آریا جوان

آخرين مطالب

سمیه کردستان چگونه به شهادت رسید؟ دختران

سمیه کردستان چگونه به شهادت رسید؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایرنا / «ناهید فاتحی کرجو» همان بانوی سنندجی است که در سال 60 به خاطر دفاع از انقلاب و ولایت به دست گروهک کومله شکنجه و زنده به گور شد.
شهید ناهید فاتحی کرجو چهارمین روز از تیر سال 1344 در شهر سنندج در خانواده‌ای مذهبی و اهل تسنن به دنیا آمد. پدرش محمد از پرسنل ژاندارمری بود. با شروع حرکت‌های انقلابی مردم ایران، ناهید هم به سیل خروشان انقلابیون پیوست و با شرکت در راهپیمایی‌ها و تظاهرات ضد طاغوت در جرگه دختران مبارز کردستان قرار گرفت.
روزی با دوستانش به قصد شرکت در تظاهرات علیه رژیم پهلوی به خیابان‌های اصلی شهر رفت. لحظاتی از شروع این خیزش مردمی نگذشته بود که مأموران شاه به مردم حمله کردند. آن‌ها ناهید را هم شناسایی کرده بودند و قصد دستگیری او را داشتند که با کمک مردم از چنگال آن دژخیمان فرار کرد. برادرش می‌گوید «آن شب ناهید از درد نمی‌توانست روی پایش بایستد و بر اثر ضربات ناشی از باتوم، پشتش کبود شده بود».
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شروع درگیری‌های ضد انقلاب در مناطق کردستان، همکاری‌اش را با نیروهای ارتش و بسیج و سپاه آغاز کرد. شروع این همکاری خشم ضد انقلاب به خصوص گروهک کومله را که زخم‌خورده فعالیت‌های انقلابی این نوجوان و سایر دوستانش بود، برانگیخت. ناهید علاوه بر همکاری با بسیج و سپاه بیشتر وقتش را به خواندن کتاب‌های مذهبی و قرآن و انجام فعالیت‌های اجتماعی می‌گذراند.
ربودن و زنده بگور کردن ناهید
وی اوایل زمستان سال 1360 به خاطر بیماری به درمانگاهی در میدان مرکزی شهر سنندج مراجعه کرد. خانواده اش که نگران او شده بودند، خواهرش را به دنبال وی می‌ فرستند اما او بعد از ساعت‌ها پرس‌وجو ناهید را پیدا نمی‌کند. پدر او به جبهه خرمشهر رفته بود و مادرش به تنهایی همه جا را دنبال او گشت تا اینکه بالاخره از چند نفر که ناهید را می‌شناختند و او را آن روز دیده بودند، شنید که چهار نفر او را دوره کرده، به زور سوار مینی‌بوس کردند و بردند!
بعد از ربوده شدن ناهید خانواده او مرتب مورد تهدید قرار می‌گرفتند. افراد ناشناس به خانه آن‌ها نامه می‌فرستادند که «اگر باز هم با سپاه و پیشمرگان انقلاب همکاری کنید بقیه بچه‌هایتان را هم می‌کشیم». مدتی از ربوده شدن ناهید گذشته بود که خبر گرداندن دختری در روستاهای کردستان با دستانی بسته و سری تراشیده به جرم اینکه جاسوس خمینی است همه جا پیچید. او ناهید بود که با شهامت و ایستادگی قابل تحسین از مقتدای انقلابی خود حمایت کرده و زیر بار حرف زور آن‌ها نرفته بود.
مردم روستا در آن شرایط سخت که جرأت حرف زدن نداشتند، به وضعیت شکنجه وحشیانه این دختر اعتراض کرده بودند اما هیچ گوش شنوا و مرد عملی پیدا نشده بود که ناهید، دختر جوان و انقلابی را از چنگال آن‌ها رهایی بخشد.
از روز ربوده شدن او 11 ماه می‌گذشت که پیکر بی‌جان و مجروح و کبود او را با سری شکسته و تراشیده در سنگلاخ‌های اطراف روستای هشمیز پیدا کردند.
روایت دیگر حاکی است که اشرار برای وادار کردن ناهید به توهین نسبت به حضرت امام (ره) او را زنده‌به‌گور کرده بودند. وقتی جنازه را به شهر سنندج انتقال دادند مادرش بسیار بی‌تابی می‌کرد و چندین بار از هوش رفت.



سمیه کردستان
رسانه‌های ایران به یاد سمیه مادر عمار یاسر از اولین زنان که به اسلام تشرف یافت و زیر شکنجه های کفار حاضر نشد از دین اسلام بازگردد و به شهادت رسید؛ به ناهید لقب سمیه کردستان را دادند.
پیکر آغشته به خون ناهید اگر چه دیگر صدایی برای فریاد زدن و جانی برای فدا کردن در راه انقلاب نداشت اما کتابی مصور از ددمنشی ضد انقلاب بود.
زنان سنندجی با دیدن آثار شکنجه بر بدن ناهید و سر شکسته و تراشیده‌ اش به ماهیت اصلی ضد انقلاب، بیش از بیش پی برده و با ایمانی بیشتر به مبارزه با آنان پرداختند.
شرایط حاد منطقه در آن سال و خفقان حاکم از سوی گروهک‌ها بر مردم و فشار زیادی که به خانواده شهید رفته بود، مادر شهید را بر آن داشت به تهران هجرت کند و پیکر شهید کرجو را در قطعه شهدای انقلاب بهشت زهرای تهران دفن کند.
چند سال بعد مادر ناهید از اندوه فراق بیمار شد و از دنیا رفت. برادر ناهید می‌گوید «مادرم در تهران ماند و با بچه‌های کوچک و وضعیت بد اقتصادی مجبور به کار شد. دوران سختی را گذراندیم، اما مادر دلخوش بود که نزدیک ناهید است. دلش خوش بود که دیگر لازم نیست کوه به کوه، دشت به دشت و آبادی به آبادی دنبال ناهید بگردد.»
نفوذ یک کومله در زندگی سمیه کردستان
لیلا فاتحی‌کرجو خواهر شهید می‌گوید: ناهید 15 ساله بود که خواستگار داشت. خواستگار او شغل، درآمد و وضعیت خوبی داشت و اصرار زیادی به این ازدواج داشت. ناهید هم راضی نبود. فاصله سنی زیادی با آن مرد داشت و می‌گفت «من هنوز به سن ازدواج نرسیده‌ام». مراسم نامزدی مختصری برگزار شد. کم کم متوجه شدیم داماد با ما سنخیتی ندارد.
وی افزود: نامزد ناهید بعضی وقت‌ها رفتار مشکوکی از خود نشان می‌داد. چندی بعد او را به خاطر فعالیت‌های ضدانقلابی‌اش و در حین ارتکاب جرم دستگیر کردند. آن وقت فهمیدیم او از اعضای کومله است و بعد از محاکمه اعدام شد. ناهید اصلاً او را دوست نداشت و نمی‌خواست چیزی از او بداند. ناهید را برای بازجویی هم بردند اما چون چیزی نمی‌دانست بعد از مدتی او را آزاد کردند.
فاتحی‌کرجو با بیان اینکه خواهرم بعد از قضیه نامزدی‌اش، تمام فکر و ذهنش مطالعه و خواندن قرآن بود، گفت: ناهید تحمل حرف مردم را نداشت. حرف و کنایه‌های مردم را می‌شنید و در دلش می‌ریخت و دم نمی‌زد. در واقع فشار مضاعفی را تحمل می‌کرد. از یک طرف مردم می‌گفتند «او جاسوس کومله است چون نامزدش کومله بوده»، از طرف دیگر می‌گفتند «او جاسوس سپاه است و نامزدش را لو داده است». بعد از اعدام نامزدش و سختی‌هایی که متحمل شده بود، معمولا هر جا می‌رفت، من همراه او بودم.

آریا جوان


کتاب هایی برای سمیه کردستان
حسینعلی جعفری در رمان «دخترم ناهید» روز ربوده شدن فاتحی کرجو را تا شهادت و زنده به گور کردن این شهید روایت کرده و کتاب دختری از آسمان داستان کوتاهی از زندگی این بانوی کردستانی به قلم زهره علی عسگری است.
فاتح هشتمیز به عنوان دومین جلد از کتاب زنان آسمانی به این شهید اختصاص دارد که به قلم فریبا انیسی نوشته شده است.
محمدعلی مردانی و مهدیه شادمانی با نوشتن کتاب سمیه کردستان، زندگی این شهید را روایت کرده اند.
مستندهای سمیه کردستان
مستند یک ساعته سمیه کردستان که محمدعلی مردانی، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان این فیلم بوده را اینجا و مستند نیم ساعتی نامه ای به مادرم، کاری از مرتضی علی عباس میرزایی را اینجا ببینید. 

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1354333/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سبقت وینیسیوس از مسی و نیمار

اسبقیان: بازسازی ورزشگاه آزادی تا آخر آذر تمام می‌شود

سردار در کنار مسی

«برکینگ بد» بهترین سریال قرن بیست و یکم شد

کشف یک مقبره مخفی در شهر باستانی و اسرارآمیز پترا در اردن

تلاوت سوره‌ی مبارکه «انسان» توسط حاج میثم مطیعی

آشپزی می‌کنی یا کنسرت گذاشتی؟!

نخستین جام اندی ماری پس از بازنشستگی

منتخبی از پاس‌های طلایی لیگ برتر انگلیس

مهاجری: اگر راست بگویم آقای پزشکیان ناراحت می‌شود

لحظاتی با شوکا؛ کوچکترین گوزن ایران

سریال «طوبی» بیشتر الهام بود تا اقتباس

آخرین اخبار از بازسازی ورزشگاه آزادی از زبان شروین اسبقیان

مقایسه ابزار امریکایی و ژاپنی و چینی

پای خیاطان و طراحان لباس با «نوآ» به شبکه نسیم باز شد!

کارآمدی کارت کیشوندی در دستور کار سازمان منطقه آزاد کیش

قانون جدید FTC با فرایند لغو اشتراک پیچیده سایت و سرویس‌ها مبارزه می‌کند

معرفی نفرات برتر مسابقات قهرمانی شنای آب‌های آزاد بزرگسالان در کیش

زنده‌گیری مار سمی توسط آتش‌نشانی روانسر

نادال:احساس خوشبختی می‌کنم

تنش و درگیری عجیب در فوتبال پایه

سعید لطفی: در فوتبال پایه، نتیجه گرایی جای پرورش استعداد را گرفته است

آیا بارسلونا برای هفته مرگ آماده است؟

ترامپ: دوست دارم ایران را موفق ببینم، فقط نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند

مسی: افتخاراتم را نمی‌شمارم به خصوص جوایز انفرادی‌ را

طارمی بازوی اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

تنگه و آبشار زیبای درونه بردسکن

کمدین‌های «چارپایه» از یوسف تیموری تا علی صادقی

حال خوش پرستو گلستانی در سواحل زیبای گیلان

تصاویر لورفته وان‌پلاس 13، پرچمدار چینی‌ها را با طراحی آشنا نشان می‌دهند

صحبت های حضرت زهرا (س) از "سپر مردم"

پوچتینو بهترین انتخاب برای تیم ملی آمریکا بود

اهمیت «مسی پلی» برای کودکان

اولین اظهارات عراقچی هنگام ورود به ترکیه

جانور سفالوپود کوچک در اعماق دریا

4 نشانه تلف کردن زندگی

استوری تند مدیرعامل تراکتور به مخالفان!

سامسونگ اولین رم 24 گیگابایتی GDDR7 را با هدف گیمینگ و AI معرفی کرد

غذا دادن دستی به مار آناکوندا داخل یک حوضچه آب

تیزر سریال خانوادگی تب و تاب

جوکوویچ: عربستانی‌ها عاشق تنیس هستند

نادر سلیمانی با پوشیدن این لباس در 50سالگی به آرزویش رسید

ستاره نوظهور مسلمان تاثیرگذارترین فوتبالیست دنیا

قالیباف: رژیم صهیونیستی تنها زبان زور را می‌فهمد

خطیب‌زاده: خویشتن‌داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست

دریاچه شگفت انگیز و آسفالت شده درونگر درگز

شرایط فیلمسازان مستند خوب نیست

واکنش نماینده تهران به اقدامات ضد ایرانی شبکه اجتماعی ایکس

استارتاپ Worldcoin سم آلتمن به World تغییر نام داد؛ تمرکز بر فناوری احراز هویت