آریا جوان - خراسان / دروغگویی بیشتر بهعنوان بالاترین خیانت در یک رابطه تلقی میشود اما مخربترین دروغها همیشه آنهایی نیستند که به راحتی قابل تشخیص باشند. این فریبهای پنهان و نامحسوس میتوانند بهآرامی پایههای اعتماد را از بین ببرند و حتی مهمترین روابط را به نابودی بکشانند. به گزارش« یورونیوز»، دکتر جفری برنستین، روان شناس در یادداشتی برای نشریه «روان شناسی امروز» سه مورد از بزرگترین دروغهایی که روابط صمیمانه را نابود میکنند، همراه با سناریوهایی که نشان میدهند چگونه این دروغها میتوانند به دلشکستگی منجر شوند، بررسی کرده است.
1 من خوبم | دروغ «من خوبم» یک قاتل خاموش در روابط است. این دروغ برای جلوگیری از مواجهه یا حفظ آرامش استفاده میشود، اما فاصلهای عمیق بین شریکها ایجاد میکند. با انکار احساسات واقعی خود، فرصت را از شریکتان میگیرید تا از شما حمایت و درکتان کند. ظاهر این که همه چیز «خوب» است تنها انفجار اجتنابناپذیر احساسات سرکوبشده را به تأخیر میاندازد که در نهایت بروز میکند و با عواقب مخرب همراه است. صمیمیت واقعی نیازمند آسیبپذیری است و این به معنای صادق بودن درباره زمانی است که اوضاع خوب نیست.
2 موضوع مهمی نیست| کماهمیت نشان دادن احساسات خود یا رفتارهای شریک زندگیتان، دروغ دیگری است که میتواند به شدت به یک رابطه آسیب بزند. زمانیکه موضوعی واقعاً شما را آزار میدهد اما به خودتان میگویید «موضوع مهمی نیست»، این کار باعث میشود مسائل حلنشده باقی بمانند و به مرور زمان به ناراحتی و دلخوری تبدیل شوند. به مرور زمان، این دروغهای کوچک جمع میشوند و فاصله عاطفی ایجاد میکنند که پر کردن آن میتواند بسیار دشوار باشد. در روابط سالم، حتی مسائل کوچک هم مورد توجه قرار میگیرند، زیرا آنها بازتابدهنده مرزها و نیازهای عمیقتر در رابطه هستند.
3 نیازی به صحبت درباره آن نداریم| اجتناب از گفت وگوهای دشوار با بهانه «ما نیازی به صحبت درباره آن نداریم»، یکی از مخربترین دروغها در یک رابطه است. ارتباط و صحبت کردن برای موفقیت در هر رابطهای ضروری است و وقتی تصمیم گرفته میشود که به جای پرداختن به مشکلات، از آنها اجتناب کرد، مشکلات حل نمیشوند و در عوض، پیچیدهتر میشوند. این دروغ به این دلیل است که از بروز درگیری یا آسیب رساندن به شریک زندگی خود میترسید، اما حقیقت این است که این اجتناب باعث میشود که سوءتفاهمها بزرگتر و فاصلههای عاطفی بیشتر شوند.
![]()