آریا جوان
کشف «تاج طلایی» 400 ساله‌ای که درون یک «دیوار» پنهان شده بود
يکشنبه 23 دي 1403 - 21:26:47
آریا جوان - گنجینه‌ی اشیاء گرانبهایی که به تازگی در کلیسای جامع لیتوانی کشف شده‌اند، گذشته‌ی یک خانواده سلطنتی قرون وسطایی را روشن می‌کنند.
به گزارش فرادید، مجموعه‌ای از نشانه‌های تدفینی سلطنتی قرن شانزدهمی که نزدیک به یک قرن در طاقچه‌ای مخفی زیر یک پلکان پنهان شده بودند، در کلیسای جامع ویلنیوس در لیتوانی کشف شدند. این مجموعه شامل تاج‌های طلا، حلقه‌ها و سایر لوازم سلطنتی است که از سال 1939، مصادف با آغاز جنگ جهانی دوم، مفقود شده بودند. 
تیمی از کارشناسان، این اشیاء را روز 16 دسامبر در حالی یافتند که با کمک یک دوربین آندوسکوپی درون سوراخ‌ها، شکاف‌ها و حفره‌های دیوارهای اتاق‌های زیرزمینی کلیسای جامع را نگاه می‌کردند. این کشف در یک کنفرانس مطبوعاتی، روز دوشنبه (6 ژانویه) اعلام شد.
این گنجینه که از جمله شامل سه تاج طلایی است، در اصل در سال 1931 کشف شد. اما همزمان با آغاز جنگ جهانی دوم آن‌ها را در درون دیوار کلیسا مخفی کرده بودند.

آریا جوان

میکولاس سوتینچنکا، هماهنگ‌کننده‌ی ارتباطات اسقف‌نشین ویلنیوس، توضیح داده که این گنجینه‌ها ابتدا سال 1931 کشف شدند؛ در آن زمان آسیب ناشی از سیل به سرداب کلیسای جامع موجب پیدا شدن تابوت‌های سه فرمانروای مهم قرن شانزدهمی با تجملات تدفینی‌شان شده بود. 
این نشان‌های سلطنتی که برای اهداف تدفینی ساخته میشدند و زمان دفن در تابوت قرار داده میشدند شامل چندین تاج، حلقه، زنجیر، یک عصا، یک گوی و تابلوهایی می‌شوند که متعلق به الکساندر جاگیلون، دوک بزرگ لیتوانی و پادشاه لهستان و دو تن از همسران زیگیزموند دوم آگوستوس هستند که دوک بزرگ لیتوانی و پادشاه لهستان نیز بود: الیزابت اتریشی (یا الیزابت هابسبورگ) و باربارا رادزیویل. 
سلسله‌های جاگیلون و هابسبورگ از قدرتمندترین خانواده‌های اروپا و آغازگر رنسانس لهستانی یا «عصر طلایی» بودند.

آریا جوان

اسقف اعظم ویلنیوس، گینتاراس گروشاس گفته: «نشان‌های تدفینی کشف‌شده پادشاهان لیتوانی و لهستان، گنجینه‌های تاریخی ارزشمند و یادگارهای باشکوهی از صنعت زرگری و جواهرسازی هستند.» 
روزنامه‌ای به تاریخ سپتامبر 1939 دور لوازم سلطنتی پیچیده شده بود، پیش از اینکه آن‌ها را در طاقچه‌ای زیر پلکانی در سردابه کلیسای جامع ویلنیوس پنهان کنند. اگرچه کارشناسان به کمک سوابق تاریخی می‌دانستند این گنجینه از اشیاء گرانبها وجود دارد، اما برای یافتن آن سالها وقت صرف کرده بودند.
سوتینچنکا افزود که لیتوانی آثار معتبر کمی از این دوره تاریخی مهم دارد، بنابراین کشف مجدد نشان‌های سلطنتی در کلیسای جامع ویلنیوس ثابت می‌کند اینجا محل دفن نخبگان دوک‌نشین بزرگ لیتوانی بوده است. این گنجینه‌ها مستند و فهرست‌بندی شده‌اند و قرار است پیش از نمایش عمومی در اواخر امسال، مرمت شوند.

آریا جوان


http://www.javanannews.ir/fa/News/1439824/کشف-«تاج-طلایی»-400-ساله‌ای-که-درون-یک-«دیوار»-پنهان-شده-بود
بستن   چاپ