آریا جوان

آخرين مطالب

ایرانیان 2 هزار سال پیش باتری ساخته بودند خواندنی

ایرانیان 2 هزار سال پیش باتری ساخته بودند
  بزرگنمايي:

آریا جوان - تاریخ مملو از اختراعاتی است که علیرغم منشأ باستانی خود، هنوز دانشمندان امروزی را گیج و شگفت‌زده می‌کند. این اختراعات، از وسایل پیچیده گرفته تا سازه‌های تاریخی، نشان‌دهنده نبوغ تمدن‌هایی است که مدت‌هاست از بین رفته‌اند. آن‌ها درک ما از قابلیت‌های تکنولوژیکی تاریخی را به چالش می‌کشند و همچنان موضوع بسیاری از پژوهش‌ها باقی می‌مانند.

رمز و رازهای تاریخ در آثاری پنهانند که حتی مهندسان و محققان امروزی، از درک چگونگی آن ها گیج شده اند و مکانیسم برخی از اختراعات تاریخ جهان در میان صفحات تاریخ گم شده و هنوز هم کشف نشده‌اند. تعدادی از شگفت‌انگیزترین ابداعات تاریخ را در این گزارش ببینید.
تاریخ مملو از اختراعاتی است که علیرغم منشأ باستانی خود، هنوز دانشمندان امروزی را گیج و شگفت‌زده می‌کند. این اختراعات، از وسایل پیچیده گرفته تا سازه‌های تاریخی، نشان‌دهنده نبوغ تمدن‌هایی است که مدت‌هاست از بین رفته‌اند. آن‌ها درک ما از قابلیت‌های تکنولوژیکی تاریخی را به چالش می‌کشند و همچنان موضوع بسیاری از پژوهش‌ها باقی می‌مانند.
مکانیسم آنتی کیترا
یکی از این اختراعات که سؤال‌های بسیاری به‌جا گذاشته، آنتیکیترا است. این دستگاه که در سال 1901 در یک کشتی غرق‌شده در جزیره یونانی آنتیکیترا کشف شد، به‌عنوان اولین کامپیوتر آنالوگ جهان شناخته می‌شود.
تخمین زده می‌شود که قدمت آن به حدود 100 سال قبل از میلاد برمی‌گردد، سیستم پیچیده چرخ‌دنده این مکانیسم، برای پیش‌بینی موقعیت‌های نجومی و خسوف‌ها استفاده می‌شد. پیچیدگی آن نشان می‌دهد که فناوری یونان بسیار پیشرفته‌تر از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد.

آریا جوان


بتن رومی
بتن رومی که برای ساخت بناهای تاریخی ماندگاری مانند پانتئون و کولوسئوم استفاده شده، نزدیک به دو هزار سال در آزمون زمان مقاومت کرده است. دانشمندان امروزی از دوام آن شگفت‌زده‌اند چراکه مقاومت آن حتی از بتن‌های امروزی نیز بیشتر است.
احتمالاً راز مقاومت این بتن در مخلوطی نهفته است که از خاکستر آتش‌فشانی تهیه‌شده و کمک می‌کند که حتی در برابر فرسایش آب دریا نیز مقاومت می‌کند. سازه‌هایی مانند پانتئون و قنات‌ها که با بتن رومی ساخته‌شده‌اند، در آزمون زمان، قرن‌ها مقاومت کرده‌اند و مهارت‌های پیشرفته مهندسی و معماری روم باستان را به نمایش گذاشته‌اند.
بتن رومی در ساخت سازه‌های دریایی مانند بندرها و اسکله‌ها مؤثر بود. واکنش بین خاکستر آتش‌فشانی و آب دریا به سخت شدن و قوی‌تر شدن بتن در طول زمان، حتی در زیرآب، کمک کرد.

آریا جوان


جام لیکورگوس
هنگامی‌که نور از زوایای مختلف این جام شیشه‌ای قرن چهارمی عبور می‌کند، تغییر رنگ می‌دهد. این اثر به دلیل وجود نانو ذرات طلا و نقره است که نمونه‌ای از نانوتکنولوژی باستانی است و قرن‌ها پیش‌ازاین که درک مدرن امروزی وجود داشته باشد، ساخته‌شده است.

آریا جوان


فولاد دمشق
فولاد دمشق که به خاطر ساخت برخی از تیزترین و مقاوم‌ترین شمشیرهای تاریخ مشهور است، محصول روشی از آهنگری بود که در حدود 300 سال قبل از میلاد از هند آمده بود. دستور چگونگی ساخت فولاد که منجر به طرح دار شدن تیغه آن می‌شد در قرن 18 گم شد و همچنان یک راز باقی‌مانده است. یکی از بارزترین ویژگی‌های فولاد دمشق، الگوی متمایز آن است که اغلب شبیه آب جاری یا خطوط مواج است. این الگو نتیجه فرآیند آهنگری منحصربه‌فرد است که شامل چندین بار تا کردن و چکش زدن فولاد است.

آریا جوان


لرزه‌نگار ژانگ هنگ
لرزه‌نگاری که توسط ژانگ هنگ چینی در سال 132 پس از میلاد ساخته شد، یکی از جذاب‌ترین اختراعات باستانی است. این دستگاه قادر به تشخیص زلزله از صدها مایل دورتر بود، حتی زمانی که هیچ لرزشی در محل لرزه‌نگار احساس نمی‌شد، این اختراع زمین‌لرزه را تشخیص می‌داد.
این ابزار توپی را از دهان اژدها به داخل دهان قورباغه می‌اندازد که جهت زلزله را نشان می‌دهد. عملکرد درونی این دستگاه که از هیچ فناوری مدرن تشخیص لرزه‌ای استفاده نمی‌کرد، امروزه برای دانشمندان یک معما باقی‌مانده است.

آریا جوان


کتزیبیوس اسکندریه
کتزیبیوس از اسکندریه، مخترع و ریاضیدان یونانی، یک ساعت آبی بسیار پیچیده به نام کلپسیدرا را در حدود قرن دوم قبل از میلاد ساخت. این دستگاه نه‌تنها زمان را نشان می‌داد، بلکه طول‌های مختلف روزها را در طول سال نیز محاسبه می‌کند. برای اندازه‌گیری دقیق زمان از سیستم پیچیده‌ای از چرخ‌دنده‌ها و جریان آب استفاده می‌کرد که پیشرفت قابل‌توجهی نسبت به روش‌های قبلی زمان‌سنجی بود. دقت و پیچیدگی ساعت آبی کتزیبیوس مهندسان و محققان امروزی را شگفت‌زده کرده است.

آریا جوان


باتری بغداد
این مصنوع از دوره اشکانی (250 قبل از میلاد تا 224 پس از میلاد) از یک کوزه سفالی، یک لوله مسی و یک میله آهنی تشکیل‌شده بود. باتری بغداد می‌تواند قدیمی‌ترین باتری الکتریکی شناخته‌شده باشد. اگر این سازه واقعاً برای مصارف آبکاری الکتریکی یا دارویی مورداستفاده قرارگرفته باشد، به معنای دانشی بسیار زودتر از زمان و مکان، در آن دوران است.

آریا جوان


صفحه فستوس
یکی دیگر از اختراعات باستانی که همچنان دانشمندان را گیج صفحه فستوس است. این صفحه که در سال 1908 در کاخ مینوی فستوس در جزیره کرت کشف شد، از خاک رس پخته‌شده ساخته‌شده است و دارای مارپیچ منحصربه‌فردی از نمادهای حک‌شده در دو طرف آن است.
باوجود مطالعات گسترده، معنا و هدف این نمادها همچنان یک راز باقی‌مانده است. بر اساس برخی تئوری‌ها این شمایل ممکن است نوعی خط، تقویم یا حتی یک بازی باشد، اما هیچ نتیجه قطعی به دست نیامده است.

آریا جوان


کمک هند باستان به دنیای علم
یکی از معروف‌ترین کمک‌های علمی هند باستان، مفهوم صفر است. این ایده انقلابی که ریاضیات را اساساً دگرگون کرد، برای اولین بار در نسخ خطی در حدود قرن سوم تا چهارم پس از میلاد ثبت شد. حدود سال 500 پس از میلاد، ریاضیدان هندی آریابهاتا از عبارت «خا» برای صفر در سیستم شماره‌گذاری خود استفاده کرد.
بعدها، براهماگوپتا، یکی دیگر از ریاضیدانان برجسته هندی، این مفهوم را با معرفی اصطلاح «شونیا» (به معنای خالی) برای نشان دادن صفر، توسعه داد. این نوآوری نه‌تنها توسعه یک سیستم اعداد موقعیتی را تسهیل کرد، بلکه زمینه پیشرفت جبر، حساب دیفرانسیل و انتگرال و سایر زمینه‌های ریاضی را فراهم کرد.

آریا جوان


چگونه و چرا برخی اختراعات باستانی همچنان دانشمندان را گیج می‌کند؟
برخی از اختراعات باستانی به دلیل مهندسی پیشرفته و طراحی پیچیده خود که به نظر می‌رسد از قابلیت‌های تکنولوژیکی زمان خود فراتر می‌رفتند، دانشمندان را گیج می‌کند. این مصنوعات اغلب مهارت دقیق و عملکرد پیچیده‌ای را نشان می‌دهند که درک ما از توسعه تاریخی را به چالش می‌کشد.
این رمز و راز، زمانی عمیق‌تر می‌شود که ابزارها و دانش محدود موجود در تمدن‌های باستانی را در نظر بگیریم و سؤالاتی را در مورد منابع نبوغ آن‌ها ایجاد کنیم. علاوه بر این، برخی از این اختراعات از مواد و فن‌هایی استفاده می‌کنند که حتی با فناوری مدرن تکرار آن‌ها دشوار است و نشان‌دهنده سطحی از تخصص است که توضیح داده نشده است. این معمای پایدار به تحقیقات و بحث‌های مداوم دامن می‌زند، زیرا دانشمندان همچنان در تلاش برای کشف رازهای پشت این دستاوردهای چشمگیرند.

آریا جوان


لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1355378/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آپدیت iOS 18 رسماً منتشر شد؛ نگاهی به 8 ویژگی جدید و جذاب

واحد تولید تراشه سامسونگ در تگزاس ظاهراً با مشکلات بزرگی رو‌به‌رو است

پس از هواوی، آنر احتمالاً یک گوشی تاشو با دو لولا با ضخامت 10 میلی‌متری عرضه می‌کند

ساعت هوشمند هواوی واچ GT5 پیش‌ از رونمایی، در ویدیوی نگاه نزدیک چینی رؤیت شد

پدیده شگفت انگیز سیکلون گوزن‌های شمالی

درخشش چشم‌نواز شهاب‌ها‌‌ی پرساوشی برفراز کوهستان سبلان

گوناگون/ سازه مرموز در اروپا

زیباترین سواحل در هرمزگان

طبیعت زیبای زاگرس در منطقه اورامانت

عقاب شجاعی که چشمان قوچ را نوک زد!

گوناگون/ اعضای بدن نهنگ 23 تنی در بدن وزغ 7 میلی‌متری جا گرفت!

4 گوشه دنیا/ اسرار مردان نمکی ایران باستان که 2500 سال پیش در معدن مومیایی شدند

گنج‌یاب‌ها کتیبه خط میخی در شمال غرب ایران را تخریب کردند

به دام افتادنِ یک مرد توسط خرس!

رقص ممنوعه سهراب در سریال «گردن زنی» اجرا شد!

خاطره بازی کامبیز دیرباز با زنده یاد صدرالدین حجازی

دوبله حامد آهنگی و الیکا عبدالرزاقی روی ویدئوی شهاب حسینی

زنگ بزنید 110 بگید حال هاشم آقا اصلاً خوب نیست!

ورود متولدین دهه‌های مختلف به «جوکر 2»!

یادی از قدیم‌ها با «وضعیت سفید»

سیو گندوز روی موقعیت گل الاهلی

اعلام پنالتی به سود الاهلی با خطای کنعانی‌زادگان روی ایوان تونی

اعتراض خوسلو به داور در دقیقه 53؛ استقلال 1-0 الغرافه

پنالتی برای الاهلی توسط ریاض محرز با واکنش خوب دروازبان پرسپولیس مواجه شد؛ الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

موقعیت برای بلانکو که توپ از کنار دروازه الغرافه به بیرون رفت

ضربه سر سامان فلاح از کنار دروازه الغرافه به بیرون رفت

موقعیت خوب برای پرسپولیس توسط اورونوف از دست رفت؛ الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

عالیشاه، تعویض فوری پرسپولیس بین نیمه

دو موقعیت متوالی که با کنترل بد بازیکنان پرسپولیس از دست رفت

ضربه سر آل کثیر توسط دروازه بان الاهلی دفع شد؛ الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

جشنواره "دختر و بابا" نقطه آغاز یک پروژه فرهنگی

کتابی که به کودکان درس خودشناسی می‌دهد

علل سقط جنین در ایران

مدرسه خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

سعید جلیلی: موضوع امروز کشور، تبدیل کردن زندان اوین به دانشگاه نیست

رئیس جدید مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست‌ جمهوری منصوب شد

استقبال قائم‌مقام وزارت‌ خارجه نروژ از تمایل پزشکیان برای تعامل با کشورهای غربی

انتقاد تند خبرگزاری تسنیم به مجری نشست خبری رئیس‌جمهور: قرعه‌کشی، «نمایشی» بود

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد بازرسان در ایران با هیچ کجا قابل مقایسه نیست

اولین باری که رهبر انقلاب شعر «علی ای همای رحمت» را شنیدند

گروسی: به‌زودی به تهران سفر می‌کنم

تصویر غیررسمی جدید گلکسی S25 اولترا لو رفت؛ مقایسه مستقیم با گلکسی S24 اولترا

هواوی تیزری برای عرضه جهانی میت‌پد پرو 12٫2 اینچی با پنل Tandem OLED منتشر کرد

نحوه جالب رنگ‌آمیزی بدنه هواپیمای مسافربری

‌آبشار هشترخان یکی از آبشارهای زیبای شهرستان طارم

تاحالا داخل باتری رو دیده بودین؟

عروسک‌های جذاب دیدنی و متفاوت

ماجرای عجیب‌وباورنکردنی که سال1988 برای هواپیمای درحال پرواز رخ داد

می‌دونستید در گذشته ما هم پلک سوم داشتیم؟

اگر بدانید اقیانوس‌ها چقد عمق دارند، وحشت زده خواهید شد!