آریا جوان

آخرين مطالب

گفت‌وگوی صمیمانه با عباس محبی، هنرمند پیشکسوت رادیو؛ اجتماعی فرهنگی

گفت‌وگوی صمیمانه با عباس محبی، هنرمند پیشکسوت رادیو؛
  بزرگنمايي:

آریا جوان - باشگاه خبرنگاران / پیشکسوتان رادیو از جنس بزرگ‌ترهایی‌اند که نفسشان زندگی‌بخش و حرکت‌آفرین است. صدا دروازه دنیای بی انتهایی به درون انسان می‌گشاید؛ درحالی که در تصویر با همه زیبایی‌هایش، این دنیا وجود ندارد. همان‌طور که شاعر می‌گوید «از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر»، اگر صدا حاوی عشق و دانش باشد برتر از تصویر و ماندگارتر است. به همین دلیل رادیو به‌واسطه هنرمندان و برنامه‌سازان، رسانه‌ای مهربان و وفادار نام گرفته و پیش‌کسوتان گنجینه‌های ملی این رسانه‌اند، چرا‌که رادیو بدون حضور پیش‌کسوتان معنا و هویت ندارد. آنها شناسنامه رادیو هستند و یکی از خوبان این جمع دوست‌داشتنی، عباس محبی از هنرمندان قدیمی رادیو است که تا به امروز به نقش‌های متفاوتی جان داده است. یکی از شخصیت‌های ماندگار این استاد هنرمند، «جانعلی» است که خاطراتش در ذهن مخاطبان باقی مانده است. با خالق «جانعلی» به گفتگو نشستیم تا گوشه‌ای از جهان زیبای صدا را بشنویم.
عباس محبی در پاسخ به این سؤال که در برنامه «صبح جمعه با شما» فضای صمیمانه‌ای وجود دارد که شما را تبدیل به خانواده کرده است، چگونه این فضای صمیمانه ایجاد شده و باعث شده پس از سال‌ها همچنان به اجرای برنامه ادامه بدهید، می‌گوید: برنامه «صبح جمعه با شما» بعد از تمام شدن ماه صفر به آنتن رادیو ایران بازگشت و من همچنان ایفاگر شخصیت‌های جانعلی، دایی جان فخار، ابی و ماشاالله‌خان هستم و هنوز هم با این شخصیت‌ها نه تنها مردم را سرگرم می‌کنم، بلکه آنها را می‌خندانم. برای پاسخ دادن به این سؤال این مثال را می‌زنم. اگر از فلان نوشابه که در سطح جهان جایگاه نخست را دارد، بپرسید رمز توفیقتان چیست، شما را به صد و چند سال قبل و نسل اول سازندگان ارجاع می‌دهد. برنامه و نام «صبح جمعه با شما» در رادیو حدود 60وچند سالش است. کسانی کلنگ آن را زده‌اند که جزو ادبا بوده‌اند. ما درنهایت به کسانی مثل ابوالقاسم حالت، مهدی سهیلی، پرویز خطیبی، حسین مدنی و... که مفاخر ادبی هستند، می‌رسیم که از نوشته‌های این افراد در رادیو استفاده می‌شده است.
وی ادامه می‌دهد: بزرگان را می‌توان باغبان یا معمار این برنامه دانست. عواملی که آمدند و به این باغبان روی خوش نشان دادند گل‌هایی بودند که هرکدام رنگ و بوی خودشان را داشتند. کسانی مثل هوشنگ سارنگ، محتشم، عزت‌ا... مقبلی، بهمنیار، حسین امیرفضلی، منوچهر نوذری و... که هرکدام هنر خود را داشتند و جزو سوابق و پشتوانه‌های این برنامه محسوب می‌شوند. الان هم کسانی مثل آقایان سمسارزاده، منفرد، میرزایی و... هرکدام دنیایی هستند. ما همیشه پای کار هستیم، چون دلمان نمی‌آید یک ساختمان 60 و اندی ساله که میراث گرانبهایی حساب می‌شود، خراب شود. هر پنجره این ساختمان صاحب دارد و به ما ارث رسیده است. این برنامه متعلق به مردم است.

محبی با بیان اینکه رادیو، جزو معجزات رسانه‌ای است گفت: رادیو در برابر تلویزیون یک معجزه است. رادیو، روح تلویزیون است. وقتی یک خانم درحال تماشای سریال تلویزیونی است و بلند می‌شود به غذایش سر بزند از آن به بعد تلویزیون برایش مثل رادیو می‌شود. از آن به بعد کارگردان سریال، آن خانم است که با ذهنش دارد دکوپاژ می‌کند و این یعنی معجزه. به نظرم اینکه برخی‌ها می‌گویند رادیو دیگر شنونده‌ای ندارد حرف اشتباهی است.
 این هنرمند در توصیف رادیو این‌طور می‌گوید: رادیو هنوز در سپهر رسانه می‌درخشد و معتقدم رادیو مرشد همه رسانه‌هایی است که تا به حال متولد شده‌اند. همان‌گونه که مرید به مرشدش برای راهگشایی و تداوم راهش به ارشاد نیاز دارد. به همین دلیل اعتقاد دارم رادیو هنوز مقام مرشد بودنش را دارد. اگر کسی بخواهد ارشاد شود ازطریق رادیو امکان‌پذیر است، چون آمیزه‌ای از همه رنگ‌ها در رادیو به چشم می‌خورد. در تلویزیون ساختن برنامه‌ای در سطح رادیو مستلزم وقت و بودجه بسیار است. هنرمندان در هر رشته‌ای که باشند، مرتبط با کار‌های هنری می‌توانند بعد از گذراندن دوره‌های دانشگاهی، خیلی از رادیو مدد بگیرند. در مجموع رادیو رسانه‌ای گرم و صمیمی است.
 وی درباره تیپ‌هایی که تا به امروز در رادیو خلق کرده، توضیح می‌دهد: هنرمند می‌تواند از مردم جامعه الگو بگیرد. همه ما هر روز از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنیم، هر یک از افراد جامعه ویژگی‌های منحصربه‌فردی در شخصیتشان دارند. هنرمند باید نگاه عمیقی داشته باشد و بتواند همه این موارد را در ذهنش جمع و درصورت لزوم از آن بهره‌برداری کند. بنابراین، تیپ‌ها و شخصیت‌هایی که من بازی می‌کنم همه مابه‌ازایی در جامعه دارند و برگرفته از دل جامعه هستند.
این هنرمند تأکید می‌کند: البته وقتی قرار است هنرمند تیپ یا شخصیتی را در یک اثر طنز بازی کند، ممکن است همان مابه‌ازا‌ها را غلو کند تا بتواند تیپ بانمکی در بیاورد. باید بر این موضوع تأکید کنم که این کار بسیار زمان‌بر است؛ چراکه خلق تیپ نیازمند شناسنامه است و نیاز به تحقیق و پژوهش دارد؛ بنابراین کار ساده‌ای نیست. معتقدم طنز مساوی است با تفکر. شاید این موضوع در حرف ساده باشد، ولی کار دشواری است و هنرمند باید توان و وقتش را برایش بگذارد.
وی می‌افزاید: باید توصیه‌ای به علاقه‌مندانی بکنم که می‌خواهند وارد این حرفه شوند. باید عاشق کار باشند. در غیر این صورت موفق نخواهند بود. ما واقعاً پای این عشق خیلی سوختیم و همیشه عاشقانه کار کردیم. من هنوز هم عاشقانه پای میکروفن رادیو می‌روم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1387310/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواجه نصیر، نبض استاد را گرفت!

مارکو: در نیمه اول خجالتی بودیم

عمران‌زاده: پس از 24 ساعت خوشحالی باید برای بازی با پرسپولیس برنامه‌ریزی کنیم

بوژوویچ : بازی مقابل ملوان جنگ بزرگی بود

هواداران شاکی سپاهان: مورایس باید برود

عبدی: نباید به شکست عادت کنیم

عمران‌زاده: با تعویض های خوب توانستیم بازی را پیروز شویم

تارتار: از نظر من این مساوی مثل باخت بود

میزو لاکی 08 معرفی شد؛ یک گوشی اقتصادی با قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی

خداحافظی با گروه دوست داشتنی جوکر بانوان

جریمه سنگین لمان به دلیل حمله با اره و کلاهبرداری!

زمین والیبال جالب در دل کوه‌ ها

تلاش بامزه سگ برای ورزش کردن

سوژه داغ هفته؛ از بلاتکلیفی هانیه توسلی تا اشک کودکانه عموپورنگ!

جنگ تمام عیار بین امباپه و پاری سن ژرمن

بوسکتس جدید بارسا؛ 500 میلیون یورو!

جدول رده‌بندی لیگ برتر؛ صعود تراکتور به صدر و سقوط استقلال

چرا باید با بچه‌ها آشپزی کرد؟

واکنش محسن رضایی به یاوه‌گویی‌های نتانیاهو در سازمان ملل

«مگی اسمیت» بازیگر مشهور مجموعه هری پاتر درگذشت

ویروس زامبی گریبانگیر «نسل زد» می شود!

پیروزی الاهلی در شبی که آزمون پنالتی از دست داد

نتایج هفته ششم لیگ برتر فوتبال؛ برتری تراکتور و ملوان در هفته ششم

آمریکا، 7 فرد ایرانی را تحریم کرد

مانیتور 4K جدید شیائومی پورت USB-C دارد و با قیمت منطقی عرضه می‌شود

تا به حال آسانسور تک نفره دیده بودید!

باز شدن قفل قفس توسط پرنده باهوش

«لیلا حاتمی» با یک فیلم خارجی به جشنواره کن 2025 می آید

رکابزن ایران به خط پایان قهرمانی جهان نرسید

شکست اورنبورگ در حضور بازیکنان ایرانی

جایگاه یازدهم پسران و دوازدهم دختران در وزنه‌برداری جوانان جهان

نشست چهارجانبه افغانستان به میزبانی ایران در نیویورک برگزار شد

اینتل پیشنهاد Arm برای خرید واحد محصولاتش را رد کرده است

پرسپولیس درگذشت هوادار استقلال را تسلیت گفت

دریاچه زیبای گیسوم در گیلان

7 مکان مرموز و ناشناخته جهان؛ از آبشار خون تا جنگلی با درختان کج

چرا هابیت ها در دنیای «حلقه های قدرت» در حفره ها زندگی می کنند؟

فرانسه فاتح بازی جنجالی جام جهانی فوتسال

ترفندی که از هتلدارها یاد گرفتم!

فلیک رفیق لواندوفسکی را پس فرستاد!

مسی تا 4 هفته برای اینترمیامی بازی نمی‌کند

سولسشر: اشتباه بود، نباید رونالدو به یونایتد برمی‌گشت

نتانیاهو خطاب به کشورهای حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل: شما می‌خواهید با ایران بایستید یا با اسرائیل باشید؟

لنوو برای عرضه دو محصول جدید از خانواده Legion Go آماده می‌شود

خیار دریایی؛ یکی از عجیب ترین موجودات

خبری ناراحت کننده برای طرفداران «هری پاتر»

هر صد سال بازیکنی مثل موسیالا می‌آید!

طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها در دستور کار مجلس قرار گرفت

سردار دقیقی: اجتماع مردم در یادواره شهدا بیانگر رنگ و بوی واقعی کیش است

بازدید نمایندگان و اعضای کمیسیون های مجلس از طرح های توسعه ای کیش