آریا جوان

آخرين مطالب

راهکارهای کاهش حسادت فرزند اول با فرزند دوم دخترونه پسرونه

راهکارهای کاهش حسادت فرزند اول با فرزند دوم
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایسنا / تولد نوزاد جدید می‌تواند باعث شادی در خانواده‌ها شود اما این تولد می‌تواند برای فرزند بزرگ‌تر به معنی تغییرات زیادی باشد. حسادت فرزند اول با برادر یا خواهر جدید از جمله چالش‌های والدین در این دوران است. گاهی ممکن است والدین با رفتارهای نادرست و ناخواسته خود به این حسادت‌ها دامن زده و اثرات نامطلوبی بر روی شخصیت فرزند اول‌ بگذارند. به این بهانه با مهسا ساداتی روانشناس کودک و نوجوان به گفتگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:
والدین باید برای این که فرزند اول آسیب کمتری ببیند، چه راهکارهایی را در پیش بگیرند؟
باید بدانیم که یکی از علت‌های والدین برای داشتن فرزند دوم این است که دوست ندارند که فرزند اول‌شان وقتی که بزرگ می‌شود، تنها و بدون حامی بماند. گاهی اوقات عواملی مانند تجربیات ناخوشایند از بارداری اول یا استرس‌ها و اضطراب‌های این دوران و افسردگی پس از زایمان باعث می‌شود والدین منصرف شوند و نخواهند فرزند دوم داشته باشند.
در ابتدا وقتی می‌خواهیم صاحب فرزند دوم شویم، باید بپذیریم یک‌ سری تغییرات در خانواده طبیعتا ایجاد می‌شود، ما باید بر اساس این تغییرات خودمان را تغییر داده و با آن هماهنگ شویم. یکی از این تغییرات می‌تواند این باشد که وقتی مادر تمام مسئولیت‌های فرزند اول مانند غذا یا خواب‌ را بر عهده داشته است، مسلما بعد از فرزند دوم این دیگر شدنی نیست. حتما نیاز به همکاری پدر دارد. بنابراین اگر می‌خواهیم صاحب فرزند دوم شویم، قدم اول این است که در خانه تقسیم مسئولیت داشته باشیم. یعنی یک سری از کارهای فرزند اول‌ مثل غذا دادن یا خواباندن کودک که تا حالا خودمان انجام می‌دادیم، این مسئولیت‌ها را آهسته آهسته با پدر تقسیم کنیم و بر عهده او بگذاریم. اگر بدون هیچ مقدمه‌ای بعد تولد فرزند دوم، ناچارا این مسئولیت‌ها را بر عهده شخص دیگری بگذاریم، اینجاست که حسادت در فرزند اول نسبت به فرزند دوم شکل می‌گیرد، چرا که او فکر می‌کند که بچه دوم، مادر را کلا از او گرفته است.

آریا جوان


مورد مهم بعدی سن کودک است. بهترین سنی که کودک پذیرش دارد و ما می‌توانیم برای داشتن فرزند دوم اقدام کنیم سن 3 تا 5 سالگی است. این نکته قابل ذکر است که قبل از این که صاحب فرزند دوم شویم باید اضطراب فرزند اول‌مان را هم چک کنیم. اگر اضطراب کودک و سطح وابستگی‌اش بالاست، حتما باید این اضطراب را کم و درمان کنیم. مانند کودکانی که هنوز جای خواب‌شان جدا نشده است. اگر فرزند ما هنوز جای خوابش جدا نشده، یعنی دچار اضطراب است. اضطراب جدایی نسبت به ما دارد. بنابراین داشتن فرزند دوم می‌تواند سطح این اضطراب را بالاتر ببرد. از اینرو قبل از داشتن فرزند دوم، ابتدا باید استرس و اضطراب را درمان کنیم.
مورد مهم بعدی، در مورد وسایلی است که فرزند اول ما دارد و می‌خواهیم از این وسایل برای فرزند دوم‌مان استفاده کنیم. مثلا تخت یا کالسکه‌ای دارد. اگر می‌خواهیم از این‌ وسایل استفاده کنیم حتما باید از فرزندمان اجازه بگیریم. برایش توضیح بدهیم که این خواهر یا برادر تو اگر اجازه می‌دهی از این وسایل تو استفاده کند. ولی اگر فرزند اول ما مخالفت کرد، بهتر است این کار را نکنیم و از آن وسایل برای فرزند دوم‌مان استفاده نکنیم. چون همین می‌تواند عاملی باشد که حسادت بچه‌ها را نسبت به همدیگر تحریک کند
وقتی که صاحب فرزند دوم می‌شویم یک سری موارد مثل حسادت‌های گاه و بیگاه خواهر و برادرها نسبت به بچه دوم قابل مشاهده است که این حسادت‌ها، طبیعی است. یعنی بچه وقتی می‌بیند که شما به نوزاد جدید شیر می‌دهید، جایش را عوض می‌کنید یا یک سری از فعالیت‌ها را انجام می‌دهید و به او توجه می‌کنید، طبیعتا دچار حسادت می‌شود. دلش می‌خواهد که شما بیشتر به او توجه کنید. بهتر است برای این که این اتفاق نیافتد یا کمتر شود، شما برای فرزندتان این موضوع را توضیح بدهید یا فیلم‌ها و عکس‌هایی که در گذشته از او گرفتید را به او نشان دهید. به او بگویید:« دخترم یا پسرم ببین که همین جور که من به این بچه شیر می‌دهم به تو هم شیر می‌دادم و همین کارهایی که برای او انجام می‌دهم برای تو هم انجام می‌دادم». این کار کمک می‌کند تا بچه بفهمد که این کارهایی که مادرش انجام می‌دهد فقط مختص فرزند جدید نیست.
همچنین یک سری از مسئولیت‌هایی قبلی و مهمی که در قبال فرزند اول داشتیم و عامل جلوگیری از اضطراب‌اش بود را حتما مادر بعد از زایمانش، انجام بدهد. مثلا اگر قبل از خواب برایش قصه می‌خواند باید حتما بعد از زایمان و تولد فرزند دوم هم این کار را انجام‌ دهد، تا حسادت فرزند اول نسبت به فرزند دوم کمتر شود.
البته همه ما این را می‌دانیم که فرزند دوم وقتی می‌آید چون جایگاه فرزند اول را تا حدی می‌گیرد. چرا که قبل از تولد او تمام توجه‌ ما روی فرزند اول‌مان بوده است. طبیعی است که با وجود این که تمام این رفتارها را انجام می‌دهیم باز یک سری حسادت‌ها را مشاهده کنیم.

آریا جوان


مورد مهم بعدی، در مورد وسایلی است که فرزند اول ما دارد و می‌خواهیم از این وسایل برای فرزند دوم‌مان استفاده کنیم. مثلا تخت یا کالسکه‌ای دارد. اگر می‌خواهیم از این‌ وسایل استفاده کنیم حتما باید از فرزندمان اجازه بگیریم. برایش توضیح بدهیم که این خواهر یا برادر تو اگر اجازه می‌دهی از این وسایل تو استفاده کند. ولی اگر فرزند اول ما مخالفت کرد، بهتر است این کار را نکنیم و از آن وسایل برای فرزند دوم‌مان استفاده نکنیم. چون همین می‌تواند عاملی باشد که حسادت بچه‌ها را نسبت به همدیگر تحریک کند.
وقتی برای فرزند دوم‌مان خرید می‌کنیم، بهتر است فرزند اول‌مان را با خود ببریم. البته این بعد از زمانی است که ما برایش توضیح دادیم که یک خواهر یا برادر می‌خواهیم برای این خانواده داشته باشیم. خریدها را با نظر او انجام دهیم. زمانی که برای فرزند اول‌مان می‌خواهیم توضیح دهیم که تو صاحب خواهر یا برادر می‌خواهی بشوی، اگر کودک‌مان زیر 5 سال است در ماههای آخر بارداری و در حد درک و فهم بچه این موضوع را برای او توضیح دهیم، چون صبر بچه خیلی کم است و درک نمی‌کند، نمی‌تواند تا ماههای آخر صبر کند و ممکن است لجبازی کند و اضطرابش بالا برود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1413237/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

4گوشه دنیا/ جمجمه های دو زن کشته شده، دانشگاه ادینبورگ را وارد پرونده جنایی کرد!

مردی که آبادان را از سقوط حتمی نجات داد!

رابرت دنیرو رئیس جمهور شد

«قهوه پدری» مدیری بی نمک و بی قهقه!

تیکه سنگین عروس و مادرشوهر در سریال «هیولا»

میدونی بزرگ کردن یه بچه چقدر سخته؟

ضربه ژوائو از بالای دروازه مس سونگون به بیرون رفت

طلسم گلزنی ژوائو شکست؛ گل دوم پرسپولیس به مس سونگون

شوت مسعود ریگی با واکنش گلر مس سونگون به کرنر رفت

گزارش زنده؛ پرسپولیس 2-0 مس سونگون

هشدار عراقچی: به گام «غیرفنی» اروپا پاسخ مناسب می‌دهیم

بیانیه تروئیکای اروپایی در شورای حکام: ایران فوراً ذخیره اورانیوم با غنای بالا خود را نابود کند

گوشی ویوو X200 پرو مینی با طراحی کامپکت در راه است

AMD احتمالاً وارد صنعت تراشه‌های موبایل خواهد شد

کودتای هوشمند؛ گروگانگیری 12 ربات بزرگ توسط ربات کوچک شرکت دیگر!

شلیک اشتباهی داوران مسابقه ای در لهستان به شرکت کنندگان!

تابوشکنی‌های نمایش خانگی ناشی از بی‌قانونی است

خاطره بازی با فیلم زیبای «خواستگاری» ساخته 1368

شهرام چطور کشته شد؟

گل اول پرسپولیس به مس سونگون توسط علی علیپور

موقعیت عالی گلزنی که ژوائو در دقایق پایانی نیمه اول از دست داد

علی دایی و امیر قلعه‌نوعی در مراسم ختم مادر حمید استیلی که امروز در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد

هالند-رئال مادرید؛ چرخش 180 درجه‌ای!

مارسکا تایید کرد؛ کاپیتان به لستر نمی‌رسد

ترمیم چمن ورزشگاه شهدای شهر قدس در پایان نیمه اول دیدار پرسپولیس و مس سونگون

گزارش زنده؛ پرسپولیس 1-0 مس سونگون

چگونه در فصل سرد سال مصرف انرژی را مدیریت و هزینه‌های‌مان را کاهش دهیم؟

آمریکا: ایران ذخایر اورانیوم 60 درصد خود را به‌طور کامل رقیق کند

توصیه مولوی عبدالحمید به آمریکا و کشورهای اروپایی: به جای صدور قطعنامه با هم گفتگو کنیم

باگ عجیب ویندوز 11، صدای اسپیکر را روی 100 درصد قرار می‌دهد

داستانک/ مراقب باش بنده مال دنیا نشوی

گردشگری/ بازار میلیارد دلاری «گردشگری خواب»!

تلاشی برای احضار روح نورالدین!

وی‌ای‌آر بازی پرسپولیس قطع شد!

وی‌ای‌آر بازی پرسپولیس-مس سونگون قطع شد!

گزارش زنده؛ پرسپولیس 0-0 مس سونگون

خاطره رئیس‌جمهور از دوران سربازی‌اش در زابل

قول مساعد وزیر اقتصاد برای بازگشت کیش به دوران اوج

هوش مصنوعی Gauss2 سامسونگ معرفی شد؛ پشتیبانی از 14 زبان و عملکرد بهتر از نسل قبل

حکمت/ حال افراد حسود

دهه شصت و هفتادی ها این تیتراژ رو یادتونه؟

نباید آرزوی مرگم رو می‌کردی!

ترکیب ناشناخته حریف پرسپولیس اعلام شد

گرم کردن بازیکنان پرسپولیس و مس سونگون قبل از شروع مسابقه

حال و هوای ورزشگاه شهر قدس قبل از شروع بازی پرسپولیس و مس سونگون

پنج جواب منفی که تاریخ رئال را عوض کرد!

اورونوف تماشاگر پرسپولیس - سونگون شد

بهترین گلزن پرسپولیس از منطقه گلزنی دور شد!

آنچلوتی: ما به‌خاطر پرز قهرمان می‌شویم

تکنیک درمان تنبلی چشم کودک در خانه