آریا جوان
اسکایپ به خط پایان رسید؛ تعطیلی کامل این پیام ‌رسان تا دو ماه دیگر
جمعه 10 اسفند 1403 - 14:20:12
آریا جوان - شهر سخت افزار / سال‌‌ها است که شایعات فراوانی پیرامون تعطیلی برنامه Skype توسط مایکروسافت به گوش می‌رسد اما هر بار این شایعات قوت گرفت این شرکت با انتشار یک بروزرسانی بزرگ آن را تکذیب کرد. اکنون سرنخ‌های بدست آمده که نشان می‌دهد مایکروسافت بالاخره قصد دارد ظرف دو تا سه ماه آینده این برنامه قدیمی و کهنه‌کار را برای همیشه خانه نشین کند.
همانطور که بسیاری از علاقه‌مندان به دنیای فناوری انتظار آن را داشتند مایکروسافت در حال آماده‌سازی برای خانه نشینی کامل برنامه اسکایپ و جایگزینی آن با برنامه Teams است. اطلاعاتی که از کدهای نسخه جدید از این پیام‌رسان در دسترس قرار گرفته نشان می‌دهد که قرار است ظرف دو تا سه ماه‌ آینده شاهد تعطیلی کامل آن باشیم. مایکروسافت همچنین سعی دارد با انتشار پیامی به کاربران این برنامه، آن‌ها را به استفاده از برنامه Teams که آن نیز دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های مشابه‌ای است تشویق کند.
طبق گزارش XDA Developers، در نسخه پیش‌نمایش جدید Skype که به تازگی برای سیستم عامل ویندوز منتشر شده است یک متن مخفی با مضمون زیر دیده می‌شود:

«از ماه می، اسکایپ دیگر در دسترس نخواهد بود. مکالمات و چت‌های خود را در Teams ادامه دهید».
مایکروسافت حتی در ادامه این متن به کاربران اعلام می‌کند که چه تعداد از دوستان و افراد حاضر در لیست مخاطبین آن‌ها تاکنون به برنامه Teams نقل مکان کرده‌اند. این شرکت تاکنون جزئیات بیشتری در مورد این خبر منتشر نکرده است، اما این پیام به ‌وضوح نشان می‌دهد که به روزهای پایانی عمر اسکایپ نزدیک هستیم و قرار است از ماه می این برنامه برای همیشه بازنشسته شود.
اسکایپ برای نخستین بار در سال 2003 راه‌اندازی شد و در دوران اوج خود، یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های پیام ‌رسان مبتنی بر VOIP بود. مایکروسافت در سال 2011 با پرداخت 8.5 میلیارد دلار آن را خریداری کرد و در طول سال‌ها تلاش کرد این سرویس را در محصولات مختلفی مانند ویندوز، ویندوز فون و حتی ایکس ‌باکس ادغام کند. در دهه گذشته، مایکروسافت چندین بار برای اسکایپ بروزرسانی منتشر کرد و بارها شاهد طراحی مجدد آن بودیم. این شرکت همچنین در برهه‌ای از زمان این برنامه را به چندین بخش تقسیم کرد تا آن را با اپلیکیشن‌های تماس و پیام‌رسانی ویندوز 10 موبایل یکپارچه کرده و به عنوان رقیبی برای iMessage معرفی کند.
اما در سال‌های اخیر، مایکروسافت توجه چندانی به اسکایپ نداشته است. این شرکت در دوران همه‌گیری کرونا نتوانست اسکایپ را به‌عنوان یک گزینه جدی مطرح کند، در حالی که دیگر پلتفرم‌های مدرن مانند تلگرام، واتساپ، iMessage و دیسکورد محبوبیت بیشتری پیدا کردند. با این حال، مایکروسافت از فناوری اسکایپ برای توسعه سرویس Microsoft Teams بهره برد. این سرویس اکنون یکی از محبوب‌ترین ابزارهای ارتباطی برای سازمان‌های مختلف محسوب می‌شود. پلتفرمی که مایکروسافت کاربران باقی‌مانده اسکایپ را به استفاده از آن تشویق می‌کند. اما تجربه کاربری بین Teams و Skype کاملاً متفاوت است و باید دید چه میزان از کاربران اسکایپ از این پس به Teams مراجعه خواهند کرد.
اسکایپ در وضعیت فعلی خود بسیار کند و ناکارآمد شده است. نسخه ویندوز این برنامه تحت وب اجرا می‌شود، که سرعت بسیار پایینی دارد و در همگام‌سازی پیام‌ها و اعلان‌ها بین دستگاه‌ها عملکرد ضعیفی از خود نشان می‌دهد. این برنامه همچنین از پردازنده‌های Arm در ویندوز نیز پشتیبانی نمی‌کند، در حالی که مایکروسافت در سال‌های اخیر به‌شدت به سمت توسعه این پلتفرم حرکت کرده است.
در سال‌های اخیر، مایکروسافت سعی کرده است با اضافه کردن قابلیت‌های جدید، اسکایپ را احیا کند. قابلیت‌هایی همچون Skype Clips که به کاربران امکان ارسال پیام‌های ویدیویی کوتاه را بدون برقراری تماس می‌دهد. همچنین در سال 2024 قابلیت Copilot به این برنامه اضافه شد تا تجربه کاربری آن را بهبود ببخشد. بازطراحی نسخه موبایل و همچنین اضافه کردن بخش Self Messaging برای ارسال پیام به خود و بایگانی آن‌ها، از دیگر قابلیت‌های مهمی است که در سال‌ های اخیر به این برنامه اضافه شده است.
با این وجود، این تغییرات نتوانسته‌اند اسکایپ را به دوران اوج خود بازگردانند و به نظر می‌رسد مایکروسافت تصمیم نهایی را برای خداحافظی با این سرویس گرفته است. مایکروسافت چندی پیش سرویس Skype Number را نیز متوقف کرد که خود نشانه‌ای برای تعطیلی کامل این پلتفرم بود. این سرویس به کاربران امکان می‌داد یک شماره تلفن واقعی خریداری کرده و از طریق آن با شماره‌های خارج از اسکایپ تماس بگیرند. باید دید مایکروسافت چه زمانی خبر تعطیلی اسکایپ را تایید می‌کند.

http://www.javanannews.ir/fa/News/1463224/اسکایپ-به-خط-پایان-رسید؛-تعطیلی-کامل-این-پیام-‌رسان-تا-دو-ماه-دیگر
بستن   چاپ