آریا جوان - تسنیم /یک باخت خانگی برابر بحرانزدهای از پایین جدول؛ بدترین اتفاقی که یک تیم در آستانه بازیهایش در لیگ قهرمانان اروپا میتواند تجربه کند. رئال مادرید اما برای بغل گرفتن زانوی غم به خاطر باخت شب گذشتهاش (شنبه) مقابل والنسیا در برنابئو اصلاً زمان ندارد؛ باختی که منجر به افزایش فاصلهاش با بارسلونای صدرنشین به 4 امتیاز شد؛ آن هم در حالی که یک الکلاسیکوی خارج از خانه در مونتجوئیک را پیش رو دارد.
کهکشانیها بابت لغزش بدموقعشان تاوان بزرگی دادهاند اما واقعیت تلختر برای طرفداران این تیم، سردرگمی کارلو آنچلوتی در تلاش برای یافتن راه حل مشکل است؛ البته مشکل که نه، بلکه مشکلات! از دروازهای که اکثر اوقات به روی رقبا باز است گرفته تا خط دفاعی شکنندهای که جلوی آن قرار دارد و یک خط میانی که بعد از خداحافظی تونی کروس خلاقیت چندانی ندارد. کمی هم که جلوتر بروید، مدعی اصلی کسب توپ طلای سال گذشته را دارید که پنالتی هدر میدهد و با این اوضاع پر از شک و تردید کارلتو باید تیمش را برای سفر به لندن آماده کند تا به جنگ توپچیها بروند.
این عذاب و استرس پیش از بازیهای مهم اما از مدتها قبل سوهان روح هواداران رئال مادرید بوده است؛ نمونهاش ترس از نرسیدن به مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا وقتی فهمیدند که تاوان نتایج ضعیفشان در مرحله لیگی تقابل با منچسترسیتی پپ گواردیولاست؛ اما اوضاع و احوال اروپایی رئالیها باز هم نسبت به وضعیتی که آنها اخیراً در رقابتهای داخلی داشتهاند به مراتب بهتر بوده است. برای اثباتش هم باید به این کفایت کنیم که رئالیها در سه بازی اخیرشان در این رقابتها 8 گل خوردهاند که 2 تا از آنها برابر لگانس (هفته بیستونهم لالیگا)، 4 تای دیگر مقابل سوسیهداد در جام حذفی و دو تا هم سهم بازی شب گذشته بوده است. شکی نیست که غیبت مهرههایی کلیدی مانند دنی کارواخال، ادر میلیتائو و دیوید آلابا در ثبت این آمار تأثیرگذار بودهاند؛ اگرچه نفر آخر فقط به میادین برگشته، نه به اوج. با توجه به این وضعیت شاید خیلی هم نتوان تقصیرها را گردن خط دفاعی تیم انداخت.

در بازی شب گذشته در برنابئو، دروازهبان تیم فران گونسالس برای اولین بار در ترکیب رئال مادرید قرار گرفت و قطعاً هم نمیتوان او را مقصر این شکست دانست اما آنچه کهکشانیها برابر خفاشها به نمایش گذاشتند کمکی به رفع تردیدها درباره نبردشان با آرسنال نکرد. امکان بازگشت کورتوا به دروازه وجود دارد. در واقع آنچلوتی نسبت به این اتفاق امیدوار است اما حتی دروازهبان بلژیکی هم در حال حاضر کاملاً روی فرم نیست و ذخیره اولش، آندری لونین هم آنقدری که فصل گذشته نشان میداد، آماده نیست. اگر هنوز متوجه عمق مشکلات رئال مادرید در دروازهاش نشدید، دانستن این موضوع بس است که لونین با وجود مصدومیتش در فهرست بازیکنان تیم برای بازی مقابل والنسیا قرار گرفته بود. کورتوا اگرچه جزو ستونهای تیم کارلتو محسوب میشود اما او تا الان 7 تا از بازیهای این فصل تیم را به دلیل مصدومیت از دست داده است و در آنهایی هم که حضور داشته، مطمئن ظاهر نشده است. با این اوصاف، اگر مصدوم نباشد، آنچلوتی باز هم او را به دیگر گزینههای موجود ترجیح میدهد.
فقر ایده در میانه میدان
از زمان خداحافظی تونی کروس در پایان فصل گذشته، رئال مادرید با تمام وجود نبود یک مغز متفکر در میانه میدان را احساس کرده است. مودریچ هم با تمام تجربهاش، در بند ناتوانیهای حاصل از رسیدن به مرز 40 سالگی است. چیزی که توان رقابت با همپستهای جوانترش را از او میگیرد. فدریکو والورده؟ او هم اگرچه اسماً هافبک است اما بارها و بارها مجبور شد جور همتیمیهای غایبش در خط دفاعی را بکشد؛ درست مثل ادواردو کاماوینگا. اورلین چوامنی هم با همه تعادلی که برای تیم به ارمغان میآورد، وقتی پای خلاقیت و بازیسازی به میان میآید، حرف زیادی برای گفتن نداشته است.
وینیسیوس و دغدغه جدید کارلتو
یکی از دلایل اصلی موفقیتهای سالهای اخیر رئال مادرید عملکرد و آمار خوب وینیسیوس جونیور بوده اما ستاره برزیلی در این فصل دچار بیثباتی قابل توجهی شده که بیارتباط با جنجالهایش برای جنگ با نژادپرستی، داوران، بازیکنان و هواداران تیمهای حریف نبوده است. به عنوان مثال در همین بازی شب گذشته، شدت سوتهایی که از سکوها بعد از هدر رفتن پنالتی وینگر برزیلی شنیده شد، به مراتب بیشتر از آن چیزی بود که در دربی اروپایی مادرید هدر داد. حتی بهبود نسبی عملکرد بازیکن در نیمه دوم هم به او برای در امان ماندن از زیر فشار هواداران والنسیا کمکی نکرد. اینها البته در حالیست که او در این فصل تقریباً 20 گل زده و انگیزهاش برای گلزنی هم ذرهای کم نشده؛ گرچه همین موضوع هم پنالتی هدر دادنهایش را عجیبتر جلوه میدهد. تغییر سلسله مراتب پنالتیزنان تیم، موضوعی است که شاید در آیندهای نه چندان دور در دستور کار کارلتو قرار بگیرد، اگرچه پنالتی هدر دادن مختص وینیسیوس نبوده و در این فصل کیلیان امباپه (دو بار) و جود بلینگام (یک بار) هم مرتکب این فرصتسوزی شدهاند. وینی اما به خاطر هدر دادن دو پنالتی متوالی بیش از دو نفر دیگر زیر فشار قرار دارد.

این حقیقت که رئال مادرید تخت گاز به سمت جامها حرکت نمیکند از نتایج و شیوه بازی تیم پیداست. در مورد نتایج، بعد از باخت 11 اسفند در خانه بتیس، کهکشانیها به زحمت (2 بر یک) از سد رایو وایکانو گذشتند و صعودشان به یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان با غلبه بر اتلتیکو، به بهای از دست دادن انرژی فراوان تمام شد که در دو بازی بعدی برابر ویارئال و لگانس کاملاً نمود داشت. رئال هر دوی این بازیها را با حداقل اختلاف و در رقابتی نفسگیر برد. از ابتدای سال 2025 تا الان که 4 ماه از آن گذشته، رئال مادرید سه بازیاش در لالیگا را به ترتیب برابر اسپانیول، بتیس و والنسیا باخته و هیچ بعید نیست که سهشنبه شب این آمار زیر آتش توپچیهای لندن بالاتر هم برود.
منبع: مارکا
http://www.javanannews.ir/fa/News/1479007/تحلیل-مارکا-از-وضعیت-این-روزهای-رئال-مادرید؛-شوک!