جراحی لاغری؛ آری یا خیر؟!
دختران
بزرگنمايي:
آریا جوان - ایسنا / با توجه به افزایش چاقی در دنیا و تمایل بیش از پیش افراد به انجام جراحیهای لاغری در این گزارش تجربه انجام «اسلیو معده» تشریح و به مصاحبه با یک پزشک در این باره پرداخته شده است. چاقی یکی از چالشهای مهم برای سلامت است و در دنیای امروز نیز شاهد افزایش چاقی هستیم و در همین راستا تمایل افراد برای رفتن به زیر تیغ جراحی به شرط خوش اندامی افزایش پیدا کرده است.
امروزه شاهد افزایش انجام جراحیهای لاغری همچون «اسلیو معده»، «بوتاکس معده» و «بایپس» در بین زنان و مردان و حتی نوجوانان هستیم، انجام این عملهای لاغری در بین بلاگران فضای مجازی نیز بیشتر دیده میشود و در این میان با توجه به تأثیرگذاری بیش از حد فضای مجازی بر روی مخاطبان نیاز است که در خصوص جراحیهای لاغری و عوارض آن تحقیق و به مخاطب آگاهی داده شود تا مبادا با تحت تأثیر قرار گرفتن تبلیغات غلط سلامت افراد به خطر بیفتد.
خبرگزاری ایسنا در این گزارش به مصاحبه با یک بانوی قزوینی با تجربه جراحی لاغری و مصاحبه با یک پزشک پرداخته تا به رسالت آگاهی بخشی خود عمل کند، در این مسیر به سراغ جراحان مختلفی رفتیم تا بتوانیم با آنها به گفتوگو بنشینیم ولی تقریباً هیچ کدام از این جراحان حاضر به مصاحبه نشدند.
تمام روشهای لاغری را امتحان کرده بودم
زهرا نریمانی یکی از بانوان قزوینی است که سال پیش جراحی لاغری اسلیو معده انجام داده است، این بانوی قزوینی در گفتو گو با ایسنا در خصوص اینکه چرا تصمیم به انجام عمل لاغری گرفت، اظهار میکند: به دلیل وزن زیاد و زانو درد شدید از چهار سال قبل تصمیم به جراحی لاغری گرفتم ولی به دلیل مخالفت خانواده انجام آن را به تعویق میانداختم اما بالاخره با اصرارهای بسیار این جراحی را سال گذشته انجام دادم.
وی ادامه میدهد: قبل از جراحی 126 کیلو بودم و در حال حاضر 74 کیلو هستم، انجام این عمل جراحی حدود چهار ساعت زمان برد و عوارض خاصی برای من نداشت فقط در یک دوره کوتاه دچار ریزش مو شدم البته افتادگی پوست هم از دیگر عوارضی است که با ورزش پیشگیری و رفع میشود.
نریمانی تصریح میکند: هزینه این عمل 132 میلیون تومان بود و با توجه به اینکه BMI بالا و بیمه تکمیلی داشتم هزینه کمتری برای این جراحی پرداخت کردم.
وی در خصوص اینکه آیا قبل از جراحی روشهای دیگر برای لاغری را امتحان کرده است یا خیر خاطرنشان کرد: قبل از جراحی تمام روشهای لاغری و رژیمهای سخت را انجام داده بودم اما هیچ کدام نتیجه ثابت و مطلوبی نداشت و چاقی بر روانم نیز اثر گذاشته بود که از همین جهت تصمیم به جراحی اسلیو گرفتم.
42 میلیون کودک در جهان چاق هستند
محمد سیاهکالی مرادی که یک پزشک عمومی است در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: در کل دنیا چاقی رو به افزایش است و آمار چاقی در دنیا در رده بزرگسالان بالغ بر 600 میلیون نفر و در رده سنی کودکان 42 میلیون نفر است.
وی ادامه میدهد: چاقی نوعی بیماری مزمن محسوب میشود و عوارض مختلفی دارد و با بسیاری از بیماریهای مزمن همچون دیابت، بیماری قلبی، فشارخون بالا، آرتروز، کبدچرب و انواع سرطان در ارتباط است.
این پزشک بیان میکند: با توجه به افزایش چاقی تمایل افراد به انجام عملهای لاغری افزایش یافته است؛ این عملهای لاغری انواع مختلفی دارد و عوارض و مرگومیر ناشی از جراحیهای لاغری در طول زمان کاهش یافته است و طبق آمار 2016 مرگومیر ناشی از جراحیهای لاغری 0.04 درصد و عوارضی ناشی از جراحی لاغری 4.1 درصد اعلام شده است و این درصد نسبت به سالهای قبل از 2000 بسیار کاهش یافته است.
وی بیان میکند: مجاز بودن یا نبودن انجام جراحیهای لاغری بر اساس شرایط بیمار مشخص میشود، برای انجام جراحیهای لاغری باید یک تیم وجود داشته باشد یک جراح به تنهایی کافی نیست و حتماً از لحاظ تغذیه قبل و بعد از جراحی نیز باید بررسی شود.
تعریف چاقی
سیاهکالی مرادی میگوید: با بررسی نمای توده بدنی، قد و وزن، اینکه شخص نیاز به عمل لاغری دارد یا خیر مشخص میشود، عدد BMI یا نمای توده بدنی 25 تا 30 اضافه وزن و عدد بالای 30 چاقی تعریف میشود و جراحی لاغری به کسانی توصیه میشود که نمای توده بدنی بیشتر از 30 داشته باشند، اگر نمای توده بدنی فرد کمتر از 30 باشد هیچگونه جراحی لاغری توصیه نمیشود.
وی ادامه میدهد: سن ماکسیمم برای انجام این عمل وجود ندارد بیشتر آمادگی جسمانی فرد در مقابل جراحی لاغری است و حتی این عمل میتواند در سنین بالا و زیر 18 سال هم انجام شود.
این پزشک قزوینی اظهار می کند: پس از جراحیهای لاغری اگر فرد رژیم را رعایت نکند چاقی او بازمیگردد، به طور مثال در بوتاکس، در واقع معده فلج و این موضوع سبب میشود حرکت گوارش در معده کمتر شود و فرد احساس سیری زودرس کند و این اثر سه تا 6 ماه در معده خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه در جراحی لاغری اسلیو طی 2 سال 70 درصد از اضافه وزن رفع میشود، میگوید: در اسلیو 80 درصد معده با جراحی برداشته میشود و فرد با خوردن غذای کم احساس سیری میکند، بایپس نیز از دیگر جراحیهای لاغری است که در این عمل قسمتی از معده به قسمت دیگر از روده اتصال داده میشود و مسیر حرکت غذا کوتاهتر شده و از طریق سوءجذب فرد به کاهش وزن میرسد.
عوارض جراحیهای لاغری چیست؟
سیاهکالی مرادی در خصوص عوارض جراحیهای لاغری تصریح میکند: عوارضها به 2 دسته بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم میشوند، عوارض کوتاه مدت عوارض جراحی است که ممکن است مثل دیگر جراحیها عفونت، چسبندگی یا خونریزی در محل جراحی در بیمارستان یا چند هفته اول پس از جراحی اتفاق بیفتد، دسته دوم عوارض بلند مدت شامل سوءجذب انواع مختلف ویتامینها و مواد مغذی است که فرد در این صورت باید قرص مولتی ویتامین استفاده کند؛ از دیگر عوارض بلند مدت نفخ، اسهال و درد شکم است که ممکن است بعد از جراحی برای افراد اتفاق بیفتد.
وی در پایان میگوید: اشتباه رایجی که وجود دارد در این است که معمولاً افرادی که قند خون بالا و مشکلات قبلی دارند و وزنشان به وزن لازم برای جراحی نرسیده برای کنترل قند یا برای کاهش خطر بیمار قلبی و چربی خون اقدام به جراحی میکنند که این تصمیم درست نیست زیرا یکی از ممنوعیتهایی که در جراحی لاغری وجود دارد این است که در ابتدا فرد باید ملاحظات تغذیهای انجام دهد و اگر به حد مطلوب نرسید جراحی توصیه میشود، بنابراین برای کنترل قند هرگز نباید از انجام جراحی لاغری استفاده کرد.
به گزاش ایسنا، سایت اطلس چاقی جهانی در سال 2023 به این نتیجه رسید که بیش از نیمی از جمعیت جهان تا سال 2035 چاق خواهند شد و اعلام کرد که هیچ نقطهای در جهان از این رویداد در امان نخواهد بود، بنابراین بهتر است با سبک زندگی سالم به سلامت جسم و روح بیشتر توجه شود تا مبادا برای جبران عوارض ناشی از شیوهها نادرست زندگی از جمله چاقی، مجبور به رفتن به زیر تیغ جراحی باشیم.
-
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۳:۵۸
-
۱۱ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1414681/