آریا جوان
نامه دانشجویان بسیجی به پزشکیان درباره عملکرد 4 ماهه دولت
شنبه 22 دي 1403 - 22:36:13
آریا جوان - تسنیم / شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامه‌ای به مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور با اشاره به عملکرد 4 ماهه دولت نکاتی را درباره سیاست‌های اجرایی دولت چهاردهم مطرح کردند.
دانشجویان بسیجی در این نامه از تمرکز دولت بر نامسئله‌ها به جای پاسخ به مشکلات اساسی مردم انتقاد کرده و اعلام کردند: این سیاست نه‌تنها گره ویژه‌ای از مشکلات مردم باز نمی‌کند، بلکه چالش‌های اصلی کشور را در سایه قرار داده، مردم را ناامید می‌کند و پیام ضعف را به دشمنان نظام جمهوری اسلامی مخابره می‌کند.
از تمرکز دولت بر نامسئله‌ها به جای پاسخ به مشکلات اساسی مردم انتقاد کرد.


در این نامه آمده است:
قَالَ امیرَالُمُومِنِینَ عَلِیٌ عَلَیْهِ السَّلاَمُ:
وَلْیَکُنْ أَحَبَّ الاْمُورِ إِلَیْکَ أَوْسَطُهَا فِی الْحَقِّ، وَأَعَمُّهَا فِی الْعَدْلِ، وَأَجْمَعُهَا لِرِضَى الرَّعِیَّهِ، فَإِنَّ سُخْطَ الْعَامَّهِ یُجْحِفُ بِرِضَى الْخَاصَّهِ، وَإِنَّ سُخْطَ الْخَاصَّهِ یُغْتَفَرُ مَعَ رِضَى الْعَامَّهِ.
امیرالمومنین در نامه 53 نهج البلاغه شریف خطاب به مالک اشتر:
باید محبوب‌ترین کار‌ها نزد تو امورى باشد که در جهت رعایت حق از همه کامل‌تر و از نظر عدالت شامل‌تر و از نظر رضایت عمومى مردم جامع‌تر باشد؛ زیرا خشم توده مردم خشنودى خواص (اقلیت پرتوقع) را بى اثر مى سازد، اما ناخشنودى خاصان با رضایت عامه مردم بخشوده و جبران پذیر است!
جناب آقای دکتر پزشکیان
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
با گذشت بیش از 4 ماه از استقرار دولت چهاردهم بر مناصب اداره کشور، دلسوزانتان در بسیج دانشجویی کشور فرصت را غنیمت شمرده‌اند تا به حکم «النصیحه لائمه المسلمین» نکاتی دلسوزانه و دغدغه‌مندانه را با شما در میان بگذارند. این نکات، نه‌تنها برای شفاف‌سازی و بهبود وضعیت موجود، بلکه در راستای تحقق اهداف عالی انقلاب اسلامی و خواسته‌های به‌حق مردم برای پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و موفقیت دولت چهاردهم است.
بسیج دانشجویی همواره در مسیر حمایت از دولت‌هایی که به دنبال تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و سعادت ملت ایران هستند، گام برداشته و همواره بر شعار نه غربی و نه شرقی استوار بوده است. حمایت ما از دولت‌ها مشروط به اقدامات واقعی و عملیاتی در راستای حل مشکلات اساسی مردم است و این رویکرد هیچ‌گاه موجب چشم‌پوشی نسبت به اعمال سلیقه گروه‌های خاص، ناکارآمدی‌ها و بی‌تدبیری‌های بدنه اجرایی در سالیان اخیر نشده است؛ چراکه مردم انتظار دارند و ما نیز از دولت می‌خواهیم که توانایی حل بحران‌ها را در عمل نشان دهد.
دولت چهاردهم از همان روز‌های ابتدایی با شعار‌های پررنگ وفاق و وعده‌های دلگرم‌کننده به میدان آمد و تحقق عملی قانون برنامه توسعه هفتم و سیاست‌های کلی نظام را سرلوحه وعده‌های خود قرار داد، اما نگاه به عملکرد 4 ماه اخیر حکایت از درگیر شدن با نامسئله‌هایی دارد که از سوی عده‌ای خاص مسئله‌انگاری شده‌اند.
پرداختن تصمیم‌گیران دولت وفاق ملی به مسائلی، چون طرح‌های مقطعی، تمرکز بر نامسئله‌ها و درگیر کردن جامعه با بحث‌های فرسایشی، عملاً کشور را از ریل اصلی خود خارج کرده است. این سیاست نه‌تنها گره ویژه‌ای از مشکلات مردم باز نمی‌کند، بلکه چالش‌های اصلی کشور را در سایه قرار داده، مردم را ناامید می‌کند و پیام ضعف را به دشمنان نظام جمهوری اسلامی مخابره می‌کند.
حال در ادامه به برخی از مسائل اصلی دولت مبتنی بر اقتضائات زمانی حال حاضر خواهیم پرداخت:
مسئله جنگ وجودی با جبهه باطل
نگاه به بیانات متعدد رهبر معظم انقلاب در یک سال اخیر، حکایت از تذکر جدی ایشان مبنی بر درگیری وجودی جبهه حق با سردمداری جمهوری اسلامی ایران و جبهه باطل با راهبری آمریکا و سرکردگی سگ هار صهیونیستی در منطقه دارد. این موضوع به قدری حیاتی بود که در دیدار اردیبهشت ایشان با آقای " alt="آریا جوان" width="100%" />

تقلیل این جنگ به تنش و اتخاذ رویکرد تنش‌زدایی خطای راهبردی است. در این شرایط باید به جای ترس از سایه جنگ، بپذیریم که در میانه آن قرار داریم و تمام برنامه‌های اجرایی دولت را مبتنی بر این وضعیت به اجرا درآوریم. متأسفانه در ماه‌های اخیر سیاست‌های اتخاذی در مسائل متعددی، چون اصلاح فرآیند قیمت‌گذاری ارز، ناترازی انرژی، مسکن و... تماماً در جهت فشار به زندگی و معیشت مردم بوده و نشانی از رویکرد‌های حمایتی و آماده‌سازی مردم به چشم نمی‌خورد. از طرفی نگاه به لایحه بودجه 1404 و اعداد و ارقامی، چون میزان فروش نفت، مالیات‌ها و... حکایت از عدم باور جدی مفهوم جنگ وجودی در مدیران اجرایی کشور دارد.
آرایش جنگی باید در تمام تصمیم‌گیری‌های دولت مشهود باشد. حفظ اقتدار سیاسی و امنیتی کشور تنها به فعالیت‌های جهادی وزارت امور خارجه و نیرو‌های نظامی محدود نمی‌شود، بلکه تمامی ارکان کشور، به‌ویژه در حوزه اقتصادی، باید نقش خود را ایفا کنند. سوریه به‌عنوان یکی از بازو‌های جبهه مقاومت نشان می‌دهد که دیپلماسی و میدان بدون توجه به ارکان اجتماعی - اقتصادی آسیب‌پذیر خواهد بود.
مسئله مذاکره
یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات راهبردی دولت‌ها در ادوار گذشته در مواجهه با بحران‌های اقتصادی، تکیه بیش از حد به مذاکرات خارجی و خلق ادبیات تدبیرانه و امیدوارانه و به اصطلاح "دوران مذاکرات" است. متأسفانه، در سال‌های گذشته، سیاست‌های برخی دولت‌ها در گره زدن مسائل اقتصادی به مذاکرات خارجی باعث شده تا مشکلات داخلی به خاطر بی‌تدبیری همچنان به تعویق بیفتند. در دولت چهاردهم نیز برخی از رویکرد‌ها حکایت از همین نگاهِ به دهان شیطان اکبر برای حل مسائل داخل و رسیدن به ایران قوی و مستقل از طریق وابستگی به غرب است!
جناب آقای رئیس‌جمهور، اگرچه مواضع جنابعالی در برخورد با آمریکای جنایت‌کار و اذناب منطقه‌ای‌اش موجب مسرت و دلگرمی و شایسته تقدیر فراوان است، لکن برخی اقدامات و بیانات برخاسته از دولت چهاردهم حکایت از اختلاف دیدگاه وزیران و مدیران اجرایی دولت چهاردهم با نگاه عزتمندانه شما دارد؛ گویی که توهم چراغ سبز، بعضی کارگزاران را شیدا کرده که در وانفسای این جنگ «گروه ویژه اقدام مالی» را که کارکردش تکمیل زنجیره تحریم‌هاست، «گروه اقدام ویژه مالی» بدانند!
این مقامات به اشتباه بر این باورند که با به نتیجه رسیدن مذاکرات و دستیابی به توافقات خارجی، مشکلات اقتصادی کشور به طور خودکار حل خواهد شد. این در حالی است که تجربه دهه‌ها مذاکره با غرب و عدم دستیابی به نتایج ملموس، باید به عنوان یک درس عبرت برای مسئولان ما مورد توجه قرار گیرد که راه برون‌رفت از این وضعیت زمانی محقق خواهد شد که زیرساخت‌های حیاتی کشور را با مشارکت دادن مردم در این حوزه تقویت کنیم.
البته که بسیج دانشجویی بار‌ها اعلام کرده است که ما به هیچ وجه مخالف دیپلماسی و مذاکره نیستیم، بلکه معتقدیم که این مذاکرات باید مبتنی بر منافع ملی و حفظ عزت کشور و اصول انقلاب اسلامی باشد. ولیکن آقای رئیس‌جمهور! کلید حل مشکلات کشور را نباید به میز تدبیر و امید مذاکره گره زد. این تفکر که می‌توان همه مشکلات را از مسیر مذاکرات خارجی حل کرد، بار‌ها شکست خورده است. ظرفیت‌های داخلی، جوانان انقلابی و منابع عظیم کشور، راه‌حل اصلی رفع مشکلات هستند. دولت باید به مردم ثابت کند که می‌تواند کشور را بدون تکیه بر بیگانگان و با اتکا به توان داخلی اداره کند.
مسئله اقتصاد
دولت کنونی میراث‌دار مشکلات اقتصادی از دهه 90 و پیشرفت‌های اقتصادی دولت سیزدهم است. طبق برنامه هفتم، دولت موظف است تولید ناخالص داخلی کشور را به 8 درصد برساند، اما با گذشت پنج ماه از آغاز کار دولت، هنوز هیچ ایده مشخصی جز ارجاعات مکرر به کارشناسان و ایده‌های ناکارآمدی که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم آزمون شده، ارائه نشده است. از طرفی دیگر گویی جز جنابعالی، بدنه مشاوران و دستیاران نامأنوس و بی‌ارتباط با مسائل اصلی اقتصادی اعتقادی به رشد اقتصادی 8 درصدی نداشته و بن‌بست‌نمایی و به سخره گرفتن این تکلیف برنامه توسعه هفتم را در پیش گرفته‌اند.
جناب آقای دکتر پزشکیان؛ تجربه دولت سیزدهم به خوبی نشان داده که با اتکا به توان داخل و جدی گرفتن نقش جوانان و کارشناسان معتقد به ساخت ایران قوی، همان‌طور که می‌توان رشد زیر 1 درصد را در عرض کمتر از 3 سال به رشد بالای 3 درصد رساند، دستیابی به رشد 8 درصد تا پایان برنامه هفتم توسعه امری شدنی است.
از طرفی دولت چهاردهم در شرایطی آغاز به کار کرد که تجربه دو سال و نیم دولت سیزدهم را پیش روی خود داشت. تجربه‌ای که علی‌رغم وجود بحران‌های بسیار، نشان از رفع تدریجی بسیاری از مشکلات اقتصادی از متن زندگی مردم داشت. مسائلی، چون ناترازی انرژی، نوسانات نرخ ارز، قیمت کالا‌های اساسی و موارد مشابه، همواره از چالش‌های جدی پیش روی دولت‌های مختلف بوده‌اند. برخی تدابیر صحیح دولت‌ها به‌ویژه در دولت سیزدهم، این مشکلات را تا حد زیادی از ذهن مردم زدوده بود. با این حال، در ماه‌های اخیر، برخی سیاست‌های نادرست اتخاذ شده توسط مدیران اجرایی دولت سبب شده است مواردی، چون خاموشی‌های روزانه و افزایش ناگهانی نرخ ارز که به خاطره‌ها پیوسته بود، مجدداً به زندگی روزمره مردم بازگردد.
جناب آقای رئیس جمهور!
پرسش‌هایی در ذهن دغدغه‌مندان نظام جمهوری اسلامی شکل گرفته که پاسخ به آنها بخشی از فرآیند حل مسائل پیش روی دولت در حوزه اقتصاد است:
1. برنامه عملیاتی دولت برای رفع بحران ناترازی‌ها در اقتصاد چیست؟ آیا این ناترازی‌ها صرفاً محدود به مواردی مانند ناترازی انرژی و افزایش قیمت حامل‌های انرژی است که تأثیر ویژه‌ای در نابسامانی وضعیت مردم دارد، یا ناترازی‌هایی، چون ناترازی حقوق و دستمزد که در بهبود وضعیت اقشار کم‌درآمد نقش بسزایی دارد نیز مورد توجه مدیران ارشد دولت چهاردهم است؟
2. در حوزه ناترازی انرژی، آیا ترک فعل‌های رخ داده در شهریورماه سال جاری مورد بررسی قرار گرفته است؟ کاهش 50 درصدی ذخیره سوخت مایع و عدم برنامه‌ریزی برای ذخیره‌سازی مجدد چه نقشی در وضعیت امروز داشته است؟ ابرپروژه احداث خط ترانزیت گاز روسیه به ایران در چه مرحله‌ای قرار دارد؟
3. در حوزه اصلاح بازار ارز، برنامه دولت برای کنترل نرخ حاشیه بازار ارز چیست؟ وضعیت تخصیص ارز حمایتی به کالا‌های حیاتی مانند دارو چگونه خواهد بود؟
4. در بخش مسکن، سرنوشت میلیون‌ها متقاضی دریافت مسکن چه خواهد شد؟ آیا توقف پروژه‌های ساخت مسکن در برخی استان‌ها ادامه خواهد یافت؟ سیاست‌های اصلاحی طرف عرضه بازار مسکن همچون اجرای مالیات بر خانه‌های خالی چگونه پیگیری خواهد شد؟
جناب آقای دکتر پزشکیان، نکات مطرح شده تنها بخشی از دغدغه‌های دانشجویان بسیجی است که هر یک از این موارد در مکاتبات آتی به طور مفصل تشریح خواهد شد.
در پایان مجدداً تأکید می‌کنیم که ما به عنوان جریان جوانان انقلابی و دغدغه‌مند در دانشگاه، معتقدیم در شرایط کنونی کشور که مردم با بحران‌های اقتصادی، تورم، بیکاری و مشکلات معیشتی مواجه‌اند، تنها با برنامه‌ریزی دقیق و اعتماد به جوانان معتقد به آرمان‌های والای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی می‌توان از این بحران‌ها عبور کرد. همان‌طور که حضرتعالی در ایام تبلیغات انتخاباتی تأکید فرمودید، دولت باید بداند که زمان برای آزمون‌وخطا گذشته است! امروز پرداختن به مسائل حاشیه‌ای، سرگرم کردن جامعه به بحث‌های بی‌ثمر و نادیده گرفتن بحران‌های اصلی کشور، خطایی است که هزینه‌های سنگینی به نظام تحمیل خواهد کرد. دشمن در کمین است و هرگونه نشانه ضعف از سوی مسئولان، فرصت تازه‌ای برای فشار و تحریم بیشتر فراهم می‌کند.
آنچه مشخص است، دولتمردان نیز همانند جنابعالی باید درک کنند که مردم از درگیر شدن سیستم اجرایی کشور با مسائل غیرضروری خسته شده‌اند و انتظار بدنه ملت از دولت، پیگیری مسائل اصلی کشور از جمله اقتصاد، معیشت، ناترازی‌های موجود در حوزه انرژی و موارد مشابه است. در این شرایط، تنها اقدامی که می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور کمک کند، ورود دولت به میدان عمل و حل مشکلات از طریق اقدامات جهادی است. در این راستا، دانشجویان بسیجی براساس فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه کمک به دولت برای پیشرفت کشور وظیفه همگانی است، آمادگی خود را برای همکاری با دولت در حل مسائل اصلی کشور که با معیشت و رفاه مردم در ارتباط است، اعلام می‌کنند چراکه ما برخلاف بن‌بست نمایان، معتقدیم کشور را جز با ایده جمهوری اسلامی نمی‌توان اداره کرد و این یعنی با مشارکت مردم، هم می‌شود و هم می‌توانیم!
والسَّلامُ عَلَیکُم وَ رَحِمَهُ اللَّهُ وَ بَرَکَاتُهُ
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور

http://www.javanannews.ir/fa/News/1439310/نامه-دانشجویان-بسیجی-به-پزشکیان-درباره-عملکرد-4-ماهه-دولت
بستن   چاپ