساس گناه یا وابستگی زیاد. این عدم تعادل را از همان ابتدا حل کنید.
5)نادیده گرفتن علایق مشترک
یادتان هست اوایل رابطه چقدر از کشف علایق مشترک مثل تماشای فیلم‌های قدیمی یا کوهنوردی لذت می‌بردید؟ همین علایق مشترک بخشی از چیزی بودند که شما را به هم نزدیک کردند. اما اگر این فعالیت‌ها اخیراً کمرنگ شده یا به‌کلی ناپدید شده‌اند، این نشانه‌ای است که نباید نادیده بگیرید. علایق مشترک باعث ایجاد پیوند و تجربیاتی می‌شوند که ارتباط شما را عمیق‌تر می‌کند. با مرور زمان و درگیر شدن با مشغله‌ها، این لحظات ممکن است کمتر شوند، اما مهم است که با زنده نگه داشتن آن علایق، جرقه عشق را حفظ کنید.
6)سکوت
همه ما این وضعیت را تجربه کرده‌ایم: پس از یک مشاجره شدید، یکی از طرفین سکوت و از صحبت کردن امتناع می‌کند تا طرف مقابل عذرخواهی کند یا کوتاه بیاید. سکوت‌درمانی شکلی از دستکاری احساسی است که هدف آن کنترل موقعیت و طرف مقابل است. در هر رابطه‌ای، اختلاف‌نظرها اجتناب‌ناپذیر هستند؛ اما نحوه مدیریت این اختلافات اهمیت دارد. به‌جای استفاده از سکوت، بهتر است احساسات خود را به‌صورت آشکار و محترمانه بیان کنید.
7)رفتارهای نامحترمانه
هیچ بهانه‌ای برای بی‌احترامی در یک رابطه وجود ندارد. احترام پایه و اساس هر رابطه قوی و سالم است. بدون آن، اعتماد و درک متقابل نمی‌توانند رشد کنند. اگر بارها مورد بی‌احترامی قرار گرفته‌اید، وقت آن است که نگاهی جدی به رابطه‌تان بیندازید. حدود خود را مشخص کنید و احساسات خود را بیان کنید. اگر لازم شد، از یک دوست معتمد، عضو خانواده یا مشاور حرفه‌ای کمک بگیرید.
8)نادیده گرفتن حس درونی
احساس درونی شما یک ابزار قدرتمند است و دلیلی دارد که وجود دارد. اگر چیزی در رابطه‌تان درست به نظر نمی‌رسد، حتی اگر نتوانید دقیقاً آن را مشخص کنید، این حس را نادیده نگیرید. احساسات درونی شما اغلب بر اساس نشانه‌ها و الگوهای ظریفی هستند که ذهن آگاه شما فوراً آن‌ها را تشخیص نمی‌دهد. اگر چیزی درست به نظر نمی‌رسد، احتمالاً واقعاً درست نیست.

http://www.javanannews.ir/fa/News/1430294/8-نکته‌-مهمی-که-نباید-چشم-تان-را-در-رابطه-به-آن-ببندید
بستن   چاپ