آریا جوان - میزان / رئیس قوه قضاییه گفت: کشورهایی که میخواهند عدالت، صلح و امنیت پایدار در کل جهان برقرار شود، باید تا حد ممکن، ارتباطات و همکاریهای میان خود را افزایش دهند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای، دقایقی قبل در بازگشت از سفر به چین، طی مصاحبهای به تشریح دستاوردهای حضور هیئت عالی قضایی جمهوری اسلامی ایران در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای پرداخت.
رئیس قوه قضاییه طی سخنانی اظهار کرد: امروزه با توجه به تحولات و پیشرفتهای پرشتاب فناوریهای نوین، ارتباطات وسیع ایجادشده میان کشورهای جهان و همچنین یکجانبه گرایی برخی کشورهای دیکتاتور و قلدر که سعی در تحمیل اراده و ایدههایشان به سایر کشورها دارند، شرایط ایجاب میکند که کشورهای همسو و مشترکالمنافع که قائل به چندجانبهگرایی هستند، بیش از پیش ارتباطات، مناسبات، تعاملات و همکاریهای خود را توسعه دهند و تعمیق ببخشند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: کشورهایی که میخواهند عدالت، صلح و امنیت پایدار در کل جهان برقرار شود، باید تا حد ممکن، ارتباطات و همکاریهای میان خود را افزایش دهند و با همفکری یکدیگر، جلوی تحمیل اراده کشورهای قلدر را بگیرند.
رئیس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: بدیهی است به هر میزان که ارتباطات کشورها در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و ... وثیقتر باشد، به همان اندازه باید میزان همکاریها و تعاملات قضایی نیز توسعه و تعمیق پیدا کند.
بازار
![]()
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه سازمان همکاری شانگهای از جمله سازمانهای بینالمللی است که دارای ظرفیت بسیار بالایی از لحاظ جغرافیایی و جمعیتی میباشد، گفت: در جریان بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، پیرامون مسائل مختلف منطقهای و بینالمللی مربوط به دستگاههای قضایی کشورهای عضو سازمان، مباحثی مطرح شد و گفتوگوهایی صورت گرفت؛ در این اجلاس ضمن اشاره به برخی خلأهای قانونی در حوزه مسائل حقوقی و قضایی، پیشنهاداتی در راستای انتفاع بیشتر کشورهای عضو سازمان مطرح گردید؛ همچنین، فرصتها و آسیبهای حوزه هوش مصنوعی نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت و نقطه نظرات اعضا در این زمینه ارائه شد.
رئیس قوه قضاییه عنوان کرد: همکاران ما نیز در حاشیه برگزاری اجلاس، در چند نشست کمیتههای تخصصی شرکت کردند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: در جریان این اجلاس، مقرر گردید که بیست و یکمین نشست رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، سال آینده در ایران برگزار شود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به استقبال مقامات عالی قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از برگزاری اجلاس سال آینده در ایران، گفت: مقرر شد در راستای استفاده بهینه از نشست سال آینده، میزبان از اکنون به احصاء چالشهای موجود و جمعآوری و بررسی پیشنهادات و راهکارهای رفع این چالشها بپردازد تا کشورهای عضو، با آمادگی بیشتر و با نگاه به رفع مسائل و مشکلات اولویتدار در این نشست حاضر شوند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه، با اشاره به دیدارهای خود با رئیس دیوان عالی و همچنین عضو عالیرتبه کمیته مرکزی و رئیس کمیسیون سیاسی و حقوقی حزب حاکم چین، اظهار کرد: در جریان این جلسات، گفتوگوهای خوب و مفیدی در خصوص مسائل قضایی، اطلاعاتی و امنیتی صورت گرفت.
رئیس قوه قضاییه گفت: در حاشیه بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، با عالیترین مقامات قضایی 7 کشور دیدارهای دوجانبهای را برگزار کردیم؛ در جریان این دیدارهای دوجانبه، گفتوگوهای مفیدی در رابطه با موضوعات مختلف حقوقی و قضایی به خصوص چالشها، مشکلات و خلأهای قانونی مرتبط با حوزه فناوریهای نوین، فضای مجازی و هوش مصنوعی صورت گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پایان عنوان کرد: امیدواریم نتیجه سفر و حضور ما در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، تامین هرچه بیشتر منافع و مصالح ایران اسلامی و سایر کشورهای همسو با ما باشد.
گزارش «غریب آبادی» از حضور «اژهای» در بیستمین اجلاس روسای قضایی سازمان همکاری شانگهای
کاظم غریب آبادی نیز در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: در معیت رئیس محترم قوه قضائیه در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر هانگژو چین شرکت کردم. حجت الاسلام والمسلمین اژهای در چارچوب دیپلماسی قضائی با رؤسای هیأتهای 8 کشور شامل چین، هند، پاکستان، ترکیه، بلاروس، قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان دیدار و در خصوص توسعه و تقویت همکاریهای قضائی گفتگو کردند.
وی گفت: رئیس محترم قوه قضائیه در سخنرانی خود در اجلاس نیز پیشنهادات کاربردی متعددی را ارائه کردند: تأسیس سکوی اشتراک اطلاعات قضائی برای تسریع در تعقیب مجرمان، هماهنگسازی قوانین برای مقابله با تروریسم، توسعه دیپلماسی قضائی در حوزه جرایم سایبری، کاهش اختلافات تجاری با تأسیس مرکز داوری بینالمللی، مبارزه با قاچاق انسان و حمایت از قربانیان، ایجاد بانک اطلاعاتی مشترک درباره گروههای قاچاق انسان و ارائه برنامههای بازپروری قربانیان، مقابله با جرایم زیست محیطی فرامرزی، تبادل تجربیات در هوشمندسازی نظامهای قضائی با هدف بهبود کارآمدی دادرسی، تأسیس مرکز آموزش و پژوهشهای حقوقی سازمان، تشکیل شبکه حقوقی مشترک برای مبارزه با جرایم فراملی، برگزاری دورههای آموزشی در زمینه حقوق بشر و ارتقای عدالت اجتماعی، تقویت شفافیت در مبارزه با فساد، تسهیل در سرمایه گذاری و تقویت امنیت اقتصادی، کمک به امنیت غذایی و بهداشت جهانی.
غریب آبادی عنوان کرد: در پایان اجلاس نیز رئیس قوه قضائیه کشورمان با اجماع به عنوان رئیس مجمع رؤسای نظامهای قضائی سازمان همکاری شانگهای برای سال 2026 انتخاب و مقرر گردید اجلاس بیست و یکم در تهران برگزار گردد.
http://www.javanannews.ir/fa/News/1488229/گزارش-اژه-ای-از-سفر-چین؛-اجلاس-قضایی-شانگهای-سال-آینده-به-میزبانی-ایران-برگزار-خواهد-شد