آریا جوان-
مشکلات جنسی در زندگی زناشویی بر کیفیت رابطه زوجین اثر میگذارد و زندگی آنها را با چالشهای زیادی رو به رو میکند. بسیاری از کارشناسان امور خانواده بر این عقیده هستند که ریشه بسیاری از مشکلات خانوادگی عدم برقراری رابطه جنسی با کیفیت است.
مشکلات جنسی در رابطه زناشویی یکی از مهمترین علتهای جدایی و یا طلاق عاطفی میان زوجها است. اختلالات جنسی فقط مخصوص خانمها نیست و بیشتر آقایانی که از این بیماری رنج میبرند بنابر دلایلی آن را پنهان کرده و خود را سالم وانمود میکنند. شناخت اختلالات جنسی و تلاش در رفع این مشکلات یکی از موارد مهمی است که تمامی زوجین باید توجه ویژهای به آن داشته باشند. ناتوانی جنسی مردان به هیچ وجه عادی نیست، اما ممکن است به دلایل مختلفی مانند پیر شدن، شایعتر و شدیدتر باشد. به دلیل اهمیت این موضوع امروز در این مطلب تصمیم گرفتیم تا به سلامت جنسی در آقایان بپردازیم.
از اختلالات و مشکلات جنسی مهم مردان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش میل جنسی
میل جنسی کم، به مواردی اشاره دارد که میل جنسی فرد کم میشود یا اصلا وجود ندارد. مشکلات میل جنسی در درصد کمی از مردان در کل جامعه تأثیر دارد. کسی که فاقد میل جنسی باشد، نمیخواهد رابطه جنسی را آغاز کند و حتی ممکن است در صورت برقراری رابطه جنسی نتواند به نعوظ برسد که در این صورت این احتمال وجود دارد که علت اصلی، کاهش سطح تستسترون و یا اختلالات روانی باشد. در دنیای امروز استرس شغلی، مشکلات خانوادگی و کمبود خواب ممکن است موجب کاهش میل جنسی شود . اگر شما استرس ندارید و دچار مشکلات خانوادگی نیستید احتمال دارد هورمون تستوسترون که یک هورمون مردانه است کاهش یافته باشد.
دلایل دیگری نیز به عنوان عامل کاهش میل جنسی شناخته شده اند، از جمله:
- افسردگی
- کمبود وقت
- فشار روانی
- مشروبات الکلی
- مشکلات هورمونی مانند پرکاری تیروئید و ...
درمان: درمان، به علت دقیق مشکل جنسی بستگی دارد. اگر علت روانی است، یک روان پزشک یا روان شناس میتواند درمان کننده باشد. اغلب در این شرایط، درمان شناختی رفتاری مورد استفاده قرار میگیرد. بعضی اوقات درمان شامل زوج درمانی هم میشود. اگر علت کاهش میل جنسی از عوارض مصرف داروها باشد، گاهی اوقات داروهای جایگزین و بدون عوارض جانبی جنسی وجود دارد یا ممکن است پزشک هورمون درمانی را پیشنهاد کند. همچنین با یک آزمایش خون ساده سطح تستسترون خود را بررسی کنید و اگر این هورمون کم بود درمانهای لازم را انجام دهید.
اختلالات نعوظ
اختلال نعوظ بیماری نیست، بلکه علامت بیماری است که ممکن است در فرد وجود داشته باشد. 150میلیون نفر در دنیا به اختلال نعوظ مبتلا میباشند، لذا مشکلی فراگیر در سطح جهان بوده و در هر سال مبتلایان آن افزوده می شود. اختلال نعوظ زمانی است که فرد قادر به ایجاد نعوظ کامل و کافی برای عمل جنسی نبوده و در نتیجه باعث اضطراب و اختلال فردی می گردد. یکی دیگر از علل اختلالات نعوظ بیماریهای نوروژنیک شامل بیماری پارکینسون، نروپاتی محیطی، MS میباشند. فاکتورهای ایجاد کننده اختلال نعوظ در نوع نرولوژیک شامل: دیابت، حوادث مغزی (سکته مغزی) عروقی، دیسک لومبار، جراحی و رادیوتراپی ناحیه لگن و نروپاتی محیطی است.
همچنین اختلالات نعوظ در مردان به علت کاهش جریان خون و چاقی ایجاد میشود. اضافه وزن و چاقی و کاهش جریان خون بیماری عروق کرونری قلب در آینده میگردد. حدود دو سوم مردانی که به حمله قلبی دچار میشوند، با اختلالات نعوظ روبرو بوده اند.
علاوه بر موارد گفته شده، دلایل زیر موجب اختلال در نعوظ میتواند باشد:
- چاقی
- دیابت
- مصرف دارو
- کلسترول بالا
- فشار خون بالا
- سیگار کشیدن
- بیماری قلب و عروقی و....
درمان سرطان پروستات
راه حل: بهترین راه پیشگیری از اختلال نعوظ، در پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم و مدیریت بیماریهاست؛ برای مثال:
- به کمک پزشکتان، دیابت، بیماریهای قلبی یا سایر بیماریهای مزمن خود را مدیریت کنید.
- بطور منظم، برای چکآپ شدن و انجام آزمایشهای غربالگری، به پزشک مراجعه نمایید.
- استعمال دخانیات را متوقف کنید و از مصرف مواد مخدر بپرهیزید.
- بطور منظم ورزش کنید.
- در جهت کاهش استرس اقدام نمایید.
انزال زودرس
هنگامی که مرد، قبل از آنکه شریک جنسیاش ارضا شود، دچار انزال شده و از او اسپرم خارج شود، گفته میشود مرد دچار انزال زودرس است. گاهی انزال زودرس طبیعی بوده و بر اثر پرهیز طولانی از مسایل جنسی به وجود میآید. انزال زودرس دائمی، مشکلی جدی بوده و به عدم رضایت خود شخص یا شریک جنسیاش منجر میشود. انزال زودرس، شایعترین اختلالات در بین مردان است.
مهمترین دلایل انزال زودرس:
یکی از دلایل عمده این اختلال پرکاری غده تیروئید است. از دیگر دلایل آن مشکلات روانی است. به همین دلیل کسانی که از این اختلال رنج میبرند باید ابتدا ریشه این بیماری را پیدا کنند.
درمان: برای درمان این مشکل آزمایش خون بدهید تا پرکاری تیروئید شما مشخص گردد. سپس نزد دکتر بروید و مشکل تیروئید خود را درمان کنید، زیرا دارو درمانی به سرعت انزال زودرس را رفع میکند. اگر مشکل تیروئید ندارید، از ورزش، تکنیکهای تنفسی، کاندوم و رفتاردرمانی برای درمان انزال زودرس استفاده کنید.
عدم انزال یا انزال دیررس
نقطهی مخالف کسانی که درگیر مشکل زودانزالی هستند، کسانی قرار میگیرند که دچار انزال دیررس هستند. مشکلات روانی مانند اضطراب، استرس شغلی و تاریخچه سوء استفاده جنسی در دوران کودکی، از عوامل اصلی ابتلا به اختلالات ارگاسم است اما در برخی از مواقع مشکلات مربوط به گیرنده های دستگاه تناسلی ناشی از دیابت موجب نرسیدن به ارگاسم میشود . از دیگر عواملی که بر اختلالات نعوظ و کاهش میل جنسی تاثیر گذار است چاقی و اضافه وزن می باشد.
درمان: تغییر سبک زندگی در درمان این مشکل بسیار کمک کننده است بنابراین تغذیه سالم داشته باشید و ورزش کنید و اگر مشکلتان برطرف نشد نزد پزشک بروید.
درد در هنگام انزال
درد در هنگام انزال سبب میشود بسیاری از مردان نسبت به برقراری رابطه جنسی دلسرد شوند. دلیل اصلی این مشکل اسپاسم عضله آلت تناسلی و یا التهاب پروستات است و میتواند زنگ خطری برای ابتلا به بیماریهای پروستات باشد.
به همین دلیل افرادی که از این اختلال رنج میبرند باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند و نسبت به درمان این اختلال اقدام کنند. زیرا اگر به این مشکل رسیدگی نشود احتمال ابتلا به سرطان بالا میرود.
درمان: به یک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنید.
عدم خروج مایع منی در هنگام انزال
عدم خروج مایع منی در هنگام انزال یکی دیگر از مشکلات جنسیست که برخی از آقایان مبتلا به آن هستند.
مصرف برخی داروهای پروستات سبب عدم خروج منی یا مقدار کم این مایع در هنگام انزال میشوند. آسیبهای عصبی نیز در بیماران مبتلا به دیابت نیز سبب عدم خروج مایع منی در هنگام انزال میشود.
درمان: اگر قصد بچه دار شدن دارید به پزشک مراجعه کنید و این مشکل را با درمانهای دارویی رفع کنید.
درد در آلت تناسلی در حین رابطه جنسی
درد آلت تناسلی یا سوزش آلت تناسلی در مردان شکایت شایعی نمی باشد. با این حال، زمانی که درد ایجاد می شود، می تواند موجب نگرانی و اضطراب شدید در مردان شود. گاهی اوقات علت درد ممکن است به خاطر ضربه به آلت، تبخال تناسلی، عفونت پروستات و یا عفونت مثانه باشد. با این حال، گاهی اوقات علت درد آلت تناسلی چندان مشخص نیست. در چنین مواردی، پزشک معمولا با معاینه و انجام آزمایشات لازم سعی در یافتن علت درد می کند.
درمان: این بیماری درمان قطعی ندارد و اغلب با جراحی درمان میشود.
برای بهبود روابط جنسی چه کنیم؟
تا اینجا به مشکلات شایع جنسی که آقایان گرفتار آنها میشوند اشاره کردیم. حالا میخواهیم راههایی برای بهبود روابطتان به شما آموزش دهیم.
رابطه جنسی شما، الزاماً نباید مانند آنچه در ذهن دارید و آنگونه که تصور میکنید، عالی و بدون نقص باشد. بلکه این شما و شریک جنسی تان هستید که باید دریابید از چه نوع رابطهای لذت میبرید، چگونه برانگیخته میشوید و چطور میتوانید با یکدیگر به اوج لذت جنسی برسید.
معاشقه و پیش نوازشهای جنسی
وقتی صحبت از پیش نوازشی بهمیان میآید، این مفهوم برای هر کسی به گونهای تعریف میشود. اما در هر صورت برانگیختگی جنسی باید صورت بگیرد تا شریک شما به آمیزش جنسی تمایل نشان دهد.
از این رو، بهتر است با نقاط حساس بدن او آشنا شده و علایق او را در نحوه نوازش و انگیزش جنسی بهتر بشناسید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن شریکتان را تهییج و تحریک نمایید. پیشنوازی جنسی هم فقط مختص به خانمها نمیباشد و آقایان نیز برای تجربهی یک رابطهی خوب به آن نیاز دارند.
مثلا اگر شما از همسرتان سوال کنید که «آیا به آمیزش در این لحظه تمایل داری؟» و او پاسخ منفی دهد، میتواند به این معنی باشد که شما سوالتان را به گونهای اشتباه مطرح کردهاید. بهتر است کار خود را با لمس و نوازشهای مهرآمیز شروع کنید و مستقیما به سراغ آمیزش نروید.