آریا جوان
«مادر»، پناهگاهی امن برای اهالی خانه
دوشنبه 24 دي 1403 - 19:23:20
آریا جوان - ایسنا / «مادر» جایگاه و نقش مهمی در گرم نگه‌داشتن کانون خانواده دارد، او پناهگاه فرزندان و خانواده خود است. مادر مانند ریسمانی محکم اعضای خانواده را به یکدیگر پیوند می‌دهد و از فرزندان خود در مقابل مشکلات حمایت می‌کند.
مادر در خانواده دارای جایگاهی مهم و وظایف بسیار در برابر فرزندان‌اش است. مادر با نگرش، رفتار و عادات و نوع ارتباط عاطفی که با فرزندان دارد، شخصیت و آینده فرزندان را شکل می‌دهد.
محمدرضا ایمانی روانشناس و مدرس مهارت‌های زندگی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جایگاه و نقش مادر در گرم نگه‌داشتن کانون خانواده، اظهار کرد: اگر به لحاظ تکنولوژیکی بررسی کنیم، مادرها شبیه نرم‌افزار هستند و پدرها مانند سخت‌افزار؛ در وجود مادر عشق، محبت، صمیمت و احساس آرامش است. نوع رابطه عاطفی که مادر برقرار می‌کند زیربنای ارتباطات خانواده و هم‌بستگی درون خانواده است، مانند چیزی که همه آدم‌ها را به یک‌دیگر وصل می‌کند و آن‌ها را رشد می‌دهد. هر چقدر مادر در جایگاه شایسته مناسب قرار بگیرد و احساس رضایتمندی از خودش و زندگی‌اش افزایش یابد، به واسطه آن می‌تواند پیوند عاطفی قوی بین پدر و فرزندان، بین خودش، همسرش و فرزندانش ایجاد کند و خانواده را توسعه بدهد.
مادر پناهگاهی امن
وی درباره نیازهای عاطفی هر فرد افزود: هر گاه انسان به مشکلی برمی‌خورد به آغوش مادرش پناه می‌برد، آغوش مادر می‌تواند پناهگاهی امن باشد که انسان در آن آرامش پیدا می‌کند و می‌تواند مشکلات عاطفی و روحی خود را با مادر در میان بگذارد.
ایمانی، مادر را پیوند دهنده عناصر درون و بیرون خانواده مانند اقوام، دوستان و... توصیف کرد و گفت: هر چقدر که صمیمت در درون خانواده وجود داشته باشد و توسعه یابد؛ در دورهمی‌ها، گردهمایی‌ها و مراسمات و مناسبت‌ها آن را خواهیم دید. مادر یک عنصر فعال گوش دهنده است و این مسئله باعث آن می‌شود تا بسیاری از انسان‌ها بهم‌ریختگی‌ها و آشفتگی‌هایشان رفع شود. انسانها عموما بدنبال کسی هستند تا تنها حرفشان را گوش بدهد، جدای از آن‌که او را تایید یا رد و یا حتی همدلی حمایت عاطفی کند، زیرا خود مسئله گوش دادن یک نقش بزرگ و مهم است.
وی در ادامه مبحث تصریح کرد: انسان در هر زمان که کم می‌آورد و به مادر خود مراجعه می‌کند، مادر با گفتن جملاتی مانند «ایشالا حل می‌شه»، «آینده، آینده بهتری است» و با اتفاقی که در چشم‌انداز دور ترسیم می‌کند، ذهنیت منفی را دور و وضعیت حال حاضر را بهبود می‌بخشد.
وی مادر را معلم خانواده دانست و ادامه داد: آن‌ها یادگیری را در موضوعات زندگی، تربیتی، اجتماعی، روابط بین فردی و... توسعه می‌دهند. مادرها در رشد و بالندگی فرزندان تاثیر گذار هستند.
وظایف مادر در خانواده
ایمانی در ادامه تصریح کرد: یکی از وظایف مادر، نظارت بر تمام امور اقتصادی خانه است. نیازهای خانواده و فرزندان را شناسایی و آن‌ها را به واسطه قدرت پدر و توانایی که دارد مدیریت می‌کند تا در زندگی کمبودی وجود نداشته باشد.
او در ادامه افزود: مسئله دیگر نظم و ارتباطات مناسب درون زندگی است. فرزندان راه و رسم زندگی را از مادر یاد می‌گیرند. مدیریت زمان، برنامه‌ریزی، انجام وظایف شخصی و عدم واگذاری آن به دیگران و... موضوعاتی است که مادر می‌تواند به فرزند بیاموزد.
وی همچنین با اشاره به اینکه ارتباط عاطفی پدر با فرزندان تحت تاثیر مادر است، بیان کرد: مادر دیدگاه فرزندان نسبت به دیگران، زندگی و علاقه‌مندی‌هایش در آینده را شکل می‌دهد. اگر مادری دچار بد بینی، سهل‌انگاری و افسردگی و ناراحتی باشد، به فرزندانش منتقل خواهد کرد و فرزندان در مسیر خوبی قرار نمی‌گیرند، در مقابل اگر نقش مادر با سلامت روان همراه باشد، می‌تواند فرزندان قوی و سالم تربیت کند.
این روانشناس دیگر وظیفه مادر را مدیریت وضع عمومی خانواده عنوان کرد و گفت: این امر بدان معناست که مادر از وضعیت، شرایط و حال عمومی اعضای خانواده مطلع باشد و اگر مسئله‌ای برای یکی از اعضاء به وجود آمده باشد، او را در حل مسئله همراهی کند. 
وی در پایان اظهار کرد: مبحث سلامت، مراقبت و بهداشت نیز تحت نظر مادر است. همچنین رسم و رسوم، قواعد زندگی اجتماعی و فردی شدن از مادر آموخته می‌شود. هر چقدر این عناصر بهم پیوسته، قوی و توام با آموزش باشد، مادر می‌تواند یک خانواده گرم و صمیمی ایجاد کند حال آنکه نوع ارتباط با پدر نیز در این فرآیند بسیار تاثیرگذار است.

http://www.javanannews.ir/fa/News/1440250/«مادر»،-پناهگاهی-امن-برای-اهالی-خانه
بستن   چاپ