آریا جوان - زومیت / یکی از شرکتهای مخابراتی با استفاده پهپاد میخواهد انرژی رعدوبرق را ذخیره کند تا آسیب کمتری به شهرها وارد شود.
شرکت مخابراتی Nippon Telegraph and Telephone (NTT) ادعا میکند که برای اولین بار در جهان سامانهای برای هدایت و القای رعدوبرق طراحی کرده است که از پهپاد بهره میگیرد. پساز آزمایشهای موفق در اوایل سال 2025، شرکت NTT امیدوار است این پهپادها در آینده در شهرها و زیرساختهای مهم بهعنوان ابزاری پیشگیرانه برای مقابله با صاعقه نصب شوند.
برخلاف تصور رایج، خسارت ناشی از صاعقه چندان نادر نیست. NTT میگوید که سالانه در ژاپن بهجز تلفات انسانی، خسارتی معادل 100 تا 200 میلیارد ین (حداکثر 1٫4 میلیارد دلار) بهدلیل صاعقه وارد میشود. درمقابل، میلههای صاعقهگیر سنتی اغلب پوشش کافی ایجاد نمیکنند یا در برخی موقعیتها، مانند نصب روی توربینهای بادی، دشوار هستند.

بازار
![]()
NTT آزمایشی راهاندازی کرده است تا بررسی کند که میتوان با استفاده از پهپاد از آسیب صاعقه جلوگیری کرد یا نه. این شرکت از تجهیزات زمینی برای پایش وضعیت منطقه و تشخیص خطر احتمالی صاعقه استفاده کرد و بهمحض مشاهدهی نوسانها در میدان الکتریکی و نزدیکشدن ابرهای طوفانی، پهپاد را برای مداخله به آسمان فرستاد.
پهپادها از نوع انتحاری نیستند و به قفسی مقاوم در برابر صاعقه مجهز شدهاند. در پروازی آزمایشی، پهپادی که با سیمی به زمین متصل شده بود، تا ارتفاع 300 متری بالا رفت تا به ابری مشکوک نزدیک شود. NTT میگوید که پساز آن، پالس الکتریکی عظیمی ثبت شد و برای اولین بار در جهان موفق شد انرژی صاعقه را با استفاده از پهپاد ذخیره کند.
با وجود برخورد صاعقه، پهپاد توانست به پرواز ادامه دهد؛ هرچند قفس محافظ آن تا حدودی ذوب شده بود. NTT تأکید کرده است که سالمماندن پهپاد پساز برخورد صاعقه حیاتی بوده است. پیشتر NTT در آزمایشهای آزمایشگاهی موفق شده بود این پهپادها را در برابر جریانهایی تا 150 هزار آمپر آزمایش کند.
NTT قصد دارد به توسعه و بهینهسازی سامانهی جدیدش ادامه دهد. این شرکت علاوهبر بررسی روشهای دقیقتر برای پیشبینی محل وقوع صاعقه، در حال بررسی امکان ذخیرهسازی انرژی حاصل از صاعقههای هدایتشده است.
http://www.javanannews.ir/fa/News/1487140/اولین-سیستم-پهپادی-دنیا-برای-ذخیره-انرژی-رعدوبرق-معرفی-شد