آریا جوان - خراسان / سریال شبانه شبکه 3 با ورود به دنیای زنانه و به نمایش گذاشتن دنیای پر آشوب مجازی و ارائه آگاهیهای مناسب، دریچه تازهای را به سوی آگاهسازی اجتماعی نسل جوان گشوده است
مجموعه تلویزیونی «فریبا» به دلیل ویژگیها و نگاه متفاوت از بعد معضلات آسیبشناسی و واقعگرایی اجتماعی توانسته در نظر و سلیقه مخاطبان میلیونی تلویزیون جایگاه قابل قبولی کسب کند. سریال فریبا هر شب ساعت 20:45 از شبکه سه پخش میشود و داستان زنی به نام «فریبا» را روایت میکند که در دنیای پر زرق و برق فضای مجازی در دام شهرت اسیر شده است. اما پشت این شهرت توهمزا، حقایق پیچیدهای از چالشهای روانی، اجتماعی و اخلاقی پنهان است. سریالی که با ورود به دنیای زنانه و گذشته شخصیت فریبا و نمایش تهاجم فرهنگی و به نمایش گذاشتن دنیای پر آشوب مجازی و ارائه آگاهیهای مناسب اجتماعی و روشنگرانه، درهای تازهای را به سوی آگاه سازی اجتماعی نسل جوان گشوده است. به همین بهانه و در ادامه به واکاوی روانشناسانه سریال «فریبا» و شخصیت اصلی آن خواهیم پرداخت.
دنیای پر از آشوب و هیجان مجازی
«فریبا» به عنوان یک سریال پرمخاطب زنمحور، نمایش پشت و روی فعالیتهای افراد و گروههای سالم و ناسالم در فضایمجازی و تاثیرات آن بر خانواده و جامعه و نقش نیروهای مدیریتی، بازدارنده و هدایتگر در کمک به حل و فصل مشکلات نشئت گرفته از دنیای پر از آشوب و هیجان مجازی را عهدهدار شده است. البته به ارائه آگاهیهای مناسب در زمینه آسیبهای اجتماعی، نگاهی روشنگرانه دارد و به دستهای پنهان و آشکار در فضای مجازی که مصداق دنیای پر هرج و مرج امروز است، اشاره میکند. دنیای زنانه و پر از احساس و زندگی تلخ و گذشته فریبا در واقع درهای تازهای را به روی زندگی زنانی همچون فریبا که با انواع کاستیها و معضلات روبهرو هستند، گشوده و از این طریق به آگاهسازی هوشمندانهای در بعد اجتماعی پرداخته که قابل توجه است .
![]()
خانمی که دچار اختلال نمایشی شده است
این سریال از زاویهای دیگر هم، بلاگرها را به تصویر کشیده است. این مجموعه بر تاثیر فضای مجازی بر زندگی شخصی و روابط انسانی متمرکز شده است. در واقع زندگی یک زن اینفلوئنسر را به تصویر میکشد که در حال تلاش برای تعادل بین زندگی شخصی و حرفهای خود است اما دچار اختلال نمایشی شده و شهرت و محبوبیتش باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی خانوادگی و دوستانهاش میشود.
ضرورت توجه به کودکان توسط مادر
بخش دیگری از داستان سریال «فریبا» به سبک زندگی اشاره دارد. بسیاری از آسیب هایی که امروزه جامعه و حتی بانوان را تهدید میکند، نشئت گرفته از سبک زندگی است که در فضایمجازی متاسفانه در برخی از آحاد جامعه رایج شده است. بخش اصلی این سریال درباره شخصیت فریبا به عنوان مادر است که نشان میدهد تا چه حد دغدغه فرزندش را دارد و روی این موضوع حساسیت نشان میدهد.
در واقع به والدین آگاهسازی میشود با همه شرایط تا چه حد باید نسبت به فرزند خود مسئولیت داشته باشید، زیرا قطعا بیتوجهی و فراموشی در این رابطه ممکن است در آینده آسیبهای ناخوشایندی را برای فرزندان این گونه خانوادهها به همراه داشته باشد. اگر از دریچه دیگر به زندگی فریبا نگاهی بیندازیم، عدم پذیرش و ترس از تعهد و مسئولیت به فرزندش و حتی عدم باورپذیری او به عنوان یک مادر با داشتن زندگی توهمی و غیرواقعی قطعا همخوانی ندارد. البته افشای داشتن فرزند و زندگی حقیقیاش و کم شدن آمار مخاطبانش پذیرش این موضوع را برایش غیرممکن کرده و درباره تعهد نسبت به فرزندش بلاتکلیف مانده است.
چالشهای متفاوت شبکههایاجتماعی بر زندگی افراد
اگر جامع و کلیتر بگوییم، سایر شخصیتهای این مجموعه هم تحتتاثیر فضای مجازی اند و این مجموعه تلویزیونی در یک نگاه جامع در قالب یک داستان عاشقانه فرضی و خیالی مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار میدهد و با چالشهای متفاوت شبکههای اجتماعی بر جنبههای مختلف زندگی افراد آشنا میکند. زندگی خصوصی و فردی فریبا به عنوان شخصیت اصلی این سریال و اینفلوئنسری که اتفاقا درآمد بالایی از حضور و فعالیت در فضایمجازی دارد، متاثر از این فضاست و در پیوند با این شرایط فراز و فرودهایی رخ میدهد که زندگی شخصی او را هم دچار آسیب و نوسان کرده است. بنابراین چون فریبا در مدیریت این شرایط، عملکرد درست و قابل قبولی ندارد، نه تنها زندگی خودش، بلکه زندگی یک زوج دیگر را هم که در آستانه ازدواج هستند به خطر انداخته است.